Steigarsau

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Steigarsau er ein sauerase som vart utvikla i Nordland fra 1880 og utover. Opprinnelsen er stadeigne sauer som vart kryssa med importert sjeviotsau og seinare sutherlandsau. Steigarsauen er ein roleg, mellomstor godt kjøtsett sau med gode morseigenskapar. Saman med dei to andre opprinnelege norske blandingsrasane, dalasau og rygjasau er steigarsauen i ferd med å bevega seg mot ein felles crossbreed-type som blir kalla norsk kvit sau.


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Steigarsau» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.