Holmen (Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Holmen (strøk i Asker)»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Holmen er et strøk i Asker med postadresse Nesbru; det er totalt endret i løpet av de siste tiårene. Gårdene Holmen og Vogellund samt Holmen skole og Holmenskjæret var noen av utgangspunktene. Gjennom hundreårene frem til 1900-tallet var Holmen utskipingshavn for salt, kalk, tømmer, trelast og isblokker.

I dag er stedet preget av Holmensenteret (1981) og andre store handelshus, av bedriftslokaler av forskjellige slag og Holmen idrettspark. Litt videre avgrenses strøket av Syverstad i sørvest, Hofstad og Hvalstad i nordvest, Nesbru i nord og fjorden i øst. Men Holmen-navnet er trukket enda lenger ut. Holmen kirke ligger nærmere Billingstad og Nesbru, Holmen videregående skole ligger på Nesbru.

I 2006 ble det lansert store planer for Holmen. Senteret skal bli dobbelt så stort som i dag, inntil 800 nye attraktive boliger skal bygges, og Slemmestadveien foreslås lagt om. Badeplassen og kystlinjen skal utvikles. Én velforening: Holmen og Landøya Vel.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Holmen (Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.