Vestfossen Trævarefabrik

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Vestfossen Trævarefabrik var en industribedrift i Vestfossen i Øvre Eiker kommune som ble etablert i 1914 av Adolf Andersen og Arthur Andersen. Den startet i en eldre trebygning i Storgata 74-76 (Hus no.129 i Vestfossen) som hadde tilhørt Ekers bryggeri. Denne bygningen brant i 1915, og som erstatning ble det satt opp en ny fabrikkbygning i teglstein på samme sted.

Bedriften ble omdannet til interessentskap i 1917[1] og var fra 1931 et aksjeselskap med kapital på kr. 4.000 fordelt på 4 aksjer. Disponent og styreleder var Juel A. Andersen, og de øvrige styremedlemmene var Herolf Haugen, Gabriel Flaaten og Arthur Andersen.[2]

Fabrikken produserte blant annet dører, vinduer og trapper. På begynnelsen av 1950-tallet beskjeftiget fabrikken rundt 20 personer.[3] Den ble nedlagt i 1975.

Referanser

  1. Firmaregistrering, registreringsprotokoll III-2, fol. 52
  2. Firmaregistrering, registreringsprotokoll III-4, fol. 23
  3. Buskerud fylkesleksikon, s.1038

Kilder


Eiker Leksikons logo.jpeg Vestfossen Trævarefabrik inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!