Lunde Båt

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Lunde Båt AS»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Lunde Båt AS, Leangbukta 36 i Asker, er en båtimportør og forhandler. Virksomheten ble etablert i 1975 av Torbjørn Lund-Henriksen i Tjernåslia 10 på Nesøya. T. Lund-Henriksen Båtagentur solgte plastsnekker fra Sørlandet, og var først i Norge med å eksportere slike båter til Sverige, Tyskland og Sveits. Virksomheten ble solgt til Trygve Stensaker i 1985, flyttet til Broveien 17 på Nesøya, skiftet navn til Lunde Båt og ble eksklusiv importør av Bavaria Yachts i 1994. Bavaria er Norges mest solgte seilbåt med nær 1400 eksemplarer.

I 2000 overtok Lunde Båt deler av Båt-Larsens eiendom i Leangbukta, og etablerte Leangbukta Marina AS sammen med Bjørn Rune Gjelsten i BRG Eiendom. De åpnet Leangbukta Maritime Senter i 2002. Samme år startet Lunde Båt Motor AS med import og distribusjon av Bavarias motorbåter. Lunde Båt Charter AS ble etablert for båtutleie og seilkurs. Leangbukta Maritime Senter ble solgt i 2006. Lunde Båt var forhandler for Nauticat havseilere fra 1997 til 2007. Selskapet har egeneide forhandlere i Stavanger og Bergen, eies av May Len Stensaker (91 %) og Dag Bergstrøm, ledes av May Len Stensaker fra Nesøya, har 22 ansatte og omsatte for 68,7 millioner kroner i 2009.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Lunde Båt er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.