Holmen kirke (Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 9. jun. 2023 kl. 08:47 av Cnyborg (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Holmen kirke romjula 2012.

Holmen kirke, Nesbruveien 55 i Asker, er kirke for Holmen menighet, vigslet 28. november 1965. Kirken ligger på et høydedrag vest for E 18, sør for Billingstad, den ble reist med stor egeninnsats av Holmen kirkelag og med betydelig kommunal støtte. Arkitekt Knut Knutsen fikk etter en arkitektkonkurranse oppdraget å tegne kirken med tilhørende bygninger samt kirkesølv.

Kirken er bygd i betong, den har et korparti som er bredere enn kirkeskipet, taket er høyt og bratt med takrytter med kirkeklokkene. Messehagler i de fire liturgiske fargene ble tegnet av arkitekten og vevet av Randi Muren. Orgelet fra Norsk Orgel- og Harmoniumfabrikk i Snertingdal har 16 stemmer. Altertavle med motiver fra Jesu liv, utført av Karl Høgberg. I tilslutning til kirken er menighetssalen plassert i vinkel. Kirken har 330 sitteplasser, menighetssalen 220 og kirkestuen i samme etasje har 50 plasser. Her er veggtepper av Victor Sparre/Molle Cecilie Major. I underetasjen er det ungdomssal, speiderhule og garderobe med egen inngang.

En egen bygning fra 1986 inneholder kontorer, barnehage og kirkeloft til møtevirksomhet. Tomten er på 22 mål med prestebolig og lekeplass for barn. Kirkeklokkene, støpt hos Olsen Nauen 1965, har følgende innskrifter: «For Herren er god; hans miskunnhet varer til evig tid, og hans trofasthet fra slekt til slekt» og «Tjen Herren med glede, kom fram for hans åsyn med jubel». Kirkeskipet Hermann E. Jørgensen er oppkalt etter Vollen-gutten som emigrerte til USA og ble prest. Han stod bak en pengeinnsamling som bidro til å gjenreise norske kirker etter 1945.


Koordinater: 59.871943° N 10.4896301° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Holmen kirke (Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.