Marie Antonette Andersen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Marie Antonette Andersen (født Brimseth 29. september 1909 i Nesna, død 16. februar 2020 i Leirfjord) ble 110 år og 140 dager. Hun er en av 16 nordmenn (pr. 2020) som har blitt over 110 år, de såkalte superhundreåringene.

Hun ble født på øya Tommahelgelandskysten, og vokste opp som den yngste av sju søsken. Foreldrene var Ole og Pauline Johanna Brimseth. I folketellinga 1910, som ble tatt opp da Marie Antonette var 1 år gammal, går det fram at Ole livnærte seg og familien som fisker og skredder. Pauline Johanna var «Skrædderkone» og ellers sysselsatt med husstellet.

I et intervju med NRK omtalte hun seg sjøl som skoleflink og vitebegjærlig. I likhet med de fleste i sin generasjon ble hun også tidlig vant til hardt arbeid. Hun gifta seg og fikk tre barn, og etter hvert kom det barnebarn, oldebarn, tippoldebarn og tipptippoldebarn.

De siste åra bodde Marie Antonette Andersen på Leirfjord sykehjem. Da hun døde, var hun Norges eldste person.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.