Per Otto Borgen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Per Otto Borgen (født 23. mai 1947 i Drammen, død 18. juni 2016) var en advokat, lokalpolitiker og lokalhistoriker fra Drammen. Som lokalhistoriker var han kjent for sine mange utgivelser av lokalhistoriske leksikon, blant annet Drammen byleksikon.

Borgen ble født i Drammen, og hans foreldre var Jacob Nordby Borgen og Olga Aasen. Han var oppkalt etter farfaren, fotograf Otto Borgen (1877–1958).

Per Otto Borgen bodde sine første år i Strandgata, før hans foreldre bygde hus på Austad. Han studerte jus ved Universitetet i Oslo, og etter å ha avlagt embetseksamen, ble han ansatt som skriver i Høyesterett før han ble kommuneadvokat i Drammen. Han var også tilknyttet staben hos Fylkesmannen i Buskerud. Seinere drev han sin egen advokatpraksis i Drammen og deretter i VikersundModum.

Han var i lengre tid aktiv i lokalpolitikken, og han var en aktiv samfunnsdebattant både i aviser og sosiale medier. Han representerte Fremskrittspartiet i Drammen bystyre fra 2007 til 2011. Han var også medlem av komiteen for byutvikling og kultur, der han kunne trekke veksler på sine store lokalhistoriske kunnskaper.

Lokalhistorie var Borgens store hobby, og han skrev blant annet en jubileumsbok om papirfabrikken Star Paper Mill (Aktieselskapet Star Paper Mills 1926-1976 og Norsk ryttersports historie (utg. 1979). I 1995 etablerte han Forlaget for by- og bygdehistorie (Borgen forlag), som fram til det ble nedlagt i 2011 utga flere lokalhistoriske bøker og leksikon, alle med ham selv som forfatter:

De siste årene av sitt liv var han bosatt på Gravbråten i Geithus. Han trappet ned skrivingen, men som pensjonist arbeidet han med et lokalhistorisk leksikon for Modum, som imidlertid aldri ble fullført. Per Otto Borgen døde brått den 18. juni 2016.

Kilder