Rykkinnveien

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Parti fra Rykkinnveien i Bærum.
Foto: Leif-Harald Ruud (2023).

RykkinnveienRykkinn i Bærum går fra Økriveien nordover forbi Norneveien, Friggs vei, Brekketunet, Valkyrieveien og Paal Bergs vei til Busoppveien. Derfra fortsetter den videre østover til den ender i en snuplass like sørvest for Sjømennenes Helseheims Rehabiliteringssenter. Den er 1 750 meter lang.

Veien ble navnsatt i 1926. Da var skrivemåten Rykkind (endret til Rykkinn 1938), etter småbruket Rykkinn, opprinnelig husmannsplass under Berger. Plassen lå ved den gamle veien som gikk fra Bærums Verk til Isi og videre mot Kjaglidalen og skogsområdene nordvest for Isi. Noen av tuftene kan fortsatt påvises, men i det store og hele ble plassen utradert da Rykkinn ble utbygd til drabantby tidlig på 1970-tallet. Da fikk også veien sin nåværende standard og traséføring fram til Busoppveien.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Rykkinnveien er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.9343648° N 10.4716858° Ø