Samtale:Landbruk

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Copyvio

Vesentlige deler av denne artikkelen er tatt direkte fra http://no.wikipedia.org/wiki/Jordbrukets_historie uten at kilde er oppgitt. Dette er copyvio og skal IKKE forekomme. Dette har du, SOA, fått beskjed om flere ganger at er fullstendig uakseptabelt. Skjerp deg, SOA! -- Olve Utne 20. okt 2008 kl. 12:23 (CEST)

Jeg tok kun med den første delen som jeg skrev da jeg opprettet artikkelen og la så til litt om landbruket fra senere år. --Svein Askheim (SOA) 20. okt 2008 kl. 13:10 (CEST)
Det virker som du rett og slett ikke forstår hva folk sier til deg SOA! Du skjønner; det er i utgangspunktet fullstendig uinteressant hvem som har lagt ut artikkelen på Wikipedia. Poenget er at kopier IKKE skal forekomme - dog med unntak av sitatbruk etc., men også da skal KILDE opplyses. FØRRSTÅR DU NO??--Gunnar E. Kristiansen 20. okt 2008 kl. 13:18 (CEST)

Ja, SOA, om du har skrevet det selv, fritar dette deg fra å måtte sette inn en WikipediaLISENSmal, men du må likevel som et minimum oppgi i redigeringssammendraget hvor du har hentet teksten fra og opplyse at du har skrevet det selv der. Det er urimelig å dytte det dokumentasjonsarbeidet over på oss andre. KILDER SKAL ALLTID OPPGIS, også fra eget verk om så bare i redigeringshistorikken. -- Olve Utne 20. okt 2008 kl. 13:28 (CEST)

Tittet litt på artikkelen på wikipedia, og SOA startet den - men andre bygget den ut til det den er nå [1]. Siri Johannessen (Siri J) 20. okt 2008 kl. 13:46 (CEST)
P.S. ikke glem permalenker! (lenker til den versjonen du hentet inn). Siri Johannessen (Siri J) 20. okt 2008 kl. 13:46 (CEST)
Et eksempel på hvordan dette enkelt kan gjøres ligger på denne historikken, der det ligger permalenke til versjonen hvor jeg var eneste bidragsyter. Da er det dokumentert at den er rett lisensiert her. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. okt 2008 kl. 15:24 (CEST)
Det virker litt mistenkelig SOA; at du skal ha lagt ut det som er innført på Wikipedia om Landbruk. Min skepsis bygger på ditt eget utsagn om at du ikke er særlig god til å formulere deg, og ut fra den bedømmingen jeg kan gjøre av Landbruksartikkelen på Wikipedia, så er den ikke bare "rimelig" bra formulert; den er GOD! Unnskyld; men du har ikke kopiert dette også da -fra et annet nettsted eller andre kilder?- tenker--Gunnar E. Kristiansen 20. okt 2008 kl. 16:20 (CEST)
Denne artikkelen ble opprettet på grunnlag av en artikkel på Wikipedia om Jordbrukets historie som jeg opprettet. Historikk: [2] da jeg var eneste bidragsyter. --Svein Askheim (SOA) 20. okt 2008 kl. 16:22 (CEST)
SOA: Din rolle i opprettelsen av «Jordbrukets historie» (revisjonshistorikk, merk SOAs bidrag, som begrenser seg til 11.–12. april 2008) på Bokmålswikipediaen ser ut til å ha vært kopiering og oversetting av innledningen og neste underkapittel fra artikkelen «Jordbrukets historia» (versjonen pr. 11.–12. april 2008) fra Svensk Wikipedia. Å underslå dette faktumet tjener absolutt ikke din sak her. -- Olve Utne 20. okt 2008 kl. 20:32 (CEST)
Beklager, Olve! Jeg tar en pause. Jeg skal gjerne gå gjennom litteratur og utfylle disse artiklene, selv om historikere gjør det bedre enn meg. Jeg har en del litteratur i forbindelse med mitt arbeide. Landbruk og gårdshistorie er interessant stoff som det er skrevet mye om. --Svein Askheim (SOA) 20. okt 2008 kl. 20:50 (CEST)