Brukersamtale:Siri J/08-05-2010

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Referanser og fotnoter

Vi fikk denne artikkelen Johan L. Fløan‎, fra wp.no for noen timer siden. Jeg har ryddet litt i kveld. Vi mangler bildene som hører til. Problemet er at jeg ikke forstår meg på hvordan få skillet mellom fotnoter og referanser til å virke. Det er noe med ref-malen. Disse er skilt i artikkelen. Om ikke du vet å finne ut av det kanskje noen andre kan? -- Halvard Hatlen (Halvard) 3. mai 2009 kl. 22:59 (CEST)

Skal se på den :) Det går seg til. Bare la rødlenkene ligge til bildene, de kommer og :) Takk! Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2009 kl. 23:22 (CEST)
Har vi en begrensing på antall noter? Vil nødig slette referansene hans. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 4. mai 2009 kl. 09:44 (CEST)
Det er ikke der noen har begravet noe :) Jakta er begynt (fritt etter osv) ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. mai 2009 kl. 10:42 (CEST)

Ukens bilde

Det ser ut som at jeg tar jobben med ukens bilde. Har begynt kronologisk (rettferdig) i Kategori:Bilder etter opphavsperson. --Halvard Hatlen (Halvard) 9. mai 2009 kl. 11:37 (CEST)

Helt flott at du tok det opp, Halvard :) Har puslet litt med det selv - og jeg vet at Olve var involvert en gang. Se over denne diskusjonen ifm navngivning av malen. Vi prøver ta vare på historikken. Det ser ut som om en del ting vil måtte flyttes / rekategoriseres - vil du ta det? Jeg skal lage en hurtigslettmal slik at vi lettere kan få ryddet i så fall :) Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2009 kl. 12:05 (CEST)
On second thought - vi har jo Mal:Sletting :) Bruk den, så følger jeg med ;) Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2009 kl. 12:09 (CEST)
Tok meg ikke tid til å sette på den slettemalen. Alle filene som nå kan slettes er de gamle etter flyttingen. Du finner en samlet oversikt i historikken (siste endringer) sånn nogenlunde mellom 00:30 og 02:00 den 10. mai. Tror det ble slik dere hadde tenkt det. --Halvard Hatlen (Halvard) 10. mai 2009 kl. 02:06 (CEST)
Helt ok, det gikk glatt det her. Ser greit ut, takk for at du hopper inn :) Siri Johannessen (Siri J) 10. mai 2009 kl. 05:30 (CEST)


Bra aktivitet!

Jeg er litt fraværende i wikien (frem til 22. mai), men jeg kikker da innom rett som det er, og jeg syns det har vært stor aktivitet i det siste! Fra mange ulike brukere. :) Ser at du rydder og ordner, og det er virkelig gull verdt! :) Flott også at du fikk veilederne til å skrive om seg selv. Jeg prøvde via mail, men sånt er jo lett å glemme. Jeg har tenkt på at lokalhistoriewiki-rommet burde vært søkbart som standard. Det ligger jo ikke veldig mye der (vil vel ikke tynge ned søket, mener jeg), men det som ligger der er det viktig at alle har lett tilgang til: nettstedets administrasjon, personvern, opphavsrett, retningslinjer, presentasjoner, medieomtaler. Men dette må vel gjøres på serveren, regner jeg med. --Marianne Wiig 14. mai 2009 kl. 09:39 (CEST)

Jada, her ploges det ivrig - hvorvidt vi gjör som bonden og sprer m*** holder jeg ikke regning med :) Det lukter ille nok her for tiden ;) Det med sökbart, jeg tviler litt der. Se i bunnen av alle sider - der ligger lenkene til opphavsrett og personvern. Andre ting kan vi evt. overveie å lenke inn på annet vis. Men, jeg tror om det skal fikses er det nok mer noe for Olve, han kjenner programvarens kroker og kriker bedre enn meg :) Siri Johannessen (Siri J) 14. mai 2009 kl. 19:14 (CEST)

Kommunevåpen

Hei :-) Ser at du gjør en aldeles utmerket jobb på kommunevåpenopplasting. Hadde du hatt mulighet til å laste opp kommunevåpen for Namsos kommune — og eventuelt andre kommuner i Nord-Trøndelag også om du har tid... Vi sn@kkes! :-) Olve Utne 2. jun 2009 kl. 14:15 (CEST)

Kan gjøre det :) Pleier å ta det der jeg ser det mangler - litt pøs om pøs å sånn ;) Siri Johannessen (Siri J) 2. jun 2009 kl. 14:18 (CEST)
Fint! :-) Olve Utne 2. jun 2009 kl. 14:19 (CEST)
Tok et rutsj, så alle skal være her nu :) - Det rutsjet også mange andre bilder samtidig, vil du ta en kategoriseringssjekk? Vi bør nesten sjekke önskede kategorier nu tror jeg... ;) Siri Johannessen (Siri J) 3. jun 2009 kl. 15:31 (CEST)

Kåfjord-rot

Hei Siri, så at du endret Kåfjord for meg. Takk, der rota jeg fælt. Kunne ønske vi hadde flere gode eksempler på nyttig bruk av parenteser og pekersider, så hadde det vært lettere for oss å forbedre hjelpesidene om temaet. Lurer på om jeg blir nødt til å skrive litt om de tre Kåfjordene, bare for å ha eksempler å vise til! Slik som på nowiki:

Kåfjord kan referere til:

Kåfjord kommune (Gáivuona), en kommune i Troms fylke. Kåfjord (Alta), ei bygd i Alta kommune i Finnmark. Kåfjord (Nordkapp) ei bygd i Nordkapp kommune i Finnmark.

Hjelp med innsmetting

Hei Siri. På artikkelen om Torp Brug A/S forsøkte jeg meg med en artikkelinnsmetting med Torp Brug-saken. På wikipedia blir innsmettede artikler så pene. Det står sånn "ler mer..." nederst. Men her hos oss er det snarere den fete overskriften fra originalartikkelen som gjør at man kan gå videre. Er det noen logisk måte å få dette til å se bedre ut? Håpefull Hilsen --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 7. jul 2009 kl. 15:23 (CEST)

Det er nok måten vi har valgt å gjøre dette på... Les mer er dessuten noe som hörer mer hjemme på en forside / portal enn i en artikkel, der den vil virke mer forstyrrende på flyten. Ser ut som om du löste det greit uansett? Siri Johannessen (Siri J) 8. jul 2009 kl. 12:42 (CEST)
Ja, skjønte at problemet var at både jeg og andre hadde feta ut oppslagsordene, i stedet for å bare lenke. Da jeg tok av utfetinga, så det plutselig mye bedre ut. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 8. jul 2009 kl. 13:28 (CEST)

Etterrakst på Lørenskog

Supert at du raker etter meg! :) Måtte få lagt ut dette litt raskt, så fikk ikke gått så nøye etter i sømmene. Hvis det er noen feil som går igjen, er det fint om du gir beskjed. :) Vi legger ut litt på skift. --Marianne Wiig 22. sep 2009 kl. 00:08 (CEST)

Hehe, ta en pust i bakken, og sjekk lenkingen til gårdene. Spesielt Feiring tror jeg har gått galt. Det bør være en god del flere blå lenker enn det var, om jeg husker rett. Om dere fortsetter blindt, blir det enda mer ekstrajobb. Mye av det som jeg rettet kan enkelt tase med en tekstbehandler før det legges ut :) G'natt! Siri Johannessen (Siri J) 22. sep 2009 kl. 00:11 (CEST)
Jeg så det med lenkene. At en del av dem nok kan bli blå ved å legge til litt parenteser osv., men det viktigste var i første omgang å få lagt ut et representativt utvalg. Satser på at Marthe f.eks. kan rydde litt, så skal vi nok gjøre det grundigere i neste runde. :) God natt, ja. Nå logger jeg av! --Marianne Wiig 22. sep 2009 kl. 00:18 (CEST)
Tror jeg har fikset de fleste, det bør lages noen pekersider tror jeg, spesielt for Rud, Våler og Torshmmm. Tar du det? Ellers er onlyinclude vel også noe som kan trenges mer av. CU :) Siri Johannessen (Siri J) 22. sep 2009 kl. 19:47 (CEST)

Holum kommune

Du skriver under Holum kommune at det ikke er riktig å kalle det for "kommune" etter som den er "slukt" av Mandal kommune og ikke finnes lenger. Der er jeg ikke enig. Slike artikler skal jo beskrive enheten "Holum kommune" som fantes en bestemt periode, den fantes som "kommune" i den tiden vi beskriver den (fra årstall til et annet). Det vil derfor være å fjerne deler av navnet på "enheten".

Bemerkningen min ble gjort ut fra en litt annen bakgrunn, mht hva artikkelen skal / kan beskrive er jeg helt enig med deg. Vi kan ikke utelate slikt, det kan til og med hende at vi kommer til å trenge mer enn en artikkel for å beskrive ulike kommuner. Om jeg husker rett, er Lillestrøm en av disse ;) Den var da også bygningskommune?
Jeg tenker først og fremst på artikkelens navn. Om jeg husker rett, ble de fleste tidligere kommunene lagt inn slik, en del av grunnen var at vi har en del teknikker for å trekke ut lister. Disse teknikkene kan gi merkelige resultater for de nåværende kommunene om vi trekker ut en liste over disse, eller over de tidligere dersom vi gjør det der.
Mvh Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2009 kl. 12:15 (CEST)
P.S. Om du skriver inn fire tilder eller trykker på knappen med håndskriften over redigeringsvinduet signerer og daterer du det du legger inn på diskusjonssider ;)
Kikket litt på dette ifbm noen andre tidligere kommuner og ser at vi har hatt litt ulik praksis for titler, se Kategori:Tidligere kommuner. På noen har vi brukt bare stedsnavn, på andre tilføyelsen kommune. Hvis en av delene er uheldig, trenger vi nok derfor en liten opprydning. :) --Marianne Wiig 23. sep 2009 kl. 12:49 (CEST)
Det er akkurat det :), jeg skal grave litt etter diskusjoner ikveld og se om vi har noen presedenser hengende rundt i krokene ;) Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2009 kl. 12:50 (CEST)

Hei hei

Sorry at jeg kløna til litt i går, var vel egentlig litt trøtt til wiki. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 24. sep 2009 kl. 08:55 (CEST)

Ikke no' problem :) koder er ikke alltid så rett frem som man vil ha det til... Siri Johannessen (Siri J) 24. sep 2009 kl. 17:03 (CEST)

så fin mal

Men det har skjedd noe rart, plutselig funker den ikke... --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 19. okt 2009 kl. 10:09 (CEST)

Helt sikker? Brugata - jeg byttet ut kartet da databasen fikk hikke, regner med at det var problemet ;) Takker for tilbakemeldingen :) Siri Johannessen (Siri J) 19. okt 2009 kl. 10:33 (CEST)

Luft øverst

Bare så jeg ikke retter noe som ikke skal rettes, gjelder de samme (uskrevne) reglene her som på Wikipedia at det ikke skal være luft (tomme linjer) øverst i artiklene [1]? Finn Rindahl 6. nov 2009 kl. 13:43 (CET)

Jeg pleier plukke det bort, men jeg ser hvorfor folk kan sette det opp slik. Det som er viktigere her, er lenking av oppslagsord, og markering av en innledning med onlyinclude ifm at ting kan hentes inn på forsider ;) - en annen ting som er helt ok her, og fy-fy på Wikipedia er dobbeltkategorisering ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. nov 2009 kl. 14:20 (CET)
Den er god, og kategoriene rører jeg stort sett ikke, unntatt å legge til kategori:Fotografi fra ÅR når denne mangler, jeg uansett åpner et bilde for redigering av en annen grunn og jeg husker det. Ikke så veldig ofte med andre ord ;) Finn Rindahl 6. nov 2009 kl. 15:06 (CET)

Moelven Brug

Moelven Brug artikkelen er blitt veldig rotete etter at jeg la inn bilder. Huff og huff. Fint hvis du kan hjelpe meg å rydde opp!--Ola Alsvik 6. nov 2009 kl. 17:10 (CET)

Har lekt meg litt - er det der akseptabelt? Det er ikke optimalt, men kanskje litt bedre i alle fall :) Siri Johannessen (Siri J) 10. nov 2009 kl. 12:55 (CET)
Mye bedre, Siri! Nå har jeg også - omsider - fått lagt inn automatisk påminnelse når jeg glemmer redigeringsforklaring. Aldri mer!
Oj, der tok jeg munnen for full...--Ola Alsvik 10. nov 2009 kl. 13:03 (CET)
Selv uten sirupsvaffel? :) Det går seg til, Ola :) No problem! Siri Johannessen (Siri J) 10. nov 2009 kl. 13:09 (CET)
Som jeg gleder meg til sirupsvaffel! --Ola Alsvik 10. nov 2009 kl. 13:26 (CET)
De var utrolig gode! Tusen takk! --Groetjes Marianne Wiig 11. nov 2009 kl. 13:51 (CET)

Huldreheim

Hei Siri!

Takk for hjelp med Huldreheim! Vi lærer noe hele tida, og dette gøy! Er det mulig å opprette kategorien Husmannsplasser i Buskerud? Ser det er kategorier Husmannsplasser i Vestfold osv.... Mvh Anne G W

Klart det kan opprettes, begynner ellers på kulturminneårsartiklene for Buskerud og Nedre Eiker som jeg lovet dere etter jobben ikveld - har ikke internett hjemme enda, så det blir litt eksperimentelt :) Har ikke glemt dere, men sist uke var for full til at jeg klarte å få satt meg ned og finne fred til å sette opp ting ;) Siri Johannessen (Siri J) 16. nov 2009 kl. 12:25 (CET)

Kategorier

Hei Siri. Kan du fortelle hvorfor ikke Kjeldebrevet Johannes i Smia, som har kategori Solbergelva ikke vises på Forside Eiker/liste over artikler om Nedre Eiker avsnitt Solbergelva. På forhånd takk for hjelpen.--Magne Grønvold 6. des 2009 kl. 17:26 (CET)

Jeg graver, og tror jeg har funnet halen på det - fortsetter i lunsjpausen (er uten nett hjemme for tiden) ;) Siri Johannessen (Siri J) 7. des 2009 kl. 09:32 (CET)
Er utgravet - det har med det som på vanlig "wikisk" kalles navnrom å gjøre, dvs. det som står foran kolon(Kjeldearkiv, Bruker osv) Det ser også ut til at det har med rekkefølgen på disse argumentene å gjøre. ;) Slikt er ellers artig - takk! :) Siri Johannessen (Siri J) 7. des 2009 kl. 10:31 (CET)

Hei Siri. Takk for tips. Har nå fått det til å fungere slik jeg ville. --Magne Grønvold 7. des 2009 kl. 23:42 (CET)

Navneendring

Har lett etter en måte å endre navnet på en artikkel, men har så langt ikke funnet noen. Mener at Wikipedia har en. Jeg trenger å endre navnet på artikkelen Drammenselvens Papirfabriker til Drammenselvens Papirfabrikker.

En annet ting jeg ikke får til er å legge til eller endre kategori på bilder. Skel dette være mulit, i så fall hvordan? --As-arne [] 8. des 2009 kl. 10:16 (CET)

Du skal ha en fane som er merket "Flytt" - den kan du bruke til å endre navn (flytte) en artikkel med. Jeg tar det denne gang, så er neste din ;)
På bilder skal det også være en fane som er merket "Rediger", da skal du få opp all teksten som ligger som forklaring på bildet og kunne legge til / endre ting. Se om du kan åpne denne lenken, den skal ta deg til Bilde:Aamodt bro1.jpg.
Se om du får det til å virke ;) Jeg titter innom igjen senere - lykke til! Siri Johannessen (Siri J) 8. des 2009 kl. 10:22 (CET)
Fantastisk. Jeg må ha vært blind! --As-arne [] 8. des 2009 kl. 10:29 (CET)
Det er ikke en ukjent følelse! Det beste stedet å gjemme ting er midt på bordet ;) Glad jeg kunne hjelpe deg :) Siri Johannessen (Siri J) 8. des 2009 kl. 10:31 (CET)


Diskusjon Haslum (Frogn)

Hei Siri! Det ser ikke ut til at omdirigeringen fra Diskusjon:Matrikkelgården_Haslum_i_Frogn virker. --Marianne Wiig 8. des 2009 kl. 15:07 (CET)

Det stemmer, jeg flyttet den, fordi det hadde mer med veiledning av å sette opp flere ulike artikler å gjøre enn artikkelen den lå under. Jeg hadde glemt av den omdirigeringen der - beklager! Siri Johannessen (Siri J) 8. des 2009 kl. 15:38 (CET)
Ikke noe problem, det! Jeg bare kom tilfeldigvis over den og lurte på hvor det var blitt av diskusjonen. :) --Marianne Wiig 8. des 2009 kl. 15:58 (CET)

DPL-liste Nedre Eiker

Det er gjort en manuell redigering i listen over artikler om Nedre Eiker under Garder. Er den grei? (Jeg går forsøksvis gjennom dagens Siste endringer). :) --Marianne Wiig 8. des 2009 kl. 16:18 (CET)

Det er ok, den kommer også på Øvre Eiker regner jeg med - jeg laget de automatiske listene, og Magne(?) lenker dem inn ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. des 2009 kl. 16:39 (CET)

Høgås batteri

Vg. ta en titt på Diskusjon:Høgås fort. Har du noen kommentar? Mvh KjellG [] 9. des 2009 kl. 20:38 (CET)

Har tittet og kommentert - er forsiktig siden dette kan være en policy-sak, og har derfor bedt NLI'ere komme innom og se på saken - håper det er ok. Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 09:42 (CET)
Hei Siri, er NLI'erne tilbake etter juleferien? Mvh KjellG [] 16. jan 2010 kl. 11:33 (UTC)
Hei, KjellG. Jovisst er vi det! --vennlig hilsen Marthe Glad 22. jan 2010 kl. 12:16 (UTC)
Her også - men det visste du allerede. Prøver ellers finne en autoritet i saken. Siri Johannessen (Siri J) 27. jan 2010 kl. 17:10 (UTC)
Utmerket. Det som er uomtvistelig er at i militære papirer fra 1903, da batteriet ble bygget og i bruk, så ble det omtalt som Høgaasbatteriet. Skal ellers se om jeg får tid til en tur på Forsvarsmuseet og lese datidens papirer. Det som bekymrer meg er at det jeg mener er feil navn nå begynner å snike seg inn i litteraturen. Forøvrig ser jeg at Lokalwiki har "arvet" fra WP, "min" artikkel om Sarpsborg østre batteri ;-) KjellG [] 27. jan 2010 kl. 21:36 (UTC)
Er fremdeles på leting, og avventer svar fra andre. Mht din artikkel - de er nok ikke identiske. Artikkelen her ble skrevet av Dag Strømsæther [], som angir at han brukte wikipedia-artikkelen som en av tre kilder. Om du mener dette er plagiat, kan det kanskje være lurt å ta det opp med ham? Siri Johannessen (Siri J) 28. jan 2010 kl. 09:07 (UTC)
Plagiat? neida, bare hyggelig om noe av det kan brukes og jeg føler ikke noe personlig eierskap til det. Det er derfor jeg velger å skrive under nick. Jeg har forøvrig et artig bilde fra Høgås batteri i 2005 i kikkerten som jeg håper jeg kan få frigitt. Mvh KjellG [] 28. jan 2010 kl. 12:24 (UTC)

Bruksskolen.jpg

Hei Siri. Jeg lastet opp et bilde av Solb. Spind. bruksskole (brukssolen.jpg) uten å vite at det lå et bilde med samme navn fra en annen skole. Forsøkt å tilbakestille, men tror ikke det gikk bra. Kan du rette opp dette. Du må gjerne rename mitt bilde til f.eks. Bruksskolen1.jpg, eller jeg kan laste opp på nytt På forhånd takk. Fortsatt God Jul, hilsen --Magne Grønvold 25. des 2009 kl. 14:37 (UTC)

Hei Magne, fortsatt god jul til deg og :) Ser at det gikk bra med bildet, men det ville nok vært bedre om du hadde satt inn stedsnavn i filnavnet slik at det er mer unikt. Dette gjelder generelt, fordi det ofte er / har vært flere forekomster av en bygning / hendelse / osv. ;) Det gjoer det også lettere for folk som søker bilder for bestemte områder å finne dem ;) Snakkes! Siri Johannessen (Siri J) 26. des 2009 kl. 10:00 (UTC)

Infoboks sjøer /vann

Hei Siri! Når det blir enighet om begrepsbruken rundt sjøer og vann, tror du at du kan lage en infoboks-mal til dem da? Magne G spør. Ida Tolgensbakk 30. des 2009 kl. 15:24 (UTC)

Det kan fikses - helt klart :) Tenk over hvilke data dere vil ha inn, bilde, kart osv. ;) Siri Johannessen (Siri J) 30. des 2009 kl. 15:33 (UTC)
Hei Siri. Jeg tittet på wikipedia.no på Glitre og Marivannet. Der ligger det infoboks og en mal pluss en mal for koordinater. Tenkte kanskje dette kunne brukes her også.

Godt Nytt år. Hilsen --Magne Grønvold 30. des 2009 kl. 17:02 (UTC)

Hei Siri. Har du fått sett noe på dette? --Magne Grønvold 8. jan 2010 kl. 20:42 (UTC)
Har hatt en del internettproblemer, men skal se på den ikveld :) Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 18:17 (UTC)

Sjekk Råsjøen, Magne ;) Det kan være vi trenger flere felt, men det er enkelt å fikse. Jeg utelot koordinatene fordi jeg ikke er sikker på hvordan malen oppfører seg når vi legger dem inn slik. Skal teste mer :) Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 19:05 (UTC)

Ser bra ut det. Koordinater er kjekke å ha. Kan da brukes til kartoppsalg (se wikipedia). Venter å ser hva du får til :) Hilsen --Magne Grønvold 26. jan 2010 kl. 20:21 (UTC)
Vi kan legge inn koordinater utenom boksene også, har du sett Mal:Koor? Skal titte videre ;) Siri Johannessen (Siri J) 27. jan 2010 kl. 12:25 (UTC)
...og dermed skal det virke ;) Siri Johannessen (Siri J) 27. jan 2010 kl. 14:14 (UTC)

Liste over festninger

Hei Siri. jeg ser det figurerer to lister over festninger/festningsverk. Det virker litt forvirrende på meg. Det synes som den ene oppdateres automatisk (fylkesvis), den andre er alfabetisk og oppdateres ikke automatisk. Er dette hensiktsmessig? isåfall, kan de gjøres slik at begge oppdateres automatisk?--dagstr 1. jan 2010 kl. 21:18 (UTC)

Du har rett i at det kan være forvirrende. Øverst i Liste over festningsverk ligger en bemerkning om at denne listen kun inneholder festningsverk som er beskrevet på lokalhistoriewiki.no. Dette betyr at den ikke kan inneholde røde lenker, og dermed ikke viser hva vi (eventuelt) mangler, slik som Liste over festninger kan gjøre. Jeg har forsøkt å rette litt, ved at jeg la inn informasjon i toppen av begge listene - vil du se om det er bedre? Rett gjerne norsken min om den er utydelig :) Siri Johannessen (Siri J) 1. jan 2010 kl. 22:22 (UTC)
Nå er det bedre, det er i alle fall forståelig hvorfor det er to lister. Men fortsatt må altså festningsverk legges inn manuelt på den ene listen, og så vidt jeg kan se mangler det en god del (skal se om jeg kan legge inn flere etterhvert). Godt nytt år. --dagstr 5. jan 2010 kl. 15:43 (UTC)


Kurs i Skedsmo

Hei Siri! Jeg ser du er i gang! :) Flott velkomsthilsen, viste dem den. Vi skal regitrere brukere nå. Fint om du kunne lagt inn kladdesider til dem. :) --Marianne Wiig 26. jan 2010 kl. 18:08 (UTC)

Will do :) Har puttet inn litt småtteri og bedt Nils Steinar og Knut Kinne om litt hjelp :) Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 18:11 (UTC)
Flott! :) --Marianne Wiig 26. jan 2010 kl. 18:13 (UTC)
Skulle gjerne hjulpet til mer akkurat nå også, men sitter(/går omkring) her med illskrikende spedbarn i armene. Lykke til! -- Olve Utne 26. jan 2010 kl. 18:22 (UTC)
Konas bestemor var en vis gammel dame - med stort erfaringsgrunnlag: fødte 12 levende barn. Kommentar til skrikende småunger var - uten unntak: «La barnan få veljen sinn, da bli dæm så snill!» :-)) --Gunnar E. Kristiansen 26. jan 2010 kl. 21:18 (UTC)
Hmmm... Er bittelitt mistenksom her, Goinjar ;) (og uerfaren i å stave på den dialekten jeg prøvde nå ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 27. jan 2010 kl. 08:35 (UTC)


Diskusjonsforum

Hei Siri, ser du er på nett. :) Jeg prøver å få innholdsfortegnelsen i diskusjonsforumet til å havne før arkiv-biten, gjerne helt i toppen, samtidig som innleggene kommer til venstre, men det får jeg altså ikke til... Syns Tinget har organisert dette bra. Skulle gjerne hatt en boks for Aktive tråder også, men det er sikkert vanskeligere å få til. --Marianne Wiig 8. feb 2010 kl. 14:43 (UTC)

Har flyttet innholdsoppgaven, men er ikke helt sikker på hva du mener med innleggene til venstre? Videre bokser kan vi finner ut av, kan ikke love at det virker hos oss - men om vi ikke ser på det virker det i alle fall ikke ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. feb 2010 kl. 14:48 (UTC)
Det ble kjempefint med innholdet helt i toppen! :) Skulle gjerne hatt selve innholdet på forumet, altså fra første innlegg om Wikibrosjyren, til å ligge rett under "Legg inn nytt tema". --Marianne Wiig 8. feb 2010 kl. 14:58 (UTC)
Aha! Da skrur jeg litt videre :) Siri Johannessen (Siri J) 8. feb 2010 kl. 14:59 (UTC)
Flott! :) --Marianne Wiig 8. feb 2010 kl. 15:26 (UTC)
Tror jeg har skrudd nok for i dag - vil jo ikke bli helt forvridd ;) Hva synes du? Siri Johannessen (Siri J) 8. feb 2010 kl. 15:47 (UTC)
Dette ble veldig bra! Det var akkurat slik jeg ville ha det. :) Takk for skruingen! --Marianne Wiig 8. feb 2010 kl. 15:57 (UTC)

Peter Wessel

Takk for hjelpen med prisepengene :-) --Ida Tolgensbakk 24. feb 2010 kl. 13:43 (UTC)

(= Helt ok, skal få til en liten artikkel om emnet - det kommer ikke videre godt frem i artikkelen om Tordenskjold ;) (og hadde jeg ikke kjent til artiklene om blant annetMichiel Adriaenszoon de Ruyter og Barbareskkysten hadde jeg nok vært rimelig blank selv :)) Siri Johannessen (Siri J) 24. feb 2010 kl. 13:58 (UTC)

Takk for pekerkategori

Jeg lette rundt og fant den ikke, og endte medå ta lønsj før jeg kom tilbake til det :) --vennlig hilsen Marthe Glad 26. feb 2010 kl. 11:38 (UTC)

Hehe :) Det går seg til etterhvert - bare hyggelig! :) Siri Johannessen (Siri J) 26. feb 2010 kl. 13:01 (UTC)

Ørje

Hei! Jeg har lekt litt med tanken å lage side om Storgata i Ørje etter modell av artikkelen om Brugata. Første spørsmål er om du tror et slikt prosjekt passer på denne wikien? Hvis jeg skal gå videre med dette, trenger jeg noen råd angående tekniske løsninger. Forsiden til Brugata er bygd opp med en rekke maler til underliggende sider. Er dette en løsning som kan kopieres? Jeg har laget en ingress og et liste over bygninger på min kladdeside. Vidar Iversen (Vidariv) 28. feb 2010 kl. 22:09 (UTC)

Hei! Jeg synes dette ser spennende ut, og tror det der kan bli bra :) I Brugata bruker vi andre artikler som maler, det stemmer - det er onlyinclude-delen som hentes inn. Slik slipper du skrive det samme flere ganger, og slik er det også gjort på forsider og feks Kulturminneløyper i Telemark.
Jeg er ikke så lett tilgjengelig for tiden - reiser mellom flere land, men regner med å være mer stedfast igjen fredag denne uken :) Snakker gjerne mer med deg om det her :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 1. mar 2010 kl. 14:55 (UTC)
Hei igjen. Nå har jeg gått litt videre med dette arbeidet. Jeg har spurt folk i historielaget om tillatelse til å bruke stoff fra årsheftet fra 2004 og de mener det er greitt. Jeg skal undersøke nærmere med hva man kan legge ut, men ville ha noen sider ute for å vise som eksempel. Vidar Iversen (Vidariv) 13. mar 2010 kl. 18:17 (UTC)

Bildeknappen

Hei Siri! Kanskje du kan vise bildeknappen til de som liker knapper?! :) --Marianne Wiig 11. mar 2010 kl. 15:52 (UTC)

Template categories

Hi Siri. I was thinking of starting two new subcategories within each county's template category: one for categorymatch templates and one for navigation templates. For example, within Akershusmaler, we could have Akershus_categorymatchmaler and Akerhsus_navigasjonsmaler. What do you think? Dena Utne [] 18. apr 2010 kl. 06:27 (UTC)

I like your idea, as there could be quite many catmatches - it makes the whole lot more tidy :) Siri Johannessen (Siri J) 24. apr 2010 kl. 13:42 (CEST)

Flere kladdesider

Hei Siri. Jeg skulle hatt en ekstra kladdeside, eller to, for videre arbeid. Hvordan gjør jeg dette? Øyvind Nagy 26. apr 2010 kl. 16:12 (CEST)

Heia :) Du fikset det bra! Er litt treg med å skrive her, men følger med... Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2010 kl. 10:52 (CEST)


Arbeid med kladdesider

Takk for sist, Siri. Nå har jeg gjort en grovfordeling(på kladdesidene) av det materialet jeg skal bruke i artiklene. Kunne du gjøre et eller annet for at ikke andre enn meg kan redigere i innholdet? Det hadde vert greit, da det vil bli litt arbeid med å bearbeide dette stoffet.Øyvind Nagy 28. apr 2010 kl. 11:48 (CEST)

Skal legge inn et merke / mal helt i toppen av dem som ber andre ligge unna. Det burde være nok ;) Trenger du teknisk hjelp med lenker og slikt stoler jeg på at du sier ifra, så viser jeg deg - eller tusler jeg inn å fikser litt ;) Siri Johannessen (Siri J) 28. apr 2010 kl. 12:22 (CEST)
Er fikset, som avtalt :) Siri Johannessen (Siri J) 28. apr 2010 kl. 13:11 (CEST)


Ny side

Takk for sist, Siri. Etter å ha jobbet med andre oppgaver en tid, har jeg igjen vært inne på wikien. Dere opprettet jo, etter et kurs hos oss, en "knapp" for ny side i venstre side av skjermen. Nå er den borte. Er det bevisst, eller har den forsvunnet i forbindelse med rydding?? Med Hilsen Magne Grønvold 5. mai 2010 kl. 14:48 (CEST)

Hei igjen Magne :) Nei, knappen er ikke tatt bort etter hva jeg kan se. Lenken ligger i verktøyboksen, og heter «Lag ny artikkel» - har du valgt et annet utseende via mine innstillinger nylig? Om du har, si meg hvilket du bruker, så skal jeg sjekke - det er det eneste jeg vet som kan gi et slikt problem. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. mai 2010 kl. 16:27 (CEST)
Hei Siri:) Nei, jeg kan ikke se den, og har ikke gjort endringer i oppsettet. (i alle fall ikke bevisst)
Her er hva jeg ser:
Lenker hit
Relaterte endringer
Last opp bilde
Spesialsider
Utskriftsvennlig versjon
Permanent lenke
Beklager, men da får du vel et lite problem å leite etter. Med hilsen Magne Grønvold 6. mai 2010 kl. 19:03 (CEST)
Heisann. Har du aktivert støtte for JavaScript i din nettleser? Den lenken bruker JavaScript for å legges inn, og krever derfor at du har dette aktivert. Lars Åge Kamfjord (Laaknor) 7. mai 2010 kl. 11:01 (CEST)
Hei. Ja, det har jeg. Har forsøkt på 4-5 forskjellige pcer, alt fra XP til Windows 7. Alle har Java innstallert. HilsenMagne Grønvold 7. mai 2010 kl. 14:02 (CEST)
Og nettleseren du bruker er antagelig IE overalt :) Skal se om det kan fikses... Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2010 kl. 23:16 (CEST)
Man bør påbegynne en kommentar før man avslutter den :) Det er fikset, Magne - med stor takk til Bergen :) Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2010 kl. 23:33 (CEST)
Takk skal dere ha :) Magne Grønvold 8. mai 2010 kl. 23:51 (CEST)