Tronstad (Asker gnr. 335/73)

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Tronstad (Hurum)»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Tronstad
Fylke: Viken
Kommune: Asker
Gnr.: 335
Bnr: 73

Tronstad er en storgård langt sør i Hurum i Asker kommune, nesten helt ytterst på Hurumhalvøya. Den ligger 3 km vest for Tofte og 2 km nord for Ertsvika. Gården har gitt navn til Tronstadveien.

Tronstad forpaktes og drives i samband med eiendommene under gården Kjos litt lengre øst. Det er både innmark (korn) og skog til gården. Det drives også kurs- og konferansevirksomhet.

Tronstad skriver seg fra vikingtiden, og har vært i adelig besittelse siden renessansen, først og fremst i Bolt- og Huitfeldt-familienes eie gjennom 400 år. På 1600-tallet ble det bygd og utrustet dansk-norske orlogsskip i Ertsvika med basis i Tronstad.

Hurum Historielag har et lokalt museum for Hurum i driftsbygningen på Tronstad, og dette er åpent på søndager etter forespørsel. Museet har omlag 1 500 gjenstander.

Blant de tidligere eierne som har hatt tilhold på Tronstad, er:


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Tronstad gård» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.