Brukersamtale:Siri Iversen

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 5. jun. 2023 av Siri Iversen i emnet Oppegård Brus
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen om bord! -- Olve Utne 3. des 2007 kl. 19:40 (CET)

Takk, takk! Så fint det er her inne!--Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 3. des 2007 kl. 19:43 (CET)

Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Bygde-/årbøker og slikt :)

Hei - ser du rettet der jeg tvilte :) Vil du ta en titt på Kategori:Lokalhistoriske tidsskrifter? Det ligger en del ting til på feil sted, tror jeg... Siri Johannessen (Siri J) 29. okt 2008 kl. 15:21 (CET)

Sjekket og funnet i orden, men må utvikles. Bibliografien Norsk lokalhistorisk litteratur publiseres i tidsskriftet Heimen hvert år og ligger i NLIs baser her: http://www.lokalhistorie.no/kilder_litteratur/baser/sok4.php Som det står i innledningen: NLI publiserer kvart år ein bibliografi over nye by- og bygdebøker, distriktshistorie, lokal- og regionalhistoriske periodika, lokale og regionale kjeldeutgåver og bibliografiar. Lokalhistoriske meldingsblad vert berre registrerte når fagstoff dominerer bladet. Foreslår at bibliografi tilknyttet kommuner og regioner får artikkelmerke som viser tilknytning til denne bibliografien, i tillegg er det mye annet som utgis, men som ikke passer i bibliografien Norsk lokalhistorisk litteratur, bl.a. kulturhistorie, filmer og dataspill osv.--Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 29. okt 2008 kl. 15:34 (CET)

En kjent dame?

Jeg fant, jeg fant, sa Askeladda :) Et bilde av demses - er det noe for brukersiden din? se her - og om jeg gir deg en hjelpende hånd så funker det kanskje? ;) Siri Johannessen (Siri J) 30. apr 2009 kl. 17:40 (CEST)

Litt fiksing :)

Jeg gjorde ferdig det vi begynte på, og fikset bittelitt til... For å se hva jeg gjorde, må du også åpne dette innlegget hos deg for redigering ;) Groetjes fikseren ;) 8. sep 2009 kl. 15:15 (CEST)

Tirsdag den 20de Aug 1906

Kjære broder Peder!

Mange dage er nu gaaet hen siden vi har hørt noget fra hverandre; skal jeg nu tage penen fat og skrive nogle faa ord saa meget du kan faa høre hvorledes vi lever her på Vindæg nu.
For det første kan jeg da fortælle dig at vor kjære Farsøster Ambjør er afgaat ved døden nu igaaraftes hun har været syg en 8 ugers tid saa hun har maattet holde sængen; hun havde hjærtefeil og tæring saa dette drog paa til hver dag saa hun blev daarligere og daarligere saa hun var lykkelig at hun fik sige værden farvel. Det er ikke godt at leve heler naar helsen er borte. Vor søster Margit har nu faaet sig en datter og alt staar efter omstendigheterne bra til. Her blev det nu et daarligt aar i fjeldet frøs græset ved St.hans tider saa det næsten ikke var noget at slaa der. Lidet høi blev det hjemme og saa angaaende korn og Poteter saa bliver det et midels aar. I sommer har jeg havt Ole Stuer og Thor Sand som slaattekarle og Gro Trøo og lille Sidsel som onnepiger. Jeg skal hilse dere fligtigt fra Ole Stuer at han lever som sædvanlig bror. Jeg skriver samtidig til Johan og Sven og saa har skullet skrivet til Halvor og Mikkel ogsaa men har ikke adresene til dem saa haaber at dere er snild og underretter dem om disse nyheder. Vær snild og skriv nogle ord til mig saa jeg faar høre hvorledes de lever.
Jeg faar nu slutte min skrivelse for denne gang med venlig hilsen fra alle paa Vindæg.
Ole Olsen Vindæg


Dikka Møller

Hei Siri, - bra med lenke på Thorsø. Dikka Møller har egen artikkel i biografisk leksikon og er så absolutt ei lenke verdt! Vennlig hilsen Marthe Glad 25. nov 2010 kl. 23:44 (CET)

Takk for tipset! Har funnet mange "skjulte" damer på wikien. Skal prøve å følge opp. Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 25. nov 2010 kl. 23:51 (CET)
Strålende! Her er lenka forresten. Vennlig hilsen Marthe Glad 25. nov 2010 kl. 23:53 (CET)

Flotte bilder

Hei Siri. Så mange fine bilder du har lagt ut! Moro å gå inn på wikien i dag og se nye foto fra både Telemark, Stiklestad, Oppegård og Larvik (Roy Olsen).Trond Nygård (Kallrustad) 19. sep 2011 kl. 09:58 (CEST)

Takk for det! Jeg tok en del bilder i sommer, i blant til min families irritasjon, har en hang til å ta bilder av krigsminner, bedehus og kirker, og dem er det jo en del av. Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 19. sep 2011 kl. 11:51 (CEST)

Valdres

Hei Siri. Glimrende at du oppretta artikkel om Årbok for Valdres! Da fikk jeg mulighet til å lenke til Ivar Aars, mangeårig skriftstyrar. Apropos skriftstyrar så ser jeg at historielaget jamt bruker nynorsk, så da forandra jeg like godt teksten i artikkelen til denne målforma. Du vert ikkje vonbroten av di?Trond Nygård (Kallrustad) 18. apr 2012 kl. 14:46 (CEST)

Hei Trond. Helt i orden! Kjempefint, faktisk! Jeg oppdaget at den lå under ukategoriserte sider og uten innhold. Jeg holder ellers på med å opprette artikler for årbøker/tidsskrifter og historielag med eksterne lenker til registre når jeg finner det. Jeg er ferdig med grovarbeidet til bibliografiene. Siri Rutledal Iversen 18. apr 2012 kl. 14:50 (CEST)

Historielag

Hei Siri. Du er en produktiv wikiskribent om dagen, særdeles mange artikler om historielag fra din hånd! Har jobba litt med Fron i Gudbrandsdalen og oppretta derfor artikkel om historielaget der - et beskjedent bidrag. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 7. mai 2012 kl. 13:05 (CEST)

Ja, jeg legger til historielag og eksterne lenker til årbøker og tidsskrifter, så det blir også en del artikler om årbøker etterhvert. Dessverre er artiklene ganske små foreløpig. Siden det er veldig mange historielag som ikke er tilsluttet Landslaget for lokalhistorie er det fint om vi får til en bra oversikt over historielag i Norge på LW, - og det er mange typer av dem! Her er landslagets oversikt. Jeg jobber med Østfold-lagene nå. Siri Rutledal Iversen 7. mai 2012 kl. 13:15 (CEST)

Ødegaard

Hei Siri. Takk for lenkefiksing i Totenvika/bygdebokforfatter Ødegaard. Skal se om jeg oppretter en artikkel om han etter hvert, kanskje vi kunne samarbeide, med bibliografibidrag fra deg? --Trond Nygård (Kallrustad) 1. aug 2012 kl. 08:29 (CEST)

Bibliografi skal det gjerne bli! Må bare bli ferdig med flyttinga her på huset. --Siri Rutledal Iversen 1. aug 2012 kl. 10:02 (CEST)

Manglende lisens

Hei! Kunne du påføre lisens på dette bildet av Carsten Anker, tror du? http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Carsten_anker_bauta.jpg Hvis du bruker en lisens som kan benyttes på Commons hadde jeg tenkt å laste det opp dit. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 18. mar 2013 kl. 13:13 (CET)

Takk for påminnelsen om manglende påført lisens! Vær så god, bruk i vei! Vennlig hilsen --Siri Rutledal Iversen 18. mar 2013 kl. 21:37 (CET)
Tusen takk! Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 18. mar 2013 kl. 22:17 (CET)

Kølabånn

Har lagt til artikkelen Kolabotn og kølabånn-navn rundtomkring i de tusen barskoger. Håper den kan være til nytte. :-) Olve Utne (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 14:07 (CET)

Virkelig bra, Olve! --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 14:49 (CET)

Lærar Rutledal

Hei Siri. Da ble det en artikkel om bestefar Bernhard Rutledal. Fort og gæli, basert på Norske skolefolk og folketellinga for 1910. Bare fyll på når du har tid. Vi høres! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. feb 2014 kl. 16:01 (CET)

Takk for opplysninger om bestefaren din! Nå legger jeg han til i lista over kandidater fra Hamar lærerskole. Ha ei fin uke! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. mar 2014 kl. 11:37 (CET)
Artig! Skal finne noen bilder også. Hilsen --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 3. mar 2014 kl. 13:41 (CET)
Flott. Bilder er bra. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. mar 2014 kl. 13:52 (CET)

Hedmarken

Hei Siri. Flott med utbygging av bibliografiene for Hedmarken!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 25. sep 2014 kl. 15:00 (CEST)

Har stått på lista lenge nå. --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 25. sep 2014 kl. 15:03 (CEST)

Frolandsbibliografien

Heia Siri! Har (med påholdent tastatur) lagt inn to go'e bøker der, kan du titte og evt. fikse? Mvh Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. okt 2014 kl. 18:25 (CEST)

Hei Siri! Artig at du får med disse humor- og revybidragene inn i bibliografiene. Det kan bli veldig alvorlig ellers! Flott at du tar det med! --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 20. okt 2014 kl. 12:52 (CEST)
OK :) Var litt usikker på overskriften - men da fortsetter jeg som nå. Håper ellers at storofsen er over for denne gang ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 22. okt 2014 kl. 11:53 (CEST)

Hundreåring fra Oppegård

Hei Siri. Takk for sist. Er dette en du kjenner til eller veit mer om? Fritjof Pedersen. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. nov. 2014 kl. 16:24 (CET)

Hei igjen! Jeg kan undersøke litt lokalt! Hilsen --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 11. nov. 2014 kl. 13:10 (CET)
Flott! Blir artig å se hva du finner ut.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. nov. 2014 kl. 13:43 (CET)

Bra aktivitet

Hei Siri. Moro å se at du er så aktiv på wikien i dag! Tamil-artiklene er forbedra på grunn av arbeidet ditt, ser jeg. Og artig at Bernhard Rutledal fikk plass i artikkelen om Seljedalen krins!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mai 2016 kl. 13:47 (CEST)

Jeg koser meg! <3 --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 4. mai 2016 kl. 13:48 (CEST)
Det synes! Da skal ikke jeg ødelegge gleden ved å nevne DEFAULTSORT, som Aslak har oppdaga at mangler på personartiklene vi har fått inn.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mai 2016 kl. 14:27 (CEST)
Jeg skal prøve å huske det heretter og går noen skritt tilbake for å sjekke der jeg har vært innom. --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 4. mai 2016 kl. 14:29 (CEST)
Flott. Måtte gjøre det med noen av mine "egne" artikler også.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mai 2016 kl. 14:49 (CEST)

Graffiti i svingen

Hei, klarte ikke å ligge unna denne graffitien - vet du noe mer om den som alder eller lignende? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 11. jul. 2016 kl. 13:49 (CEST)

Det er et svært omstridt tema dette ed bygging på Svartskog eller ikke. Siden det står minimalt om Svartskog på wikin syns jeg ikke det er så lurt å ta med dette bildet før det kommer mer forklarende tekst om området. Grafittien er nokså ny. --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 12. jul. 2016 kl. 13:12 (CEST)
Hm, det koblet jeg den ikke til... Bare slette det da? Det er jo ikke noe vits i å ha det hengende når det ikke brukes noe sted. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. jul. 2016 kl. 03:24 (CEST)

Sportsidrettsforeningsklubblag

Her ramser jeg opp lag etter hvert som jeg skriver om dem:

Chris Nyborg (diskusjon) 3. jul. 2017 kl. 14:04 (CEST)

Sletting

Mange takk for at du standhaftig ryddet unna. Det ble til slutt så mange innganger til hver artikkel at det nesten gikk i surr. Andreas N. 10. mar. 2018 kl. 12:43 (CET)

Jeg tok sats og hoppet i det! Beklager at det var så stort etterslep på "overvåking" av siste endringer. Full skjerpings herfra!

Hilsen Siri på NLI --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 12. mar. 2018 kl. 09:59 (CET)

Ballangrud

Hei Siri. Kunne du oppdatere brukersida til Erik Ballangrud?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. okt. 2019 kl. 14:53 (CEST)

Gardsbruk

Flott at du legger inn de Norske Gardsbruk som er tilgjengelige på Nettbiblioteket. Disse bøkene har vært - og er fortsatt - populære i de mange tusen våningshus.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 29. apr. 2020 kl. 11:46 (CEST)

Det kom et ref.spørsmål som konkluderte med at det ikke er gitt ut noe for det aktuelle fylket. Men det ble jammen en lang liste likevel! --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 29. apr. 2020 kl. 11:50 (CEST)

Linnekastveien

Hei Siri. Går gjennom artikler som er merka med "under arbeid". Planlegger du å jobbe videre med Linnekastveien?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. mai 2020 kl. 15:15 (CEST)

Ja, jeg skal fortsette. Men tar vekk under arbeid, den hadde jeg glemt...--Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 13. mai 2020 kl. 15:33 (CEST)
Det kan skje den beste wikimedarbeider (undertegnede inkludert!). Ser fram til å lese mer om Linnekastveien etter hvert.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. mai 2020 kl. 15:36 (CEST)

Bilder av Beck

God morgen! Inger-Marit Østby har fått tillatelse til å bruke de flotte bildene til amatørfotograf Ole-Anders Beck, som døde nå i høst. Disse bildene laster hun opp på wikien, og jeg har tatt på meg å kategorisere dem. Til orientering, så du slipper å bruke tid på dette!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 08:55 (CEST)

Det blir bra! --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 09:32 (CEST)

Oppegård Brus

Hei. Jeg lagde en side om lokalbedriften Oppegård Brus, og lurte på om denne passer på wikien? Jonas Tisell (Tisell) (diskusjon) 2. jun. 2023 kl. 20:57 (UTC)Svar[svar]

Ja, det er veldig flott at du gjorde det! Tommel opp!! Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 5. jun. 2023 kl. 07:00 (UTC)Svar[svar]