Rockehjulet

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Rockehjulets logo

Rockehjulet var et konsept for dans og musikalsk underholdning for ungdom på 1950-og 60-tallet. Det var Mjøndalen Idrettsforening som sto bak disse arrangementene, som foregikk på ulike steder rundt Mjøndalen - innendørs om vinteren og utendørs om sommeren.


Stiftelsen

Fire karer fra juniorgruppa i Mjøndalen Idrettsforening kan takkes for at Rockehjulet så dagens lys. Formannen i gruppa Øyvind Johannesen, Reidar Groland, Lorang Børud og Helge Clausen. De fire leita med lys og lykte etter inntektskilder. Samtidig var de mer enn interessert i ungdom, og så den voksende interessen for popmusikk. Hvorfor skulle ikke ungdom i Mjøndalen, ja i hele nedre Buskerud for den del, få det beste av denne musikkformen i levende live? Slik blei det. Det starta med gitarbandet The Phantoms fra England på Åsenhytta, i et samarbeid med Vikåsen Idrettslag. Det blei suksess!!! Publikum fryda seg. Sjøl om noen mente musikken var forferdelig høy. Kunne den kanskje ikke høres helt til Drammen? Rockehjulet var i hvert fall født!!!

Glanstid på 60-tallet

I perioden 1960 - 1966 bygde «Rockehjulet» seg opp til å bli et begrep for hele Østlandsområdet. Ikke bare som feststed for ungdom, men også som «proffer» på arrangementer. Mange var de som kontakta M.I.F. om hjelp til å finne på lignende arrangementer. «Rockehjulet» var ungdommens høyborg for fest og dans. Vinterstid var det Folkets Hus i Mjøndalen som blei «tråkka ned». Tettpakka hus var det som oftest. Høy stemning, og mye bra musikk. Hit kom det beste av poporkestre fra hele Norden. Norske band som Beatnicks, Cool Cats og Quivers var trofaste. Det samme var de lokal toppbandene Twilights og Steel Chords. The Spotnicks fra Sverige var også flittige gjester. Lill Babs kom på besøk, Wenche Myhre, Millie (My Boy Lollipop) og Elisabeth Grannemann var der!!! Gunnar Wicklund også.

Sommertid var også festtid. Da flytta «Rockehjulet» til friluftsscenen og dansegolvet på Sandenlanda ved Loesmoen. Etter hvert måtte «Rockehjulet» forflytte seg til Gilhusodden utafor Drammen, også der med godt besøkte dansekvelder. Joda , «Rockehjulet» var og blei en suksess.

Mesterskap i popmusikk

«Rockehjulet» dro også i gang Buskerudmesterskap i popmusikk. Flere vellykka arrangementer, der det meste og det beste av popband i Buskerud deltok. Fylkesfinalen gikk som regel i Drammens Teater.

Lenker og kilder


Eiker Leksikons logo.jpeg Rockehjulet inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!