Solvang Pensionatskole for unge Piger

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Solvang Pensionatskole for unge piger ble drevet som pensjonatskole med husholdning som hovedfag. Bildet er tatt omkring 1915 i søstrene Alvah og Anna Liedbeck-Hansens tid som skoleeiere. Internatet ble bygget i 1911
Foto: Det Norske Kunstforlag/Asker Bibliotek

Solvang Pensionatskole for unge Piger var en pensjonatskole startet 1906 av søstrene Alvah og Anna Liedbeck-Hansen på Solvang i Asker.

Den eksisterte til 1917 da Otto Minde overtok eiendommen for sin gutteskole. Pikeskolen til Liedbeck-Hansen hadde ikke eksamensrett, så elevene måtte til Kristiania for å avlegge middelskoleeksamen. Fagområdet var stort og gikk langt ut over vanlig pensum. Som skoleplanen sa: «- alt hvad en dannet og moderne ung Dame bør vide og kunde».

Elever ved frøknene Liedbeck-Hansens Pensionatskole på Solvang
Foto: Ukjent/Asker Bibliotek

Skolen hadde en fransk og en engelsk lærerinne, og elevene var fra hele landet og kom fra meget velstående hjem. Se Folketelling 1910 nedenfor.

Koordinater: 59.8396806° N 10.4244372° Ø


Eksterne kilder

Galleri


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Solvang Pensionatskole for unge Piger er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.