Rockekara

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Rockekara er et band som så dagens lys mot slutten av november 2007. Akershus musikkråd arrangerer hvert år et «Rockekurs for gamlinger». Journalist Roy Robin Mortensen skulle dekke et slikt kurs for lokalavisa. Det ble til at han tok med seg bassgitaren og ble med på kurset. Hjemme igjen tenkte Roy Robin Mortensen at det kunne vært morsomt med en TV-serie om gamle amatørrockere og deres vei mot å spille på Byfesten i Lillestrøm i juni 2008... For å gjøre en lang historie kort, var både Roy Botten i Akershus musikkråd, Byfest-arrangørene og ledelsen i TV Romerike med på notene. Audition ble avholdt, og fem bandmedlemmer ble valgt ut. I tillegg ble Roy Robin med på orgel siden det ikke møtte opp noen på audition som spilte tangenter.

Det ble åtte episoder på TV Romerike, og det ble Byfest-konsert og innspilling av CD-single og musikkvideo. Etter dette gikk lufta litt ut av Rockekara. Bandet ble oppløst, men gjenoppstod høsten 2009 under en konsert på Lillestrøm kultursenter. Høsten 2013 slapp bandet CDen «Rockekara - Never to old to rock and roll».

Bandet består av karer med svært ulik bakgrunn: Reinhart Nordli er snekker. Ragnar Dahl jobber som tannlege. Per Rannug jobber med it-drift. Herman Døhlen er flymekaniker og småflypilot. Roy Robin Mortensen jobber som journalist og fotograf. Bjørn Bråthen er hypnotisør og bilmekaniker. Auditionen ble fulgt av journalister fra Romerikes Blad, Lokalavisen Romerike og TV Romerike.

Medlemmer av Rockekara

  • Reinhart Nordli - Vokal, tryneorgel (2007-2013)
  • Ragnar Dahl - Vokal, gitar (2007-2013)
  • Herman Døhlen – Trommer (2007-2013)
  • Per Rannug – Gitar, sang ((2007-2013)
  • Bjørn Bråthen - Bass, Vokal (2007-2013)
  • Roy Robin Mortensen - Orgel, piano (2007-2013)

Konserter

Eksterne lenker