Morten Strand

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Morten Strand (født 23. september 1947) er lokalpolitiker, forretningsmann og idrettsmann. Strand er opprinnelig fra Bekkestua i Bærum, men bor nå i Vollen i Asker kommune. Han var Askers ordfører 1995-2007.

Politisk karriere

Strand er først og fremst kjent for sitt lange virke som lokalpolitiker i Asker, der han satt i kommunestyret for Asker Høyre i 24 år – fra 1983 til 2007, og var ordfører fra 1995 til 2007. Etter 12 år i ordførerstolen sa han nei til gjenvalg, og ble etterfulgt av partifellen Lene Conradi.

I tillegg har han hatt en rekke andre politiske verv, bl.a. i Kommunenes Sentralforbund.

Strand var kommunens øverste leder i en periode hvor Asker gjennomgikk en omfattende utvikling, noe som ikke minst satte sitt preg på Asker sentrum.

I 2007 ble kommunen tildelt Bymiljøprisen for utviklingen av sentrumsområdene.

Arealpolitikk generelt har også vært sentralt, og Strand har vært blant pådriverne for at Asker skal beholde sitt grønne preg.

Yrkeskarriere

Sivilt var han adm. direktør og styreformann i Basberg Papir AS 1984–96, og han har sittet i ledergruppen i Svensk Papper AB.

Han har vært nestformann i Papirgrossistenes Landsforbund og styremedlem i Handelens og Servicenæringens Hovedorganisasjon i flere år.

Idrettskarriere

Han har også en lang karrière som idrettsmann. Han var keeper for Stabæks A-lag i fotball 1965–74 og i 1977, og for Strømsgodset i 1975–76. Han har vært leder og trener for aldersbestemte lag i Vollen Ungdomslag og leder i Foreldrenes Arbeidsutvalg og Samarbeidsutvalget på Arnestad barneskole. Lenge var han også aktiv i 1. Blommenholm speidertropp.

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Morten Strand er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.