Strandgata (Vestfossen)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Gammelt bilde av bebyggelsen i «Driterudgata».

Strandgata var det offisielle navnet på ei gate i Vestfossen som på folkemunne aldri ble kalt annet enn «Driterudgata». Den gikk fra Fabrikkgata og ned til husmannsplassen Stranda. Før forlengelsen av Fabrikkgata omkring 1915 var dette en del av hovedveien fra Vestfossen mot Røkeberg og videre til Mjøndalen, men etter at den nye hovedveien kom, ble Strandgata liggende utenfor allfarvei. Dårlig vedlikehold og veistandard kan være bakgrunn for oppnavnet «Driterudgata».

Strandgata var opprinnelig et boligområde, med bebyggelse fra 1800-tallet. Strøket overlevde blant annet den store brannen i 1880. Etter hvert begynte imidlertid Vestfos Cellulosefabrik å kjøpe opp deler av området, der det ble satt opp lagerbygninger. På 1950-tallet utvidet fabrikken ytterligere, og hele bebyggelsen ble revet.

Eiker Leksikons logo.jpeg Strandgata (Vestfossen) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!