Torstad ungdomsskole

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Tor Omland var lærer ved Torstad ungdomsskole i en årrekke. Her står han foran sin gamle skole slik den ser ut etter ombyggingen i 2006.
Foto: Tore Guriby (2008).
Folkemøte i aulaen om utbyggingen av Holmen-området.
Foto: Tore Guriby (2010).

Torstad ungdomsskole i Torstadbakken 49 på Hvalstad er en av ungdomsskolene (8–10) i Asker kommune. Drøyt 40 ansatte, derav 36 lærere, rektor og to inspektører. Mottar elever først og fremst fra Billingstad, Hvalstad og Hofstad barneskoler.

Skolen ligger på et høydedrag i skrånende terreng i et bolig- og jordbruksområde mellom Nesbru og Torstad gård. Like inntil skolen ligger en rekke gravhauger fra eldre og yngre jernalder. Skolen ble bygd i 1963 som en av landets første og mest moderne ungdomsskoler. Arkitekt var Jahn Jahnsen. Blant de første rektorene var Ole Søbstad og Håkon Fetveit. Skolen er et vinkelbygg i gul og til dels rød tegl og liggende panel mellom vertikale synlige betongsøyler – bygd som en korridorskole etter tradisjonell klasseromsmodell. Gamleskolen er rikt dekorert i vestibyle og ganger av elever og lærere. Skolen har vært noe renovert innvendig, men har ikke fått verken ny- eller påbygg siden 1963.

I løpet av 2006 ble bygningene totalt omgjort til «Nye Torstad» med ca. 500 elever fordelt med 150–170 elever på tre trinn, hvert med to baseområder. De enkelte trinn har separate innganger og garderober. Fleksible undervisnings- og spesialrom. I skoleåret 2010/2011 er elevtallet ca. 420. Fasadene består i hovedsak av tegl og glassfelt med tilnærmet samme farge som tidligere teglfasade. Arkitekt: L2 arkitekter AS, Jon Flatebø, Oslo. Skolefanen har en stor gyllen sol på blå bunn med TORSTAD under.

Rektorer

  • Ole Søbstad
  • Håkon Fetveit
  • Wenche Synøve Wiig (2001-2008)
  • Rolf Krohg-Sørensen (2008

Eksterne lenker


Galleri


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Torstad ungdomsskole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.8622° N 10.4808° Ø