Brukersamtale:Cnyborg/2009-1

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en arkivside.

Vennligst ikke legg inn nye innlegg her - gå heller til den aktive diskusjonssiden.

Navn (Født-død)

Er litt usikker nå, ser du nettopp opprettet Peder Harboe Hertzberg den eldre, som i og for seg er entydig nok. Var det ikke tidligere snakk om å bruke denne formen som hovedform: Peder Harboe Hertzberg (1728-1802)? Siri Johannessen (Siri J) 2. apr 2008 kl. 21:52 (CEST)

Jeg synes det virker unødvendig å bruke det når man har far og sønn som er kjent som den eldre og den yngre. Årstallformen er en god måte å gjøre det på i tilfeller der man ikke har noe som er mer naturlig å velge, men her synes jeg det er greiest å unngå det. Det kommer også til å måtte være en del forskjellige former her, f.eks. yrkesbetegnelse, fordi særlig fødselsår ofte er ukjent eller usikkert. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. apr 2008 kl. 23:02 (CEST)
Fair enough, ved slike trengs da og pekerside + lenking i toppen? Siri Johannessen (Siri J) 3. apr 2008 kl. 00:01 (CEST)
Det skader jo aldri med pekersider. Lenking i toppen er vel strengt tatt ikke nødvendig, når artikkelen er så kort. Det er jo tydelig ut fra tittelen at det er to av dem. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. apr 2008 kl. 00:13 (CEST)
Fortsetter gi deg jobb... Har testet noe på portal:Gamlebyen men fikset det ikke helt - ser ikke problemet nå selv, vil du se? Siri Johannessen (Siri J) 2. apr 2008 kl. 22:48 (CEST)
Bare to krøllklammer som du hadde fått flyttet ned, har rettet på det. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. apr 2008 kl. 23:02 (CEST)
Takker! Var ikke helt sikker på hva som hører til hvor... Tar og gjerne imot kommentarer ifht underprosjektet om du har det - både mht navngiving, innhold og kategorisering etc. Tror vi bør få det opp og igang i løpet av neste uke... Siri Johannessen (Siri J) 3. apr 2008 kl. 00:01 (CEST)
Skal se mer på det, jeg leste gjennom og tenker. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. apr 2008 kl. 00:13 (CEST)

Utkommandert som frivillig?

Har lagt deg til her som eksprett på Son og Moss - vurderte å legge til litt av hvert til, men fant ut at det var bedre om du gjorde det selv ;) Vil du? (Vent i tilfelle litt - må flette med Olve) Siri Johannessen (Siri J) 3. apr 2008 kl. 23:37 (CEST)

  • Du kan gjerne legge meg ut når det passer, jeg tenkte jeg skulle legge meg nå. Ellers legger jeg det inn i morgen, men det er helt greit for meg å få det på plass nå. Jeg er vel ikke helt ekspert på Moss akkurat, men for tiden det nærmeste vi kommer – håper å rekruttere noen der etterhvert, og det er greit å ha navnet mitt der inntil videre. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. apr 2008 kl. 23:41 (CEST)
Chris, jeg er meget forsiktig med å legge mannfolk når jeg ikke jobber på et sykehus ;) Ta det at your leisure, og kommenter gjerne. Tenkte litt videre, og tror dette kan være en vel så god løsning som mange maler på brukersidene. At prosjektene etterhvert bør få maler er så, men jeg tror det er greit å vente litt med dem, til det er litt mer kjøtt på beinet, eller en tydelig plan. Sov godt! Siri Johannessen (Siri J) 3. apr 2008 kl. 23:44 (CEST)

Infobokser

Vil du være snill å ta en titt på Mal:Infoboks katedral? Bildene vises ikke, testet med forhåndsvisning på østre Fredrikstad :S God lørdag! Siri Johannessen (Siri J) 5. apr 2008 kl. 14:19 (CEST)

Det er bedre om du bruker {{infoboks kirke}}, som er tilpasset bruk her. Infoboks katedral er en overgangsløsning for å lette bruk av stoff fra Wikipedia, og skal gjøres om til en omdirigering. Alle parametere fra katedralboksen er inne i kirkeboksen, så det er bare å bytte ut et ord i maloppkallingen i første linje. Jeg gjorde det på Østre Fredrikstad, så hvis du prøver med det bildet du vil ha skal det fungere nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. apr 2008 kl. 21:53 (CEST)
Har tittet litt mer på infoboks:kirke og synes den er litt grov i layouten sammenlignet med katedralboksen - er det noe det kan gjøres noe med, tror du? Siri Johannessen (Siri J) 7. apr 2008 kl. 13:39 (CEST)
Det er fullt mulig å gjøre noe med infoboksenes utseende. Det viktige med dem er at de har et format som passer inn i oppsettet, blant annet i forhold til at dynamiske lister limer seg til dem. Men det kan gjøres ting med farger og skrift, for eksempel, slik at den blir veldig lik katedralboksen bortsett fra bredden. Det er noe vi må få tatt en gjennomgang på etterhvert. Chris Nyborg (Cnyborg) 7. apr 2008 kl. 13:52 (CEST)
Höres greit ut, virker som noe vi kan ta opp etter uke 16 :), er det mulig å venstrejustere teksten slik at den ikke klines inntil venstrekanten av boksen f.eks.? Siri Johannessen (Siri J) 7. apr 2008 kl. 14:45 (CEST)
Marger og slikt er ikke noe problem å fikse. Jo mer slikt vi kan lage felles for flere bokser, jo lettere er det å vedlikeholde det, så det er greit å prøve å se på helhetlige behov. Chris Nyborg (Cnyborg) 7. apr 2008 kl. 15:04 (CEST)
(: Skulle nesten sittet bak en maskin med et par folk og diskutert / eksperimentert her... Liker det du sier. Evolusjonen slår til, og wikien kommer seg ut av steinköltiden ;) Siri Johannessen (Siri J) 7. apr 2008 kl. 15:33 (CEST)
Er her igjen :S Leter etter en brukbar manual om MediaWiki-softwaren... Grrr! Hjelp? Siri Johannessen (Siri J) 7. apr 2008 kl. 19:00 (CEST)
http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Contents skulle være et godt utgangspunkt. Chris Nyborg (Cnyborg) 7. apr 2008 kl. 19:03 (CEST)
Har begynt å lete gjennom :) Du, jeg stikker til Norge på lørdag - kan vi snakkes? Siri Johannessen (Siri J) 8. apr 2008 kl. 00:14 (CEST)

Mal:O fra alias

Hei, ifm Reidar Dehn Monsen opprettet jeg malen nevnt ovenfor. De som finnes dekker etter min mening ikke alias / er ikke intuitivt dekkende... Groet! Siri Johannessen (Siri J) 8. apr 2008 kl. 15:32 (CEST)

Norske ordner

Tenkte opprinnelig som deg, men det er en del nordmenn som har blitt tildelt ordner fra andre (nordiske) land. Derfor gjorde jeg kat'en som norske, istedenfor kun ordner. Er ikke helt sikker på at det er totalt out of the question at andre lands kan komme inn etterhvert. Ka du tru? Siri Johannessen (Siri J) 10. apr 2008 kl. 11:13 (CEST)

Tanken er at det norske ligger rett i hovedkategorien, mens andre opprettes som «Danske ordener», «Britiske ordener» osv. Det blir som yrkeskategorier, der f.eks. Kategori:Generaler dekker norske generaler mens deres danske kolleger ligger i Kategori:Danske generaler. Det henger sammen med hva som er fokuspunktet; på Wikipedia er det verden og dermed må alle land behandles likt, mens her er det norske forhold så man trenger ikke leddet «Norske». Så det er fint plass til andre lands ordener slik strukturen er i dag. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. apr 2008 kl. 14:40 (CEST)
Hm! Glemte å si takk for ryddingen i rotet jeg laget :) Siri Johannessen (Siri J) 10. apr 2008 kl. 11:47 (CEST)

Er på annen maskin enn egen og fant ikke erliktegnet. Mail avsendt :) (Hvem fløtta alle knøttane?!) Siri J

Fløttær å årnær, har årnæ færi på porttalen nå. Uttenom spørsmålæ i gjømt tekst har jæ ett te': Kan du årne avstanna mellom kolommene sånn attere blir bere å lesæ? Dersomattere kan automattiseræs mere ære ok æv, jæ har bara lagtener sånn som ve prekæ om i da, sø... Siri Johannessen (Siri J) 15. apr 2008 kl. 23:00 (CEST)
Det blev rett så mange andre ting at gjøre, jeg må se på dette imorgen. De kan jo prøve at anvende en tabell til portalen Deres. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. apr 2008 kl. 01:22 (CEST)
De' går sæ nåkk te' de' se :) Grer sæ! Siri Johannessen (Siri J) 16. apr 2008 kl. 13:26 (CEST)
At your service ;) Siri Johannessen (Siri J) 19. apr 2008 kl. 10:44 (CEST)

Kategori Vest-Telemark

Denne kategorien er av type Kategori:Hadeland, Kategori:Romerike osv, og har således livets rett. Jeg lurer dog på om de artiklene som nå er kategorisert der, hører hjemme der? Personer har vi så langt fortrinnsvis kategorisert i kommunene de kom fra, og ikke i distriktene de kom fra. Distriktskategoriene burde vel egentlig forbeholdes artikler som omhandler noe ved hele (eller store deler av) de respektive distriktene? --Kristian Hunskaar 21. apr 2008 kl. 10:43 (CEST)

Jeg er enig, og hadde tenkt til å ta den ryddejobben. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. apr 2008 kl. 17:42 (CEST)

Mal:Portal randomtitle

Har forsøkt meg litt, og tror jeg har knekt den brukbart. Kunne dog vært greit å få lagt til en tittel automatisk. Om du ser nederst på Portal:Gamlebyen i Fredrikstad ser du virkningen av den, med hardkodede headers. ;) Opmerkingen over forklaringstekst eller mal? Siri Johannessen (Siri J) 23. apr 2008 kl. 14:51 (CEST)

Er ikke helt sikker på hva du tenker på. Med tittel, mener du overskriftene «Noen flere artikler rundt festningen:», «Noen flere artikler rundt byen:» osv.? I så fall er det vel ikke verre enn å legge inn {{#if: {{{tittel|}}}|'''{{{tittel}}}''':<br>}} over dpl-koden. Eventuelt kan det standardiseres mer ved å legge inn {{#if: {{{tittel|}}}|'''Noen flere artikler rundt {{{tittel}}}''':<br>}}Chris Nyborg (Cnyborg) 23. apr 2008 kl. 16:59 (CEST)
Ah, neida - du har skjönt hva jeg mente. Har rotet en del med ting, og funnet ut noe - men ikke alt enda ;) Takk! Siri Johannessen (Siri J) 23. apr 2008 kl. 17:09 (CEST)
Kommer direkte tilbake med to spörsmål til: a)Det kommer en rand rundt, som om det ligger et mellomrom noe sted foran teksten - noe det ikke gjör... b) teksten får en helt annen bakgrunnsfarge - jeg har prövet finne ut af det, men ikke funnet noe :S Grumpfh! :) Kanskje jeg ikke leter på rett sted - vet du hvor jeg må hen? Siri Johannessen (Siri J) 23. apr 2008 kl. 17:25 (CEST)
Mellomrommet lå i koden; i dp-koden er første linje i marg og dermed går det greit å rykke inn de neste i samme oppkall, men tittellinjen måtte i marg. Fikset. La også inn de egenskapene som blir hentet inn av andre portalelementer, med et par modifikasjoner. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. apr 2008 kl. 18:18 (CEST)
Ok! Jeg visste det maatte vaere et mellomrom noe sted, men saa det bare ikke... Mht de andre egenskapene saa fant jeg dem ikke der jeg opprinnelig laante koden fra ;) Er forresten en ting som ikke helt virker, tror jeg - den streken som kommer helt underst, antyder at dette havner i titteldelen av layoutboksene... Skal se naermere paa det senere. Class er def i .css - right? Takk for hjelpa! Siri Johannessen (Siri J) 23. apr 2008 kl. 19:17 (CEST)
Class skal ligge i CSS, ja. Men jeg lurer på om noe av det kan ligge i dynabook.css, og ikke common.css. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. apr 2008 kl. 19:55 (CEST)
Du, midt i denne pollen-tid - er det åpning nok i ulla til at du kan få litt vett inn i mitt hue :)? Surrer med {{Portal randomtitle}} fremdeles, men finner ikke hvor den ekstra streken under kommer fra... Har du peil? Siri Johannessen (Siri J) 24. apr 2008 kl. 23:12 (CEST)
Borte. Det var den plassen hvor det skal ligge en les mer-lenke i teasere som dukket opp. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. apr 2008 kl. 23:23 (CEST)
Dæla! mannen fiksa det! Jeg har rota lenge, så grer du det på fem minutter :) Tror jeg må sove mer her så jeg blir skarpere ;) Takk! Siri Johannessen (Siri J) 24. apr 2008 kl. 23:27 (CEST)

Hans Nielsen Hauge

...er for meg et tvilstilfelle. Den er hentet fra no-wiki, men ganske saa utvidet av Bent. Derfor har jeg ikke lagt noen wikipediamal der. Vil du bruke lyskasterne paa den og se hva du mener? Siri Johannessen (Siri J) 25. apr 2008 kl. 23:17 (CEST)

Jeg synes den er så endret at det er et nytt arbeid. Dersom Wikipediaversjonen hadde blitt lagret her først, og det så hadde kommet til noe, ville situasjonen vært annerledes. Men slik det er er vår første versjon noe som er inspirert av Wikipediaartikkelen og som henter informasjon fra den. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. apr 2008 kl. 11:07 (CEST)
Da er vi enige, er litt forsiktig pga lisensiering og slikt med hva jeg gjör :) Takk for input! Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 11:18 (CEST)

Kategoritreet på portal Gamlebyen

Du Chris, Anette og jeg sitter med et problem der - kategoritreet er egentlig vel bredt for den portalen. Kan det spisses bedre tror du? Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2008 kl. 00:31 (CEST)

Det jeg gjorde med det i sted var at jeg fikset det så man kan legge inn kategori i malen, {{Portal kategoritre|kategorinavn}}. Det fungerte ikke med <CategoryTree>, men virker fint med #categorytree. Dermed kan du godt bytte til f.eks. Gamlebyen i Fredrikstad. Du kan da evt. legge inn en for Fredrikstad festning også, så det blir to trær over hverandre. Overskriften hentes fra kategorien du legger inn. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. apr 2008 kl. 01:20 (CEST)
Testet, og det fungerer ikke så bra fordi kategoritreet for Gamlebyen er veldig lite. Kanskje er dette en portal hvor det ikke er helt storveies med kategoritre? Dere har praktisk talt hele treet inne i overskriftene allerede, Gamlebyen har bare én underkategori. En mulighet er å rett og slett lage en liste manuelt over interessante kategorier, som Kategori:Personer fra Fredrikstad og Kategori:Bygninger i Fredrikstad. Vi kan også lage dynamiske lister som lager snitt, f.eks. Personer fra Gamlebyen i Fredrikstad (som henter kombinasjonen Gamlebyen i Fredrikstad og Personer fra Fredrikstad) og Bygninger i Gamlebyen i Fredrikstad (Gamlebyen i Fredrikstad og Bygninger i Fredrikstad). Så kan det lages en seksjon med lenker til disse fremfor en kategorioversikt. Det kan være den mest praktiske løsningen når det dreier seg om en del av en kommune. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. apr 2008 kl. 01:28 (CEST)

Normalisering og lokale former

Interessant spørsmål hva vi skal gjøre med lokale dialektformer vs. (konvensjonelle) ordboksformer.... Når det gjelder akkurat ordet verksamheit med sammensetninger, så er første belegget fra Aasmund Olavsson Vinje, og ordet finnes i alle fall foreløpig i Norsk Ordbok (søk på %verksamheit) med flere belegg fra nordmørsavisa Driva. I tillegg er ordet brukt i Erik Eggens Latinsk-norsk ordliste for gymnaset. -- Olve Utne 29. apr 2008 kl. 10:10 (CEST)

Interessant. Jeg regnet med at det var en Wikipediafeil, men vi kan jo gjerne tilbakestille det. Hovedregelen vi har satt opp er normert nynorsk og bokmål, men Norsk Ordbok burde vel holde selv om Nynorskordboka ikke har det med. For meg virker det som en noe uelegant konstruksjon, men Aa.O. Vinje pleide jo å holde høy stil. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. apr 2008 kl. 12:41 (CEST)
Tja.... Lokal dialektform er /"værksɑmhɛ:t/ på mesteparten av Nordmøre og i hele Romsdalen. :-) Ellers er vel den litt kompliserte grunnregelen på nynorsk at stavemåten (stad ~ sted; eg ~ jeg; fram ~ frem; kva ~ hva) er «100% normert», mens ordvalget (vêr ~ bekre ~ sauebukk; verksemd ~ verksamheit) er normert etter trefylkesregelen: Er ordet i bruk i tre fylker, så er det gjerne de facto tillatt — i det minste med sideformstatus. Olve Utne 29. apr 2008 kl. 13:52 (CEST)
Når det gjelder grunnregelen om normert nynorsk og bokmål i artikkeltekst [i hovedrommet], så er jeg i tvil om i hvilken grad dette er noe vi trenger — eller bør — holde på som en regel. Tror anbefaling, med en notis om at lokalt preget skriftspråk også er tillatt (innen rimelighetens grenser?), kan være vel så hensiktsmessig. At kategorinavn, artikkelnavn, hjelpesider og grensesnitt bør være mest mulig normert ser derimot rimelig klart ut. Kanskje dette er noe vi bør diskutere nærmere etterhvert? -- Olve Utne 29. apr 2008 kl. 14:00 (CEST)
Jeg har ikke noe problem med unormerte former, så lenge de ikke blir en brems for deltagelse. Det som kan skje hvis det blir for mye er at folk kvier seg for å redigere en artikkel fordi de ikke behersker den valgte språkdrakten. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. apr 2008 kl. 16:15 (CEST)
Enig i det momentet. Men ved moderat favorisering av (alment forståelige) lokale former tror jeg vi er rimelig trygge der. I tilfellet verksamheit/verksemd tror jeg den førstnevnte formen innebærer en lavere redigeringsterskel for folk fra Midt-Norge, som i utgangspunktet føler seg fremmedgjort og usikre av former som verksemd og dugleik... :) Olve Utne 29. apr 2008 kl. 16:44 (CEST)
Verksamheit er nok et greit eksempel på et temmelig uproblematisk ord, og jeg tilbakestilte den endringen. Håper ikke elevene mine ser det, de prøver å løse alle -het-ord ved å skrive -heit, med ymse hell. Vel, en av dem forklarte også på tentamen at vi bøyer substantiv i presens, preteritum og prefektum (sic!). Chris Nyborg (Cnyborg) 29. apr 2008 kl. 16:47 (CEST)
Prefektum, ja.... :-) Olve Utne 29. apr 2008 kl. 16:54 (CEST)
Jeg sparte det verste. Han skulle bøye ei oppfatning (som vi selvsagt brukte for å få et hunkjønnssubstantiv på -ing), og prøvde sitt beste på å få dette inn i presens, preteritum og «prefektum»: ei oppfatning - oppfatninga - oppfatta - oppfattande. Det ble rundt regnet 0 poeng på den oppgaven. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. apr 2008 kl. 17:00 (CEST)

Eit samarbeid - samarbeidet - samarbeidd - samarbeidande

Trivelig dugnad! :-) Olve Utne 5. mai 2008 kl. 23:05 (CEST)

Nei, nå har du òg tatt til å bøye substantiv som verb, nett som elevane mine. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. mai 2008 kl. 23:09 (CEST)
Verbaliseeeeeere, maltrakteeeere...! :-D Olve Utne 5. mai 2008 kl. 23:14 (CEST)
He. Kunne du når det passar seg ta eit blikk på Spesial:Ønskede_kategorier. Det er nokre der som eg ikkje er heilt sikker på; trur det heng igjen ein del frå ustø famling i urtida. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. mai 2008 kl. 23:21 (CEST)
Sett gjennom ein del og justert litt. Meir kjem seinare... :-) Olve Utne 5. mai 2008 kl. 23:40 (CEST)

Categorymatch

Ser du har begynt å ta ut "_kommune" fra Categorymatch-malene. I mange tilfeller går det bra, men vi får problemer med tilfeller som %Eid% vs. Eid kommune, Eide kommune og Eidsvoll kommune, og etterhvert muligens bygdelagskategorier som Neiden osv.; %Re% vs. Valdres osv. Grunnen til at jeg begynte å sette opp formatet Eid_kommune, Eide_kommune osv. var å unngå disse kollisjonene på en systematisk og gjennomsiktig måte. Siden den tid har det blitt flere og flere underdelte kommunekategorier, så det er ikke sikkert at metoden min der er den beste lenger... Men vi må passe på å ha en utvetydig metode enten vi gjør det sånn eller sånn. -- Olve Utne 12. mai 2008 kl. 15:22 (CEST)

Jeg la merke til problemet, og regnet med at det ville komme et eller annet. Samtidig fungerte ikke categorymatchmalene for utplukk på kommunedelte kategorier, og det er et stort problem. Prøver ut forskjellige løsninger for å få definert det entydig, men det er ikke lett. Det enkleste hadde antagelig vært å bruke kommune i alle kategorinavn på det nivået, men det er også litt av en jobb. Fint om vi tenker litt gjennom den muligheten begge to. Jeg må stadig skrive noen artikler for å teste ut om ting virkelig fungerer, og jeg må kikke på en masse portaler hver gang jeg har endret noe, så det er litt av en jobb. Skulle ønske det var et parameter til, |intelligentmatch=true|. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. mai 2008 kl. 15:41 (CEST)
intelligentmatch=true høres bra ut. :-) %Sel% gir f.eks. treff på Sel, Selje, Seljord, Hadsel, Sysselmenn... -- Olve Utne 12. mai 2008 kl. 15:45 (CEST)
Det er ikke riktig så ikke, slike SQL-kall skiller på store og små bokstaver, men det er mange nok som begynner på Sel- til at det blir trøbbel. I mellomtiden har jeg skiftet sengetøy, en aktivitet som både er høyst nødvendig å utføre ofte i pollensesongen, og som er utmerket når man må tenke seg om fordi kroppen kan gå på autopilot. Jeg heller mot at det er best om alle kommunekategorier inneholder 'kommune'. Det er to grunner: Det ene er at det blir mulig å lage entydige kall på en mye enklere måte. Det andre er at en del kategorier blir klarere definert. For å ta et par eksempler:
  • Vi har kategorier for tettsteder innenfor en kommune, men for tettstedet/byen som deler navn med kommunen blir det alltid komplisert. Dette avhjelpes dersom kommunekategorier alltid inneholder 'kommune'. Jeg heller forøvrig også mot at vi bør dele opp en del artikler av typen «Arendal er en by og en kommune»; kommunene har gjennom sammenslåinger ofte blitt så store at tettstedet/byen bør ha egen artikkel. Det gjelder ikke nødvendigvis alle, f.eks. er Hamar en nokså liten kommune som ikke dekker så mye mer enn byen fordi sammenslåingene i større grad har berørt nabokommunene, men det er en del slike steder etterhvert – Moss, Trondheim osv.
  • Det er en følelsesmessig side ved dette, som er ganske sterk og kanskje ekstra sterk blant lokalhistorikere fordi de også gjerne er lokalpatrioter. For å bruke meg selv som eksempel: Med jevne mellomrom blir jeg spurt om jeg er fra Vestby, og jeg svarer da automatisk nei. Det kan ikke falle meg inn å si at jeg er fra Vestby; jeg gjør det ikke på gjørs, det bare er slik. Jeg har derimot ikke det minste problem med å si at jeg er fra Vestby kommune, selv om jeg hvis det er tid godt kan slenge på en kommentar om sammenslåingskåthet i 1960-årene (jeg ser behovet for større kommuner, men Son burde vært slått sammen med Moss, ikke Vestby). Ved å bruke 'kommune' blir 'Personer fra...-kategoriene helt klare, det dreier seg om kommunen og ikke om tettstedet. Det samme gjelder 'Skoler i...', 'Garder i...' og eventuelle andre kommunevise kategorier.
Det vil være en jobb å gjøre dette, og det kan også sikkert være litt irriterende med lange kategorinavn, men jeg tror gevinsten er stor, og at det er fornuftig å gjøre dette nå mens det er noen få hundre artikler som er berørt. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. mai 2008 kl. 16:26 (CEST)
(I forbindelse med store og små bokstaver, så hadde vi problemet at Portal:Vestfold viste innhold fra Valdres helt til jeg modifiserte strengen %Re%. Jeg er klar over at dette ikke «skal» skje, men av en eller annen grunn ble det slik likevel.) Når det gjelder å gjennomføre _kommune i kategorinavn, så er jeg enig at dette er lurt. For å gi et parallelt eksempel til ditt, så er jeg definitivt ikke fra Aure, men jeg er fra Aure kommune. Jeg har opprettet en del artikler om kommuner under samme navnekonvensjon av samme grunn — se f.eks. Tingvoll kommune og Sunndal kommune. -- Olve Utne 12. mai 2008 kl. 18:07 (CEST)
Skal vi si at vi bare kjører på og endrer kategorinavn og hjelpesider? Jeg tar gjerne den jobben nå, jeg er spent på å få det på plass, for jeg tror det vil gjøre arbeidet med portaler og lister mye lettere. Det burde også løse et problem vi har hatt en stund, med Oslofjorden som slår ut i Oslos categorymatch slik at Jeløy havner på Osloportalen. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. mai 2008 kl. 18:11 (CEST)
kategori:garder i Aure > kategori:garder i Aure kommune osv., altså? Grei den, ja. Som tilleggsbonus får vi at vi slipper å tenke på bruken av i/på i forbindelse med Moss, Hamar, Gjøvik og lignende. -- Olve Utne 12. mai 2008 kl. 18:38 (CEST)
Ja, i/på er veldig mye greiere med kommune i kategorinavnet. Da kjører jeg i vei. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. mai 2008 kl. 18:43 (CEST)

Må gi meg for kvelden nå. Kategori:Møre og Romsdal fylke er unnagjort med unntak av Kategori:Ålesunds historie. Fristende å slå den sammen med hovedkategorien for kommunen... Ellers har jeg gjort litt Trøndelag og Oppland, men er ikke på langt nær ferdig med disse. -- Olve Utne 12. mai 2008 kl. 23:09 (CEST)

Jeg fortsetter litt til, men skal opp litt tidligere enn vanlig. Jeg tar en type kategori av gangen, jobber med personer. Det er jo ikke noen stor krise om det tar et par dager, så ikke føl noe press – jeg har tilbakestilt de malene jeg testet ting med, så selv om noen kategorier skulle henge igjen blir det ingen forandringer der. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. mai 2008 kl. 23:11 (CEST)
Å legge inn -kommune var sikkert fornuftig. Synd vi ikke bestemte oss for det tidligere, men det er vel fremdeles overkommelig å endre kategoriene. Hvordan er progresjonen? Jeg kan gjerne ta et par fylker jeg også - i så fall hvilke?
Kjenner meg ellers igjen i det dere skriver. Sjøl innrømmer jeg å være fra Larvik kommune, men fra Larvik... --Kristian Hunskaar 13. mai 2008 kl. 12:51 (CEST)
Vi har kommet et godt stykke, men det gjenstår sikkert en del. Jeg har vært på klassetur siden i går, men skal ta en del i kveld. Chris Nyborg (Cnyborg) 14. mai 2008 kl. 12:58 (CEST)
Nå har jeg tatt ei runde rundt i landet og tatt resten - tror jeg. Bortsett fra Fredrikstad, som jeg ikke ville røre i tilfelle det er noen spesialløsninger der. --Kristian Hunskaar 28. mai 2008 kl. 17:08 (CEST)
Fredrikstad stoppet jeg også opp på. Jeg tror ikke det er nødvendig med spesialløsning; tvert imot er det forskjell på om man kommer fra f.eks. Rolvsøy eller fra selve Fredrikstad så det er greit å markere at det er kommunen det gjelder. Men i forhold til at portalen er så langt utviklet er det mye å holde øye med der, så det må tas litt forsiktig. Chris Nyborg (Cnyborg) 28. mai 2008 kl. 17:40 (CEST)

Portal Gjøvik?

Takk for jobben du gjorde med å opprette en Østre Toten-portal. Kan du/dere også gjøre det samme for Gjøvik? Tror det begynner å bli et brukbart antall artikler og kategorier der nå. Som tidligere nevnt satser Gjøvik kommune og Mjøsmuseet på å legge ut mye encyklopedisk stoff på denne wikien fram til byjubileet i 2011. Dette vil også gjelde nabokommunene Vestre og Østre Toten. Det vil si at også Vestre Toten bør få en portal når vi får lagt ut mer stoff. Trond Nygård 23. mai 2008

Jeg kan lage en Gjøvikportal i kveld, ikke noe problem. Vestre Toten er det vel nokså lite om så langt, men det er enkelt å opprette en portal der også når tiden er inne. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. mai 2008 kl. 12:41 (CEST)
Snekra sammen en provisorisk en. -- Olve Utne 23. mai 2008 kl. 13:33 (CEST)
Jeg opprettet Portal:Gjøvik/Om portalen, i tråd med den tankene vi har hatt i det siste om portalinnledninger. Det er flott om noen med et nærmere forhold til Gjøvik flikker på den. Her er det lov å være litt svulstig, og mitt forhold til Gjøvik begrenser seg til et par korte besøk med en gnagende følelse av å være på feil side av Mjøsa. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. mai 2008 kl. 18:55 (CEST)

Eksterne ressurser

Jeg begynte å gjøre om manuelt noe jeg vel sikkert burde gjort i en mal? Det dreier seg om boksoverskriftene fra "Eksterne portaler" til "Eksterne ressurser". --Marianne Wiig 18. jun 2008 kl. 13:24 (CEST)

Det må nesten gjøres manuelt. En god del er tatt allerede, så det er ikke så voldsomt mange man må gjennom. En mal fungerer ikke, og det er en for liten jobb til å tenke på en robot. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. jun 2008 kl. 15:18 (CEST)
En ting: Det er viktig at du passer på der det allerede finnes en side for eksterne ressurser. F.eks. på Portal:Kjeldearkiv, der endringen førte til rød lenke mens undersiden /Eksterne portaler ikke lenger var lenket til. Jeg flyttet den til Portal:Kjeldearkiv/Eksterne ressurser slik at det fungerer som det skal; den flyttingen bør gjøres samtidig som man endrer navn. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. jun 2008 kl. 15:21 (CEST)

Så det er her du er... ;o)

Hei Chris, jeg vil gjerne laste bildet bilde:Farrisvannet2.jpg opp til Commons, men stusser litt på lisensen. Det er jo pr mal lisensiert som PD-self, samtidig som det er en henvisning til attribution ovenfor. Når hele prosjektet i tillegg ser ut til å vippe mellom cc-by-sa og GFDL kan selv en Commonsgutt bli litt forvirret. Finn Rindahl 22. jun 2008 kl. 19:42 (CEST)

Henvisningen til kreditering er standard på bildesider hos oss der det står noe under opphavsperson i informasjonsmalen. Etter norsk lov kan man ikke gi fra seg alle rettigheter til et bilde, man kan bare lisensiere det fullstendig fritt. I henhold til "god skikk", som loven kaller det, bør derfor også slike bilder krediteres med opphavsperson der denne er kjent. Det er ingen vipping mellom lisenser, vi bruker begge og lar de som gjenbruker stoffet velge – på samme måte som med dobbeltlisensierte bilder på Commons. Det blir klarere når alt om lisensiering er på plass, hvilket bør skje i løpet av kommende uke. Da fjerner vi også beta-merkingen.
Ellers er Vennligst innlogging for å vise eller redigere sider på overvåkningslisten din. ikke spesielt god norsk... ;) Finn Rindahl 22. jun 2008 kl. 20:44 (CEST)
Hvis du spør noen av elevene mine er det helt utmerket norsk, men jeg er tilbøyelig til å være enig med deg ;-) Skyldes muligens en av de sammensatte meldingene som henter inn litt her og litt der, skal finne ut av det. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. jun 2008 kl. 22:02 (CEST)
Se MediaWiki-diskusjon:Watchlistanontext. mvh Finn Rindahl 22. jun 2008 kl. 23:37 (CEST)
Funnet og fikset. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. jun 2008 kl. 23:39 (CEST)
Funnet var det, men ikke fikset. Det jeg ville si fra om var at jeg har lagt en versjon som lenker til Spesial:Logg inn på diskusjonssiden siden jeg ikke kan fikse systemmeldinger selv her. Finn Rindahl 22. jun 2008 kl. 23:42 (CEST)
Takk, jeg kløna litt. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. jun 2008 kl. 23:44 (CEST)
Artig å kunne hjelpe til ;) Tilbake til det jeg kom hit for: Ser [1] grei ut da? Vi skulle kanskje vurdert en template:PD-user-lokalhistoriskwiki (antakelig mulig å finne på et bedre navn) dersom PD-self er den mest brukte lisensen her. P.S. svar gjerne på brukersiden min her (har e-mail varsling) eller på no: eller commons: mvh, Finn Rindahl 22. jun 2008 kl. 23:59 (CEST)

Tønsbergs len vs Tønsberg len

Hei! Ser du har flyttet Tønsberg len til Tønsbergs len for ei stund tilbake. Denne genitivs-formen er meg ukjent. Det heter jo ellers også Brunla len og ikke Brunlas len, Akershus len og ikke Akershus' len osv. Greit om jeg endrer tilbake? --Kristian Hunskaar 24. jun 2008 kl. 10:33 (CEST)

Det er ikke noen enhetlig praksis for bruk av genitivsform, noen opptrer aldri med genitiv (Brunla, Akershus) mens noen oftest gjør det (Nordlandenes len, Trondhjems len). Jeg kom over Tønsbergs len flere steder, men du kjenner bedre til det området så flytt den gjerne tilbake. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. jun 2008 kl. 11:08 (CEST)
Nordlandenes len har jeg sett, og også Trondhjems len i en del sammenhenger. Men for Tønsberg len mener jeg at nevnte form bør være standard. --Kristian Hunskaar 24. jun 2008 kl. 11:42 (CEST)
Høres greit ut for meg, jeg stoler på at du kan dette bedre enn meg. Denne problematikken gjelder også for amt, der det er en del som har genitivs-s nokså gjennomført (Smaalenenes amt, Kristians amt, Hedemarkens amt). Der stemmer det også med ordets betydning – mens et len er selve området viser amt opprinnelig til områdets administrasjon og ikke til området i seg selv. Men noen opptrer sjelden eller aldri med genitiv, som Akershus, Bergenhus, Stavanger og Tromsø. Vi får bare prøve å finne den formen som er mest brukt i offisielle kilder, og ha omdirigeringer fra den andre formen. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. jun 2008 kl. 11:47 (CEST)

Portal:Jødedom

Har lagt inn noen eksterne ressurser om jødedom på norsk / i Norge med helt eller delvis historisk vinkling. I og med at jeg er «inhabil» i forhold til en av lenkene, så kan kanskje du som ekstern part se over om du synes noen eller alle av disse tre lenkene er (u)rimelige å ta med, evt. også om andre bør med i tillegg eller i stedet. :) Olve Utne 24. jun 2008 kl. 19:03 (CEST)

Synes det er helt greit at safon.org er med, det er en viktig informasjonskilde for temaet. Jeg la inn DMT i Oslo og Trondheim også, der er det både historie, praktisk informasjon og bilder. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. jun 2008 kl. 19:07 (CEST)
Grei den. -- Olve Utne 24. jun 2008 kl. 19:14 (CEST)

Undersider i malnavnrommet

...er ikke på? Siri Johannessen (Siri J) 30. jun 2008 kl. 18:35 (CEST)

Nei, de er ikke skrudd på. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor vi skulle trenge det; eneste funksjonalitet er at man får lenke oppover i hierarkiet og at man innenfor hierarkiet kan lenke litt lettere, og det er vel ikke så veldig viktig med maler? Vi har det ikke på i portalnavnerommet, og der brukes det en masse undersider. Er ikke helt sikker på hva som er årsaken, men John Erling hadde en god grunn til å ikke ville skru det på i andre navnerom enn Bruker: (der det er på som default). Det blir noe mer indekseringsjobb for serveren, fordi den må søke seg tilbake etter å ha funnet en underside, så det er mulig at det er det som er årsaken. Men hvis det trengs er det en enkelt sak å ordne det. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. jun 2008 kl. 19:33 (CEST)
Ville leke meg litt med en mal som jeg holder på med på no-wiki, men av en eller annen grunn bruker den undersider. Prøver å dykke inn i den, men har ikke fått den i fingrene enda. Dvs. kan bruke den, men ikke herprogrammere. Siri Johannessen (Siri J) 1. jul 2008 kl. 00:14 (CEST)
Jeg ser ikke helt at det skal være noe problem med undersidene der, i og med at de er navngitt fullt ut når de kalles opp. Når man har skrudd på undersider i et navnerom er det mulig å kalle opp undersider ved å skrive [[/underside]] så lenge du befinner deg et sted i hierakiet for den siden, men det brukes ikke her. Mal:Stamtre/slutt og andre undersider fungerer uansett som de skal, / regnes bare som en del av navnet og ikke som en angivelse av at det er en underside. Undersider er ikke aktivert i malnavnerommet på Wikipedia heller, bare i hoved-, bruker og diskusjonsnavnerom. Du får det opp som fullt funksjonelle undersider i testen din der fordi du har det i brukernavnerommet, men flytter du det over i malnavnerommet forsvinner lenkene (hvis ikke norsk Wikipedia har skrudd det på der, da, men det er en generell regel som skal gjelde for alle versjoner av Wikipedia at det bare er tre navnerom med undersidefunksjon). Chris Nyborg (Cnyborg) 1. jul 2008 kl. 00:35 (CEST)
Hmm. Tror vi snakker forbi hverandre her. Har planer om å legge det stamtreet ut som egen artikkel, ikke som mal. Det fungerer. Har testet. Det heter mal hos meg, men det er kun fordi kladdesiden har det navnet... Det er selve malen stamtre som det virker være problem med. Siri Johannessen (Siri J) 1. jul 2008 kl. 01:31 (CEST)
Mulig det er en eller annen funksjon i den som vi ikke har her. Wikipedia kjører på en nyere versjon av Mediawiki, så det kan være noe der. Det ser også ut til at det er brukt minst en definert stil i malen (boxstyle), som vi ikke nødvendigvis har her. I så fall må den defineres i Mediawiki:Common.css eller Mediawiki:Dynabook.css. Jeg ser at undersider har blitt skrudd på i malnavnerommet på nowiki, merkelig. Jeg har skrudd på undersider i malnavnerommet, så får vi se om det skjer noe. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. jul 2008 kl. 03:07 (CEST)
Ok, da tar jeg med en bit av huset Holland over for å teste. Takk for hjelpen. Håper du følger med litt... Siri Johannessen (Siri J) 1. jul 2008 kl. 03:24 (CEST)
Dårlige nyheter, det ser ikke ut til at den compiles som den burde. Det med boxstyle kan være løsningen. Får se senere. Siri Johannessen (Siri J) 1. jul 2008 kl. 03:29 (CEST)


Kategorier

Takk for god hjelp og beklager ekstraarbeidet. Jeg er ikke helt inne i strukturen på kategoriene her inne, men regner med at det går seg til. --Harry Wad 6. jul 2008 kl. 17:36 (CEST)

Vi har en litt annen tankegang bak en del av kategoriseringen enn på wp, fordi vi bruker dynamiske lister. Du kan lese litt mer om forskjellene på Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia. Vi har ikke opprettet kategorier for etableringer og opphør etter år, men vurderer det. Problemet er at begrepene ikke kan brukes universelt. En mulighet som er greiere her enn på wp er å rett og slett bruke årstallkategorien inntil videre, uten å spesifisere etableringer. Det er bare å kjøre på, ting går seg til. Det er også en del som må tilpasses etterhvert som vi får artikler på plass. Vi har forresten malen {{under arbeid}} som du kan bruke; den er kjekk fordi den kan hentes ut av dynamiske lister og den gir et varsel hvis den blir stående mer enn en uke uten redigeringer hvis man skulle glemme å fjerne den. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. jul 2008 kl. 17:42 (CEST)


Kommunevåpen

Hva med Kommunevåpen her inne, skal vi bruke det? Jeg har vel de fleste våpnene vektorisert, dette var noe jeg gjorde for mange år siden da vi(firmaet) hadde prosjekter over hele landet. Om vi skal ha det bør vi vel også ha en artikkel om de forskjellige. Jeg kan starte med en så kan du se hva jeg tenker. --Harry Wad 8. jul 2008 kl. 22:00 (CEST)

Beklager, så at vi hadde Moss' kommunevåpen. --Harry Wad 8. jul 2008 kl. 22:06 (CEST)
SVG-bilder av dem hadde vært veldig bra. Vi hadde filer, men av forskjellige årsaker virker ikke de tilgjengelige lenger. Jeg synes absolutt det er interessant å ha artikler om det, ettersom det ofte sier en del om stedets særpreg. Jeg har skrevet tre slike artikler, se Kategori:Kommunevåpen. Der ligger også de bildefilene vi har inne allerede. Chris Nyborg (Cnyborg) 8. jul 2008 kl. 22:22 (CEST)


"Klage"

Hmmm.. blir "litt" sliten av alle regnestykkene når jeg skal lagre, ikke blir jeg dyktigere i matematikk heller for de er for enkle. Kan de fjernes eller forandres til tredjegradsligninger :-) --Harry Wad 9. jul 2008 kl. 02:46 (CEST)

Jeg skal finne ut av det; verken Olve eller jeg var involvert i å sette opp det, og har ikke oversikt over reglene for det – jeg hadde inntrykk av at det bare kom dersom man hadde visse eksterne lenker. Det kan ta litt tid å komme gjennom hva som er definert, men skal prøve å få det til i løpet av dagen. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. jul 2008 kl. 09:10 (CEST)
Jeg har modifisert det litt. Det finnes en liste over forhåndsgodkjente nettsteder, og jeg har der lagt til kommune.no, lokalhistorie.no og historielag.org. Der kan det gjerne legges til andre nettsteder som generelt er relevante for oss. Vi bør nok holde på en viss kontroll med innlegging av ekterne lenker så det ikke artikler utvikler seg til rene nettkataloger. Dette vil i første omgang ta hånd om den typen problemer du har hatt, innlegging av kommuner med lenke til kommunen, ettersom de aller fleste har kommune.no-adresse. Kom gjerne med tips til andre nettsteder som bør forhåndsgodkjennes. Jeg kommer også til å se litt mer på det; det er laget noen snedige løsninger for dette, slik at den i størst mulig grad hindrer spam uten å ergre vettet av brukere. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. jul 2008 kl. 09:47 (CEST)

Overgang til lokalhistoriewiki.no

Hei! Det ser ut til at Mariannes artikkel i Lokalhistorisk Magasin ikke gjør leserne oppmerksomme på at wikien foreløpig ligger på en midlertidig adresse, og vi fikk nettopp en telefon fra en potensiell bruker på villstrå. Nå har jeg lagt ei lenke fra lokalhistorie.no, men bare så jeg er oppdatert: Når er det meninga å komme over til lokalhistoriewiki.no? --Kristian Hunskaar 9. jul 2008 kl. 15:05 (CEST)

Meninga er at det skal skje snarest mulig, men vi har ikke greid å finne ut hvor problemet ligger ennå... :-( Olve Utne 9. jul 2008 kl. 16:31 (CEST)
Men en automatisk lenke fra lokalhistoriewiki.no over hit kan vi sikkert bruke?--Harry Wad 9. jul 2008 kl. 18:25 (CEST)


Vi har et lite tilgangsproblem der, så det er ikke så greit å legge inn automatisk redirect. Det er en merkelig situasjon, hvis man går til www.lokalhistoriewiki.no får man beskjed om at den ikke finner Portal:Hovedside. Det er ikke et standardnavn for hovedsiden på en wiki, så den må åpenbart lese riktig konfigurasjonsfil. Hvorfor den da ikke går videre er temmelig uforståelig. Vi går gjennom diverse filer for å se om vi finner feilen, men vi venter også på svar utenfra, fra de som eier serveren. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. jul 2008 kl. 18:36 (CEST)

Leksikon:Stomnings-fell

Hmm - hjelp? Har ikke tilgang paa leksikonet for tiden, og denne er röd... G'natt! Siri Johannessen (Siri J) 13. jul 2008 kl. 03:02 (CEST)

Den der tenkte jeg selvfölgelig ikke paa... :") Skjerpning paa gang! Siri Johannessen (Siri J) 13. jul 2008 kl. 16:18 (CEST)
Prefiksindekset hjelper ofte, med de tre første bokstavene eller så finner man oftest det man leter etter. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. jul 2008 kl. 16:19 (CEST)

Bilde

Hentet over [Bilde:Zomp 2.jpg] fra commons, vil du sjekke at jeg har gjort alt rett med rettigheter? Siri Johannessen (Siri J) 26. jul 2008 kl. 12:30 (CEST)

Har rettet opp. Vi kan ikke bruke direkte lenker til wikipedia, det er ikke lagt inn interwiki til alle prosjekter her, og det var en mal der som vi ikke har. Også fint om det kommer en beskrivelse; på Commons er det ingen egentlig beskrivelse av bildet. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. jul 2008 kl. 12:43 (CEST)
Ok, skal se om jeg finner en nederlender som vet mer. Regner med at den faller under skûtsjene, men er ikke sikker på mer enn det... Det er en av ulempene med at folk skynder seg med å hive over ting til commons vha bots :S Siri Johannessen (Siri J) 26. jul 2008 kl. 12:46 (CEST)
Fikset :) Hva var vel livet uten IRC og wikipedia ;) Viste seg å være fraktskip fra Overijssel. Siri Johannessen (Siri J) 26. jul 2008 kl. 14:52 (CEST)
Godt å se deg skrive igjen - har tilbakekalt st. Bernhardene ;) Siri Johannessen (Siri J) 9. aug 2008 kl. 22:42 (CEST)
Kom hjem i åttetiden, og klarte meg ikke lenge før jeg måtte sjekke mail og wiki. Chris Nyborg (Cnyborg) 9. aug 2008 kl. 23:30 (CEST)
Abstinens! :) De' æ fa'li de'... Siri Johannessen (Siri J) hvor er fuglekassa? 10. aug 2008 kl. 00:18 (CEST)


Kategorier

Hei :) Ser at du opprettet Kategori:Veving mens vi allerede har Kategori:Vev med mer eller mindre samme temaer... Oops eller noe jeg ikke ser? :) Siri Johannessen (Siri J) 11. aug 2008 kl. 21:41 (CEST)

Det var en oops, ja. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. aug 2008 kl. 21:59 (CEST)
Åh, heldigvis :) da er jeg ikke alene om slike oops-erfaringer :) (/me puster lettet ut) Siri Johannessen (Siri J) 11. aug 2008 kl. 22:02 (CEST)
ehh, bare for sikkerhets skyld - nedenfra og opp? Siri Johannessen (Siri J) 12. aug 2008 kl. 00:45 (CEST)
Du kan forsåvidt like godt gå ovenfra. Jeg har tatt noe ovenfra i dag, men tror jeg skal jobbe litt med den alfabetiske liste for å få litt avveksling. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. aug 2008 kl. 00:46 (CEST)
ok, kommer nok til å studere innsiden av øyelokkene først, tror jeg. Bør helst være gåandes i morgen - ehh - i dag :) Siri Johannessen (Siri J) 12. aug 2008 kl. 00:48 (CEST)

Én ting og det er to ting :)

Hjelp!

Tror jeg kan ha vært litt inkonsekvent i kategori:Vev og Kategori:Veveteknikk. Vil du ta en titt? Er ikke helt sikker på hvor logikken ligger der lengre :S.

Onlyinclude der en artikkel brukes som mal, det funker ikke med tabeller? Jeg mener det gjør det - men det vil ikke... Grr! Se Dagebs diskusjon - helt nederst... Har du peiling? Siri Johannessen (Siri J) 12. aug 2008 kl. 18:17 (CEST)

Tar det siste først. Det fungerer fint når man angir navnerom. {{Steinkirker i Telemark}} vil ikke gjengi tabellen, mens {{:Steinkirker i Telemark}} gjør det.
Så det første; jeg er litt usikker på hvor viktig det er med en egen kategori for veveteknikk. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. aug 2008 kl. 19:00 (CEST)
Aaaaah! Du har så ille rett! Takk :) - og mht 1) da er vi enige - jeg har tulla der, rydder! Siri Johannessen (Siri J) 12. aug 2008 kl. 20:09 (CEST)

Blir du med?

Har tatt med diskusjonen om flere kirker på samme kirkested og hvordan det kan fikses i artikler over til Dags diskusjonsside. Kommer du etter? Slik kan vi holde det litt samlet, det er mer ting rundt slike kirker som er diskutert der fra før av :) Siri Johannessen (Siri J) 14. aug 2008 kl. 19:05 (CEST)

Jeg skal følge med der. Chris Nyborg (Cnyborg) 14. aug 2008 kl. 20:43 (CEST)
Har lagt inn noe om middelalderen under Moss kirke. Se om du er enig. Dag Bertelsen (Dageb) 15. aug 2008 kl. 09:10 (CEST)
Flott. Har du noen referanse? Jeg kunne nemlig tenkt meg å se nærmere på det. Jeg bor like ved Moss, og har tenkt til å forsøke å engasjere det lokalhistoriske miljøet der. Jo flere interessante ting jeg har å komme med, jo lettere vil det antagelig være, og disse diplomene er noe som ikke er nevnt i byhistorien. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. aug 2008 kl. 12:38 (CEST)
Jeg tror håndteringen av tidsdimensjonen kommer til å dukke opp stadig vekk. Jeg så på artikkelen om Bispedømmer. Der er dagens bispedømmer angitt. Betegnelsen Bispedømme ble tatt i bruk i 1919, men var i bruk også før reformasjonen. Det har blitt gjort mange endringer i antall og grenser for bispedømmer både i middelalderen og senere. Hvordan skal vi få dette frem? Artikkelen omtaler nederst Erkebispedømme. I Norge har slikt eksistert kun i middelalderen, fra 1152-1536 og omfattet da også 6 bispedømmer på Vesterhavsøyene. Frem til 1104 lå de nordiske områdene under erkebispen i Hamburg/Bremen, fra 1104 til 1152 lå norske områder under Lund. I 1152 ble det opprettet erkebispesete i Nidaros, men Jemtland kom under erkebispesetet i Uppsala da dette ble opprettet i 1164. Her er mye å holde styr på. I først omgang kunne jeg tenke meg å justere litt på artikkelen om bispedømmer slik at den ikke er misvisende. Dag Bertelsen (Dageb) 15. aug 2008 kl. 10:38 (CEST)
Den trenger absolutt en justering, slik den har vært til nå var det bare det mest nødvendige for å forklare dagens situasjon. Jeg kunne tenke meg en seksjon om organisering før reformasjonen, med en beskrivelse av utviklingen da, og så en gjennomgang av utviklingen etter reformasjonen og dagens tilstand. Muligens er det fornuftig å beskrive dagens situasjon sånn noenlunde først, og så gå tilbake til 1000-tallet og jobbe seg kronologisk fremover. Jeg jobbet sammen med fr. Claes Tande på et prosjekt hvor vi satte opp kronologi for katolske bispedømmer, og der har vi rimelig oversikt over forholdene i Norge, se her (vi bruker forøvrig 1153 som opprettelsesår for Hamar og Nidaros, mest fordi det fra katolsk hold har blitt mer eller mindre enighet om at det er året for den faktiske opprettelsen, jfr. drøftingen jeg skrev for noen år siden).
Erkebispedømmet, og forklaring på hvilken kirkelig provins Norge tilhørte på ulike tidspunkter. Nå er jeg ikke sikker på om jeg har alle kilder som jeg tidligere har brukt tilgjengelig, så jeg er litt usikker på den første perioden. Det sies ofte at Norge var under Hamburg-Bremen, men Hamburg ble utskilt fra Bremen i 831, og de ble så slått sammen igjen i 1223. Fra kristningen til 1072 var det bare Hamburg som var metropolitanerkebispedømme, men så fikk også Bremen slik status. Jeg er ikke kar om å huske om Norge ble overført fra Hamburg til Bremen ved det tilfelle, eller om referanser til Hamburg-Bremen skyldes at det er det erkebispedømmet senere ble kjent som.
Endringer i de enkelte bispedømmers grenser må kanskje i stor grad dekkes i artiklene om dem, såfremt det ikke dreier seg om store ting som påvirker hele strukturen. En overflytting av et sogn eller to er en nokså liten sak i det store og hele, så det blir kanskje til mer forvirring enn opplysning i en generell artikkel.
Sånn rent generelt er det også en fordel med wikiformatet at det er lett å reorganisere stoff etterhvert som behov melder seg. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. aug 2008 kl. 12:38 (CEST)
En ting til; det vil selvsagt være veldig aktuelt å skille ut noe stoff i andre artikler hvis det blir mye tekst. Da kan man f.eks. ende med en kort beskrivelse av situasjonen før reformasjonen, med henvisning til {tl|utdypende artikkel}} om «kirkelig struktur før reformasjonen» eller noe slikt. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. aug 2008 kl. 12:44 (CEST)

Skjåk

Takk for opplasting! To små spørsmål fra jord-Siri - kartet vil ikke, det ser ut som om det ikke har fått en thumb. Vet du mer? Og 2 - du har vel ikke et kommunevåpen bak øret? :) God lørdag! Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 03:19 (CEST)

Det er fortsatt trøblete med SVG. Olve vet kanskje mer, det var han som så på det sist, så jeg får høre med ham. Alle kommunevåpen ligger på Commons, det lå bare ikke i kommunekategorien. Jeg kan laste det opp senere hvis ikke du tar det. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. aug 2008 kl. 12:16 (CEST)
Ok, da overlater jeg den delen til dere :) og går etter våpenet. God lørdag! Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 12:21 (CEST)
Har hentet våpenet, og klovner litt med kommuneboksen. Den har ikke lyst til å tone våpen - bare bilde. Grumpfh! :) Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 12:38 (CEST)
Ser at det fungerer nå. Men vi må få det til så det kan vises både våpen og kart, det er litt trøbbel med elementet for dobbeltbilde. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. aug 2008 kl. 12:44 (CEST)
Snakker om speedy Gonzales (eller kanskje storebror?) :) Ville nettopp si ifra om det der! Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 12:47 (CEST)

Fredrikstad

Chris, her er det noe merkelig med rekkefølgen i infoboksen (bilde/coa)- vet ikke helt hvorfor - har du peiling? Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 13:32 (CEST)

Fant en ting til. Det er variabilitet i hvordan kommuner kategoriseres, somme legges ikke i kategori:fylke, men bare i egen kategori (kategori:Os kommune) - andre legges i begge. Det siste er dobbeltkategorisering, men jeg er i dubio her. Er ikke 100% mot dobbeltkatting her... Input? Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 14:39 (CEST)

Tar igjen det siste først. Dobbeltkategorisering bør brukes på kommuneartiklene, slik at det lett å plukke dem ut med lister. Ellers blir det vanskelig å fange dem opp på riktig måte hvis man skal lage lister over kommuner i de enkelte fylker. Som det er nevnt på hjelpesiden for kategorisering er det i en del tilfeller nødvendig å bruke dobbeltkategorisering når vi har dynamiske lister.
Årsaken til at våpen og bilde havner slik er at boksen er satt opp slik at man bruker enten våpen eller bilde. Våpenplasseringen bør vi bytte ut med dobbeltbilde; det bør ikke være så vanskelig men er ikke gjort; det ble utsatt til vi hadde mer snøring på hvordan infoboksene skulle se ut. Bildet kan f.eks. legges nederst i boksen, eller vi kan la være å ha bilder der. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. aug 2008 kl. 16:50 (CEST)
Ok, da tar jeg med kattingen når jeg starter opp med kommunene igjen. Har tenkt å få lagt inn våpen på alle i löpet av helgen, og å streamline boksene litt mer. Har lekt litt med dpl uten å finne løsningen på om jeg kan få frem et galleri per provins - men har ikke gitt meg enda. Det var det der med bilder... Artiklene burde komme frem med et snitt mellom kategori:navn fylke / kategori:kommunevåpen - men bildene? Navnrom løste heller ikke saken, tar med meg britenes stammer og stikker av litt :) Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 17:10 (CEST)
Å få fram gallerier er ikke så ille. Harry nevnte å sortere kommunevåpen pr. fylke, men med dynamiske lister er det mulig å lage galleri ut fra categorymatch for fylket. Svakheten med det er at det ikke er så lett å legge til tekst. Det kan lages et oppkall som henter beskrivelsen fra informasjonsmalen, men det krever at den er brukt på samme måte på alle. Filnavnet vil nok ikke alltid være like informativt. Jeg lager et opplegg for galleriside først. Jeg har forøvrig fått forklaring fra de som lager dpl på hvordan vi kan lage lister sortert på etternavn, og skal begynne å teste ut det. Jeg håper det skal fungere, det kan bli litt krøll med de norske bokstavene. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. aug 2008 kl. 19:43 (CEST)
Regner med at jeg ble litt rusten over sommeren (dpl). Harry begynte med egne kats per provins, men med dynamiske lister tror jeg ikke det er optimalt. Fordelen med dem sammen med kommuneartiklene i fylkeskat'en er at det er lettere å beholde oversikten. De jeg uploader får kommunenummeret som første del av navnet, men jeg katsorter dem etter kommunenavnet ( i fylkeskat'en) slik at de lander i samme orden som kommunen de hører til. ;) Tror dog ikke jeg våger meg på katting og slikt i kveld, det ble ille tidlig i morges, så sengen er et meget godt alternativ ;) Simma lugnt! Siri Johannessen (Siri J) 16. aug 2008 kl. 23:31 (CEST)
Der var runden langs alle eksisterende kommuneartikler ferdig. Har kun hentet vaaben for de vi hadde artikler til, så mer er nok nødvendig etterhvert. Liker galleriet! G'natt - og god skoledag! :) Siri Johannessen (Siri J) 18. aug 2008 kl. 02:15 (CEST)

Mal-functioning...

{{Akershus}} ligger på Nittedal kommune men virker ikke - vil du ta en titt? Siri Johannessen (Siri J) 17. aug 2008 kl. 12:56 (CEST)

Innholdet i {{Akershus}} er en categorymatchmal som må flyttes; det er ikke en fylkesmal med oversikt over kommuner. Slike er ikke laget for alle fylker ennå. Dette er et resultat av tidlig eksperimentering som ikke har blitt rettet opp. Det bør nok ligge en navigasjonsmal på dette navnet, mens alle categorymatchmaler for et forklarende navn. Chris Nyborg (Cnyborg) 17. aug 2008 kl. 13:24 (CEST)

Kommunevåpnene

{{Våpen}} ligger ikke på alle - burde den? Siri Johannessen (Siri J) 17. aug 2008 kl. 12:48 (CEST)

Ja, det bør den. Strengt tatt er det ikke nødvendig at vi gjør det, for det er den som gjenbruker det som har ansvar for å kjenne lovverket, men jeg synes det er bra at vi klargjør at det er spesielle lover og regler for bruken. Chris Nyborg (Cnyborg) 17. aug 2008 kl. 13:25 (CEST)
Da tar jeg en runde til! :) Er i Aust-Agder for tiden... Ved du forresten hvorfor ill. i Kategori:Kommunevåpen ikke sorteres skikkelig? (Sjekk Skedsmo) Siri Johannessen (Siri J) 17. aug 2008 kl. 13:28 (CEST)
Det skjønte jeg ikke. Skedsmo ligger etter Oppegård og foran Skjåk, hvilket ser ut til å stemme. Noen av våpnene har ikke sorteringsnøkkel i kategorien, så det er ikke helt som det skal være, men jeg ser ingen andre ting enn det. Chris Nyborg (Cnyborg) 17. aug 2008 kl. 14:32 (CEST)

Mal:Infoboks kirke

Hei, denne fungerer ikke helt. Se Melhus kirke, bildet der er definitivt ikke 270 piksler bredt. Er det noe du kan ordne opp i? Hilsen --Kjetil Ree (Kjetil r) 19. aug 2008 kl. 19:03 (CEST)

Parameteret bildestr er ikke i funksjon; jeg har fjernet det fra malsiden nå. Boksen er 250 bred, så en bildebredde på 270 vil uansett krasje. Vi har testet ut i flere nettlesere med forskjellige oppløsninger, og infoboks på mer enn ca. 250 kolliderer for mye med andre elementer. Bildet er veldig lite nå pga. et problem i noen nettlesere; boksen brytes opp hvis det er større. Vi jobber med eksperimentering på dette slik at det ser bra ut i alle nettlesere. Problemet ser ut til å gjelde både Firefox og Opera. Chris Nyborg (Cnyborg) 19. aug 2008 kl. 19:17 (CEST)
At bildet er frimerkeformat er min skyld, det viste seg at om bildet var stoerre (IE6.0/XP) forsvant en del av boksen med tekst og resten ut til høyre. Se Diskusjonsforum#Grenseløs kirkeboks. Siri Johannessen (Siri J) 20. aug 2008 kl. 00:35 (CEST)

Erkebispegården før brannen i 1983

Ou1978 Trondheim Erkebispegarden.jpg
Ou1978 Trondheim Erkebispegarden (2).jpg

Har, som du ser, lagt ut noen særdeles lavkvalitets bilder av Erkebispegården i Trondheim som jeg tok med mitt gamle Kodak Instamatic 25-kamera fra tårnet på Nidarosdomen tilbake i 1978 — noen år før brannen. Stygt er bedre enn ikkeno, men bedre bilder hadde vært fint. Vet du om noen? :) Olve Utne 20. aug 2008 kl. 00:55 (CEST)

Jeg vet ikke i farten om noe som er fritt lisensiert. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. aug 2008 kl. 08:11 (CEST)

Biiip-error...

Chris, får følgende feilmelding som jeg ikke skjønner noe av når jeg prøver å uploade en illustrasjon:

«Opplastingsmappa (public) er ikke skrivbar for tjeneren.»

Hva er det som menes her? Ligger feilen hos meg eller hos NLI? Jeg går ut fra at tjener er server, men det er ren gjetning... Sorry, this is all greek to me :S Siri Johannessen (Siri J) 21. aug 2008 kl. 13:08 (CEST)

Det er mulig at dette skjer i forbindelse med retting av æøå-problemet. Jeg får ikke sett på det fra skolen, må ta det hjemme hvor jeg kan kikke på bildemappa på server (som er det samme som tjener, ja). Chris Nyborg (Cnyborg) 21. aug 2008 kl. 14:35 (CEST)

Kulturminner

Hei.

For Troms fylke mangler kulturminnet; Trondenes kirke

Den er dessuten en (stein)-middelalderkirke--Gunnar E. Kristiansen 27. aug 2008 kl. 20:17 (CEST)

Jeg ser at den er kategorisert slik at den kommer med nå. I listen over kulturminner må vi nok begrense oss til kirker som dette; selv om man egentlig kan klassifisere alle kirker som kulturminner vil listen bli ubrukelig hvis vi tar med rubb og rake, fordi alt annet vil drukne. Men middelalderkirker skal selvsagt være med der. Det kunne kanskje være lurt å legge inn et par lenker i liste over kulturminner til liste over kirker og liste over museer, fordi man der finner relaterte artikler. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. aug 2008 kl. 22:34 (CEST)

Har lekt meg litt med dpl på Liste over artikler om Harstad, vil du titte over? Tror at politikk muligens bør gjøres bredere (catmatch?) men er ikke helt sikker på hva for cats som bør taes med. :) Siri Johannessen (Siri J) 29. aug 2008 kl. 01:33 (CEST)

Alle forsiders mor...

Fikset litt på den tidligere Forside:Hovedside (!) slik at den tok seg litt bedre ut når den havnet på lokalhistoriewiki.no:Hovedside. Hva tror du? Gangbart alternativ? -- Olve Utne 27. aug 2008 kl. 23:44 (CEST)

Måtte sjekke bidragslisten din for å skjønne hva som hadde skjedd. Det virker ikke dumt med litt mindre bilder der. Det er Marianne som er hovedsidesjefsoverkikadorgeneraldirektør, men oss underassistentmedhjelperdrenger imellom må jeg si jeg synes det ser bra ut. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. aug 2008 kl. 23:48 (CEST) PS. Virket jeg underdanig nok nå? DS
He-he. Jeg er litt skuffet over at du ikke skrev hele teksten i small, da! ;) Veldig fine titler, forresten! Syns nok de kvalifiserer til underkategorier under «personer etter virke»! Jeg så at det var noe nytt på hovedsiden (i tillegg til «lokalhistoriewiki.no:Hovedside» som ser veldig bra ut og som jeg har savnet helt siden wikiens morgen!), men skjønte ikke helt hva. Ser jo at du har endret fra 250 til 200 px, Olve, men bildene virker da større, ikke mindre enn tidligere?! Har rammen rundt vært der hele tiden? Og bildeteksten? Uansett ser det i hvert fall ryddigere ut nå. :) --Marianne Wiig 28. aug 2008 kl. 11:23 (CEST)
Nei, før var bildene «frimerker» uten bildetekst. Men da siden ble flyttet over til prosjektnavnerommet, ble bildene like store som i artiklene. Da la jeg til prosjektnavnerommet som egen thumb-kategori; men for å unngå at det skaper krøll med andre prosjektnavneromsider, beholdt jeg bildeteksten. Tok bildet ned til en størrelse som fungerer noenlunde på forsiden. Skalerte så bildeteksten for å være rimelig proporsjonert i forhold til formatet forøvrig, men uten å bli absolutt komplett uleselig (bare nesten k.u.). Kom også på at større bilder på hovedsiden hadde blitt etterlyst tidligere... :) Olve Utne 28. aug 2008 kl. 11:42 (CEST)

Omdirigering

Er litt fristet til å legge en omdirigering fra Pengelaushjørnet til Forsidediskusjon:Harstad slik at det blir enklere å finne, og samtidig et mindre klumpete navn ;) Ulempen er at det krysser navnrom. Hva tror du? Siri Johannessen (Siri J) 3. sep 2008 kl. 13:58 (CEST)

På grunn av den spesielle oppbyggingen av wikien har vi vært veldig liberale med kryssing av navnerom, så jeg tror ikke det blir noe stort problem. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. sep 2008 kl. 15:47 (CEST)

Danmark-Norge

Ser at noe har vært dobbeltkategorisert der, kan du ta en titt og se om det stemmer slik det er nå? Siri Johannessen (Siri J) 8. sep 2008 kl. 11:48 (CEST)

Det burde være greit når historiske stater står der. Vi har funnet en del løsninger som gjør dpl litt mer fleksibelt enn det var i begynnelsen, men en del dobbeltkategorisering må vi holde på. Chris Nyborg (Cnyborg) 8. sep 2008 kl. 17:37 (CEST)
Greit nok, tenkte meg nesten noe slikt - men det var for lenge siden jeg har drevet der... Derfor spör jeg heller ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. sep 2008 kl. 18:18 (CEST)

TOC høyre?

Tokk, tokk tokk... Ta en titt på diskusjonsforumet, der presses innholdet ned, etterhvert som antallet tråder vokser. Tror ikke det er klokt, det blir en haug whitespace slik. Har prøvet klovne litt med {{Innhold høyre}} men ikke funnet noe tilfredsstillende i malen. Tror det vil bli bedre om den standard får med noe ala clear all el. lign, men en god lösning? Nope. Alas... Vil du titte litt og evt. fikse? Siri Johannessen (Siri J) 8. sep 2008 kl. 14:31 (CEST)

Ser at Olve har trikset litt med noe. Bedre? Chris Nyborg (Cnyborg) 8. sep 2008 kl. 17:40 (CEST)
Noe, men jeg tror at arkivboksen bör lande over/under TOC'en - ka du tru? Siri Johannessen (Siri J) 8. sep 2008 kl. 18:18 (CEST)
Jo det kunne nok bli bra. Vi kan jo kikke på løsningen på Wikipedia; den har flere elementer, men der står de under hverandre. Chris Nyborg (Cnyborg) 8. sep 2008 kl. 18:41 (CEST)
Mhm, fordelen er at slike ting samles og gir et mer ryddig inntrykk i motsetning til slik det er her nu. Tror jeg trekker meg stille ut til venstre mens mannfolkene fikser höyre :) Siri Johannessen (Siri J) forsvinner baklengs ut til venstre og snubler 8. sep 2008 kl. 21:45 (CEST) i egne ben på veien

Katsort?

Du, hvorfor katsortet du steinkirkene? Jeg hadde sortert dem helt först siden dette er lister/oversikter og dermed noe annet enn artikler over enkeltkirker... Siri Johannessen (Siri J) 10. sep 2008 kl. 22:21 (CEST)

Du hadde lagt dem først, men ikke spesifisert noen rekkefølge. Dermed ligger de i rekkefølgen Aust-Agder, Troms, Nordland osv, i stedet for at de er alfabetisert innenfor gruppa. Ser du på de to jeg tok ligger de også først på kategorisiden, utenfor den alfabetiske ordningen. Legg inn to mellomrom og skriv så det de skal alfabetiseres på, så fungerer det. Ellers sorteres alle bare på ett eller to mellomrom, og havner tilfeldig innenfor det. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. sep 2008 kl. 22:32 (CEST)
Ah, ok :) det problemet der hadde jeg ikke sett foer... Siri Johannessen (Siri J) 10. sep 2008 kl. 22:45 (CEST)


Kurs

Kunne vi lagt inn kursdatoen i sitenotice? (Jeg har url'en til sitenotice et eller annet sted, men finner den ikke i farten...) --Marianne Wiig 10. sep 2008 kl. 23:13 (CEST)

Mediawiki:Sitenotice. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. sep 2008 kl. 23:14 (CEST)
Takk! Den der burde jeg vel nesten ha klart å resonnere/lete meg frem til... --Marianne Wiig 10. sep 2008 kl. 23:19 (CEST)
Anbor kom akkurat med et önske eller to på diskusjonsforumet :) Siri Johannessen (Siri J) 10. sep 2008 kl. 23:16 (CEST)
Så det, men vi kan vel beholde kursdatoen uansett? --Marianne Wiig 10. sep 2008 kl. 23:17 (CEST)
Hehe, det var ikke det jeg mente :) - var mer et nudge til Chris om å titte innom ifm. forberedelser ;) Siri Johannessen (Siri J) 10. sep 2008 kl. 23:21 (CEST)
Ah, stemmer det. Jeg skrev et langt svar til Anne Brit. Tre ganger. Hver gang krasjet maskinen før jeg fikk lagret. Den tredje gangen skrev jeg i teksteditor så jeg kunne lagre der. Det forsvant også. Så jeg ga opp. Skal skrive noe nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. sep 2008 kl. 23:29 (CEST)

Bilder

Chris, kan du sjekke her? Jeg lurer på om det fremdeles er for no-wikipediask. Har begynt rydde litt på den siden, men trenger litt flere øyne enn mine egne... :) Siri Johannessen (Siri J) 13. sep 2008 kl. 22:46 (CEST)

Fargekoder

Flott at du har fikset forsiden for Skedsmo! Jeg klarte dessverre å rote det til igjen... Rosa-fargene (de var jo der fra før av) illustrerer jo hvordan de kan få et designmessig særpreg, men det ble litt voldsomt for meg. Derfor prøvde jeg å bytte ut litt, men det var verre enn jeg hadde trodd... Kunne du sett litt på det? Jeg tror vi må satse på litt mer nøytrale farger. Jeg prøvde meg på litt forskjellig, men kanskje den gule som er der nå + en lys grå (#cccccc blir litt mørk?, men finner ikke noen annene i farten) for smakebitartiklene. --Marianne Wiig 15. sep 2008 kl. 12:01 (CEST)

Jeg holdt meg til fargen som var der, men det ser ut som en eksplosjon i et konditori dagen før fire jenter skal døpes. Et fint sted å finne fargekoder er http://en.wikipedia.org/wiki/Web_colors. Det er en del steder hvor fargekodene må endres; jeg skal se på en enklere måte å gjøre det på (f.eks. ved å styre farger med en mal), men i første omgang er det like greit å hardkode det i et eget malsett for Skedsmo. Skal se på det i løpet av kvelden. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. sep 2008 kl. 15:14 (CEST)
Ja, jeg følte virkelig at det var en eksplosjon av den typen som kom i mot meg! (Og jeg som ikke engang likte rosa som liten!) Så altså flott om du fikser litt. Kanskje FFD700 som bakgrunn for overskrifter og FFFFE0 for tekster? For eksempel. --Marianne Wiig 15. sep 2008 kl. 15:36 (CEST)
Nå har jeg fikset det slik at det er mye enklere å tilpasse farge, og dette er et system som også kan overføres til andre forsider som skal tilpasses - så lenge eneste tilpasning i en av forsidemalene er farge kan vi bruke en standardmal hvor det legges inn farger gjennom andre maler. For å endre farger på Forside:Skedsmo kan du nå bare redigere {{Farge Skedsmo bakgrunn}} og {{Farge Skedsmo stripe}}, så spretter den fargen du velger der inn overalt hvor den skal være. Husk at det bare skal være hex-kode der, ikke noe # foran eller ; bak. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. sep 2008 kl. 17:22 (CEST)
Kjempefint både med maler og at du la inn noen mindre oppsiktsvekkende farger før presentasjonen. :) Virket som Skedsmo var fornøyd med det de fikk se og høre, så kanskje dukker det opp noe stoff derfra om ikke lenge. --Marianne Wiig 17. sep 2008 kl. 11:45 (CEST)

!

Ikke glem at «It goes better with Petter!» - det årnær sæ de se :) Fredrikstadjenta 19. sep 2008 kl. 00:32 (CEST)

Mer fra samme person... Vurderer skifte ut den automatiske listen på festningskommandantene med suksesjonsbokser - se diskusjon hos Dag Strømsæther [] helt nederst. Slik den er nå blir boksen uhåndterlig lang - enig? Har ikke fått tilbakemelding fra DS. Siri Johannessen (Siri J) 22. sep 2008 kl. 01:07 (CEST)
Det virker lurt med suksesjonsbokser. Slike navigasjonsmaler fungerer dårlig når det blir for mange, slik det er i dette tilfellet. Chris Nyborg (Cnyborg) 22. sep 2008 kl. 01:09 (CEST)
Ok, da tar jeg det i løpet av kommende uke. Det får visst heller være nok med den sorterbare listen i artikkelen. Siri Johannessen (Siri J) 22. sep 2008 kl. 01:18 (CEST)
Har begynt, og lar det være noe variasjon mht titulaturet i suksesjonsboksen. Det er en del interims- og overkommandanter, noe jeg lar forbli synlig der. Slik forklares at det er overlappinger og korte perioder. Se f.eks. Otte Skade. Siri Johannessen (Siri J) 22. sep 2008 kl. 15:44 (CEST)

Har .eps-fil, söker redigeringsprogram - any ideas? Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2008 kl. 23:35 (CEST)

For å redigere direkte i eps-fila trenger du noe slikt som Adobe Illustrator eller InDesign. Det er mulig å bruke freewareprogrammer til å konvertere fila til BMP og så redigere i et vanlig bilderedigeringsprogram, men det kan gi noe uventede resultater – det hele avhenger av hvordan fila er lagret. Det er et vrient format å jobbe med, brukes primært til ferdige filer som skal til trykking. Jeg har ikke noe god programvare på maskinen nå, ellers kunne jeg konvertert den for deg, men InDesign ligger bare på den gamle maskinen som begynner å bli ribbet for komponenter. Olve fiklet med eps-filer nå, kartene til NHL, så muligens kan han gjøre noe. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. sep 2008 kl. 23:48 (CEST)
Hmm, har prøvet en omvei :) skal se om det funker... ;) Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2008 kl. 23:56 (CEST)

Spørsmål fra Rude67

Spørsmål: Hvordan kan jeg få se kildekoden til de ulike modulene/malene som brukes på lokalhistoriewiki? Fant global dokumentasjon: [2], men ikke noe her. Kunne også tenke meg å vite hva som vil være en fornuftig bruk av en karttjeneste. Et eksempel kan være dette:[3]. Klikk på markøren lengst nord på kartet for å få opp faktaboksen, klikk deretter på plusstegnet for å se detaljinformasjon. Dette er et godt eksempel på hvordan man kan knytte kartdata til artikkeldata.

Jeg har hoppet inn i dette systemet først og fremst av tekniske grunner. Det er meningen at blant annet jeg skal se om man kan implementere kartfunksjonalitet på wiki-en, og med det for eksempel kunne tilføre TID som en faktor (f.eks kart over bosettingsmønstre til ulike tider).

Dette prosjektet er helt i startgropa, så noe mer spesifikt er det vanskelig å komme med, enn så lenge.

Bjørnar Rudsengen signatur lagt til av Siri Johannessen (Siri J) 24. sep 2008 kl. 11:40 (CEST)

Den delen av oppsettet som er tilpasset kan du i stor grad se på Spesial:Alle_systembeskjeder. Malene ligger i navnerommet Mal:, se spesialsiden for alle maler og Kategori:Maler for en oversikt sortert på funksjon. Det ligger også noen oppsettsfiler på server, som man i utgangspunktet ikke kommer til uten spesielle rettigheter. Dersom du trenger noen av dem for å utvikle ting kan jeg laste dem ned og maile til deg. Si fra om du trenger slikt som localsettings.php.
Kartløsningen du lenker til virker veldig god for en del formål, spesielt for slikt som oversiktskart over en kommune eller region. Det ser veldig flott ut, så en slik løsning kunne absolutt være aktuelt. Når det gjelder arbeidet med å legge inn tid som faktor i kartene er jeg nokså blank, men det er bare å lufte ideer underveis. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. sep 2008 kl. 15:04 (CEST)


Mal

Jeg ønsker en mal over "Aviser i Kongsberg", men får det ikke helt til her inne, kan du hjelpe? (Samme stilen som Skoler i Eidsvoll http://no.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5holt_ungdomsskole), jeg ønsker også en lik den jeg har på wp Direktør for Kongsberg Sølvverk http://no.wikipedia.org/wiki/Heinrich_von_Schlanbusch. Får ikke dette til å funke her inne. Jeg er muligens trøtt eller blond, muligens en blanding :-) --Harry Wad 28. sep 2008 kl. 05:09 (CEST)

For skolemalen er det enklest å bruke {{Navigasjon med bilde}} for å lage den. Se f.eks. {{tl|Møre og Romsdal}} for oppsettet. Vervboksen har vi her også, så den kan du lime rett inn: (jeg fjernet lenkene til spørsmålstegn og x, som på WP går til artiklene om de tegnene, og som her blir røde).


Forgjenger:
 ? 
Direktør for Kongsberg Sølvverk
(1685–1705)
Etterfølger:
 ? 

Mer prinsipielt: En mal som viser skoler bør vel hos oss også ha med nedlagte skoler, ettersom historikken er minst like viktig som dagens status. Chris Nyborg (Cnyborg) 28. sep 2008 kl. 10:16 (CEST)

Chris Nyborg (Cnyborg) 28. sep 2008 kl. 10:16 (CEST)

Ja, det er det jeg bruker i kongsberg, tar med alle aviser også nedlagte. --Harry Wad 28. sep 2008 kl. 14:56 (CEST)
  • Malen min ble ikke helt bra, men nå har jeg litt om alle avisene som har blitt startet i Kongsberg. Skal senere ta bilder av alle avisene og finne mer stoff. Fint om noen kan fiffe og kontrollere den malen, er også usikker på kategorien den skal ligge i. Tror også at jeg kan finne noen bilder fra familien i Laagendalsposten. --Harry Wad 28. sep 2008 kl. 17:07 (CEST)
Jeg kom nettopp hjem fra høstferie, og skal kikke litt på hva som har skjedd; noterer meg at jeg skal se på malen når jeg kommer fram dit. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. okt 2008 kl. 17:44 (CEST)
Lurer på om ikke avismalen er ok, jeg snublet innom der for et par dager siden... Wb forresten! Siri Johannessen (Siri J) 5. okt 2008 kl. 17:46 (CEST)

Jens Storm Munch

Chris :) Jeg har en hel artikkel, skrevet av G.E.K. liggende - han legger den inn selv senere... Var litt opptatt akkurat nuh, derfor min one-liner ;) Siri Johannessen (Siri J) 5. okt 2008 kl. 18:22 (CEST)

Flott at du har mer. Jeg slengte på litt ekstra og en lenke til BIBSYS-oppslag. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. okt 2008 kl. 18:23 (CEST)

Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Sogneinndeling i Trondheim katolske stift

Vet du når grensen mellom St. Sunniva i Molde og St. Eystein i Kristiansund ble lagt om? I tidlige år inkluderte St. Sunniva strekningen Eide–Angvik, men i vår tid dekker St. Eystein hele Nordmøre... Kan omleggingen ha skjedd samtidig med utskillingen av Sunnmøre i 1954, for eksempel...? -- Olve Utne 5. okt 2008 kl. 22:16 (CEST)

St. Eystein ble definert i 1934, og det har ikke vært endringer: «"Menigheten omfatter Kristiansunds by og dens opland Nordmøre: i nord og øst alle herreder til grensen av Sør-Trøndelag fylke, øyene Smøla, Grip, Frei, Averøy, dvs. og Kvernes herreder på Averøy, i syd og vest danner Sunndalsfjorden grensen mellem Dt. Eystein og Molde menighet, dessuten hører Øksendal og Sunndal merreder til den nye menighet." (Tidsskriftet St. Olav, årg. 46, nr. 38/1934 - 20. september 1934, s.282-283.)» [4]. St. Sunniva omfattet nok deler av Nordmøre i fra opprettelsen i 1923 (pseudomenighet, formell opprettelse kom ikke før i 1933). Sunnmøre ble vel skilt ut i 1959, da Vår Frue menighet i Ålesund ble opprettet. Hvis du går inn på katolsk.nos oversikt over Kirken i Norge er det lenker til alle menigheter, og de fleste har en historikkseksjon som det er lenke til øverst på siden (av varierende kvalitet). Chris Nyborg (Cnyborg) 5. okt 2008 kl. 23:05 (CEST)
Ja, jeg har sett denne definisjonen. Samtidig står det på Katolsk.no at [Kristiansund] sogn “omfatter Nordmøre i fylket Møre og Romsdal: Kristiansund, Eide, Averøy, Gjemnes, Tingvoll, Sunndal, Surnadal, Rindal, Aure, Halsa og Smøla.” Dette sistnevnte passer ikke med den førstnevnte definisjonen, der nåværende Eide og Gjemnes kommuner faller utenfor sognet om en skal ta beskrivelsen bokstavelig. Altså er det tre muligheter:
  1. Den gamle beskrivelsen stemmer og den nye er upresis.
  2. Den nye beskrivelsen stemmer og den gamle er upresis.
  3. Begge beskrivelsene stemmer og sognet har endret utstrekning.
Nysgjerrige hilsener, Olve Utne 5. okt 2008 kl. 23:13 (CEST)
Hmm, da virker det som om det har vært en senere endring, og at det er alternativ 3 som stemmer. Antagelig må man lete etter kunngjøringer i gamle nummer av St. Olav, det var der alt slikt ble annonsert dengang det var et nyhetsorgan. Muligens kan menigheten kaste lys over det, men jeg er noe tvilende til det; stiftet er kanskje et bedre sted å henvende seg. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. okt 2008 kl. 23:22 (CEST)

Hamar Bispedømmes territorium historisk og nå

I artikkelen om Hamar Bispedømme korrigerte jeg det jeg oppfattet som en skrivefeil, nemlig at Hallingdal nå tilhørte Hamar, men ikke i middelalderen. Hallingdal tilhører jo ikke nå Hamar, men i følge ordinær bokmål-Wikipedia gjorde den det i middelalderen. Kjell Ingvaldsen (Kingvald) 6. okt 2008 kl. 07:54 (CEST)

Ah, det er upresist på Wikipedia. Går inn og skriver om litt på begge steder i løpet av dagen. Du kan gjerne svare på egen diskusjonsside, jeg får alle sider jeg skriver på inn på overvåkingslista. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. okt 2008 kl. 08:13 (CEST)

ndash...

Chris, når du flytter artikler til den merkelige bindestreken, vil du da være så snill å sjekke omdirigeringer og selve oppslagsordet? Det skapes veldig lett doble omdirigeringer og blå lenker der de burde vært sorte :( Siri Johannessen (Siri J) 6. okt 2008 kl. 15:01 (CEST)

Har endret de som hadde med Carsten Anker å gjøre, men jeg synes ikke egentlig at lenken blir så veldig godt leselig slik når du er i redigeringsmodus... [[Carsten Anker (1817%E2%80%931898)]] Siri Johannessen (Siri J) 6. okt 2008 kl. 15:13 (CEST)
Beklager, glemte å sjekke omdirigeringer. Skjønner ikke helt hvorfor du får så merkelig lenke i redigeringsmodus. Hvis du legger den inn fra redigeringsredskapene eller klipper og limer får du den direkte inn, se min siste endring på Carsten Anker. Jeg synes ikke bindestrek er særlig bra på slike titler, det er feil og ser ikke pent ut. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. okt 2008 kl. 17:10 (CEST)
Er ok :) den lenken fikk jeg fra din flytting... Jeg kopierte og limte - og det var de tegnene jeg så i redigeringsmodus. Får av og til slike merklisnodige ting, som heldigvis ser ok ut når ting er lagret. Jeg er nok mindre våken på akkurat bindestrekers lengde tror jeg :) Siri Johannessen (Siri J) 6. okt 2008 kl. 23:40 (CEST)

Omlegging av introsider

Jeg har lagt om introsidene. Ser det ut til å ha gått bra?! Jeg opprettet en egen artikkel om Bakgrunn og flyttet historien om en wiki dit, men da spørs det om ikke diskusjonen som nå ligger under "Hovedside/Om forsiden" burde vært omdirigert til den nye artikkelen? --Marianne Wiig 6. okt 2008 kl. 15:11 (CEST)

Opphavsrett

Kunne du ta en titt på Bildediskusjon:7481cr Tuss og Troll.jpg? :-) Olve Utne 6. okt 2008 kl. 18:19 (CEST)

Bilde

Chris, videresendte deg et bilde jeg er usikker på - har du fått det? Siri Johannessen (Siri J) 6. okt 2008 kl. 21:44 (CEST)

Ja, skal se på det nå. Jobber også med opprettelse av maler for dagen i dag-sider. Lager en grunnmal som limes inn på alle, slik at det blir lettere å legge inn (vet at maler er vanskelig, men det er enda vanskeligere å måtte forholde seg til div class og slikt). Da kan vi også lettere endre utseende universelt dersom det skulle være ønskelig. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. okt 2008 kl. 22:43 (CEST)
Flott - er enig med deg i malbruken, selv om deres terskelverdi kan være betydelig. Div'er og slikt kan også gjøre en semi-nerds liv rimelig surt ;) Fordelen er mulighet til å strømlinje, og relativt enkelt gjøre store endringer. Siri Johannessen (Siri J) 6. okt 2008 kl. 23:38 (CEST)
Se diskusjonsforumet, jeg har funnet en mulig ulempe i det oppsettet jeg har laget. Muligens bør hendelse1, hendelse2 osv. erstattes med bare hendelse, hvor man lager flere linjer etter behov – men det betyr også å gi fra seg kontroll. Slik det er nå kan det være noen små frustrasjoner når man må bytte rekkefølge; jeg er litt redd for at det blir flere frustasjoner om vi lar det være helt fritt med antall linjer, fordi det kan forskyve ting veldig på forsiden og gjøre spalten urimelig stor. Det er greit å ta stilling til dette før vi kommer så mye lenger. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. okt 2008 kl. 23:42 (CEST)
Jeg fölger med litt fra sidelinjen, og synes dette virker greit. Er enig i poenget mht antall hendelser i malen, antallet kan justeres etterhvert og det virker dermed klokt å ikke lage hele året med en gang. Se hvordan dette går seg til, vi kan og teste litt med ulike lengder (kanskje og avhengig av tekstmengde?) Tror og at det bør være rom for en ekstra boks når spesielle ting inntreffer. 8 kommandanter og et par kompanier til så er jeg nok litt mer tilsnakkelig og mindre i marsjtakt ;) Siri Johannessen (Siri J) 7. okt 2008 kl. 00:42 (CEST)

Flere katter?

Jeg undres litt på et par av karene våre her, men er ikke sikker... Carl Oscar Munthe f.eks. Han skal ha vært en anerkjent, publisert militærhistoriker - hvordan katter vi slike? En annen er Sigurd Simensen, han var og fagforeningsleder, rådmann, rørlegger og journalist... Dette kan bli engelske tilstander - hva er vishet? Siri Johannessen (Siri J) 8. okt 2008 kl. 12:55 (CEST)

Hei, Siri! Jeg har akkurat lagt inn samme spørsmaal på diskusjonsforum, men Chris har allerede svart. Personene må legges inn i hovednavnerommet inntil behovet for ny kategori oppstår. Men personer skal ikke kategoriseres mer enn nødvendig - bare dersom virksomheten var notabel. --Svein Askheim (SOA) 8. okt 2008 kl. 13:07 (CEST)
Det er greit å kategorisere under alle viktige yrker/virkeområder. Vi kommer til å få en del som ligger i mange kategorier, så der kan det blir engelske tilstander. Men det vi kan unngå her er tilstanden hvor kategorier er splittet opp i mikrogrupper, fordi vi i steder løser slike behov med DPL; dermed blir også problemet med mange kategorier mindre. Det er viktig å få dem med i alle relevante kategorier, fordi de da blir plukket ut på forsider og i lister. Chris Nyborg (Cnyborg) 8. okt 2008 kl. 13:43 (CEST)
Ehh - hva er da relevant for en militærhistoriker? Jeg så også diskusjonen på forumet, men den var vel generell, derfor gikk jeg hit. Siri Johannessen (Siri J) 8. okt 2008 kl. 14:18 (CEST)
I utgangspunktet vil jeg si at personen må kategoriseres som historiker, og så får vi splitte opp når det blir flere artikler. Å findele for tidlig blir det fort veldig små kategorier av, og da mister vi sorteringsmuligheter. Chris Nyborg (Cnyborg) 8. okt 2008 kl. 16:40 (CEST)

Feil navn i overskrift

I artikkelen om minnesmerket over falne ved SANDTORG kirke i Sørvik, ca 20 km sør for Harstad har forfatteren kommet i skade for å kalle kirka ved feil navn; Sørvik kirke. Det rette skal altså være Sandtorg kirke. Kan du fixe det og rette på den overskrifta Cnyborg?--Gunnar E. Kristiansen 10. okt 2008 kl. 20:42 (CEST)

Skal fikse det etterpå. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. okt 2008 kl. 20:49 (CEST)

Snodige lenker

Leksikon:Hjem- og Leksikon:Heim- ser ut til å ha fått ikke-virkende eksterne lenker til leksikondelen - kan du titte? Siri Johannessen (Siri J) 13. okt 2008 kl. 08:56 (CEST)

Det skyldes flyttingen til fra lokalhistorie.no til lokalhistoriewiki.no. Det kan være noen flere slike. Fikser det. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. okt 2008 kl. 10:49 (CEST)
Sjekk historikken på Jemtland tror du bommer med lenkefiksen der... Siri Johannessen (Siri J) 13. okt 2008 kl. 11:15 (CEST)
Jeg traff helt perfekt. Det var lenke til Sverre, jeg gjorde om til Sverre Sigurdsson slik at det kommer til artikkelen om kongen. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. okt 2008 kl. 13:37 (CEST)
Da er nok du og Vigerust uenige mht perfeksjonen. Han fjernet lenken med fölgende melding:
13. okt 2008 kl. 00:41 Tore H Vigerust (Diskusjon | bidrag | blokker) (1 145 byte) (utelatt Sigurdsson (tvilsomt))
Siri Johannessen (Siri J) 13. okt 2008 kl. 20:59 (CEST)
Ah, skjønner. Men det er noe vi må ta på Diskusjon:Sverre Sigurdsson, og ikke ved å gjøre om fungerende lenker til ikke-fungerende. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. okt 2008 kl. 22:37 (CEST)
Hehe, ok - har foresten sökt kontakt men ikke fått - spam? Siri Johannessen (Siri J) 14. okt 2008 kl. 19:27 (CEST)
Finn fikset fine fargelagte kart over Gamlebyen :) Han anga ingen lisenser i mailen, CC-BY-SA-3.0? Mail? Siri Johannessen (Siri J) 15. okt 2008 kl. 23:57 (CEST)

Et lite tilleggsspørsmål ...

... her. :-) Olve Utne 22. okt 2008 kl. 16:33 (CEST)

Mal?

Hmm. Har hentet over / holder på å hente over noen av Axel Lindahls bilder fra commons, og har satt opp en mal for dem, men har klovnet - det ser ikke ut til at switchen virker. Har du sjanse til å titte? En rar ting til, vi har Kategori:PD-filer og Kategori:PD-bilder - burde ikke dette bli en og samme? Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2008 kl. 19:58 (CET)

Malen er fikset. Ingen switch i bruk der, men et vanlig parameter og det var ikke lagt inn riktig i malen. Jo, de to kategoriene bør slås sammen. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. okt 2008 kl. 20:43 (CET)
Takk for hjelpen :), er nok ikke helt teknisk etter at tapeten datt ned fra veggen imorges. Det lukter våt betong i hele gangen her. Tror nok at de som bor over meg har en liten lekkasje... Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2008 kl. 21:50 (CET)
Ai, det hørtes ikke bra ut. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. okt 2008 kl. 23:57 (CET)
Tja, det har vore bedre :) Spesielt för jeg tömte overskapet som hadde fått det meste av vannet og fikk en god del av det over meg. Föler meg som en del av leiligheten nå, det kom en suppe av tapetklister og flislim og oppblötte bokser og jeg vet ikke hva da jeg begynte å löfte ned - jeg trenger nok ikke gele i håret på ei stund - vurderte å ende som punker her :) Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2008 kl. 23:59 (CET)

Når ble Oslo Norges hovedstad?

Hei, har svart på innspillet ditt under Diskusjon:Oslo. --Barbrobrud [] 29. okt 2008 kl. 14:47 (CET)

Kurset

Mht klikkbare kart og slikt - det viste seg at det jeg bruker er shareware, og dermed må kjøpes. Akkurat nå er det testversjonen av coffeecup som kjører her, men jeg tror jeg skal teste en eller to til. Har ikke funnet en jeg trives helt med enda - det eneste jeg nå mangler er hvem som spurte meg om dette... tesilen 30. okt 2008 kl. 00:45 (CET)

Det var nok han som satt ved siden av degChris Nyborg (Cnyborg) 30. okt 2008 kl. 00:50 (CET)
Ah, ok :) Da får jeg legge igjen en hilsen - jeg kunne bare ikke komme på navnet... Har du forresten sett kartene i Gamlebyartikkelen? Er Finns :) Glad jeg kjenner ham! God 'elg! Siri Johannessen (Siri J) 31. okt 2008 kl. 23:57 (CET)

kategori:bilder av Chris Nyborg ...

... noe imot at jeg oppretter den? -- Olve Utne 31. okt 2008 kl. 15:06 (CET)

Neida, kjør i vei. Chris Nyborg (Cnyborg) 31. okt 2008 kl. 19:20 (CET)
Begynt på den, men tar helg nå. :) Olve Utne 31. okt 2008 kl. 20:14 (CET)
Hmm... Håper dere kan tilgi at jeg blandet meg i jubelen her? Er ikke heelt venner med puta ;) Siri Johannessen (Siri J) 1. nov 2008 kl. 01:06 (CET)

/Titler som er felles med bokmålsutgaven

Lista med lenker til begge prosjektene på Wikipedia er mer komplett, og jeg tror de to første (dvs på bokmål og nynorsk) har mer sekundær interesse. Jeg vil derfor foreslå at dere bruker felleslista som utgangspunkt. Listene på bokmål og nynorsk var datagrunnlag for å produsere felleslista. Jeg har ikke skrevet noe verktøy for å synke disse listene, men om det er nødvendig, eller ønskelig, så kan jeg se på det. Det er ingen stor jobb. — John Erling Blad (Jeblad) 5. nov 2008 kl. 14:20 (CET)

En ting til, disse listene havna i hovedrommet for det er ikke definert underrom i prosjektrommet, så husk å slette dem når dere er ferdige. — John Erling Blad (Jeblad) 5. nov 2008 kl. 14:21 (CET)

Det er vel kanskje greiest å bruke felleslista. Jeg skal gå gjennom og flytte over de kommentarene som er lagt inn. Så langt er det nokså oppløftende, det er en stor andel originale artikler her. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. nov 2008 kl. 14:42 (CET)

Prestegården (1) i Fredrikstad

Er litt i tvil mht navngivningen, vi har også en Prestegården i Fredrikstad. Hva er vishet her? Siri Johannessen (Siri J) 5. nov 2008 kl. 16:30 (CET)

Björn Östring

Hei, la inn et spørsmål nederst her - og ble omdirigert til deg :) Vil du ta en titt? Siri Johannessen (Siri J) 6. nov 2008 kl. 14:58 (CET)

Ting fra wikipedia

I den store "sjekke om ting er fra wikipedia"-gjennomgangen kom jeg over artikkelen om Peter_Motzfeldt. Den er veldig lik tilsvarende artikkel fra bokmålswiki, men jeg klarer ikke å identifisere hvilken versjon det er du har henta inn, - siden det ikke er noen permalenke til en tidlig versjon. Hos oss er du eneste forfatter, på wiki er du en av svært mange, men heller ikke din versjon er helt lik bomkmålswikiversjonen, - selv om den likner veldig. Kan du identifisere hvilken versjon det er du har henta inn, og kanskje referere med en permalenke? --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 10. nov 2008 kl. 16:09 (CET)

Det samme gjelder forsåvidt også Peter Westerstrøm. Titter du på den? --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 10. nov 2008 kl. 16:18 (CET)
Har slettet begge to. Mulig at bruken kunne vært forsvart, men det er bedre å starte på nytt med artikler som er tilpasset profilen her. Jeg har noen slike synder liggende, spesielt fra perioder hvor vi jobbet nokså hektisk med å få inn stoff til presentasjoner uten at vi hadde helt grepet på alt. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. nov 2008 kl. 16:54 (CET)
Saken din om Jødeparagrafener jeg mildt i tvil om. Den ser veldig ut som om den er viderearbeida med bakgrunn i wikipedia, og er derfor usikker på hva slags merke jeg skal sette på den. Kan du ordne med den? --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 14. nov 2008 kl. 13:02 (CET)
Skal ta den, lurer på om jeg bare sletter og skriver på nytt. Chris Nyborg (Cnyborg) 14. nov 2008 kl. 13:38 (CET)

Er litt forvirret nå. Nordmøre var hentet fra Bokmålswikipedia uten kildeangivelse og uten lisensmal av deg (jfr. e-post). Kristiansten festning var hentet fra Bokmålswikipedia med kildeangivelse og med lisensmal av meg. Har jeg gått glipp av noe? -- Olve Utne 11. nov 2008 kl. 14:05 (CET)

Nordmøre er ikke sjekket ennå, den står fortsatt i listen, og skal slettes når noen kommer til den. Kristiansten festning var hentet fra nowiki og ble derfor slettet da jeg sjekket den. Jeg vet ikke helt hvor forvirringen ligger; lisensmalen hjelper jo ikke lenger i og med at gyldigheten av den bestrides, og "forskjellsbehandlingen" skyldes at bare en er sjekket. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. nov 2008 kl. 14:12 (CET)
Har vi vedtak på lokalhistoriewiki.no om at alt wikipediastoff med eller uten mal skal slettes? Ettersom en del artikler fra Wikipedia som ikke hadde lisensmal tidligere, nå får lisensmal som en del av oppryddingen, så blir vel dette da unødvendig dobbeltarbeid? -- Olve Utne 11. nov 2008 kl. 14:17 (CET)
Hvis noen setter på lisensmal i stedet for å slette blir det dobbeltarbeid, for sletting er nødvendig uansett. Vi brukte kollektiv kreditering til Wikipedia, selv om dette er i strid med GFDL. Årsaken til at det lot seg gjøre er at det så ut til å være konsensus hos Wikipedias brukere om at det var i orden. Så viser det seg at det ikke er konsensus om at kollektiv kreditering er greit, og da må vi ty til individuell kreditering; malen utgjør et brudd på lisensbetingelsene så lenge vi ikke har brukernes tillatelse til å gjøre det slik. Individuell kreditering har vi ikke noen effektiv metode for å ordne; diskusjonssiden holder ikke, og å lime inn historikken fra Wikipedia nederst i artikkelen ser forferdelig ut. Import fungerer heller ikke skikkelig pga. manglende brukersider med identifikasjon av brukerne, og faren for sammenfallende brukernavn på ulike personer. Da er det dessverre ikke noen annen mulighet enn å slette, for vi kan ikke leve med faren for juridiske problemer som mangelen på konsensus på Wikipedia har åpnet for. Slik det er nå kan hvem som helst som har bidratt på en artikkel kreve oss for penger hvis vi ikke sletter omgående. Da er det også langt bedre å gjøre en kontrollert prosess med sletting nå, der vi erstatter det slettede materialet meg egenproduserte artikler så raskt som mulig. Dette er mindre kritisk i forhold til nnwiki enn nowiki, men det ser der ikke ut til at konsensus er klart uttrykt noe sted, og det er problematisk i forhold til at mange artikler eksisterer på begge wikier uten kreditering til den man tok den fra (selv om nnwiki er flinkere enn nowiki der er det mange som mangler kreditering). Chris Nyborg (Cnyborg) 11. nov 2008 kl. 14:52 (CET)
GNU-logoen Denne artikkelen er heilt eller delvis basert på artikkelen «Spælsau» av desse forfattarane frå Nynorsk Wikipedia og kan kopierast, distribuerast og/eller endrast slik det er sett opp i GNU fri dokumentasjonslisens.

Er noe slikt en idé? -- Olve Utne 11. nov 2008 kl. 15:29 (CET)

Det holder ikke ut fra de kravene som har kommet. Inntil man kommer fram til noe på Wikipedia er det vanskelig å redde denne situasjonen. Den gode nyhetene er at overgangen til CC-BY-SA er i gang, og da blir det enklere; det er en mye tydeligere lisens å forholde seg til, så man får ikke slike overraskelser. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. nov 2008 kl. 15:35 (CET)

Sletta artiklar

Eg ser at du sletta Norske Gaardnavne fordi teksten var henta frå Wikipedia. Eg trur eg har skrive 90 % av teksten på artikkelen som ligg på nynorsk wikipedia. Ein nær identisk bokmålsversjon er ifølgje historikken på bokmålswikipedia skriven av ein namnebror som er blokkert for vandalisme; det likar eg dårleg (historikken er heller ikkje sann). Men eg synest artikkelen høyrer heime her på lokalhistoriewiki, og vil gjerne han skal kopierast inn, med referanse til nynorsk wikipedia. Om de vil ha han... - Knut Skorpen (Knut) 11. nov 2008 kl. 22:53 (CET)

Det høres bra ut, men vi er veldig forsiktige med å ta inn noe fra Wikipedia nå. Så lenge det ikke kun er du som har skrevet på den er det litt komplisert. Det vi evt. kan gjøre er å lime inn en "ren" versjon, hentet fra et tidspunkt hvor bare du hadde skrevet. Den siste slike er denne, hvis vi bare tar bort småflikking fra en annen bruker (bildelenken som er fjernet er ikke noe å tenke på, det er ren kosmetikk). Så kan den bygges ut videre her. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. nov 2008 kl. 00:09 (CET)
Forresten, dette brukernavnet på nowiki kan du sikkert få ordnet med i forbindelse med universell login. Det er ikke noe stort problem å få tatt over brukernavnet til en vandal som ikke har noen egen aktivitet, spesielt ikke når du kan vise at det er du som står i historikken på en importert artikkel. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. nov 2008 kl. 00:12 (CET)
Kanskje ordnar eg dette med universell login. Grunnen til at eg nemner det her, er at eg vil vise at den krediteringa det er så mye diskusjon rundt, knapt fungerer måteleg på nowiki. No har eg lese gjennom Norske Gaardnavne-artikkelen på nn-wiki, og bortsett frå korrekturlesing, er det vel berre bolken "Tilsvarande verk i grannelanda" som har andre forfattarar. --Knut Skorpen (Knut) 12. nov 2008 kl. 07:27 (CET)
OK. Da kopierer jeg over i kveld (når jeg kan konsentrere meg litt bedre) og legger kopi av denne tråden på diskusjonssida som dokumentasjon på lisens. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. nov 2008 kl. 12:43 (CET)

Extension:Google Maps/Installation

Hei igjen Jeg ville gjerne fått dette tillegget installert, slik at det kunne bli testet. Det virker også som om man kan gjøre tilpasninger ift hvordan kartet skal fungere mot artikler. Uansett er den funksjonaliteten som allerede ligger innebygget i tillegget langt i overkant av hva jeg kan programmere selv. Jeg er bevegelig dersom dette kunne gjøres i fellesskap, har sendt en mail om dette til øredøvende stillhet. Bruksanvisningen er her [5]
--Bjørnar Rudsengen (Rude67) 13. nov 2008 kl. 14:19 (CET)

Hmm, jeg finner ingen mail om det. Jeg skal legge det inn, regner med at det skal gå greit å gjøre i kveld hvis det ikke er altfor mange innstillinger som skal flikkes på. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. nov 2008 kl. 16:48 (CET)
Da er den installert, det gikk veldig greit. Si fra dersom det er noe som ikke fungerer. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. nov 2008 kl. 17:19 (CET)

St. Olavs Orden

Hei, ryddet litt og kom over et par som ikke har fått definert hvilken de har fått (ridder etc.) La dem inn under en egen header, men tviler litt på det jeg har kalt barnet - vil du se? Siri Johannessen (Siri J) 19. nov 2008 kl. 13:31 (CET)

Synes det virker greit. Chris Nyborg (Cnyborg) 19. nov 2008 kl. 13:38 (CET)
Flott :) Sjekker du telefonen? Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2008 kl. 17:11 (CET)
Den ligger ikke helt i nærheten av meg nå, men jeg sjekker den etterpå. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. nov 2008 kl. 17:13 (CET)
Det er mest så jeg undres om den ble tatt av vinden :) Siri Johannessen (Siri J) 30. nov 2008 kl. 22:43 (CET)

Jeg har feid i krokene på diskusjonsforumet...

og der fant jeg et par ting som jeg håper du eller Olve kan si litt om... Groeten, Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2008 kl. 19:57 (CET)

Jeg feier videre, og fant nu Mal:Kommuneportal i Spesial:Uncategorizedtemplates. Denne refererer fremdeles til portaler og ikke til forsider... Ellers tror jeg at jeg nå er omtrent så langt jeg kommer uten å snakke med andre i denne ryddingen - det er stort sett ting igjen som jeg ikke er sikker nok på hvor det er klokt å legge. Vil du ta en runde? Siri Johannessen (Siri J) 6. des 2008 kl. 12:52 (CET)
Jeg flyttet den først, men valgte så å slette malen. Den stemmer ikke med hvordan vi bygger opp forsider nå, så den tjener ingen hensikt lenger. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. des 2008 kl. 15:52 (CET)
Fine greier :) Skal rydde mer senere, holder litt på med bilder nå - og bør nesten handle frokost... Jeg tror at flere maler kanskje kan slettes - vil du gå over? Siri Johannessen (Siri J) 6. des 2008 kl. 16:17 (CET)

Saborg/Bergen

Innimellom mer prosaiske aktiviteter tittet jeg gjennom noen artikler, og snublet over en setning i denne som jeg ikke helt klarer plassere - setningen er Samarbeidet mellom Sundes instruktører opphørte i oktober 1944.. Vil du ta en titt? Jeg lurer på om ikke det kan være samarbeidet mellom disse og SOE? Siri Johannessen (Siri J) 31. des 2008 kl. 00:33 (CET)

Du gjetter ikke helt riktig, men du har veldig rett i at setningen er gal. Retter opp nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 31. des 2008 kl. 01:49 (CET)
Er godt du har snöringen i orden :) Takler wikien animerte gif'er forresten? Siri Johannessen (Siri J) 31. des 2008 kl. 01:55 (CET)
Den skal håndtere det, men det er jo rare ting med bilder. Chris Nyborg (Cnyborg) 31. des 2008 kl. 01:56 (CET)
Hmmm. Har vi andre muligheter for animasjoner? Siri Johannessen (Siri J) 31. des 2008 kl. 01:58 (CET)

Utvalgte bilder

Ser du fikset, men vil ikke dette krasje med det vi hadde for 2008? Eller kaster vi ut de som var ukens bilde 2008? Jeg prövde forberede noe men ville ikke gripe inn på hovedsiden för det var tid. Siri Johannessen (Siri J) 31. des 2008 kl. 13:58 (CET)

Jeg bare gjorde det lettvint nå. Malene som har vært brukt har ikke hatt årstall fordi det var et forsøksprosjekt, men jeg synes godt vi kan legge om til å buke årstall nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 31. des 2008 kl. 18:51 (CET)
Ok, da ligger i alle fall siden klar - vil du evt. fikse koden paa hovedsiden? Siri Johannessen (Siri J) 31. des 2008 kl. 19:02 (CET)
Fikset, navneformat er nå Mal:Utvalgt bilde år-uke, f.eks. Mal:Utvalgt bilde 2009-1. Og godt nytt år! Jeg valgte å avslutte forrige år med isjas, og tar med meg den vondten inn i det nye. Er ikke sikker på om jeg ønsker å gjenta det neste nyttårsaften, men det er jo en opplevelse det også. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. jan 2009 kl. 01:36 (CET)
Flott, det virker logisk (bildeformatet) - og godt nytt år til deg og :) Unner deg nok bedre neste år, ja... Har isjameiasen også rammet telefonnettet rundtomkring hos deg? Hmm, sender virtuelt katteskin til bruk mot... osv... Siri Johannessen (Siri J) 1. jan 2009 kl. 01:45 (CET)
Jeg hadde planer om å ringe deg i kveld, sånn ikke så altfor langt fra midnatt, men jeg har rett og slett ikke krefter til det. Tok meg noen minutter ved PC'en (stolen er veldig god), men nå må jeg legge meg rett ut. Snakkes i morgen. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. jan 2009 kl. 02:02 (CET)
Ah, ok :) Håper at isjiasen gir seg etterhvert. God bedring! Siri Johannessen (Siri J) 1. jan 2009 kl. 16:19 (CET)

PellA eller PellE?

Hei :) er det Pella-gruppa - eller PellE-gruppa? Du sier i teksten at det skal være PellE... Siri Johannessen (Siri J) 2. jan 2009 kl. 01:49 (CET)

Der var det en feil, ja. Har flyttet, og rettet opp lenken jeg fulgte da jeg opprettet artikkelen. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. jan 2009 kl. 18:34 (CET)
c,") (smiley ala 91 Stomperud) - jeg ender visst som sjekker jeg, ser det ut til... Sjekking ja... Funker mailen din? Siri Johannessen (Siri J) 3. jan 2009 kl. 22:25 (CET)

Skarpretter

Hei Chris. I avsnittet "Anseelse og lønn", står det at:

Skarprettere har tradisjonelt vært ansett som urene personer. Mange av de tidligste skarpretterne var benådede straffanger, eller til og med dødsdømte forbrytere som ble benådet mot å ta på seg oppgaven.

I Norge steg deres anseelse betydelig etterhvert, og det samme gjorde deres lønn. I de største byene oppstod det skarpretterdynastier, som Lædel-slekten i Christiania. I Nord-Norge forble lønnen lav.

Har du noen referanser fra hvor du har funnet informasjonen? Både "tradisjonelt" og "etterhvert" er ganske vide begreper og kan bety forskjellige ting for forskjellige lesere. Det hadde vært flott om du kunne presisere informasjonen, gjerne med noen årstall og referanser på utsagna.

Godt nyttår forøvrig! --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 5. jan 2009 kl. 09:53 (CET)

Har lagt inn et par kilder, men det er noe mer jeg har hjemme. Skal se på det, men pga. isjas kan det ta noen dager før jeg klarer å få lett gjennom bøker, det er ikke så lett å nå alle hyller. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. jan 2009 kl. 10:19 (CET)
God bedring! -- Olve Utne 5. jan 2009 kl. 11:02 (CET)
Fra meg og! :) Siri Johannessen (Siri J) 5. jan 2009 kl. 16:31 (CET)
Hurra for kilder, og du får ha god bedring. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 7. jan 2009 kl. 18:15 (CET)

Andreas Hamnes

Du, kan du sjekke hvilken menighet på Skedsmo han var ordfører for? Jeg vet jo at enkelte politikere föler seg kallet og holder de reneste prekener - men dette var nytt ;) Siri Johannessen (Siri J) 5. jan 2009 kl. 16:31 (CET)

Feil på redigeringssiden

Nederst under redigeringsvinduet er det en rekke snarveier. En setter inn malen: DEFAULTSORT| - slik som her. Den virker ikke. Dette virker: DEFAULTSORT: (med kolon) - --Halvard Hatlen (Halvard) 5. jan 2009 kl. 18:04 (CET)

Auda. Har rettet den opp nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 5. jan 2009 kl. 19:00 (CET)

Gloss/Glose

Chris, dette er noe helt annet - men, når man i middelalderdokumenter finner småtekster skrevet i margen av senere lesere, forklaringer, graffiti, hva du enn kaller det - er det da glose eller gloss eller hva på norsk? Siri Johannessen (Siri J) 6. jan 2009 kl. 20:12 (CET)

Jeg er vant til å kalle dem marginalier (eller marginalia om man skal holde seg til latin). Jfr. Marginalia på enwiki. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. jan 2009 kl. 21:33 (CET)
Hmm, ok. Men hva med det som vises på gloss (se litt nede i teksten der, så ser du det jeg snubler over) eller illustrasjonen på glos? Siri Johannessen (Siri J) 6. jan 2009 kl. 21:51 (CET)
Jo, kjenner til betegnelsen, men jeg kjenner ikke til noen tradisjon for å bruke den på norsk, mens marginalier er vanlig på både norsk og dansk. Skulle jeg bruke den ville jeg foretrukket den greske formen glossa. Chris Nyborg (Cnyborg) 6. jan 2009 kl. 22:42 (CET)
Greit, den kjøper jeg :) - det virker ikke helt riktig å bruke marginalia i en sammenheng der andre wikis ikke gjør det. Takker! Siri Johannessen (Siri J) 6. jan 2009 kl. 22:45 (CET)

NHL-kat

Kan du ta kattingen av kirkevergen? Jeg er ikke sikker her. Siri Johannessen (Siri J) 8. jan 2009 kl. 13:30 (CET)


Eksterne lenker

Eksterne lenker bør åpnes i et nytt vindu, ikke som i dag at man blir "fjernet" fra wikien. Åpnes det i nytt vindu så beholder vi brukene her på wikien. --Harry Wad 11. jan 2009 kl. 19:33 (CET)

Jeg vet ikke helt hvordan vi får lagt inn det, vi bruker Mediewikis standardoppsett for eksterne lenker. Skal se om jeg finner noe informasjon, tar vi det i bruk er det viktig at det fungerer skikkelig i alle nettlesere - funksjonen bør åpne ny fane i lesere som har det, og ikke nytt vindu. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jan 2009 kl. 20:03 (CET)
Ja fane er vel det som er best. Det er litt jobb, men du fikser det sikkert. --Harry Wad 11. jan 2009 kl. 20:55 (CET)

Fredriksten festning

Du, hvor havner kommandantstabellen for deg når du scroller ned til den nederste delen av denne artikkelen? Siri Johannessen (Siri J) 16. jan 2009 kl. 12:42 (CET)

På feil sted, fordi tabellen ikke var riktig avsluttet. Fikset. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. jan 2009 kl. 14:05 (CET)
Ah, glad du fikset - er ikke helt skarp nok paa slikt for tiden. Siri Johannessen (Siri J) 16. jan 2009 kl. 16:21 (CET)

Ønske om forsideartikkel

Hei. Lar det seg gjøre å sette min vesle, nyskrevne artikkel om NM på ski på Gjøvik på wikiens forside, i anledning det pågående norgesmesterskapet?--Trond Nygård (Kallrustad) 16. jan 2009 kl. 15:15 (CET)

Flyttet hit fra Chris' brukerside av Siri Johannessen (Siri J) 16. jan 2009 kl. 16:14 (CET) ;)
Det må da kunne gå an, artikkelen som sto under aktuelt har jo vært der en stund nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. jan 2009 kl. 17:26 (CET)

Lillestrøm

Jeg har inntil videre sjaltet ut kvalitetsmerkingen for å unngå at denne vises som F2 på Forside:Skedsmo. Det bør være en annen løsning på dette, men jeg har ikke funnet den - enda. Har du den i ermet? Siri Johannessen (Siri J) 18. jan 2009 kl. 12:00 (CET)

Jeg er ikke helt sikker på hvordan det kan ordnes. Det finnes et parameter title, men dessverre ikke noe nottitle som vi kunne lagt inn for å utelukke slike artikler. Notitlematch fungerer ikke siden alt som har Lillestrøm i navnet da blir utelukket. En mulig er å lage en usynlig mal, med bare et mellomrom, som legges nederst i slike artikler, og så bruke notuses. Men det må da antagelig være en egen slik mal for alle artikler dette gjelder, så det kan bli lett å gå i surr. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. jan 2009 kl. 14:08 (CET)
Hmm. Da lar jeg den ligge bortkommentert inntil videre. Det ser litt vel dumt ut å få den inn som F2 når den allerede ligger høyere. Siri Johannessen (Siri J) 18. jan 2009 kl. 14:20 (CET)

Prøvde nå deg - men lyktes ikke, hvordan kan det enklest fikses? Siri Johannessen (Siri J) 18. feb 2009 kl. 14:22 (CET)

Artig svar - close, but no cigar this time... ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. feb 2009 kl. 23:57 (CET)
Hmm? Mener du at løsningen ikke fungerer? Den kommer i hvert fall ikke opp på Forside:Skedsmo. Eller mener du noe annet? Chris Nyborg (Cnyborg) 19. feb 2009 kl. 00:15 (CET)

Hmmm.... Om kommuneartiklene for eksempel legges i kategorien kategori:kommuneartikler, så burde de vel kunne defineres bort fra kommuneforsidene ved «notcategory»...(?) -- Olve Utne 18. feb 2009 kl. 16:07 (CET)

Jeg tror en usynlig mal er greiere, det virker mindre brukervennlig å ha med en kategori som ikke er særlig manøvrerbar. Elementer som bare skal brukes til tekniske ting kan like godt være skjult. Mitt forslag er en mal vi kan kalle Mal:Ikke kommune, og tilsvarende Mal:Ikke fylke og Mal:Ikke distrikt. På den måten vil Lillestrøm bli utelukket på kommuneforsiden, men vil komme med på Romerike- og Akershus-forsider. Det må flikkes litt på noen maler for å få dette til å fungere, og det må være lett å legge det inn i alle maler hvor det er aktuelt; skal se på det nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. feb 2009 kl. 16:22 (CET)
Testet nå, og det ser ut til å fungere. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. feb 2009 kl. 16:28 (CET)
Bra! :-) Olve Utne 18. feb 2009 kl. 17:07 (CET)

Vil du slette 1878-1908 i overskrifta til Lillestrøm bygningskommune. Takk! Grunnen er at det blir greiere når jeg lager linker til siden.--Nsvage [] 23. feb 2009 kl. 22:13 (CET)

OK. Jeg flytter den, og da blir det liggende en omdirigering så du trenger ikke å endre på eksisterende lenker. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. feb 2009 kl. 22:15 (CET)
Takk skal du ha! Her er det mye å lære!--Nsvage [] 23. feb 2009 kl. 22:29 (CET)

Fint at du har skrevet en tekst om bygningskommunen. Det ordnet opp i en del for meg også, både når det gjelder linker og kategori. Lillestrøm bygningskommune er nå borte fra Liste over artikler om Skedsmo. Jeg ser hvor den ligger nå, men skal den ikke ha en plass innenfor Skedsmo kommune?--Nsvage [] 1. mar 2009 kl. 02:27 (CET)

Jeg skal rette opp i det så den kommer opp på lista. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. mar 2009 kl. 11:09 (CET)
Takk skal du ha!--Nsvage [] 1. mar 2009 kl. 13:21 (CET)

God søndag formiddag! Jeg har to-tre spørsmål: Jeg får ikke opp billedteksten til Lurkahuset. Må jeg laste opp bildet med billedtekst på nytt for å få med billedteksten? Jeg har fremdeles ikke satt meg inn i billedlisensieringen. Bildet av Lurkahuset har jeg tatt sjøl. Hva slags linsisensieringssymbol skal jeg bruke? Det samme spørsmålet gjelder altertavla i Lillestrøm kirke. Det har jeg også tatt sjøl. Til slutt: Jeg kan tenke meg å endre litt på Skedsmos forside, men det regner jeg med bare dere administratorer kan gjøre. Kan jeg komme med forslag til endring?--Nsvage [] 15. mar 2009 kl. 10:41 (CET)

Det var ikke lagt inn noen bildetekst, bare {{thumb|Lurkahuset.jpg}}. La inn tekst der, du kan bare endre på den. La også bildet rett under det andre i koden, da plasserer de seg greit uansett hvilken skjermstørrelse leseren har. Jeg la inn {{self|GFDL|cc-by-sa-3.0}}, som er standardlisensen vår, det samme som teksten ligger under. Det enkleste er å velge lisens fra rullemenyen når du laster opp, ta en titt på den neste gang. Alle kan endre på forsidene, men det er ikke helt enkelt å gjøre det. Du må gjerne komme med forslag, så ser vi hva vi kan få til. Vær oppmerksom på at det ligger noen føringer der, det er viktig at forsidene er så vedlikeholdsfrie som mulig, men det er store muligheter for individuelle tilpasninger. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. mar 2009 kl. 11:32 (CET)
Tusen takk for nyttige opplysninger! Jer har fremdeles mye å lære. Det er nok best at jeg lar være å røre forsidene. --Nsvage [] 15. mar 2009 kl. 11:47 (CET)

I pose og sekk

Oisann. Jeg var ikke klar over at masovn «fantes fra før», som Leksikon:Masovn. Skal det vær to av hver eller ... --Halvard Hatlen (Halvard) 20. jan 2009 kl. 23:29 (CET)

Det er ikke noe problem om det er to av hver. Leksikonartikkelen er ikke redigerbar – det vil si teknisk sett er den det for administratorer, men avtalen med forlaget er slik at den ikke skal redigeres, og den beholder jo da også sin faglige tyngde. Derfor kan det i en del tilfeller være praktisk å opprette egne artikler, som kan illustreres med andre bilder og hvor det kan brukes andre eksempler. Et prakteksempel på hvor mye vi kan få ut av en egen eksempel er geitbåt kontra leksikon:geitbåt; vi har ikke de plassbegrensninger som et papirleksikon må forholde seg til. Et eksempel på hvordan det kan være praktisk med en egen artikkel er ladested kontra leksikon:ladested; her bruker vi vår den egenproduserte artikkelen til å vise en liste over ladesteder.
I tilfellet masovn kan det tenkes at den kan utvides og gis et billedmateriale som gjør den interresant, men det er også mulig å erstatte den med en omdirigering til leksikonartikkelen. Skulle noen så komme over bilder eller annet som gjør det interessant med en redigerbar artikkel kan man bare opprette den på nytt. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. jan 2009 kl. 23:35 (CET)

Fotografi(er)

Etter Bokmålsordboka er fotografi n3, og dermed må vel fotokategoriene hete «fotografi fra ...» heller enn «fotografier fra ...» etter retningslinjene våre? Skynder meg å nevne det her før det blir for mange ting å omgjøre... :) Olve Utne 25. jan 2009 kl. 23:33 (CET)

Bugger. OK, da gjør jeg om. Tror det er en god idé å ha dette, det vil f.eks. gjøre det mulig å sortere ut bilder fra et sted i kronologisk rekkefølge, eller å finne bilder fra en spesiell periode uavhengig av sted. Chris Nyborg (Cnyborg) 25. jan 2009 kl. 23:34 (CET)
Gjør samtidig om litt i strukturen. Det blir nok en god del bilder som bare kan tidfestes inn på nærmeste tiår, så jeg gjør det litt mer sentralt. Chris Nyborg (Cnyborg) 25. jan 2009 kl. 23:37 (CET)

Er 100 % enig i at bilder etter årstall er en god idé, ja. Har faktisk nylig begynt på det samme på Safon.org, men der rett og slett direkte i årskategoriene. Dedikerte bildekategorier er nok lurere her på Lokalhistoriewiki.no. -- Olve Utne 25. jan 2009 kl. 23:43 (CET)

Det er nok praktisk med egne kategorier både på grunn av mengden og fordi det gjør det greiere å sortere ut til bildegallerier hvis vi skal opprette det. Etterhvert kan vi jo f.eks. ha bildegallerier for enkelte år i forbindelse med jubiléer. Chris Nyborg (Cnyborg) 25. jan 2009 kl. 23:45 (CET)
Jeg valgte forresten å kalle det «Fotografi fra…» i stedet for «Bilder fra…» for å skille ut andre typer illustrasjoner. Vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det med dem, men tror det er praktisk å dele det opp, blant annet fordi en del bilder kommer i en kategori for når foto er tatt og en for når maleriet er laget – det gjelder ikke bare disse museumsavbildningene som dukker opp, men også f.eks. altertavler og veggmalerier der fotografiet ikke bare er reproduksjon og har en større egenverdi. Chris Nyborg (Cnyborg) 25. jan 2009 kl. 23:49 (CET)

År, tiår og hundreår

Hva synes du om denne måten å gjøre det på — med det kronologiske elementet først i kategorien og hierarkisk sortert i tiår → år? -- Olve Utne 26. jan 2009 kl. 17:59 (CET)

Jeg synes det ser bra ut. Årstallene er lagt i egen kategori, og det tror jeg vi bør holde på. Ellers fylles det opp med hundre kategorier der, pluss de andre, og så begynner det å bli lite plass til artikler på første side av kategorien (totalt 200 kategorier og artikler). Men tiårene kunne det være greit å legge rett der, det virker veldig praktisk. Jeg foretrekker som deg å bruke # som sorteringstegn for tall, det blir ryddig og greit å forholde seg til. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. jan 2009 kl. 19:30 (CET)
Litt mer. Du tenkte kanskje på å fjerne «årstall på xxxx-tallet»-kategoriene, og bare legge årene i tiårskategoriene. Det skulle ikke gjøre noen forskjell i forhold til utplukk, og det virker ryddig. Møkkajobb, men virker bra. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. jan 2009 kl. 19:34 (CET)

Hva kan redigeres

Ikke at jeg planlegger noen stor aktivitet på denne wikien, men jeg stusset veldig over at jeg ikke kan redigere Leksikon:Certeparti (skrivefeil, jfr. disk.). Skal det virkelig være slike begrensninger? Finn Rindahl 4. mar 2009 kl. 21:22 (CET)

Artiklene fra Norsk historisk leksikon kan ikke redigeres av andre enn administratorer, etter avtale med forlaget. Da har vi grei kontroll med at administratorer får instruksjon om hva de kan og ikke kan gjøre, og dermed null problemer med velmente endringer eller vandalisme på leksikonet. Det eneste vi gjør med dem er formateringen samt at forkortelser kan skrives helt ut. Skrivefeil får normalt stå, men en tegnsettingsfeil kan alltids rettes opp, så jeg tok den nå. Artiklene i Leksikon-navnerommet kan heller ikke kopieres fritt, det er en ekstraservice at de har blitt gjort tilgjengelig elektronisk. Chris Nyborg (Cnyborg) 4. mar 2009 kl. 22:45 (CET)
Den er god, takk for svar. Finn Rindahl 4. mar 2009 kl. 22:59 (CET)


Opprett ny side

Er det mulig å få til en "Opprett ny side"-knapp? Som fungerer slik som "nytt innlegg" på Diskusjonsforumet f.eks. --Marianne Wiig 23. mar 2009 kl. 14:36 (CET)

Vi kan kanskje lage en juksefunksjon med et søkefelt hvor man skriver inn tittelen og så trykker på "opprett denne siden". Man må definere tittelen først, så uansett må vi gå den veien. Skal se på om det finnes noen greie løsninger på andre wikier. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. mar 2009 kl. 15:14 (CET)
Det er ikke så vanskelig å ordne dette. Se Bruker:Cnyborg/Ny side, hvor det nå ligger en boks. Skriver man inn navnet på en eksisterende artikkel kommer man til redigeringsvinduet, skriver man inn noe som ikke finnes får man tomt redigeringsvindu for den tittelen. Når det gjelder hvor det skal lenkes til dette er det ikke helt greit å legge det inn som fane øverst, det får fort en masse konsekvenser. Men det kan f.eks. legges inn en lenke under verktøy, og sammen med boksen kan vi skrive litt om hva man skal gjøre når man kommer til redigeringssiden. Du kan jo se hvordan Wikipedia har gjort det. Chris Nyborg (Cnyborg) 23. mar 2009 kl. 15:58 (CET)
Din boksløsning er flott! Og jeg syns absolutt introsidene til Wikipedia er et eksempel til etterfølgelse. Dette er tydeligvis noe som har kommet i løpet av de siste par månedene. Tror også vi kan kikke litt på SNL for inspirasjon akkurat på "førstehjelpsbiten". Har fått flere tilbakemeldinger som tyder på at det er et stort behov for noe lignende hos oss. Folk sliter med alt fra å få registrert seg til å opprette nye sider. Tror vi må prøve å få til en kombinasjon av vår egen basismanual og Wikipedias introsider (likte det med blaing mellom 1, 2 og 3). Kanskje kunne det lenkes direkte til denne på øverste linje (hjelpesider) og så kunne man heller gå videre derfra til mer detaljerte hjelpesider? --Marianne Wiig 27. mar 2009 kl. 16:48 (CET)
Hva med en knapp eller en snarvei under redigeringsvinduet - for å sette i <ref> </ref>. Den finnes på riksmål/bokmål wp. --Halvard Hatlen (Halvard) 2. apr 2009 kl. 00:16 (CEST)
Fikset, med snarvei under vinduet. Er redd for å legge inn for mange knapper med symboler som ikke er åpenbare. Skriver man noten først og merker den før man trykker legger den seg på begge sider, trykker man først får man begge koder med markør mellom. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. apr 2009 kl. 15:01 (CEST)
Som du kan se under siste endringer har jeg nå importert Wikipedias introduksjonsveiledning for nye brukere. Disse bærer titler som skulle tilsi at de ikke skal redigeres, noe som ikke er tilsiktet da det bare er noe som hang med i importeringen. Det er altså fritt frem å arbeide med dem. Jeg har selv sørget for at hovedlenkene går dit de skal og at wikimal er på plass, men det er fremdeles en del tilpasninger som må gjøres for at sidene skal fungere som en introduksjon til vår wiki. --Raymond Johansen 2. apr 2009 kl. 15:26 (CEST)
Ser veldig bra ut som utgangspunkt. Titlene er greie å endre ved å flytte dem til nytt navn. Sikkert greit å ha dem lagret som maler som hentes inn på andre sider. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. apr 2009 kl. 16:23 (CEST)

Bilde:M Peterson 02.JPG

Er det noen åpenbar grunn til at Bilde:M Peterson 02.JPG ikke oppdateres med den nye versjonen på verken forsiden eller på bildesiden? Jeg har forsøkt de vanlige triksene, altså «purge» og sletting av lokalt mellomlager. --Kjetil Ree (Kjetil r) 1. apr 2009 kl. 22:42 (CEST)

Det er litt trøbbel med generering av bilder, antagelig et problem som er i slekt med æøå-problemet for bilder. Jeg lasta det opp på nytt som Bilde:M Peterson 02b.JPG. Lot originalen stå, så kan vi se om det skjer noe mystisk med den etterhvert. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. apr 2009 kl. 00:07 (CEST)