Steinar Imsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Steinar Imsen (født 3. april 1944Eidsvoll) er dr. philos. og professor emeritus i historie ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Imsen er en av redaktørene og hovedbidragsyterne til Norsk historisk leksikon. Etter examen artium i 1963 tok Imsen høyere klaverpedagogisk eksamen ved Oslo Musikkonservatorium i 1967. Han avla embetseksamen med historie hovedfag ved Universitetet i Oslo i 1970. I perioden 1970-1974 var han vitenskapelig assistent og vitenskapelig konsulent ved Norsk lokalhistorisk institutt, og arbeidet med Norsk historisk leksikon ble da en av hovedoppgavene hans der.

Fra 1974 har Imsen vært knyttet til Norges lærerhøgskole/UNiT/NTNU i Trondheim, som universitetslektor, førsteamanuensis og fra 1992 som professor. Hans spesialområder er norsk og europeisk historie, middelalder og tidlig moderne tid med hovedvekt på politisk historie, rettshistorie og kirkehistorie. Han disputerte for dr.philos.-graden ved Norges lærerhøgskole, UNiT i 1981 med avhandlingen Superintendenten. En studie i kirkepolitikk, kirkeadministrasjon og statsutvikling mellom reformasjonen og eneveldet.

Imsen er politisk aktiv i Det norske Arbeiderparti på lokalt plan i Trondheim og på fylkesplan.

Eksterne lenker