TV Buskerud

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

TV Buskerud er en lokal-TV for nedre Buskerud, åpnet 1. november 1991, i Kringkastingssenteret, Mjøndalen. Senteret ble etablert i Mjøndalen Cellulosefabriks tidligere svovel- og kullsilo. Bygningen er i tre etasjer, med et Store Studio på hele 450 m2, som den gang var det største TV-studio i Norge utenfor Oslo. Bak TV-stasjonen sto Buskerud Kringkasting Telemedia AS, etablert på initiativ av eikværingen Svein Dynge.

Etter et par års drift med over 20 ansatte, ble stasjonen refinansiert og overtatt av Norsk Lokal-TV A/S i Oslo. Ambisjonene ble redusert i mer moderat retning. I oktober 1996 flyttet stasjonen til Grønland i Drammen.

Tv-stasjonen ble overtatt av Orkla Dagspresse i 1997, og senere integrert i Mediehuset Drammens Tidende. TV Buskerud A/S har i hele perioden hatt fjernsynssender på Solbergfjellet i Nedre Eiker.

1. februar 2010 startet selskapet BIT for BIT as opp datterselskapet TV Buskerud as som nå produserer og sender lokal-TV for søndre Buskerud. Selskapet har lokaler på Sundland i Drammen og fokuserer på lokal sport, kultur og fritid. TV Buskerud har en ekslusiv avtale med Strømsgodset om sending av GodsetTV, og sender også mye annet fotballstoff.