Fredheim skole (Lørenskog)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Fredheim skole er en tidligere barneskole i Lørenskog. Skolen ble innviet i 1913 og lagt ned i 1985. Fra 1996 har første etasje vært utleid til Atelier Fredheim.
Foto: André Clemetsen

Fredheim skole, Losbyveien 141 i Lørenskog, er en tidligere barneskole som ble tatt i bruk 6. januar 1913. Den overtok etter Losby Bruks skole, og tok imot elever fra Losby i sør til og med Kirkerudbråtan, Feiring, Finstad og Hauger-gårdene i nord. Bygningen, som har halvvalmet mansardtak og er bygd i jugendstil, ble oppført av Strømmen Trævarefabrik. Tegningene ble utarbeidet av arkitekten Olav Olson, som også var arkitekt for Strømmen kirke. Det var tre klasserom samt leiligheter for lærerne.

Fredheim skole var truet av nedleggelse midt i 1970-åra, men ble i første omgang reddet. I 1985 ble den imidlertid nedlagt som grendeskole. En periode var det spesialskole for autistiske barn på Fredheim, men fra 1996 har første etasje vært utleid til Atelier Fredheim.

Lærere

Eksterne lenker


0230 Lorenskog komm.png Fredheim skole (Lørenskog) er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.90016° N 10.96814° Ø