Brukersamtale:Eldar Høidal

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 26. jun. 2023 av Kallrustad i emnet Sunnmørshistoria
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkomen!

Velkommen ombord, Eldar Høidal! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Eldar Høidal! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

Arnfinn Kjelland 12. jul 2011 kl. 09:45 (CEST)

Terje Frøystad

Hei Eldar. Fin artikkel du har skrevet om Frøystad. Jeg søkte ham opp i gamle aviser og satt på et par referanser til den musikalske delen av livet hans, og la til et par kategorier, blant annet "jazz". Jeg ser det finnes bilder av ham på internett, men ingen jeg vet vi kan bruke problemfritt. Har du tilgang på et bilde av ham? Vennlig hilsen Marthe Glad 5. aug 2011 kl. 14:05 (CEST)


Ikornes og bilete

Hei Eldar. Du har skreve imponerande mange gode artiklar så langt. Eg har tenkt å merkje nokre av dei som såkalle F-artiklar, det vil seie artiklar som har så høg kvalitet at dei vil bli viste på framsidene i wikisystemet. Før eg kan byrj merkjinga, treng eg nokre bilete. Kan du til dømes finne ein illustrasjon som høver artikkelen om Ekornes? I same artikkel kunne det og vore fint med ei stutt forklaring på tilhøvet mellom skrivemåtene Ekornes/Ikornes.

PS! Eg har arbeidd som forfattar av Gjøviks historie, og der (bind 1) har vi nytta intervjuet du gjorde med skifabrikkarbeidaren Magnar Rustestuen! Helsing frå Trond Nygård = Trond Nygård (Kallrustad) 8. aug 2011 kl. 13:20 (CEST)

Slik setter du inn bilder i artikler

  • Finn fram bildesida ( for eksempel bildet av Synnøve Grandara).
  • Deretter åpner du artikkelen du vil sette inn bildet i, klikk på rediger som om du skulle skrive en vanlig artikkel.
  • Klikk på knappen som ser slik ut: Button image.png over skrivevinduet. Da kommer følgende tekst opp i skrivevinduet:
Teksten i skrivevinduet Slik blir det seende ut i virkeligheten
[[Bilde:Eksempel.jpg|thumb|bildetekst (fotograf)]]
bildetekst (fotograf)

Om du hadde lagra nå, hadde altså du fått inn et sort vindu.

Når du skal sette inn et bilde som enten du eller noen andre har lasta opp i lokalhistoriewiki, skriver du bildets navn i stedet for der det står Eksempel. Som eksempel bruker jeg ditt bilde av Synnøve Grandara. Bildenavnet er SynnoveGandara, og det setter jeg inn slik:

Teksten i skrivevinduet Slik blir det seende ut i virkeligheten
[[Bilde:SynnoveGandara.jpg|thumb|bildetekst (fotograf)]]
bildetekst (fotograf)

Da vil bildet se ut som det du ser til høyre her. Bildet kommer inn, men bildetekst og opplysninger om hvem som har tatt bildet mangler. Da er det eneste som gjenstår å skrive inn en bildetekst, og informasjon om hvem som har tatt bildet, - det gjøres slik: [[Bilde:SynnoveGandara.jpg|thumb|Synnøve Hjorthol Gandara i fitnesskonkurranse på Long Island, N.Y. (Mark Grandara)]] I praksis vil det da bli seende slik ut i ferdig tilstand.

Teksten i skrivevinduet Slik blir det seende ut i virkeligheten
[[Bilde:SynnoveGandara.jpg|thumb|Synnøve Hjorthol Gandara i fitnesskonkurranse på Long Island, N.Y. (Mark Grandara)]]
Synnøve Hjorthol Gandara i fitnesskonkurranse på Long Island, N.Y. (Mark Grandara)

Håper det er til hjelp for deg! Bare spørr dersom det er noe mere du lurer på. Vennlig hilsen Marthe Glad 12. apr 2011 kl. 10:47 (CEST)

Corrado Genta

Hei Eldar, - jeg syns det er veldig morsomt at du skriver artikler om levende personer. Men på artikkelen om Corrado Genta savner jeg en eller annen form for referanse. Har du stoffet fra en artikkel om karen, - eller er det basert på en samtale med ham? Begge deler er relevante å føre opp! Vennlig hilsen Marthe Glad 6. feb 2012 kl. 12:51 (CET)

Grattis med avisoppslag og bok

Leste om deg i Mørenytt]. Så moro. Vennlig hilsen Marthe Glad 19. mar 2012 kl. 12:12 (CET)

Hans Fredrik Erstad

Hei. Fin artikkel om «Sandkongen» Erstad. Har berre gjort nokre få justeringar. Undrar samtidig på om me kunne lenkje til folketeljinga i 1910? Trur eg har funne rett mann, men ville ikkje leggje inn lenkja før du stadfesta at dette var same Hans Fredrik Erstad: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036763002258 Sluttar meg òg til gratulasjonane for boka! Helsing frå Trond Nygård (Kallrustad) 4. apr 2012 kl. 10:30 (CEST)


Det er så absolutt samme mann, ja. Flott at du linkar til Folketellinga:-) Takk for gratulasjonar! Eldar

Ungdomslaget Samhald

Hei Eldar,
det er en fin artikkel du har skrevet om ungdomslagets innsats for å berge ungdomshuset Vårvon. Etter å ha lest den sitter jeg med følelsen av at artikkelen handler mer om ungdomshuset enn om ungdomslaget. Synes du det hadde vært en idé å døpe om artikkelen til "Ungdomshuset Vårvon?"
Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 10. apr 2012 kl. 09:59 (CEST)


Ja, det synest eg var ein god ide, Aslak. Vi gjer det slik du foreslår. Men eg har ikkje funne ut korleis ein endrar artikkelnamn, så det er fint om du kan gjere det.

mvh

Eldar

Fra Leipzig foreslås at du lager avsnitt med overskrifter også! Det vil gjøre artikkelen enda mer leservennlig. Hilsen Gunnar E. Kristiansen 10. apr 2012 kl. 21:11 (CEST)

Skal prøve å få til det, Gunnar. Kos deg i Leipzig og hils Mozart:-)

Hei Eldar,
Det er bare administratorer som kan endre artikkeltitler, så det har jeg gjort for deg :)
Ellers er jeg helt enig med Gunnar i at overskrifter gjør mye for artikkelen!
Og så var det vel Bach som holdt til i Leipzig?
Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 13. apr 2012 kl. 09:10 (CEST)
Jeg legger merke til at ingen hilser den bulgarske kommunisten; Georgi Dimitrov. Men så var han jo heller ingen musiker, verken innen den klassiske genre eller som populærmusiker. Han var bare den politikeren som vi kan si først beseiret Adolf Hitler, nettopp her i Leipzig AD 1933, så å si som en direkte følge av Riksdagsbrannen. Året etter ble han valgt til formann i Komintern.
  • Ellers har vi selvsagt vært i operaen, der vi så og hørte Parsifal av en av Leipzigs innfødte. (Gjett hvem)- Og vi har spasert langs Edvard Grieg Alleen - som er situert parallelt med Clara Zetkin-parken. Men også vært i vilt-parken like utenfor bykjernen. Været er som heime; gråkaldt med islett av snebyger og eller regn. Gunnar E. Kristiansen 13. apr 2012 kl. 10:22 (CEST)
PS: Jeg har sett over artiklene dine om Sykkylven Venstre, Sykkylven vidaregåande skule og Carl E. Tandstad, bra arbeid! Jeg har tillatt meg å gjøre noen små grep med overskriftene du hadde satt opp i de artiklene. Fordelen med å gjøre det på den måten jeg har gjort er at det er mer oversiktlig, og at du får en "boks" øverst i artikkelen der det er mulig å klikke seg rett ned til et av avsnitta. Aslak Kittelsen 13. apr 2012 kl. 09:41 (CEST)

Karstein Oddmund Vik

Hei Eldar. Artikkelen om Vik har blitt riktig god. Det er også fint at den lenker til andre artikler fra Sykkylven. Har du forresten et bilde av mannen?--Trond Nygård (Kallrustad) 7. sep 2012 kl. 14:30 (CEST)


Takk for respons. Skal sjekke bilde med sønnen hans, Arne, som jeg har god kontakt med. Eldar

Tomas og Hans Tandstad

Hei,
eg las nettopp artikkelen din om Tomas Tandstad, og eg lurer på om det er noko slektskap mellom han og Hans Tandstad? Eg såg at båe har vori aktive i ungdomslaget Samhald, og dersom dei har noko meir til felles er det kanskje verdt å skrive om i artiklane om dei?
--Aslak Kittelsen 20. sep 2012 kl. 13:24 (CEST)

Jens E. Ekornes

Hei Eldar. Fin artikkel om Jens E. Ekornes. Kunne du forresten ha satt inn noen underoverskrifter? Har du også et bilde av mannen, vil artikkelen bli helt glimrende! I tillegg kan du sikkert bruke noen av de allerede opplasta fotografiene av fabrikken.--Trond Nygård (Kallrustad) 7. feb 2013 kl. 10:16 (CET)

Kan legge inn noen overskrifter, ja. Skal se på bilder når jeg har tid:-)

Eldar

Kjapt levert, Eldar! Bruk forresten overskriftstype 2 (klikk på trekanten i boksen "Overskrift" og velg "Nivå 2"). Nå har jeg gjort om for deg. Ser fram til bilde om denne interessante industrilederen.--Trond Nygård (Kallrustad) 7. feb 2013 kl. 10:37 (CET)

Drabløs

Hei Eldar. Fin artikkel om Edvard Drabløs! Eg har berre sett inn nokre overskrifter og eit bilete (som eg fann på Digitalt Museum). Interessant person, som og er nemnd i fleire andre artiklar på wikien. Med andre ord eit særs nyttig bidrag frå deg. God helg! Helsing frå --Trond Nygård (Kallrustad) 10. mai 2013 kl. 10:35 (CEST)

Lenke til e-bok

Hei Eldar. Glimrende at du virkelig har satt inn høggiret i møbelfabrikkproduksjonen! Mange gode artikler fra di hand nå. Kunne jeg forresten be deg om å sette inn lenker til den digitaliserte boka di, Industrisoge for Sykkylven? Du kan bare kopiere hele oppsettet fra f.eks. artikkelen om Klocks Lenestolfabrikk, der jeg har lenka både til deg (som forfatter) og boka. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 24. mai 2013 kl. 09:17 (CEST)

Det er greit, Trond. Det er enkelt å få på plass, bare jeg husker det. Skal også prøve å legge inn rett overskrift på lengre artikler. Var det overskrift 2?--Eldar Høidal 24. mai 2013 kl. 09:53 (CEST)
Fine greier, Eldar. Det er overskrift 2 ja. Ønsker deg ei fin helg! --Trond Nygård (Kallrustad) 24. mai 2013 kl. 11:21 (CEST)

Relling

Hei Eldar. Vi har akkurat fått inn en miniartikkel om Margrethe Relling, som fylte 100 år på lørdag. Er dette ei du veit mer om? Lurte blant annet på evt. slektskap med Adolf Relling. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. nov. 2014 kl. 10:18 (CET)

Hyggelig gjensyn

Hei Eldar, og velkommen tilbake på wikien! Ser at du har bidratt med mange artikler den siste uka. Flott at Sykkylven-leksikonet stadig vokser.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. mar. 2015 kl. 08:12 (CET)

Hei igjen. Bra med nye Sykkylven-artikler i påsken også. I all beskjedenhet har jeg bidratt med en artikkel om Karl Hjorthol, tannlege fra Sykkylven som i 1955 slo seg ned på Gjøvik. Han døde før påske. Utvid gjerne artikkelen hvis du veit mer om han. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. apr. 2015 kl. 14:53 (CEST)
Takk for det og for gode ord. Fint om du kan legge artikkelen om Hjorthol til Sykkylven leksikon.--Eldar Høidal (diskusjon) 9. apr. 2015 kl. 19:31 (CEST)
Det skal jeg gjøre, takk for påminninga!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. apr. 2015 kl. 08:58 (CEST)

Straumsheim

Hei Eldar. Artikkelen Straumsheim er særs fyldig og god. Skulle gjerne ha brukt han på framsida til wikien. Har du eit bilete av garden?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. aug. 2015 kl. 11:46 (CEST)


Det går greit. Sendte et bilde i går, til webmaster. Usikker på om den kom fram. Hva er din epostadresse? --Eldar Høidal (diskusjon) 9. aug. 2015 kl. 15:37 (CEST)

Hei Eldar. Flott med bilder. Skjønner at du fant adressa mi allikevel.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. aug. 2015 kl. 11:58 (CEST)

Møbelindustri

Hei Eldar. Nå har jeg - fort og gæli - oppretta en kort artikkel om AS Møbelindustri. Inntil videre er den så å si identisk med omtalen i tabellen. Satser på å utvide seinere. Har du forresten en kilde jeg kan vise til?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. feb. 2019 kl. 11:44 (CET)

Takk for det Trond. Den kilden jeg har brukt når det gjelder møbelindustrien på Gjøvik er min 100-årshistorie om Gjøvik snekkerforening fra 2004. Den igjen baserer seg på en rekke muntlige og skriftlige kilder. Eldar Høidal (diskusjon) 15. feb. 2019 kl. 12:24 (CET)

Takk skal du ha, Eldar. Da legger jeg inn den som kilde. Står det forresten hvilket år Møbelindustri ble etablert?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. feb. 2019 kl. 13:00 (CET)

Sunnmørshistoria

Hei Eldar! Oppdaga no at me har ein gammal artikkel om Sunnmørshistoria. Du har vel ikkje høve til å oppdatere den? Med helsing frå --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. jun. 2023 kl. 10:45 (UTC)Svar[svar]

Hei Trond. Har justert innledninga, og fortalt at det planlagte bokverket nå er utgitt. Har beholdt hoveddelen av prosjektskissen, men tatt bort noe av det som ikke ble realisert.

Veldig bra, Eldar!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. jun. 2023 kl. 09:11 (UTC)Svar[svar]