Lene Conradi

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 23. okt. 2019 kl. 09:15 av Kallrustad (samtale | bidrag) (Oppdatering, den første ordføreren i storkommunen Asker)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Lene Conradi er Askers første kvinnelige ordfører.
Foto: Tore Guriby (2007).
Ole Jacob Johansen gratulerer Lene Conradi med valgseieren under kommunevalget i 2007. Senere ble han hennes varaordfører.
Foto: Tore Guriby (2007).

Lene Øistesø Winger Conradi (født 5. mai 1970) er jurist og politiker. Conradi, som representerer Høyre, er mest kjent som Asker kommunes første kvinnelige ordfører. Hun overtok ordførervervet etter partifellen Morten Strand etter valget i 2007.

I 2011 ble hun gjenvalgt som ordfører, etter at Høyre fikk 52 prosent av stemmene i Asker og rent flertall i kommunestyret. Også i 2015 og 2019 ble hun gjenvalgt; fra 2019 er hun ordfører for nye Asker kommune, som også består av tidligere Røyken og Hurum kommuner.

Conradi har hatt en rekke verv i Asker-politikken: Hun har sittet i kommunestyret siden 1995, i formannskapet siden 1999; hun var gruppeleder i kommunestyret 2003-07 og nestleder i bygningsrådet i én periode.

«Lene-timen»

Som ordfører har Conradi satset på å skape en åpen og utadvendt profil, blant annet inviterer hun til «Lene-timen» i Asker kulturhus én lørdag i måneden; en uformell sammenkomst der kommunens innbyggere kan ta opp med ordføreren det de måtte ha på hjertet.

Bakgrunn

Conradi er født og oppvokst i Asker. Hun bor på Landøya sammen med mannen Jacob og deres tre barn. Skuespilleren og sangeren Kåre Conradi er svogeren hennes.

Hun er utdannet jurist (cand. jur. 2001) og arbeidet som politisk rådgiver for Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen før hun ble politiker på heltid i 2007.

Se også

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Lene Conradi er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.