Devikveien

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Devikveien i Asker er en blindvei som går sørover fra krysset Fekjan/Slemmestadveien. Devik var et tidligere strandsittersted som er gått inn i veinavnet. Navnet kan ha sammenheng med vika der det ble skipet ut deler, dvs. skurlasttømmer. I 1771 er stedet nevnt i manntallet som husmannsplass under gården Syverstad, men da skrevet Døvik. Opprinnelsen kan derfor ha vært Djupvik, den dype vika.

Eneboliger og flermannsboliger er karakteristisk for området, med overvekt av det første. På den eldre plassen i Devika står i dag en større bygning. Vika ligger sør for det lille skjæret, kalt Gutteskjær eller Isskjær. I tidligere tider var det også betydelig utskiping av isblokker (via isrenne) fra området ved Devikveien, f. eks. fra «Nordishavet», et navn Syverstaddammene gikk under.

Koordinater: 59.8546257° N 10.4919049° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Devikveien er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.