Brukersamtale:Olve Utne/Arkiv 2008

Nytt emne
 Olve Utne 
Ved tidl. jakt «Johanna». Foto: Dena Utne
bibliografi • interesser • lenkjer • artiklar • galleri • arb.dok. • ønskeliste •
diskusjon (2007 • 2008 • 2009 • 2010 • 2011 • 2012) • 2013)

Project:XMLstarlet

Her er siden Project:XMLstarlet. — John Erling Blad (Jeblad) 8. jan 2008 kl. 18:09 (CET)

Portaler

Ikke bruk {{PAGENAME}} på portalsider i forbindelse med categorymatch da disse settene ikke nødvendigvis vil følge navnene til portalene. Mer spesifikt så ser det ut til at disse settene vil følge navnene til regionene. Enda mer spesifikt så ser det ut til at disse settene må omarbeides for å bli tilstrekkelig pålitelige. (Sentralt er problemet «%Nes%» som treffer langt mer enn «Nes kommune», uten at jeg helt har oversikten over problemet) 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 14:24 (CET)

%Re% er et lignende problem — se Portal:Vestfold før og etter fiks... -- Olve Utne 12. jan 2008 kl. 15:32 (CET) Blingset visst litt der.
Hva med {{paste:{{PAGENAME}}}} og et våkent øye? Da kan feilformatering av navnet fikses der det finnes flere ledd i navnet, og prosessen er likevel hovedsakelig automatisert. -- Olve Utne 12. jan 2008 kl. 15:40 (CET)
Jeg har ikke helt oversikt over alle problemer knyttet til dette. Jeg tror at en portal for Vestlandet skal omtale forhold av overordnet betydning for Vestlandet og ikke forhold i enkeltfylker, enkeltregioner og enkeltkommuner. Foreløpig så har vi ikke tilstrekkelig med artikler for å se hvordan dette slår ut, og dermed er det en fordel å la slike overordnede portaler være slike sekkeposter. For å ta et eksempel, når en skriver om kamphandlinger på Østlandet på et overordnet nivå så er det naturlig at dette publiseres på portalen for Østlandet. Når en skriver om kamphandlinger i enkeltkommuner så vil dette publiseres i for eksempel en kommuneportal som Sør-Aurdal. Artikkelen om kampene i Sør-Aurdal hører ikke hjemme i portalen for Østlandet, men vil antakeligvis kunne brukes i en portal om Andre verdenskrig. Mye av dette styres av {{Categorymatch for område}} og lignende maler, men da vi mangler tilstrekkelig med artikler til å se hvordan dette fungerer så tror jeg vi må være forberedt på en ryddejobb senere. Dessverre. — John Erling Blad (Jeblad) 12. jan 2008 kl. 15:59 (CET)
Det problemet kan trolig løses ved å skille mellom f.eks. {{Categorymatch for Midt-Norge}} (inkl. alle nivå) og {{Categorymatch regional for Midt-Norge}} (inkl. bare nivå over kommune). De to kan selvsagt gis andre navn om det virker mer intuitivt. -- Olve Utne 12. jan 2008 kl. 20:39 (CET)
Joda, jeg er enig i at en kan sette på forskjellige navn. Problemet er nok heller hvor omfattende listene blir på fylkes– og landsdelsnivå hvis en skal inkludere alle detaljer på lavere nivå. Jeg regner med at vi finner løsninger, men vi må regne med at vi må tilpasse metoden underveis. 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 22:08 (CET)

Categorymatch

Categorymatch er case sensitive, noe som gjør at den skaper litt kluss. Ved anledning skal jeg se på koden om det kan gjøres noe med den. 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 23:04 (CET)

Ah. Da berget du nattesøvnen min. :) Olve Utne 12. jan 2008 kl. 23:06 (CET)
Hvis noe skal treffe i starten på et oppslagsord for en kategori, og samtidig iine i oppslagsfrasen så må begrepet oppgis to ganger. Ikke helt intuitivt. 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 23:08 (CET)

Flott

... at du legger til ekstra lenker, jeg var meget konservativ i de artiklene jeg la inn ;) Siri Johannessen (Siri J) 3. feb 2008 kl. 14:37 (CET)

Eierskap på artikler

Jeg tror vi skal være veldig forsiktig med å annonsere eierskap på artikler. Dette er noe av det som har gjort meg mest betenkt når det gjelder mer eller mindre beskyttet stoff. Jeg tenderer mer og mer til at protect-taggene bør fjernes og erstattes med en annen måte å håndtere slikt, for jeg tror dette vil bli misbrukt til å flagge eierskap på artikler. Kort sagt så tror jeg en stedsbegrenset eller tematisk begrenset wiki kan basere seg på at de setter opp en portal, og at de merker artikler med en kategori om de mener disse har tilhørighet til det de driver med. Hvis de vil ha eksklusiv kontroll på alle sine artikler må de flyttes over i et eget navnerom. — John Erling Blad (Jeblad) 4. feb 2008 kl. 15:50 (CET)

Godt — og komplisert — spørsmål... -- Olve Utne 7. feb 2008 kl. 23:45 (CET)
Hva gjør vi med artikler som Brannstiftersken Ulrica, som tydeligvis er forfattet av de to herrene hvis navn står nederst på sida? --Kristian Hunskaar 4. feb 2008 kl. 16:03 (CET)
Jeg har lurt på det samme. Hvis vi skal ha signerte artikler så tror jeg de må inn i et eget beskyttet navnerom, for er artikkelen signert så mener jeg den ikke lengre er tilgjengelig for videre bearbeiding. I slike tilfeller er en wiki kun et publiseringsverktøy, og artikkelen skal være låst for videre bearbeiding. Muligens vil et eget beskyttet navnerom fungere bedre i disse tilfellene. — John Erling Blad (Jeblad) 4. feb 2008 kl. 16:11 (CET)

Menyer på hovedsiden

Flott at du har redigert sidebaren! (Jeg får redigert den jeg også, jeg hadde bare ikke logget meg inn...) Jeg syns det er forvirrende med geografiske og tematiske innganger både i venstremenyen og i midten. Kunne tenkt meg å fjerne landsdeler og fylker fra midten og flytte slektshistorie til emnelisten i venstremenyen (2. verdenskrig kommer jo inn under portalen Krig og forsvar). Prøvde å kommentere bort dette, men da forsvant alle Q2-artiklene i samme slengen. --Marianne Wiig 11. feb 2008 kl. 10:37 (CET)

En ting til: Vi har konsultert Språkrådet angående bruken av formene Austlandet og Østlandet. De skriver at "uttalen 'Østlandet' er ganske sikkert temmelig dominerende. Hovedgrunnen er nok at 'Østlandet' oppfattes mer eller mindre som en administrativ term, og i slike tilfeller vil ofte en offisiell stavemåte også slå igjennom i talemålet". "Ifølge 'Tanums store rettskrivningsordbok' 2005 har bokmålet bare skrivemåten 'Østlandet'". Jeg syns derfor vi bør bruke formen 'Østlandet'. --Marianne Wiig 11. feb 2008 kl. 11:02 (CET)
Godt spørsmål... At bokmålet går i retning «Østlandet» synes rimelig klart, ja. I fall som «Østfold» og «Aust-Agder» er det etablert felles from for både bokmål og nynorsk. Tilfellet Austland-/Østland- er litt mer komplisert, ettersom nynorsk kun har formen «Austlandet» og bokmålet etter Bokmålsordboka har ordformer som er avledet av både «Østlandet» og «Austlandet» (stedsnavn oppgis ikke direkte der). Den generelle språkpolitikken her til nå er at nynorsknære bokmålsformer foretrekkes i kategorinavn, maler og lignende. Vet ikke helt hva vi bør gjøre med denne.... Men det er godt mulig at vi bør ende opp med formen Østlandet som stedsnavn og austland- i adjektivisk form...(?) -- Olve Utne 11. feb 2008 kl. 18:42 (CET)

Flytting og litt av hvert

Hei! Takk for den brutte pipe'n! Videre har jeg (håper jeg) nå rettet alle doble omdirigeringer som oppstod som følge av flytting av artikler... Vil du sjekke "Lenker hit" om du flytter flere? (Mener det stort sett var du som hadde vært innom ;) ) Jeg tror at vi ikke bør flytte artikler helt ukritisk uten å sjekke hvorvidt artikkelens tema er unikt eller ikke. Det gir oss noen drager av artikkelnavn, uten at dette har en tvingende logisk nødvendighet... En variant av dette er gatenavnene i Gamlebyen, etter hva jeg kan finne er i alle fall tre av dem unike for den. Da vil jeg foreslå at vi hopper over "i Fredrikstad" da det er unødvendig. For gater som Kongens gate osv. må suffikset helt klart forbli i bruk, da jeg regner med at pekersider vil oppstå etterhvert. Hmm. God natt :) Siri Johannessen (Siri J) 12. feb 2008 kl. 02:55 (CET)

Nja... Toldbodgaden/Toldbodgaten/Tollbodgaten/Tollbodgata/Tollbugaten/Tollbugata er faktisk et ganske vanlig gatenavn — f.eks. Oslo, Drammen, Tønsberg, Porsgrunn, Risør, Arendal Kristiansand osv. :-) I de aller fleste fall (men ikke i riktig alle) vil et gatenavn finnes i flere byer. Vi kan ikke rette oss etter stavemåte, siden denne varierer over tid på hvert sted. De fleste gater som heter Tol{l|d}b{o|u}(d)ga{d|t}{en|a} har på et eller annet tidspunkt blitt skrevet Toldbodga{d|t}en. Ang. omdirigeringer, så er jeg selvsagt helt enig — jeg må passe enda litt bedre på... Må gi meg nå før jeg gjesper hodet av ledd...zzzzzzzz Vi snakkes! :-) Olve Utne 12. feb 2008 kl. 03:21 (CET)
Hmmm... Vet du hvorfor Tinget forsvinner totalt når jeg velger nederlandsk? Det fordufter fra Recent changes og sidebar - og jeg kan ikke finne ut hvorfor. Om jeg ser etter i MediaWiki:Sidebar er det heller ikke lagt inn der... Ikke praktisk :( Siri Johannessen (Siri J) 13. feb 2008 kl. 23:30 (CET)
«En mycket geowd fruåwga!» som hr. Broman trolig ville sagt... Ting er gjort på en litt annen måte her enn det jeg er vant til fra WP og mitt eget nettsted, og jeg når (rimelig nok) ikke i språkfilene o.a. Har sett på MediaWiki:Sidebar/nl, men finner ikke noe som skulle forårsake dette utfallet der. Så kort sagt: Anerikke. :] Olve Utne 14. feb 2008 kl. 00:38 (CET)

Språk i leksikondelen

Ser du lenket til holl. Det er ikke helt bra... Det er en dialekt ;) og neppe et offisielt skriftspråk :) Siri Johannessen (Siri J) 15. feb 2008 kl. 14:01 (CET)

Tenkte på det også, ja... Men jeg ser for meg at holl., ndl., nederl. osv. bør viderelenkes til nederlandsk. (Det vil nok bli utrolig mange holl.-er her etterhvert.) Vi får jo neppe bruk for å skrive om hollands i motsetn. til Nederlands akkurat på denne wikien uansett. Hadde faktisk tenkt å begynne på omdirigeringene, men så var det det med omdirigeringer uten målartikkel, da... :] Olve Utne 15. feb 2008 kl. 14:13 (CET)
Lukter jeg et hint om at jeg skal "låne" "min egen" artikkel fra no-wiki? Tror det er bedre om noen andre gjør det - det er antagelig alt for mye stoff i den, og jeg er ikke god til å sile ;) Siri Johannessen (Siri J) 15. feb 2008 kl. 14:22 (CET)

Brukerboks

Hei, har laget en boks (jada, det er tidlig :) ) slik at Gamlebyfolket kan finnes enklere. Det er noe som har gått feil der, og med et ullent hue' så kommer jeg ikke ut av det... Vil du se? Kategori:Bruker:Fredrikstadfolk, den der { som kommer med greier jeg ikke få bort... :) ATSJO! (snufs) Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2008 kl. 19:39 (CET)

Sånn. God bedring, forresten... :-,] Olve Utne 17. feb 2008 kl. 20:45 (CET)
Takker for begge :) Her er desed tett og hue ullent, men det ordner seg etterhvert :) God kveld! Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2008 kl. 20:53 (CET)

På nett

Fant denne og ble nysgjerrig :) Ka du tru? Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 05:44 (CET)

Da va spanande! :-) Olve Utne 23. feb 2008 kl. 19:55 (CET)
Er ikke helt forbauset :) Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 21:15 (CET)
Det dukker opp en del løsrevne lokale varianter, ja. Se f.eks. denne. Det er også en privatperson som har satt opp en slektswiki, men her ligger det foreløpig svært lite stoff. --Marianne Wiig 27. feb 2008 kl. 16:47 (CET)
Har i natt holdt hus i hjelpesidene, og etterlatt litt på Tørje', Hva Soge ikke er og Navnekonvensjoner Input? Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 15:42 (CET)

Thumb

Det er ett eller annet sted i den lange grisekoden for å legge på malere og annet at det blir surr. Tror det må plukkes vekk og legges tilbake bit for bit og så må en se hva som fungerer. — John Erling Blad (Jeblad) 26. feb 2008 kl. 17:00 (CET)

Kategoridilemma

Under rydding i kategorier kom jeg over en vanskelig en. Du har lagt inn Kategori:Segl uten å opprette den på en artikkel. Det som er vanskelig her er at segl også betyr noe annet, sigillum. Jeg ser for meg to muligheter:

  • Kategori:Segl (heraldikk) og Kategori:Segl (sjøfart)
  • Kategori:Segl og Kategori:Seil

Førstnevnte løsning er dum fordi det er best å unngå slik kvalifisering av kategorier dermed det er mulig, sistnevnte er dum fordi segl er felles form i bm og nn for sjøfartstypen. Vi trenger begge kategorier, for seglene er det viktig å ha plass for når det skrives by- og embetsmannshistorie. Noen tanker? Chris Nyborg (Cnyborg) 29. feb 2008 kl. 00:09 (CET)

Hmmm... Kanskje felleskategorien kategori:rigg og segl for den maritime bruken? Disse elementene (mast, tauverk, seglduk) er likevel så integrerte at det ikke nødvendigvis er noen fordel å skille dem. Lurer ellers på om vi bør samle eller splitte i forbindelse med bumerker og segl. Vi kunne ha kategori:bumerker og segl. Om disse skal splittes, så ville kategorinavnet kategori:heraldiske segl være mye tydeligere mht. innhold enn kategorien kategori:segl. -- Olve Utne 29. feb 2008 kl. 01:00 (CET)
Gode forslag. Jeg synes vi skal gå for Kategori:Rigg og segl og Kategori:Bumerker og segl, evt. lage Kategori:Heraldiske segl som underkategori der etterhvert hvis behovet melder seg. Jeg kan skrive en artikkel som passer i sistnevnte kategori så vi får det på plass. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. feb 2008 kl. 16:30 (CET)
Da går jeg i gang med det maritime. :-) Olve Utne 29. feb 2008 kl. 16:31 (CET)
Forøvrig, grunnen til at jeg ikke vil ha heraldiske segl som toppkategori er at mange segl ikke er laget etter heraldiske prinsipper. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. feb 2008 kl. 17:56 (CET)
Sant... :] Olve Utne 29. feb 2008 kl. 18:12 (CET)

Ødela jeg malen din?

Det ble visst litt ball for deg nå, men jeg håper det går bra :) Jeg så forresten at flere av gårdene du har skrevet om var kategorisert i tinglag (Kategori:Halsa tinglag) og sogn (Kategori:Tustna sokn). Jeg gjorde ikke noe med det, men jeg synes kanskje det er uheldig å kategorisere gårdene i for mange geografiske kategorier. Vi burde, etter mi mening, holde oss til kommuner, regioner, fylker og landsdeler og droppe andre geografiske kategorier. (Dette er vel noen av de første artiklene du produserte, før vi begynte å tenke hardt på kategorisering.) --Kristian Hunskaar 11. mar 2008 kl. 14:03 (CET)

Det dreier seg her om historiske inndelinger. Synes du at vi ikke skal ha slike? -- Olve Utne 11. mar 2008 kl. 14:40 (CET)
Har visst ikke fulgt opp her... Men vi har jo begynt en liknende diskusjon annetsteds i mellomtida. Mitt syn er altså at det ikke er behov for flere sett geografiske kategorier. Jeg synes det er riktigere å ha en artikkel om f.eks. Halsa tinglag som kategoriseres i tilhørende kommunekategorier samt i en Kategori:Tinglag. --Kristian Hunskaar 18. mar 2008 kl. 13:55 (CET)

Mal:Anetavle

Hei, kunne ikke dy meg, men testet litt på Frederik II. Ser at den krasjer med {{wikipedia}} - noe som kan fikses? Siri Johannessen (Siri J) 17. mar 2008 kl. 18:26 (CET)

Hmm... Ved lange strenger i biografiske opplysninger kan det være greit å sette inn en <br/> for å unngå at tabellen tar opp hele vinduet. Et annet alternativ kan være å sette tabellen som fullbredde. Det sistnevnte ville nok være det mest brukervennlige. Men kanskje finnes det andre måter å gjøre det på også...? Skal sove på det. |-) Olve Utne 18. mar 2008 kl. 02:07 (CET)

Soknekategoriar

Eg slo saman dei to soknekategoriane; valde Kategori:Sokn som vel er einaste felles form (n1). Chris Nyborg (Cnyborg) 18. mar 2008 kl. 02:10 (CET)

Ser at «sokner» óg er felles, men hokjønnsforma er nok særs uvanleg på bokmål. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. mar 2008 kl. 02:20 (CET)

Mal:Aune 1985

Hvis poenget med {{Aune 1985}} er å få teksten som beskriver kilden ut av brødteksten, så løses dette bedre ved å angi dette i <references />. Istedenfor å skrive <ref>{{Aune 1985}}</ref> i brødteksten så skriver du <ref name="aune1985" /> og i references så skriver du

<references>
aune1985 = [[Kolbjørn Aune|Aune, Kolbjørn]]: ''“Dem snakka på -o” : dialekten i Hemne'', Hemne mållag, Hemne 1985
</references>

Dermed slipper en å vedlikeholde separate maler, og artikkelen vil inneholde all relevant tekst. — John Erling Blad (Jeblad) 27. mar 2008 kl. 11:38 (CET)

Poenget med kildemaler er at det er verker som det refereres til (eller vil bli referert til) i mange artikler, slik at det a) er greit å kunne bare skrive en kortform, og b) lett å kunne endre kildeangivelsen universelt med f.eks. lenke til artikkel om forfatter, ISBN hvis det dukker opp, lenke til digitalisert versjon hvis det kommer osv, og c) at kildeangivelsen er lik hver gang (spesielt praktisk der det er flere forfattere, og det kan bli avvik i måten man angir det på). Chris Nyborg (Cnyborg) 27. mar 2008 kl. 14:37 (CET)
Portaldiskusjon:Kaffistova/2007_oktober#BiblioJohn Erling Blad (Jeblad) 27. mar 2008 kl. 15:19 (CET)
Kan virke som en interessant løsning. Jeg skjøv den ut av tankene inntil videre pga. kommentaren om at den virket særdeles tung å kjøre, men hvis det er praktisk mulig å bruke den blir det noe annet. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. mar 2008 kl. 18:04 (CET)
Nja... Det er meget lett å lære at en referanse angis ved krøllparentes rundt hovedforfatter og utgivelsesår. Den foreslåtte løsningen virker mere komplisert og krever at hver bruker som skal angi referanser må skrive inn referansene manuelt hver gang selv om det skulle finnes mange artikler med akkurat samme referanse allerede. Jeg tror vi bør huske at redigeringsterskelen bør være rimelig, slik at vi ikke skremmer bort vanlige mennesker fra å bidra. -- Olve Utne 27. mar 2008 kl. 21:49 (CET)

YouTube

Jeg har disablet YouTube-utvidelsen du la inn. Dette har såpass store konsekvenser at jeg tror NLI må komme med en uttalelse om de faktisk ønsker det her, da de juridiske implikasjonene ved å embedde eksternt materiale i et nettsted er betydelige – spesielt om nettstedet mangler identifisering av brukerne. — John Erling Blad (Jeblad) 17. apr 2008 kl. 14:19 (CEST)

Se e-post fra instituttleder Knut Sprauten. -- Olve Utne 17. apr 2008 kl. 14:27 (CEST)

Revidere, substituere, konstituere, konstruere...

POMPEL!!! :D Gorgon 22. apr 2008 kl. 19:11 (CEST)

Trollstilt

Har du peiling? :) Siri Johannessen (Siri J) 28. apr 2008 kl. 00:59 (CEST)

a-e'-a'-c#" -- Olve Utne 28. apr 2008 kl. 01:11 (CEST)
Når det er sagt.... Har noen bøker/avhandlinger, inkludert av Arne Bjørndal og Bjørn Anmarkrud, som er rimelig gode kilder der. Kan også en trollstilt (= trollstemt) slått eller tre på fela selv. :-) Minn meg gjerne på denne om noen dager om ikke jeg eller noen annen har tatt affære. Olve Utne 28. apr 2008 kl. 01:14 (CEST)
Up the paddle without a creek momentarily? Tror jeg får finne ei hulder som kan sende deg i trollstemning her :) den flyvende... 9. mai 2008 kl. 12:24 (CEST)

Trolldomsprosessane

Jeg kjørte på med litt ekstra informasjon, siden jeg allerede hadde skrevet artikkelen heks. Jeg endret også Kategori:Personer dømt for hekseri til Kategori:Personer dømt for trolldom, siden det er mer kjønnsnøytralt og en bedre beskrivelse. Du får gjerne se over nynorsken min; jeg skriver ikke så verst rent formelt sett, men det blir nok fortsatt litt teknisk uten den samme språkfølelsen som jeg har på bokmål, selv om jeg blir bedre med mer trening. Det som er vanskelig er å finne samme språkstil som det som er valgt tidligere. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. mai 2008 kl. 13:45 (CEST)

Lokalhistorie:Brukerinteresser og ekspertise

Vet du hvem som har slettet denne? Den er borte vekk! Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2008 kl. 15:18 (CEST)

Bedre nå? :-) Olve Utne 9. mai 2008 kl. 15:28 (CEST)
Jupp! Lenken överst til höyre virket ikke mer... Derfor oppdaget jeg underslaget ;) Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2008 kl. 15:47 (CEST)
Lite spørsmål: Stødig kode - er det nynorsk eller noe slikt? Pröver finne det engelske ordet for det, men har mista veien. Det er like vrient som når folk plutselig snakker om tjenere, minnepinner, hovmestere, sörvere og slikt merkelig noe... Det er da jeg önsker meg fremmedordbok :S Har nok sittet i utlandet for lenge tror jeg... Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2008 kl. 18:05 (CEST)
«Stødig» i Bokmålsordboka og Nynorskordboka. :-) Olve Utne 9. mai 2008 kl. 18:15 (CEST)
Hmmm... stødig a2 (norr stǫðugr, av I stad) stø gjerdet var s- og godt / kjøre s- og sikkert / en s- kar, jente / vinden var frisk og s- Does not compute :( Hva har det der med koding å gjøre? Det står jo ingenting der som jeg ikke visste eller gir det minste hint? Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2008 kl. 18:23 (CEST)
Prøv med «stabil kode». Sjekk så Bokmålsordboka, som forteller at «stabil» er synonymt med «stø», som i sin tur er det samme som «stødig». Da burde du komme i mål. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. mai 2008 kl. 18:37 (CEST)
Kjære folk - hvorfor lager dere rebusløp av noe slikt? Jeg pleier hente meg et cryptopuzzel her når jeg har lyst på slikt :( Men hva mener dere med at koden er stabil? Det er da ikke lagt inn noen variabler i den? Var den ikke entydig? Tror jeg gir opp drömmen om å flytte til Norge igjen, jeg fatter ikke norsk lengre :( Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2008 kl. 18:42 (CEST)

Hvis du ser på «koden» (ok - kanskje litt upresist uttrykt?), så har jeg lagt inn «Project:» i stedet for «Lokalhistoriewiki:» o.l. Det jeg mener med å kalle den «stødig» er at den viser rett lenke uansett hva prosjektnavnerommet kalles. Jeg kan forsikre deg om at jeg hadde 100 % gode intensjoner da jeg gjorde dette. -- Olve Utne 9. mai 2008 kl. 21:19 (CEST)

Var ikke intensjonene dine jeg lurte på, jeg forstod ikke hva du skrev. Jeg visste hva ordene betød, men ikke i denne sammenhengen. Dette er ikke første gangen at jeg ikke begriper hva nordmenn mener når de snakker data - alt er jo oversatt til norsk med for meg merkelige, ofte nesten komiske, begreper. Har sett noe av det samme på nederlandsk, der oversettelser ofte ble ufrivillig komiske. I en AutoCAD-klon ble det engelske «stretch» (strekke) på nederlandsk til «elastieken» (et verb som er konstruert fra ordet for gummistrikk), mens de kunne ha brukt det enkle «rekken». Vlamingene har og en tendens til å gjøre det samme, der kan man komme borti «tilkamer» isteden for heis og «watergladheid» som er en poetisk omskrivning av «aquaplanning». Det skal ofte mye fantasi til å tolke slike tvungne, kreative oversettelser, og at de ofte sørger for kommunikasjonsproblemer er dessverre «een feit»... Siri Johannessen (Siri J) 10. mai 2008 kl. 09:41 (CEST)

Project:Importere sider

Det er ein utfordring med importering av sider, om det er brukarnamn som er like på kjelde- og målwiki. Lenkene frå historikksida går til brukarar her, og etter kvart som vi får fleire registrerte kan det bli vansker med det. Eg veit ikkje korleis vi kan løyse dette, men ei åtvaring om problemet kan vel være greitt å ha med. Chris Nyborg (Cnyborg) 21. mai 2008 kl. 16:30 (CEST)

Hmmmm. Godt poeng..... :-] Olve Utne 21. mai 2008 kl. 17:34 (CEST)

Artikkellister

Har laget Liste over artiklar om Aure. Dermed finnes det også et grunnoppsett for artikkellister på nynorsk, noe som særlig er greit på portaler hvor det er dominerende målform. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. mai 2008 kl. 20:47 (CEST)

Grei den. :-) Har ellers lurt på om vi burde legge inn flere muligheter til målformvalg i infomaler... Begynner å trappe ned for helga snart nå. Vi kan kanskje snakkes om dette i løpet av et par dager? -- Olve Utne 30. mai 2008 kl. 21:07 (CEST)
Jeg har også tenkt på det. Jeg lurer på om den beste måten å gjøre det på rett og slett er å legge inn dobbelt sett parametere i infoboksene der det er nødvendig, og målnøytrale former der det finnes. Så kan det legges inn to sett med koder på malsiden, en for bm- og en for nn-versjonen av boksen. Det automatiske oppkallet av ordførerliste kan løses med to slike oppkall. Det virker litt rart med en bm-infoboks på nn-sider. Kan hende at jeg ser på noen mulige løsninger i helgen. Ved å gjøre det på den måten holder vi på en mal som brukes i alle artiklene, slik at endringer fortsatt lett kan gjøres universelt. Det er også en fordel i forhold til oppkall fra maler gjennom DPL; riktignok blir det litt komplisert med dobbelt sett parametere, så jo flere vi finner målnøytrale former på jo bedre er det. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. mai 2008 kl. 21:16 (CEST)

{{Commonsbilde}}

Lagde for noen dager siden {{Commonsbilde}}. Det er problematisk å bare overta self-lisenser, fordi en som skal gjenbruke dem lett tar feil - man ser ofte automatisk på opplasters navn når det er et self-merke. Malen gjør det enkelt å gjøre om self-merker fra Commons til en riktig henvisning her. Det samme kan gjøres med vår self-mal, som tar parameteret rettighetshaver=, men jeg fant etter en del opplastinger at det var tungvint. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jun 2008 kl. 07:49 (CEST)

Flere gode ideer

Har laget maler for henvisninger mellom leksikon og hoveddel. Fordelen med å bruke dem fremfor utdypende artikkel er at de er tilpasset helt til formålet, og at de kan brukes til utplukk slik at det er lett å se hvor vi har henvisninger mellom artikler. {{hoveddel}} fra leksikon til hovednavnerom og {{leksikon}} fra hovednavnerom til leksikon. Begge tar opptil to parametere, hvis artikler er splittet opp i det andre navnerommet. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jun 2008 kl. 09:08 (CEST)

SVG

Det er problemer med SVG-rendering. Jeg er usikker på hva det skyldes, men leter - hvis du har mulighet, kan du også ta en kikk? Definisjoner ligger i bildeseksjonen i localsettings. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. jul 2008 kl. 10:00 (CEST)

Finner ikke noe feil der, dessverre... :-( Olve Utne 9. jul 2008 kl. 11:52 (CEST)
Sjekk http://www.sfr-fresh.com/unix/www/mediawiki-1.12.0.tar.gz:a/mediawiki-1.12.0/HISTORY , l. 928f. Kanskje en ledetråd? -- Olve Utne 9. jul 2008 kl. 12:01 (CEST)
Mye å lese gjennom der, får se på det senere. Jeg lurer litt om om rsvg oppfører seg som den skal; kan det ha blitt glemt under flyttingen til ny server? Vi hadde andre bildeproblemer da vi startet opp her, og jeg aner ikke om det kanskje er slik at SVG-problemer har vært der hele tiden. Hvis du allikevel roter rundt på steder, har du noen idéer i forhold til www.lokalhistoriewiki.no, jfr. mail om at det er satt opp men ikke fungerer. Merkelig feilmelding som kommer der, den finner tydeligvis instruksjonene om hvor den skal, men så stopper det opp. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. jul 2008 kl. 13:23 (CEST)
Ja, jeg har også lurt grundig på hvorfor den nye adressen ikke virker, men ikke greid å finne noe ennå. Ang. SVG, så kan du ha et poeng: Husker ikke spesifikt at SVG har virket noen gang på den nye serveren. -- Olve Utne 9. jul 2008 kl. 13:26 (CEST)
Der at bildene kommer fint opp når man klikker på dem på bildesiden for å få full størrelse. Jeg tolker det dithen at det er renderingen som er problemet. En mulig kortsiktig fiks er å bruker ImageMagick, men det gir treg og dårligere rendering en rsvg, så vi bør ikke belage oss på å bruke det over tid. Det ligger en del informasjon om oppsett for SVG på mediawiki.org. Jeg kommer til å ta litt fri nå for å feire noe moren min presterte for 36 år siden. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. jul 2008 kl. 13:33 (CEST)
Du får gratulere prestasjonen hjerteligst! ;-) Olve Utne 9. jul 2008 kl. 13:36 (CEST)
Jeg har testet flere versjoner av SVG, både fra Mac og PC. SVG fungerer ellers ikke så bra på IE, så det er vel egentlig PNG vi bør bruke. Lurer forresten litt på lisensen jeg skal bruke, mine filer vil jeg egentlig ikke skal kunne brukes av alle folk utenfor dette området. Det ligger mye arbeid i disse kommunevåpnene. --Harry Wad 9. jul 2008 kl. 13:42 (CEST)

PAGENAME

Pass på {{PAGENAME}} som sortering av kategori i leksikonet, ellers havner alt under L. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. jul 2008 kl. 20:25 (CEST)

Woopps. Takk for påminnelsen... :) Olve Utne 15. jul 2008 kl. 20:44 (CEST)


Daniel Hagerup

Hei, fin artikkel om Daniel Hagerup. Jeg har i det siste skrevet litt om kirkene på Smøla og tatt noen bilder av dem. Dette har jeg gjort på norsk wikipedia. Har også opprettet en artikkel på Brattvær kirke her på lokalhistoriewiki. Jeg brukte artikkelen din om Daniel Hagerup, oversatte den til riksmål (Jeg liker ikke betegnelsen bokmål!) og opprettet den som artikkel på norsk wikipedia. Ble interessert i Hagerup fordi han malte altertavlen i Brattvær kirke, dessuten er kjæresten min en etterkommer av ham. (Sitter faktisk nå rett ved Brattvær kirke og skriver dette). Imidlertid kom jeg til å tenke på følgende: "Er det greit å ta artikler fra lokalhistoriewiki og bruke på norsk wikipedia?" Så nå spør jeg deg om dette. Er det greit at jeg har tatt artikkelen om Hagerup eller må jeg slette den? Mvh --Stian Nordskog (Stiangutten) 6. aug 2008 kl. 11:57 (CEST)

Ta gjerne artikkelen — den er dobbeltlisensiert som CC-BY-SA og GFDL — men husk å oppgi kilden på tydelig vis. Det beste er nok en standard kildemal for artikler hentet fra lokalhistoriewiki.no — se mal:wikipedia her på lokalhistoriewiki.no for hvordan det gjøres andre veien. -- Olve Utne 6. aug 2008 kl. 12:19 (CEST)
Ok, den er god. Takk skal du for hyggelig tilbakemelding. Men hvordan bør en sånn mal lages? Kan den åpne for fri bruk sånn som malen du henviser til på wikipedia?--Stian Nordskog (Stiangutten) 6. aug 2008 kl. 13:09 (CEST)
Ja, det kan den. :-) Vi kan komme tilbake til hvordan malen kan lages om en liten stund — må ut og lufte barn nå. :-) Olve Utne 6. aug 2008 kl. 14:07 (CEST)

Søking (teknisk)

Ser du har vært inne og redigert litt på artikkelen om søking. Hadde vært fint om vi kunne erstattet navnet på Wikipedias søkemotor med navnet på vår egen. (Evt. fjernet navnet). Skulle gjerne også ha fjernet innledningen om at deler av teksten kan være feil. Kan vi ikke bare luke ut det vi er usikre på? Jeg fikk f.eks. ikke søking på felt som title til å virke. Heller ikke trunkering med ? (men * virker). Jeg er også litt usikker på de parentesene. Og under bakgrunnsstoff vises det vel også til feil søkemotor? --Marianne Wiig 7. aug 2008 kl. 12:05 (CEST)

Bilde:1576 Aure komm.png

Hei, ser du lastet opp et nytt et over det jeg hentet. Vil du være snill å oppdatere lisensinformasjonen? Det er ikke det samme som det som ble lastet opp av Egil, 17:10, 7 March 2005 - slik som det står der nå... Siri Johannessen (Siri J) 17. aug 2008 kl. 20:46 (CEST)

Arbeidersamfunn

Godt jobba! Jeg gikk inn og endra på lenken som opprinnelig ledet til Arbeidersamfundet og endret den til Harstad Arbeidersamfund, så går alt så meget bedre. Jeg vil nok få tid til å skrive litt om Arbeidersamfunnene - litt seinere. Nå er det andre - mer lokale forhold som skal ha prioritet.--Gunnar E. Kristiansen 25. aug 2008 kl. 07:54 (CEST)

Hentet fra «http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Brukerdiskusjon:Gunnar_E._Kristiansen»

Harstad Arbeidersamfund

Hei igjen Kan du lage en link slik at Harstad Arbeidersamfund også blir kategorisert som bygning under portalen Harstad.--Gunnar E. Kristiansen 25. aug 2008 kl. 18:29 (CEST)

Gjort. :-) Kanskje du kan ta et bilde og/eller finne et historisk bilde — vanlige amatørfotografi eldre enn 50 år der fotografen enten er ukjent eller døde for over 15 år siden kan brukes fritt. Mer kunstneriske bilder, inkl. postkort, kan brukes fritt om opphavspersonen døde for over 70 år siden eller om opphavspersonen er ukjent og bildet er over 70 år gammelt. -- Olve Utne 25. aug 2008 kl. 18:57 (CEST)

Bildelisens, opprinnelse etc.

Hei, ser at Bilde:MK_Fakstind_av_Ibestad_Krsund_1921.jpg som du lastet opp mangler en del informasjon - kan du legge den til? Siri Johannessen (Siri J) 4. sep 2008 kl. 12:34 (CEST)

Wooopppps — herved gjort. :) Olve Utne 4. sep 2008 kl. 12:45 (CEST)

Kommunevåpen

Hei, ser du lastet opp våpenet til Skjerstad som Skjerstad.png. De andre ligger på formen «kommunenr. kommunenavn komm.ext», noe som jeg mener jeg fant ut via Chris. Vil du fikse? Siri Johannessen (Siri J) 5. sep 2008 kl. 10:26 (CEST)

Var litt usikker på denne i og med at dette kommunevåpenet ikke lenger er i bruk, men kanskje bør det likevel ligge på samme navneformat, ja. - Olve Utne 5. sep 2008 kl. 11:45 (CEST)
Kanskje det da er en løsning å gjøre «kommunenr. gml_kommunenavn_komm.ext» eller noe lignende? Da har vi likevel forskjellen (og i filnavnet). Siri Johannessen (Siri J) 5. sep 2008 kl. 12:03 (CEST)

Infoboks gardsbruk

{{Infoboks gardsbruk}} var egentlig tenkt som en usynlig mal, noe forklaringen viser. Men det ble ikke fikset, så den har vært synlig. Jeg har nå gjort den usynlig, fordi den i mange sammenhenger er vanskelig å bruke når den synes i teksten. Usynligheten er bare en illusjon, gjort på samme måte som på persondatamalene på tysk Wikipedia. Markerer man området hvor de står kan man se de hvite bokstavene. En fordel med dette er at de godt kan samles på bunnen av artiklene, og at man kan legge inn mal også i artikler der man bare omtaler hovedbruket uten at det virker helt merkelig.

Jeg har også utvidet gardslistene med et ekstra parameter, sokn (se Garder i Vestby). Det gjør det blant annet mye lettere å finne en gard i Norske Gaardnavne, ettersom sokn er den mest konstante enheten der.

I noen tilfeller kan det være aktuelt med en synlig mal på de enkelte brukene på en gard. Jeg foreslår da at vi lager en annen mal for dette, ettersom denne primært skal gi informasjon til {{gardstabell}}. Eventuelt kan den vanlige infoboksen for garder brukes flere ganger i artikkelen, da med færre parametere på underbrukene (kun navn, først nevnt og bnr, f.eks.) Å kombinere en synlig infomal og usynlige metadata i samme mal er komplisert, og kan skape en del problemer. Generelt vil jeg tror at det er bedre å bruke overskriftslinjen til å angi hvilket bruk det gjelder, jfr. Fuglsnes på Stabblandet der malen bare ble en gjentagelse av overskriften.

Det er forøvrig enkelt å overføre denne teknikken til andre ting, f.eks. til biografier slik det er på tysk og engelsk wikipedia. Vi kan faktisk lettere dra nytte av det fordi vi bruker dpl. Da kan personlister enkelt settes opp som sorterbare lister der man har med egenskaper knyttet til personen. Gjør vi det bør vi begrense oss til et enkelt sett med data, ellers kan det bli uoversiktlig – har man større behov i en tabell må den heller lages manuelt. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. sep 2008 kl. 00:51 (CEST)

Høres bra ut. Det eneste jeg lurer på er om ikke soknetilhørigheten er vel så logisk å legge inn som synlig element i {{Infoboks gard}} — i stedet eller i tillegg. -- Olve Utne 9. sep 2008 kl. 01:04 (CEST)
Enig i at det bør i hovedinfoboksen også. I tillegg, ikke i stedet for, ettersom det i kommunelistene kan være veldig greit å bruke sokn for å skille gårder fra hverandre. Normalt vil det være enkelt nok å se hvilken gård det er man er ute etter i listen så lenge man går ut fra artikkelnavnet, men hvis man sorterer etter bruksnavnet kan det fort bli navnekonflikter i kommuner som har flere gårder med samme navn. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. sep 2008 kl. 09:15 (CEST)



Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?


Test kursinvitasjon

Dette ser jo bra ut! --Marianne Wiig 26. sep 2008 kl. 17:29 (CEST)

Kategorier og målformer

Først: Pass på at du kategoriserer museer i Kategori:Museer i (fylke) - det samme gjelder en del andre ting - selv om det er en egen kategori for det enkelte museet. Ellers blir det ikke plukket opp på artikkellister for kommunene, liste over museer og Forside:Museer.

Så skiftar eg til nynorsk for det eg eigentlig skulle ta opp. På Aure kommune var det skrive på bokmål i ein nynorsktekst for drygt to veker sidan; eg såg det i dag og oversatt. Det kan nok vere ei utfordring for ein del å skrive nynorsk, og eg trur óg at ein del vil ha vanskeleg for å oversette om dei ser slikt. Kva trur du om eit vedlikehaldsmerke for slike artiklar - då kan óg dei som ikkje er sikre på at nynorsken deira er god nok merke artiklar dei har skrive i. Med ein slik mal kan óg dei av oss som kan oversetje legge inn ei liste på brukarsida som brukar DPL for å vise artikler med merket. Sjå brukarsida mi for eit døme på ei slik liste. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. sep 2008 kl. 19:19 (CEST)


Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Maler på Wikipediastoff

Malene for stoff fra Wikipedia har blitt endret slik at de har en ekstra switch for å slå varselet om at de kan trenge tilpassing av og på. Derfor fungerer malene bokmålswikipedia og nynorsk wikipedia heller dårlig nå; de gir ikke denne advarselen, og de viser heller ikke tekst riktig. Fint om du går over til å bruke {{Wikipedia}} med switchene no eller nn, evt. no-tilpassa eller nn-tilpassa hvis de er justert for bruk her. Forøvrig bra at vi får elva på riktig plass, ifølge Statens Kartverk heter elva i Vefsn Drevjo mens elva i Trysil heter Drevja. Chris Nyborg (Cnyborg) 7. okt 2008 kl. 22:36 (CEST)

Er ikke helt ferdig med tilpassing ennå — mal-endring (og opplasting av bilder) er på vei, og deretter koding som Q1. :-) Olve Utne 7. okt 2008 kl. 22:45 (CEST)
Ser du kom først med maltilpassing. Takk for hjelpa! :) Olve Utne 7. okt 2008 kl. 22:52 (CEST)

Ole Andreas Lindeman

Hei Olve. Vi prøver å holde artikler som er henta fra wikipedia litt lavt i terrenget nå. Derfor fjerna jeg Q1-merkinga på Lindeman. Dette er ikke fordi artikkelen ikke er god, men fordi den er henta fra Wikipedia. Kjekt om du først og fremst bruker Q1 på materiale som er unikt for Lokaklhistoriewiki :) --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 17. okt 2008 kl. 11:33 (CEST)

Greit det. :-) Omarbeiding er forøvrig underveis... -- Olve Utne 17. okt 2008 kl. 12:44 (CEST)

Periodeforsidene

Det fungerer ikke så veldig bra med kategoritre på århundreforsidene, fordi listene blir for lange. Etterhvert som alt kommer på plass av kategorier vil det bli 100 for årstall, 100 for fødsler, 100 for dødsfall, 100 for etableringer og 100 for opphør. Så på disse sidene må vi nok finne en annen løsning; det er mulig å begrense hvor mange nivåer som vises i kategoritreet slik at vi bare får hovedkategoriene og ikke de enkelte årene. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. okt 2008 kl. 10:34 (CEST)

Godt poeng. Jeg lurte også litt på den... Foreløpig kan vel kanskje den biten kommenteres ut, da. :-) Olve Utne 22. okt 2008 kl. 10:35 (CEST)
Problemet løst, bruk {{forside kategoritre begrenset}}. Den viser kun øverste nivå, se Forside:1800-tallet. Så kan de som vil manøvrere videre bare trykke på plussene for å få ytterligere nivåer. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. okt 2008 kl. 10:45 (CEST)
Fint! :-) Olve Utne 22. okt 2008 kl. 10:46 (CEST)

Et annet spørsmål: Kan vi sette opp treverdige valg ennå? F.eks. Cat.-match Midt-Norge + 1700-tallet + Q1? -- Olve Utne 22. okt 2008 kl. 11:48 (CEST)

Det er ikke noe problem å lage slike spørringer, man kan bruke så mange kriterier man vil. Det er ikke noen mal for dem, men det kan lages, og vi kan også sette det opp direkte i dpl uten å bruke en mal. Jeg tror forresten det er bra å bruke en categorymatchmal på århundresidene, slik at vi får med fødsler, dødsfall, hendelser, etableringer og opphør. Jeg setter opp en test på Mal:Categorymatch for 1700-tallet. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. okt 2008 kl. 18:00 (CEST)
Har lagt inn den spørringen du nevner som eksempel 7 på Bruker:Cnyborg/Listetest#Eksempel_7 testsiden min. {{liste}} kan forøvrig allerede håndtere flere kategorier og categorymatch sammen, men den har ikke mulighet for flere categorymatch foreløpig. Jeg tror ikke den bør bli så veldig mye mer avansert, det er bedre å lage en alternativ mal for ellers blir det vanskeligere for nye brukere å forstå hvordan den brukes. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. okt 2008 kl. 19:46 (CEST)
Hmmm... Etter det jeg kan se, så får du akkurat samme resultat samme hva du skriver i stedet for Midt-Norge. Og Eidsvollsbygningen ligger for eksempel et godt stykke sør for Dovre... -- Olve Utne 22. okt 2008 kl. 20:10 (CEST)
Jeg hadde gjort en liten feil, brukte OR i stedet for AND. Har lagt den inn riktig, og brukt malen for begge categorymatcher så den fanger opp alle artikler innen tidsrommet. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. okt 2008 kl. 23:56 (CEST)
Aha! Vakkert...!! :-) Olve Utne 23. okt 2008 kl. 00:00 (CEST)

WP-listene

Det er fint om du stryker ting på /Titler som er felles med begge utgavene‎ i stedet for på nynorsk-lista. Alt er med i felleslista, så da slipper vi å gjøre dobbeltarbeid når ting finnes på både nnwiki og nowiki. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. nov 2008 kl. 21:34 (CET)

Hmmm... Jeg gikk over til nyn.-lista fordi noe manglet i felleslista — i alle fall såvidt jeg kunne se. -- Olve Utne 5. nov 2008 kl. 21:37 (CET)

Jeg har feid i krokene på diskusjonsforumet...

og der fant jeg et par ting som jeg håper du eller Chris kan si litt om... Groeten, Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2008 kl. 19:57 (CET)

Feier videre, og fant Mal:Byline/billedside med ditt navn i som ser ut til ikke å være i bruk. Vil du ta en titt og evt. rydde videre? Siri Johannessen (Siri J) 6. des 2008 kl. 12:27 (CET)

Kart i NHL...

Hmm, gelukkig nieuw jaar forresten, zou jij de kaarten in dit lemma willen toevoegen? M'n ex van het NHL bevindt zich in 'n ander land momenteel... Alvast bedankt! Siri Johannessen (Siri J) 31. des 2008 kl. 18:15 (CET)

OK — ’n momentje... -- Olve Utne 31. des 2008 kl. 19:39 (CET)
Is het zo beter? Gelukkig nieuwjaar! :-) Olve Utne 31. des 2008 kl. 20:06 (CET)
Ziet er goed uit! Bedankt! Siri Johannessen (Siri J) 31. des 2008 kl. 22:10 (CET)

Ik heb er nog eentje voor jou - althans - ik denk dat het goed zou zijn om de kaarten hier bij te plaatsen, ook al wordt het doorverwezen. Wat denk jij? :) Siri Johannessen (Siri J) 8. jan 2009 kl. 13:47 (CET)

Tilbake til Olve Utne/Arkiv 2008s brukerside.