Vestfossen salongorkester

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Vestfossen salongorkester er et klassisk orkester fra Vestfossen i Øvre Eiker kommune. Orkesteret ble stiftet i 1924 etter initiativ av doktor Knut Lossius, som i mange år var konsertmester, og industriarbeider Borger Kristoffersen, som var orkesterets første dirigent. Seinere var sønnen, Erling Borgersen, dirigent i mange år. Etter andre verdenskrig hadde blant andre Einar Evju fra Drammen og meiribestyrer Ole Foss den musikalske ledelsen, og fra 1957 overtok Heinz Herresthal.

Salongorkesteret var i virksomhet fram til det i 1968, da det gikk sammen med andre lokale orkester og dannet Eiker orkesterforening. Dette ble lagt ned i 1973, og de neste 30 årene lå aktiviteten nede. I 2003 ble det imidlertid tatt initiativ til å starte opp på nytt, og siden har orkesteret stadig vært samlet som et prosjektorkester.

Bilder av Vestfossen salongorkester

Kilder

Eksterne ressurser


Eiker Leksikons logo.jpeg Vestfossen salongorkester inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!