Tom Schandy

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tom Schandy er en norsk ornitolog, fotograf og forfatter. Han ble født 9. november 1962 i Drammen og er bosatt der, men han har også bodd flere år på Ormåsen ved Vestfossen

Schandy er utdannet ornitolog ved Universitetet i Oslo. I perioden 1982-87 var han fast vikar i redaksjonen i Drammens Tidende. Etter siviltjeneste i Verdens Naturfond, Oslo, fortsatte han samme sted i halv stilling. Seinere har han arbeidet på heltid som frilansfotograf, forfatter og redaktør.

Tom Schandys bilder har vunnet internasjonale priser og distribueres gjennom bildebyrået Samfoto i Oslo. Han er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og har i en årrekke vært leder i Norske Naturfotografer. Han er dessuten medeier og styremedlem i selskapet Visuell Natur AS, som startet i 2011 og utgir bladet Natur&Foto: magasin for natur- og fotointeresserte, som han er redaktør for.

Schandy har også vært forfatter og medforfatter av en rekke bøker, og han var hovedfotograf på bestselgerene «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Sammen med Tom Helgesen står han bak Forlaget Tom & Tom, og de to har skrevet og gitt ut flere bøker sammen.

Bøker av Tom SchandyKilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Tom Schandy er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.