Brukersamtale:Siri J/27-11-2008

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søkLokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Historiske gåter

Heia Siri!

Fint at du la lenken i høyremargen!!! Takk

Ndg løste saker - løste jeg det ved å klippe den ut fra gåtelenka og lime den inn på løste saker. Litt ugreitt- synes--Gunnar E. Kristiansen 30. sep 2008 kl. 09:32 (CEST)

(: Avventer om NLI-folket er helt enige ;) mailet dem om hva jeg har funnet på nu, og håper de er enige... Det der med arkivering er nok ikke annerledes foreløpig dessverre, men du gjorde det bra! Jeg endret bare en ting, og det var overskriften - slik blir det lettere å finne igjen om vi har behov for det ;) Siri Johannessen (Siri J) 30. sep 2008 kl. 09:55 (CEST)

Opphavsrett

Kunne du ta en titt på Bildediskusjon:7481cr Tuss og Troll.jpg? :-) Olve Utne 6. okt 2008 kl. 18:18 (CEST)

Der tror jeg jeg havner skikkelig ut i blåmyra uten en eneste padleåre - lisenser og slikt er ikke en av mine beste sider... Test hr. Nyborg? Etter at John trakk opp teltpluggene tror jeg han er den eneste (som jeg vet om) med en del peiling. Siri Johannessen (Siri J) 6. okt 2008 kl. 18:21 (CEST)

Hva er en wiki

Jeg har flettet de to artiklene "Om en wiki" og "Hva er en wiki", men det er ikke den flettede artikkelen som kommer opp når man klikker på Hva er en wiki. --Marianne Wiig 11. okt 2008 kl. 12:19 (CEST)

Hvor flettet du dem? Siri Johannessen (Siri J) 11. okt 2008 kl. 12:21 (CEST)

Telefon

Ingen av telefonnumrene jeg har er korrekte, ring meg. — John Erling Blad (Jeblad) 11. okt 2008 kl. 12:33 (CEST)

Har ringt - fikk ikke svar :) Siri Johannessen (Siri J) 11. okt 2008 kl. 13:31 (CEST)


Bilder

Hei Siri.

Jeg har begynnt å legge inn bilder av kommandantene i Fredrikstad, og kom raskt opp i et problem. ved innleggelse av Henrich Jørgen Huitfeldt kom ø'en med i filnavnet, og det fungerte ikke når jeg skulle legge bildet inn i teksten. Hvordan får jeg endret dette? Jeg valgte den enkle løsningen, la inn bildet på nytt med filnavn Henrich_J_Huitfeldt.jpg. Da gjorde jeg min andre feil, jeg kom til å legge inn bilde av Hartvig Huitfeldt istedet. Heller ikke nå fikk jeg endret på dette. Jeg fikk tilslutt ordnet det slik at riktig bilde ligger i riktig tekst, men i bildearkivet ser det rart ut. Kan du hjelpe meg? Hilsen Dag --dagstr 11. nov 2008 kl. 19:56 (CET)

Flott at du sier fra :) Dette er noe som folk med administratorrettigheter kan fikse. Jeg skal slette de to bommertene, så slipper vi å tenke mer på dem. ÆØÅ-problemet er noe vi dessverre ikke er kvitt... Siri Johannessen (Siri J) 11. nov 2008 kl. 20:48 (CET)
P.S. Du blir nok nødt til å laste opp Hartvig Huitfeldt på nytt er jeg redd, jeg kan ikke flytte et bilde slik en artikkel kan flyttes. Siri Johannessen (Siri J) 11. nov 2008 kl. 20:54 (CET)

Nederlandsk

Jeg har gjort radikale endringer på nederlandsk. Jeg valgte å slette det hele - det ble så store endringer at det var like greit å ikke beholde en Wikipedia-artikkel, men heller få en original dobbeltlisensiert en. Håper jeg ikke har gått altfor langt. Det kan evt. legges inn en lenke til artikkelen på Wikipedia for de som ønsker å lese mer om grammatikk. Vi var inne på tabellen, jeg erstattet den med en liste over forskjellige uttrykk som jeg sporet opp gjennom malene {{nederl.}} og {{holl.}} i leksikonartikler. Chris Nyborg (Cnyborg) 21. nov 2008 kl. 20:52 (CET)

Synes det ser greit ut, selv om jeg har god lyst til å utdype både voos, geus og koksmaat litt mer ;) Det var jo mer enn tydelig at artikkelen var for omfattende og ikke spisset nok til å passe her :) Bedankt voor het regelen, m'neer ;) Siri Johannessen (Siri J) 21. nov 2008 kl. 21:15 (CET)
Det hadde vært flott om du utdyper slikt, og kanskje kommer med andre eksempler. Chris Nyborg (Cnyborg) 21. nov 2008 kl. 21:30 (CET)
Utdyping skal bli, men pass opp - det kan fort bli nesten en egen artikkel - spesielt om jeg skal gå inn i gjøs / geus og hvor det kommer fra :) Hjelper du meg å begrense meg? (Eller for å låne mormors ord "Behov deg din skabning!" :) Siri Johannessen (Siri J) 22. nov 2008 kl. 03:19 (CET)
Jeg finner pekestokken og står klar til å gi deg et rapp over fingrene hvis du skriver for mye. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. nov 2008 kl. 03:26 (CET)
Hmm! Er nesten fristet til å jage den unge mannen i seng! ;) Sikken brutalitet! :) Siri Johannessen (Siri J) 22. nov 2008 kl. 03:30 (CET)

Categorymatch-maler

Jeg tok bort fylkeskategorier på categorymatchmalene. Dels blir de litt forvirrende for folk å finne sammen med artikler i kategorien, men viktigst er det at det er greit at de ikke er helt lett tilgjengelige. Hvis noen som ikke vet hva de driver med legger inn en liten feil (et galt tegn er alt som trengs) i dem kan artikkelutvalg slutte å fungere på forsider og i lister. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. nov 2008 kl. 21:22 (CET)

Et alternativ for å sortere dem er å lage geografiske kategorier for maler, f.eks. Kategori:Akershusmaler. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. nov 2008 kl. 21:23 (CET)
Liker tankegangen din, begynner med å samle hele gjengen der (Categorymatch). Er i ryddehumør her. Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2008 kl. 21:25 (CET)
Ser det. Hvis du går tom for ting her og får lyst til å rette nynorsktentamener har jeg en del av dem i elektronisk form, så bare si fra. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. nov 2008 kl. 21:27 (CET)
Mener du seriøst at du vil slippe meg løs på dine elever i det språket?! Goeie, zeg! Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2008 kl. 21:29 (CET)
Hmmm. On second thought… Chris Nyborg (Cnyborg) 27. nov 2008 kl. 22:03 (CET)
Ah, hainn tok te vitet! (of zoiets, denk ik dan...) :) men tok ´an feletonen? Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2008 kl. 22:05 (CET)