Mellom-Nes skole

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Mellom-Nes skole, Breivikveien 25, ligger mellom Breivikveien og NesveienNesbru i Asker. Barneskole (1–7), SFO, ca. 370 elever, hvorav 190 også går på SFO. Totalt 45 ansate på skolen og SFO.

Tilflyttingen i Nes-området etter krigen gjorde det nødvendig å bygge en rekke nye skoler i distriktet – blant dem Mellom-Nes skole. Skolekretsen omfattet Holmen, Landøya, Øvre Nes, Mellom-Nes, Nes Hageby og deler av Slependen. Eiendommen som ble valgt, var på 12 mål og måtte eksproprieres. Det kom flere forslag til navn på skolen: Nes, Nesbru og Pustut (etter en gammel rasteplass på Kongeveien). Resultatet ble Mellom-Nes etter gården som opprinnelig hadde eid jorden.

Skolen sto ferdig i 1970 med en løsning noe mellom tradisjonelle klasserom og åpen skole. Rektor var Knut Ingar Hansen, som har skrevet boken Fra omgangskole til åpen skole. Askers fjerde skoledistrikt 1737–1998. Arkitekter var Gunnar A. Lindaas og Jan Øiseth, Drammen. I 1989 ble skolen utvidet med en paviljong. I 1995 et nytt skolebygg med tre etasjer, og den gamle bygningen ble rehabilitert. Bygningene er i rød tegl, har pyramidetak med slak vinkel og teknisk tårn (arkitekt Ingrid Ulving Gjørven, Asker).

Både skolefanen og kunstverket som pryder trappegangen, har Nes bru omgitt av blomster og trær som motiv. Fanen er utformet av Mona Ingebretsen og ble innviet 17. mai 1991. De innvendige dekorasjonene har elevene stått for. Skolen deltar i Holmen skolekorps sammen med Billingstad, Nesøya og Hvalstad og har et aktivt foreldremusikkorps kalt Mellom-Blæs.

Rektorer

  • Knut Ingar Hansen (1970-1994)
  • Solfrid Skår Møller (1994-2008)
  • Kjersti Hage Stokke (2008-

Eksterne lenker


Koordinater: 59.8662454° N 10.4967714° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Mellom-Nes skole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.