Vardåsen skole (Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Vardåsen skole
Foto: Asker kommune
Vardåsen skole
Foto: Asker kommune

Vardåsen skole, Slottsberget 1, er en barneskole (1-7) med SFO i Asker kommune. Skolen har navn etter Vardåsenmassivet i nærheten og ligger mellom Svinesjøen og Drammensveien. Om lag 400 elever, totalt 50 ansatte, derav ca 30 lærere. Skolen ble startet 1996 og flyttet inn i ny skolebygning 18. november samme år.

Kombinerte bygninger med pulttak, størrelse 4.000 m2 i rød teglstein (ark. Arkitektgruppen lille Frøen a/s). Hvalstad, Blakstad og Vardåsen skoler er bygd over samme lest. Senere er det kommet til flere provisoriske paviljonger. Skolen profilerer seg som musisk skole med vekt på drama og musikk. I vestibylen er det et 10 meter langt glassmaleri av en hval lagt inn i et mangfoldig landskap, utført av Guttorm Guttormsgaard. Fanen har musiske motiver på blå bunn. Skolen har skolekorps sammen med Borgen, Hagaløkka og Rønningen.

Skolen startet opp i 1996. Etter noen måneder i midlertidige lokaler, noe som virkelig ble en flying start for en både kreativ og solid samarbeidsplattform i personalet, ble den høytidelig åpnet i desember.

Vardåsen skole ligger idyllisk til med Svinesjøen som nærmeste nabo, og den er et flott utgangspunkt for læring og friluftsliv i skogen med turløyper og lysløype gjennom ulikt skoglandskap rett ved. Vardåstoppen er et yndet mål der det er panoramautsikt både over Oslo, Nesoddlandet og store deler av Askerbygda.

Arne Svendsen, skolens første rektor, hadde en visjon om å være med å skape en musisk skole der sang, musikk, dans og kreative fag fra første stund ble vektlagt på like linje som lesing, regning og de andre skolefagene.

Alle elever og alle klassetrinn arbeider hvert eneste år med planlegging, øving og gjennomføring av en større helt unik forestilling som vises for hele skolen og for trinnets foreldre til stor jubel og trampeklapp. Dyktige lærere leter fram, framelsker og legger til rette for utvikling av hver enkelt elevs talenter og ferdigheter i et sosialt fellesskap. Korridoren i 1.etasje har store trinntavler som skifter flere ganger hvert år, der elevene viser fram temaer de arbeider med. Alle besøkende tar seg en tur innom her.

Foreldrene på Vardåsen har i alle årene vært en svært viktig ressurs til elevenes beste. Dugnadsånden lever i høyeste grad! Alt fra at FAU sponser utflukter feks. til Eidsvollsbygningen og Sølvgruvene på Kongsberg til at de stiller opp i klasser med foredrag, hjelp til baking og transport gjør at samholdet styrkes. Dugnaden hvert år for å få skoleområdet fint og lekeapparater til å skinne betyr mye!

Da skolen var 10 år, var foreldrene til 480 barn invitert til stor vandreforestilling ute der de fikk se og oppleve smakebiter på det elevene holdt på med i læringssituasjonen akkurat da. På 15 årsjubileet var det åpen skole med undervisning om kvelden, og selvsagt hadde foreldrene lagd kakefest for alle. Lærerne hadde vært en helg på malekurs i Skagen med en stor veggfrise som resultat.

Skolen har et aktivt elevråd. De er opptatt av at alle skal ha det bra på skolen! Trivselsledere i friminutt legger til rette for og setter i gang ulike aktiviteter som alle som vil kan bli med på.

Arne Svendsen var rektor 1996–2005, Anne Hauan 2005-2012, Thor Ivar Eriksen 2012-2015, Trude Kristoffersen fra 2015

Eksterne kilder


Koordinater: 59.81951126125159° N 10.378567817968767° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Vardåsen skole (Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.