Nytt emne

Velkommen

Velkommen ombord, Kallrustad! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Hjelp:Om wikien». Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no vil skille seg ut fra Wikipedia på mange måter. Siden wikien vår fremdeles er på betastadiet, så blir veien i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-) Olve Utne 4. apr 2008 kl. 14:11 (CEST)

Norsk lokalhistorisk institutt ønsker deg velkommen som bruker! --Kristian Hunskaar 5. apr 2008 kl. 00:25 (CEST)
Jeg slutter meg til resten av folket her, med en liten oppfordring sånn på tampen: Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er, og det ville være artig om du fortalte litt om dine interesser også på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skulle det dukke opp noe du lurer på, er det bare å stikke innom en av diskusjonssidene våre, så kan vi prøve å løse / fikse det :) Siri Johannessen (Siri J) 8. apr 2008 kl. 15:17 (CEST)

Oppdelt kategori

Jeg delte opp Kategori:Nedlagte skoler i Østre Toten. Årsaken er at vi forsøker å unngå å bli for spesifikke, fordi vi da kan bruke dynamiske lister til å finsortere, og står friere til å lage forskjellige utplukk enn hvis kategoriene er for finsilte. Skal man ha en oversikt over nedlagte skoler i en kommune kan man bruke {{kategorisnitt|Skoler i Østre Toten|Nedlagte skoler|tittel=Nedlagte skoler i Østre Toten}}, så dukker de opp. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. apr 2008 kl. 14:54 (CEST)

OK! Kommer til å lage flere artikler om nedlagte skoler etter hvert, så da kan det sikkert bli aktuelt med finere sortering. Mvh. Trond Nygård (Kallrustad)

En fordel med de dynamiske listene er at det kan lages større kombinasjoner på en enkel måte. Slenger man på litt mer i malkoden jeg nevner over er det lett å inkludere flere kommuner, og vi kan også bruke andre kriterier for å vise informasjon slik at den passer i mange sammenhenger. Det er også en fordel om alle skolene i en kommune, eksisterende og nedlagt, ligger i samme kategori, ettersom vi kan regne med at mange lesere ikke kjenner til om skolen er nedlagt eller ikke; f.eks. kan de har kommet over skolenavnet i slektsforskningssammenheng, og aner ikke noe om stedets skolehistorie. Kommer det mange artikler om skoler i en kommune er tiden kanskje også inne til å lage en oversiktsartikkel, som «Skoler i Østre Toten» eller «Østre Totens skolehistorie», og da kan man bruke slike lister for å lage navigasjonsmaler helt ettersom det passer i forskjellige avsnitt. Dersom det blir veldig mange artikler i en kategori er hovedregelen at vi først går over til å dele inn på fylkesnivå; kirker er f.eks. sortert etter fylke. For de som er vant til Wikipedia er dette litt fremmed, men erfaringen så langt er at det gir oss mye mer frihet til å sortere informasjon etter behov som oppstår underveis. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. apr 2008 kl. 16:16 (CEST)
Hvis du kikker på en av skoleartiklene nå ser du navigasjonsmalen som er laget, som erstatter den samlede kategorien. Jeg sier ikke at vi må ha den der, men jeg la den inn fordi det er greit å få konseptet illustrert. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. apr 2008 kl. 16:20 (CEST)

Stoff fra til Wikipedia

Jeg ser at Johan Christian Collett er identisk med http://no.wikipedia.org/wiki/Johan_Christian_Collett. Det er brukeren Mattin som har skrevet den der, og hvis du ikke er identisk med den brukeren er det viktig at den merkes med {{Wikipedia}} så den blir riktig lisensiert. Jeg vet ikke om dette også gjelder andre artikler du har lagt inn, så det bare ved en tilfeldighet da jeg tok en rask kikk etter fødsels- og dødår på Collett. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. apr 2008 kl. 22:37 (CEST)

Oops, jeg hadde blingset på tidspunktene &ndash det er den andre veien dette går, da Wikipedia-artikkelen kom et par timer etter. Men spørsmålet om du er identisk med Mattin er fortsatt aktuelt; ellers må denne merkes med opphav på Wikipedia. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. apr 2008 kl. 22:39 (CEST)

Jeg og Mattin er identiske! Har laga noen artikler som kan være aktuelle på både Wikipedia og Lokalhistorie. Ellers lurer jeg på om det finnes noe dokument eller grunnleggende diskusjon om hva som bør stå i "vanlig" Wikipedia og den nye, lokalhistoriske wikien. Etter det folk ved NLI sier, skal artiklene på deres wiki være både lokale og historiske. Men er dette i tråd med praksis til nå? Har bl.a. merka meg artikkelen om Nittedal, som nok er kopiert fra moder-Wikipedia, uten å ha fått tilført en historisk dimensjon. Tilsvarende legges det fortsatt ut svært mye superlokalt stoff på Wikipedia. Jeg har sjøl vært en av synderne på det området, men etter at jeg hørte om den nye lokalhistoriske wikiene, skriver jeg disse artiklene heller på lokalhistorie-wikien. Mvh. Trond Nygård (Kallrustad).

Noen av artiklene som er kopiert over er i liten grad bearbeidet. Nittedal er et eksempel på at det ikke er gjort noe særlig, mens andre har gått gjennom større tilpasninger – Moss er et eksempel på det. Det jeg har begynt med er at når jeg kopierer skjærer jeg det ned, men jeg har også i økende grad begynt å bruke Wikipedia som kilde for nye artikler. Å skjære ned er en fordel ofte, fordi det betyr at vi har den mest grunnleggende informasjonen på plass, men samtidig er det ikke lagt føringer for hvordan artikkelen skal utvikle seg. Det er en del prøving og feiling i denne fasen, men jeg tror vi er på vei til å finne vår form og vårt format. Når det gjelder det lokale er det noen unntak, vi trenger også en del bakgrunnsmateriale på generelle temaer, men også disse kan jo noen ganger gis et lokalt preg ved å vise til eksempler. Lokalt stoff på Wikipedia kan med fordel kopieres hit, særlig med tanke på at det kan bli slettet eller fullstendig omskrevet der. Chris Nyborg (Cnyborg) 14. apr 2008 kl. 10:16 (CEST)
I og med at denne wikien har mer fokus på identifiserte brukere så vil denne kunne brukes for å gi kredibilitet til opplysningene. Wikipedia kan dermed bruke stoff som står på denne wikien fordi noen går god for riktigheten av stoffet. På denne wikien vil imidlertid stoffet kunne gå ned på et langt mer lokalt nivå, og også ha en langt mer detaljert beskrivelse av forhold i historien. Wikipedia er derfor de store linjer, uten å gi noen åpning for original forskning. Lokalwikien har de lokale forholdene med historiske linjer og tillater original forskning. — John Erling Blad (Jeblad) 14. apr 2008 kl. 13:58 (CEST)

Artikler om gårder

Hei! Du har bidratt med utrolig mye på kort tid, og NLI håper det fortsetter. Jeg vil bare gjøre oppmerksom på at når det gjelder artikler om gårder, vil det som regel være nødvendig med tillegg i artikkeltittelen for å skille gårder med samme navn. Skattum finnes f.eks. mange steder. Slik du har gjort med Fjell (Østre Toten), er utmerket. --Kristian Hunskaar 18. apr 2008 kl. 13:00 (CEST)

Takk, skal huske på det. Det er vel en tre-fire Skattum-garder (+ minst to bygårder!). Legger nå inn Åsmundrud, og det navnet finnes også andre plasser på Østlandet. Trond Nygård

Vi kan vel tenke på å opprette en Østre Toten-portal, det er såpass mye stoff at det blir bra rotasjon på artikler. Det går an å gjøre det på en måte som praktisk talt ikke krever vedlikehold; først når det er interesse fra de som jobber med området er det aktuelt å begynne å lage et eget design på ting og legge mer arbeid i det. Da vil informasjonen om kommunen bli presentert på en måte som kan lokke flere til å lese det, og flere til å bidra. Jeg kan se på det senere; kanskje vi kan kikke på det som øvelse på kurs som skal holdes på lørdag. Du kan forøvrig signere innlegg på diskusjonssider med å skrive ~~~~ eller trykke på signaturknappen over redigeringsvinduet. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. apr 2008 kl. 13:18 (CEST)
Spennende hvis det blir en egen portal. Også Gjøvik kan nok være en kandidat her. I forbindelse med byjubileet i 2011 kan det bli aktuelt å lage et digitalt byhistorisk leksikon. Jeg markedsfører denne wikien som stedet å legge det stoffet. Trond Nygård
Flott. Da gjør jeg en del forarbeid i kveld, og i morgen kommer jeg til å bruke det som kursstoff å lage portalen. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. apr 2008 kl. 15:20 (CEST)

Portal er opprettet: Portal:Østre Toten. Inntil det igjen er mulig å laste opp bilder ligger NLIs logo for å fylle opp plassen og gi et lite avbrekk. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. apr 2008 kl. 22:18 (CEST)

Ny ordning med mal

For å unngå å måtte opprette stadig nye maler er {{Nedlagte skoler}} opprettet. Den legges inn ved å skrive {{Nedlagte skoler|stedsnavn}}, f.eks. {{Nedlagte skoler|Østre Toten}} eller {{Nedlagte skoler|Gjøvik}}. Den vil fungere i alle tilfeller hvor det finnes en kategori for skoler i området som har minst én artikkel om en nedlagt skole. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. mai 2008 kl. 16:15 (CEST)

Bilde

Bilde:Kalender-72.jpg er det ikke angitt noen lisens. Det er viktig at vi får det på plass av hensyn til det juridiske; en kalender som dette er beskyttet av opphavsretten, og vi trenger derfor at den blir frigitt under en passende lisens. Det er påbegynt en hjelpeside på Lokalhistorie:Bildelisensiering. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. mai 2008 kl. 16:15 (CEST)

Fødsels- / dødsdato ikke oppgitt

Jeg fjernet kategorier for manglende fødsels- og dødsdato fra et par artikler. På Wikipedia ser de ikke ut til å ha noen effekt utover at de forvirrer noen, men samtidig er det en interessant opplysning når det gjelder personer hvor vi med rimelig sikkerhet kan finne datoene. Jeg lurer på om vi skal lage et par maler for dette, som ikke vises i artikkelen men som hentes inn på en dynamisk vedlikeholdsliste. Det er også mulig å sortere ut enkeltkategorier som malene er kombinert med, slik at vi f.eks. kan samle en liste over folk fra forskjellige deler av landet med manglende informasjon, eller f.eks. idrettsutøvere slik at sportsidio... sportsentusiaster kan fylle inn hullene. Det kan settes opp veldig enkelt, jeg prøver å lage noe på det i morgen. Er litt for sliten etter innspurt med karaktersetting i dag til å drive med fikling, så jeg gjør noe rutinearbeid nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 12. jun 2008 kl. 23:18 (CEST)--


Endring av kategorinavn

Hei. Var litt sløv da jeg la inn de siste artiklene fra Østre Toten. La inn kategorier for Foreninger i Østre Toten og Forsamlingshus i Østre Toten uten å legge til kommune. Kan jeg lett endre dette sjøl, eller er det bare administratorer som har denne retten? Trond Nygård (Kallrustad) 13. jun 2008 kl. 8:55 (CEST)--

En administrator må slette kategoriene, jeg tar det. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. jun 2008 kl. 09:59 (CEST)

Veileder

Velkommen som veileder. Du skal nå kunne se røde utropstegn på Siste endringer på bidrag som ikke har blitt sjekket. Går du til endringen (trykk på «diff» eller «forrige») får du under tidsangivelsen lenken «Godkjenn endringen». Hvis alt er i orden trykker du på den, og utropstegnet forsvinner fra listen. Fordi bidrag fra administratorer autogodkjennes er det ikke mange slike om dagen, men du finner dem blant annet på noen av dine egne bidrag gjort før du ble veileder. Hvis det bare er lagt inn en artikkel, uten at det er gjort flere redigeringer i den, får du en lenke nederst, «Godkjenn denne siden». Vi må vurdere å endre dette til «Merk som patruljert» eller «merk som sjekket», for det er en fordel å trykke på lenke også dersom noe er galt, såfremt man selv straks retter det opp. Per i dag er ikke denne prosedyren så viktig, fordi det er få som går i hverandres fotspor. Men etterhvert, når det blir flere veiledere og flere bidragsytere, blir det viktig at man fjerner utropstegn slik at andre vet at de er sjekket og slipper å gå dit.

Det var det tekniske, det viktigste med rollen er jo å være en veileder og sikre god kvalitet på wikien. Skulle du ha spørsmål om tekniske ting underveis er det bare å si fra. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. jun 2008 kl. 19:36 (CEST)

Øyvind Bjørnson

Hei :) Så du ga ham kategorien "norske historikere", jeg fjernet "norske" da vi etter hva jeg vet går ut fra at alt uten nasjonalitetsangivelse er norsk - og kun gir folk fra andre land et slikt kjennetegn. God uke! Siri Johannessen (Siri J) 28. jul 2008 kl. 11:54 (CEST)

Takk skal du ha! Unødvendig å gi ham den nasjonale merkelappen! Ha ei fin uke og en god seinsommer sjøl. Trond Nygård 28. jul 2008 kl. 12:10 (CEST)
Helt ok! Et praktisk tips til ;) Om du vil lage innrykk på diskusjonssider eller andre steder, kan du gjøre det rimelig enkelt ved å bruke kolon (et eller flere), bare ta en titt på den lille endringen min her - og hvordan jeg gjorde det med dette innlegget. Kan du forresten ta en titt på Diskusjon:Ludvig Skjerven? Det er noe som for meg ble hengende i svevet der :) Siri Johannessen (Siri J) 28. jul 2008 kl. 12:14 (CEST)
Fant en til, Otto Hjort Friis, vet du noe om dødsår? Om ikke er han en av de eldste arkitektene jeg har vært borti hittil :) Siri Johannessen (Siri J) 28. jul 2008 kl. 12:46 (CEST)
Har dessverre ikke noe dødsår; han er nok betydelig eldre enn Sverre Fehn! Trond Nygård 28. jul 2008 kl. 12:50 (CEST)
Godt, godt :) Du kjenner dine arkitekter (Fehn er en god en...) Siri Johannessen (Siri J) 28. jul 2008 kl. 12:57 (CEST)

Alf Mjøen

Hallo :) Problemet med bildet er dels løst, wikien likte ikke filnavn med ø dumt nok. Jeg lastet opp på nytt, etter å ha endret bokstaven til o - Bilde:Mjoen.jpg. To ting kan vi gjøre - vil du oppdatere min versjon med lisenser, kategorier og slikt er det greit, om du heller vil ta hele greia selv er det og greit. Uansett tror jeg det er bra å slette Mjøen.JPG siden den ikke virker... Avventer svar før jeg setter igang ;) Siri Johannessen (Siri J) 5. aug 2008 kl. 10:54 (CEST)

Fint at du klarte å løse dette! Jeg kan gjerne bare oppdatere din versjon m.h.t. lisenser. Bare slett Mjøen.JPG. Trond Nygård 5. aug 2008 kl. 11.05 (CEST)
Greit, da sier vi det slik ;) Jeg ser og at du bruker ulike gåseøyne, den typen som folk sier skal være typografisk korrekt finner du under knappen Button latinas.png over redigeringsvinduet ;) Siri Johannessen (Siri J) 5. aug 2008 kl. 11:09 (CEST)

Glassverksgata

Hei igjen Trond, har flyttet litt på den :) Den fikk og en omdirigering fra Knivstikkeren. Gjorde det slik fordi det virker være enklere å søke på - og dermed å finne - på denne måten. Noe som kan skje senere, er at Glassverksgata flyttes til Glassverksgata (Gjøvik). Den siste formen er grei når gata finnes på flere steder - henger du med i svingene, eller er jeg for kortfattet her? :) Siri Johannessen (Siri J) 5. aug 2008 kl. 14:05 (CEST)

Mjøsmuseet

... er en ille rød lenke :) Har du mulighet og lyst til å skrive noen linjer? Fotoene lenker også dit, så det hadde vært ille bra :) Siri Johannessen (Siri J) 14. aug 2008 kl. 12:10 (CEST)

Suverent! Takker :) Siri Johannessen (Siri J) 14. aug 2008 kl. 12:47 (CEST)
Fort og gæli. Limte inn min egen artikkel fra Wikipedia. Kan sikkert utbedre litt når høvet byr seg.----Trond Nygård (Kallrustad) 14. aug 2008 kl. 12:54 (CEST)
Liten ting til :) Ser du av og til laster opp bilder fra museets samlinger, vil du kategorisere dem med Kategori:Mjøsmuseet? Da er det litt enklere å beholde oversikten :) Siri Johannessen (Siri J) 20. aug 2008 kl. 12:52 (CEST)
Meget fornuftig! Ser for øvrig at bildet i artikkelen om Bjugstad skole har en uheldig plassering, da det kommer rett under Nedlagte skoler. Du har herved min fummmakt til å forbedre denne plasseringa! ----Trond Nygård (Kallrustad) 20. aug 2008 kl. 12:58 (CEST)
Har prøvd, men er ikke helt fornøyd :) Siri Johannessen (Siri J) 20. aug 2008 kl. 13:12 (CEST)
Dette ser slett ikke verst ut! --Trond Nygård (Kallrustad) 20. aug 2008 kl. 13:46 (CEST)
Glad du er tilfreds :) Siri Johannessen (Siri J) 26. aug 2008 kl. 15:39 (CEST)

Vognfabrikker og parenteser

Du, jeg forundret meg litt over hvordan du navnga den artikkelen - har det vært flere fabrikker på Gjövik ved samme navn? Siri Johannessen (Siri J) 26. aug 2008 kl. 15:39 (CEST)

Hei. Det har vært flere vognfabrikker på Gjøvik, men den viktigste grunnen til parentesen er at fabrikken brukte H.H. Lingjerde som undertittel i firmanavnet.--Trond Nygård (Kallrustad) 27. aug 2008 kl. 08:45 (CEST)
Aha :) Flere med samme navn - eller andre navn? (kan vi trenge en pekerside etterhvert? Se Bø kirke for eksempel) Hva med evt. omdirigering fra H.H. Lingjerde til fabrikken og? :) Oja - opphörte den, eller finnes den fremdeles? Beklager alle spørsmålene som kommer her :) God onsdag! Siri Johannessen (Siri J) 27. aug 2008 kl. 09:02 (CEST)

Bilder og kategorisering

Hei :) Artig bilde fra Belvedere! Har lagt til en kategori, bygninger i Gjøvik kommune, slik at det blir litt lettere å finne igjen. Lisenskategorien kommer til å bli en stor «sekk med det rare i» og Mjøsmuseets noe lignende ;) For å finne frem i hva som finnes om f.eks. Gjøvik, eller u-båter i Mjøsa er det en fordel med litt flere kategorier :) (jada, jeg er på bærtur med ubåtene :) ) God uke! Siri Johannessen (Siri J) 2. sep 2008 kl. 14:32 (CEST)

P.S. Evt. kan en mal opprettes som legges på Mjøsmuseets bilder, noe lignende har jeg laget til for Arne Stangebyes samlinger (Mal:Stangebyesamlingen) som faller under Fredrikstad Museum. Siri Johannessen (Siri J) 2. sep 2008 kl. 14:43 (CEST)
Heisann Siri!. Skal kikke på den malen du nevner.--Trond Nygård (Kallrustad) 2. sep 2008 kl. 14:45 (CEST)

I uke 38 lander bildet av lærere og elever ved Bjugstad skolehovedsiden som ukens bilde ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. sep 2008 kl. 12:09 (CEST)

Vi gleder oss!--Trond Nygård (Kallrustad) 8. sep 2008 kl. 09:30 (CEST)

Hans Thomas Meinich

Kan du se litt mer på lenken til http://www.nsd.uib.no/polsys/ ? Den lander på en generell side, og jeg har lett etter Meinich uten å direkte se hvor jeg kan finne ham... Hjelp? Siri Johannessen (Siri J) 13. sep 2008 kl. 13:18 (CEST)


Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Willy Klevenberg

Hei :) Flyttet litt rundt på Wilhelm T. slik at han skal bli enklere å finne for den som søker. Håper du ikke er uenig i det jeg har gjort her :) Jeg flyttet artikkelen til Willy, mens Wilhelm og Wilhelm T. ble til omdirigeringer. Siri Johannessen (Siri J) 6. nov 2008 kl. 14:33 (CET)

Lurt, Siri! Han ble jo kalt Willy til daglig. Også i Quislings-biografien til H. F. Dahl omtales han som Willy. --Trond Nygård (Kallrustad) 6. nov 2008 kl. 14:35 (CET)
(: Har et lite spørsmål til til deg - det sitatet fra H.F. Dahl - hvor har du hentet det fra? Kan du evt legge det inn som en referanse? <ref>H.F. Dahl: Boka om Willy, s.....</ref> rett bak det - og nederst i artikkelen
==Referanser==
<references />
Den koden du ser på skjermen er den du trenger (just in case å sånn ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 6. nov 2008 kl. 14:41 (CET)

Bjørn Østring - pirket bittelitt på språket der, og traff på en tittel jeg ikke er helt sikker på, Lesions-Haupt...noe. Vil du ta en titt til? (Håper ellers at jeg skjønte det du mente der :) ) Siri Johannessen (Siri J) 6. nov 2008 kl. 14:48 (CET)

Heisann. Artikkelen om Østring er i hovedsak skrevet av Chris Nyborg; jeg har bare føyd til litt. Kjenner derfor ikke til denne militære tittelen. Men spør Chris! --Trond Nygård (Kallrustad) 6. nov 2008 kl. 14:53 (CET)
Done! :) Har forresten endret bittelitt på referansen du la inn på Klevenberg - prøv å unngå lenker til eksterne sites i löpende tekst ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. nov 2008 kl. 15:00 (CET)
Det skulle vært «Legions-Hauptscharführer» («hovedfører for en "skare" i legionen»). Chris Nyborg (Cnyborg) 6. nov 2008 kl. 15:13 (CET)

Bilder

Vi får nok tekniske problemer med to av de tre du har lastet opp - de har norske tegn i filnavnene... Skal jeg slette? De må dessverre lastes opp på nytt allikevel :(. Siri Johannessen (Siri J) 9. jan 2009 kl. 13:50 (CET)

Hei Siri!. Bare slett de som heter kauffeldtgården.jpg. Har lasta opp med nytt navn, uten norske tegn.....Huska litt for seint at systemet ikke var glad i våre særegne bokstaver.--Trond Nygård (Kallrustad) 9. jan 2009 kl. 13:55 (CET)
Done! Håper vi kan få fikset det problemet etterhvert... Siri Johannessen (Siri J) 9. jan 2009 kl. 13:57 (CET)

Drammensveien

Jeg slettet artikkelen Drammensvegen, brukeren som opprettet den ønsket det så vi holder på med en opprydning i hans bidrag. Er enig med deg i at en artikkel om temaet bør ligge under Drammensveien, siden det er offisielt navn overalt hvor veien går. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. jan 2009 kl. 17:53 (CET)

Fint, Chris! Har jeg oppfatta det rett at alle Askheims bidrag skal slettes, og at vi derfor ikke bør flikke mer på de artiklene?--Trond Nygård (Kallrustad) 15. jan 2009 kl. 18:06 (CET)
De hvor ikke andre allerede har bidratt skal slettes. Det tar tid å se gjennom med tanke på om andre har gjort noe med dem eller ikke (og i så fall om det er mer enn kategoriinnlegging og tegnsetting). Chris Nyborg (Cnyborg) 15. jan 2009 kl. 18:52 (CET)

Arve Frøisland

Siden du hadde noen opplysninger om Arve Frøisland, vet du noe om hvordan hans politiske karriere fortsatte? Dersom han var en av de som gikk ut av NS er jo det verdt å få med, da havner han i en helt annen gruppe enn de som fortsatte etter 1940. På den annen side kan han ha fortsatt, og med ordførerbakgrunnen ville han vel da hatt en viss posisjon i partiet. Jeg finner ikke noe særlig om ham, men du sitter litt nærmere begivenhetenes sentrum og vet kanskje noe? Chris Nyborg (Cnyborg) 20. jan 2009 kl. 13:20 (CET)

Har akkurat tenkt samme tanken sjøl: hva gjorde han i 1940? Lover å se nærmere på dette.--Trond Nygård (Kallrustad) 20. jan 2009 kl. 13:25 (CET)

Omdirigering

Jeg har lagt en omdirigering fra Dehli, Martin til Martin Dehli slik at det kan lenkes direkte... Siri Johannessen (Siri J) 24. jan 2009 kl. 20:34 (CET)

Flott, imponerende at du gjorde dette på en lørdagskveld!--Trond Nygård (Kallrustad) 25. jan 2009 kl. 21:59 (CET)

Googlemap

Ser at du har brukt Googlemaps-utvidelsen. Vi trenger å gjøre noen triks slik at Googlemaps havner på høyresiden med tekst ved siden av i stedet for å legge seg inn på venstresiden og skyve teksten ned. Jeg vet ikke om du har noen idéer om hvordan det burde være før jeg prøver meg fram. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. jan 2009 kl. 19:45 (CET)

Hei. Enig at det ser rart ut med et stort kart øverst og teksten nederst; derfor har jeg ikke gjort dette på flere gater. Men hvordan det løses teknisk, har jeg dessverre ikke noen ideer om. Hadde vært fint om du hadde funnet en bedre løsning. Særlig si tørre byer som Oslo gir jo disse kartene fine illustrasjonsmuligheter.--Trond Nygård (Kallrustad) 1. feb 2009 kl. 16:05 (CET)
Jeg skal se på hvilke muligheter som finnes. Det er en del måter å løse dette på, skal kikke på andre wikier som bruker googlemap-utvidelsen først, og se om det er noen snedige løsninger der. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. feb 2009 kl. 16:58 (CET)
Da har jeg lagt inn en mulighet på Gjøvikgata. Skal flikke på ting slik at det blir lettest mulig å formatere, men dette fikser i hvert fall oppsettet i første omgang. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. feb 2009 kl. 23:44 (CET)

Ny forside

Har oppretta Forside:Nesset nå, siden det begynner å bli noen artikler derfra. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. feb 2009 kl. 17:06 (CET)

Mossebilder

I dag var det fint vær, så nå har jeg fått tatt noen bilder av M. Peterson & Søn. De ligger i Kategori:Bedrifter i Moss kommune; jeg satte inn et av dem i artikkelen så lenge. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. mar 2009 kl. 11:23 (CET)

Bildeproblem

Har fikset problemet med bildet du lasta opp, det var for stort til at systemet klarte å lage miniatyr av det. Bare endret størrelsen til 3000 x 2225, så gikk det, det er en maksgrense på 3000 px. Vet ikke hvordan vi eventuelt skal få endret på det, men oppløsningen skulle være bra nok uansett nå. Beholdt det som heter Bilde:Haug sett fra lufta.jpg og slette det andre siden de var like. Tilfeldig hvem jeg beholdt, men det er kanskje greit siden 1951 var et ca.-år. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. apr 2009 kl. 17:16 (CEST)

Veileder :)

Ser at du er en av disse - kan ikke du gi noen stikkord her? Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 10:51 (CEST)

Den var kjapp! :) Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 11:55 (CEST)

Quisling

Jeg fortsetter :) Tror du kan ha nytte av en av disse to malene ifm den artikkelen. Du kan evt legge inn en av dem överst i artikkelen. ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 11:55 (CEST)

Du, det siste bildet ditt... skal jeg slette slik at du kan laste opp uten ø? Norske tegn gir wikimedia-programvaren dårlig fordøyelse... ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 12:54 (CEST)
Takk! Glommer dette stadig! Håper imidlertid at fila ikke er for stor?--Trond Nygård (Kallrustad) 8. mai 2009 kl. 13:05 (CEST)
Tror det vil gå bra :) Vi får freiste'n ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 13:08 (CEST)
Det gikk! Takk ellers for Håmålvollredigering samt tips om maler!--Trond Nygård (Kallrustad) 8. mai 2009 kl. 13:14 (CEST)
Helt ok :) Har ellers flytt Håmålvoll til Hummelvoll igjen ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 16:37 (CEST)

Bilder og kategorier

Hei igjen :) Om du titter på de siste du har lagt inn, vil du se at jeg har lagt til en kategori (året bildet er tatt). Jeg savner forresten litt mer data på bildene fra 1920-årene, regner med at de er fra privat album? God 17. mai! :) Siri Johannessen (Siri J) 15. mai 2009 kl. 12:29 (CEST)

Arbeider'n i Risberget

Hei :) Har forvillet meg inn på Finnskogen litt - jeg vet at dette vel ikke helt er ditt fylke, men håper stille at du kanskje kan hjelpe med litt informasjon lell? Håper snart å få satt opp det samme for kulturminneåret i ditt område, når jeg er der - vil / kan du hjelpe meg litt med noen artikler? Siri Johannessen (Siri J) 2. jun 2009 kl. 11:00 (CEST)

Hei Siri. Det skal sikkert gå greit. Bare spør i veg når du kommer hit til Vestopplanda.--Trond Nygård (Kallrustad) 2. jun 2009 kl. 11:12 (CEST)
Lastet nettopp opp tre kommunevåpen :) Dovre 0511 Dovre komm.png, Lillehammer 0501 Lillehammer komm.png og Nordre Land 0538 Nordre Land komm.png :) Har du lyst til å sette opp noe om en eller flere av disse tre, er du hjertelig velkommen ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. jun 2009 kl. 18:33 (CEST)
Holder på med artiklene under Kulturminneløyper i Oppland nå, det kan være at det kan lenkes opp mer / mindre enn det jeg gjør, jeg baserer meg på løypene fra kulturminneårets nettsted - om du vil endre, be my guest ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. jun 2009 kl. 19:44 (CEST)

Sollia

Gjett om du har rett :) Jeg rödmer her - lånte litt fra en annen artikkel - og lagret alt for kjapt :D Takk! Siri Johannessen (Siri J) 4. jun 2009 kl. 18:05 (CEST)

Norges museumsforbund

Trond, kan du hjelpe med en (liten) artikkel om dette forbundet? Mener å ha fanget opp at du er inne i museumssirklene slik sett :) Siri Johannessen (Siri J) 22. jun 2009 kl. 15:32 (CEST)

En tanke: Kanskje du kan be Tron Wigeland Nillsen, forbundets leder, om å skrive denne artikkelen? Slik kan vi få "lurt" museumsfolka inn på wikien!--Trond Nygård (Kallrustad) 23. jun 2009 kl. 22:13 (CEST)


Spørsmål om innhold og struktur

Hei Trond. Kan du sjekke Paulsberg (Gjøvik) og gi kommentarer? Hvor mye skal vi legge inn av bilder og anekdoter? Hva er grensen mellom slektshistorie og lokalhistoriske interesser.
--Kai Hansen (KaiHansen) 13. jul 2009 kl. 19:58 (CEST)


Omdirigeringer og eksterne lenker og slikt :)

Hei Trond! Har fulgt litt i dine fotspor og laget noen omdirigeringer. Slik er det enklere om du får samme forfattere i flere artikler. Om du ser på Mollgard, Reidar ser du hva jeg har funnet på. En annen, kanskje unødvendig melding, er at du ikke trenger legge inn pipe-tegn (|) i eksterne lenker. Alt som trengs der er et mellomrom mellom http://-lenken og den beskrivelsen den må ha ;) Siri Johannessen (Siri J) 31. aug 2009 kl. 15:05 (CEST)

Takker, Siri! Skal prøve å lære meg slike omdirigeringer sjøl etter hvert.--Trond Nygård (Kallrustad) 31. aug 2009 kl. 15:13 (CEST)
Helt ok - det går seg til :) Jeg har lekt meg litt med artikkelen om O. Mustad & Søn‎ - håper det er ok det jeg har gjort? Siri Johannessen (Siri J) 7. sep 2009 kl. 21:04 (CEST)

Kirkeby på Gjøvik

Hei, jeg flyttet litt på en av dine artikler fordi navnet ikke var helt konform det vi ser på wikien: Liste over bedriftsetableringer på Kirkeby (Gjøvik). Jeg undrer meg på om ikke dette kanskje bør omgjøres enda litt videre. Slik den nå begynner, er det mer en artikkel om området enn en liste. Kan det være at den burde hett Kirkeby industriområde (Gjøvik) eller noe lignende? Det er ikke en artikkel om gården, det stemmer, men det er ikke akkurat en liste heller... Hva er vishet her? Du er den lokale her ;) Siri Johannessen (Siri J) 10. sep 2009 kl. 16:32 (CEST)

Hei Siri! Lover å se litt nærmere på Kirkeby. Mulig at jeg bygger ut artikkelen til Kirkeby (bydel i Gjøvik), der jeg også inkluderer denne lista.--Trond Nygård (Kallrustad) 11. sep 2009 kl. 11:53 (CEST)
Fine greier :) Jeg har en til til deg... Alstadhaugen (Østre Toten) merket du med "Under arbeid" i mars i år :D - kan du titte litt på den igjen? Siri Johannessen (Siri J) 19. sep 2009 kl. 12:53 (CEST)
Takk for at du gjorde meg merksam på denne. Har føyd til en setning og fjerna "under arbeid"-markeringa.--Trond Nygård (Kallrustad) 20. sep 2009 kl. 15:34 (CEST)

Postkortet i kildearkivet

Flotte saker. Du hadde ikke hatt mulighet til å scanne det? Det hadde vært så kult. Valg av motiv kan jo også virke illustrerende. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 28. sep 2009 kl. 15:17 (CEST)

Der kommenterte jeg visst alt for tidlige. Finfint kort! --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 28. sep 2009 kl. 15:41 (CEST)
Bare fint at noen er interessert og følger med! Du må bare gå inn og endre layouten hvis det er nødvendig. Dette var mitt aller første kjeldearkivbidrag, så jeg er svært ydmyk og takknemlig for korrigeringer!--Trond Nygård (Kallrustad) 28. sep 2009 kl. 15:44 (CEST)

Flygedagene på Gjøvik 1911 (Cederström)

Hei, jeg bare undrer meg litt over tittelen her - hvorfor parentesen? :) Siri Johannessen (Siri J) 2. okt 2009 kl. 09:16 (CEST)

Hei Siri. Flott at du er observant, dette ser litt tilfeldig ut. Egentlig er Cederström overflødig, fjern gjerne mannen, uansett om han var baron!--Trond Nygård (Kallrustad) 5. okt 2009 kl. 09:09 (CEST)
Hei begge. Jeg tok bort parentesen, og skaffa et bilde av Cederström og flyet hans til artikkelen. Prøvde meg på å mekke en "flyging" kategori, som jeg la under transportmidler. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 5. okt 2009 kl. 10:39 (CEST)
Og da har jeg avsluttet flyttingen ;) dvs. slettet omdirigeringen etter å ha sjekket om noen sider lenket til den. Siri Johannessen (Siri J) 5. okt 2009 kl. 17:26 (CEST)
Flott! Kan du også slette første fil med dyrlege Hveem, det med det klassiske æ-ø-å-problemet?--Trond Nygård (Kallrustad) 5. okt 2009 kl. 10:42 (CEST)
Er det Den her det er snakk om? Eller er det en annen? Når jeg søkte så jeg at Olve hadde sletta forrige utgave, så kanskje det er gjort alt, det du ba om? --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 5. okt 2009 kl. 12:48 (CEST)
Olve har alt sletta den. Det stemmer!--Trond Nygård (Kallrustad) 5. okt 2009 kl. 12:51 (CEST)

Gjøvik tennisklubb

Hei Trond! Hadde du giddet å kikke på bildene i artikkelen om Gjøvik_tennisklubb? Hadde vært kjekt å få inn noen flere opplysninger om dem. Vi skulle gjerne også ha lagt dem ut i bedre versjoner, hvis originalene skulle ha dukket opp hos dere. :) --Marianne Wiig 8. okt 2009 kl. 14:05 (CEST)

Oppslagsord

Heisann Trond! Jeg så at myrdal stasjon-artikkelen din brukte fet skrift i oppslagsordet. Det hadde vært fint om du i stedet for fet skrift, lagde en lenke til artikkelen. På den måten vil for eksempel forsider ha en lenke til artikkelen som er lett og intuitiv for leserne å klikke på, og det vil fremdeles framstå som fet skrift i selve artikkelen. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 9. okt 2009 kl. 10:55 (CEST)

Hei Marthe! Dette var jeg ikke klar over, takk for tipset!--Trond Nygård (Kallrustad) 9. okt 2009 kl. 13:15 (CEST)
Hei Trond og Marthe! Beklager sent innspill her: BÅDE fet skrift og lenke ('''[[Slik]]''')er også lurt — da er ordet lenket på forsider, og det er også uthevet både der og på artikkelsidene. -- Olve Utne 16. nov 2009 kl. 13:41 (CET)
Takk, Olve! Skal prøve det neste gang.--Trond Nygård (Kallrustad) 20. nov 2009 kl. 15:08 (CET)

Brevsamlinger og beundring :)

Hei Trond! Jeg lurer på to ting ifm Kjeldearkiv:Brev fra Karl Olsen Østby til Johan Castberg:

  1. Trenger denne en Defaultsort, og i tilfelle hvordan,
  2. Skal vi lage bildet av brevet litt større og legge det utenfor onlyinclude'n slik at det blir mer lesbart?

Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. nov 2009 kl. 13:28 (CET)

Hei Siri! Defaultsorten er jeg litt usikker på. Må gruble litt mer på hvordan brevene bør sorteres (det kommer flere). Men det kan gjerne gjøres større, altså mer lesbart. Takk skal du ha!--Trond Nygård (Kallrustad) 16. nov 2009 kl. 13:31 (CET)
PS! Det samme gjelder vel Kjeldearkiv:Brev fra Alfred Dollis til Johan Castberg 9/9 1907
Ok, skal titte litt mer, kan det være at måten jeg la inn Lesjabrevene på kan hjelpe til noe? Jeg ble nødsagt å sette opp en kodering for dem... ;) Vi kan også se på hvordan de best kan knyttes sammen mht navigering også, om du vil. Siri Johannessen (Siri J) 16. nov 2009 kl. 13:35 (CET)
Har endret litt hos Karl Olsen, vil du se om dette er ok for deg? Siri Johannessen (Siri J) 16. nov 2009 kl. 13:46 (CET)
Hei. Dette ser jo riktig pent ut. Nå har den transkriberte versjonen samme struktur som den originale, og det er en stor fordel.--Trond Nygård (Kallrustad) 16. nov 2009 kl. 13:52 (CET)
Ok :) da er vi enige - jeg titter innom brevet fra Dollis :) Siri Johannessen (Siri J) 16. nov 2009 kl. 14:12 (CET)
Dollis' brev er gjort - har du sendt tillatelsen til NLI? Jeg var frekk nok til å rette datoen i transkriberingen slik at den kommer overens med brevet: 9-9-07 og ikke 9/9 1907. Håper det er ok ;) Siri Johannessen (Siri J) 16. nov 2009 kl. 14:35 (CET)
Hei Siri! Nå har jeg prøvd å være din lærenemme disippel og formatert et tredje Castberg-brev sjøl. Trur det gikk tålelig bra, men du kan gjerne sjekke Kjeldearkiv:Brev fra Sjur Fedje til Johan Castberg.--Trond Nygård (Kallrustad) 17. nov 2009 kl. 10:57 (CET)
Jamen dette gikk jo bra! Jeg har pirket bittelitt på lenking av oppslagsord og noe av de ekstra linjeskiftene - men det er ingenting :) Godt jobbet! Siri Johannessen (Siri J) 17. nov 2009 kl. 11:03 (CET)
Dette ble også svært bra! Marianne og NLI er orientert om det opphavsrettslige. Fint at du spør, så det ikke blir noe juridisk krøll!--Trond Nygård (Kallrustad) 17. nov 2009 kl. 09:32 (CET)

Har laget en liten dings til deg - vil du se om jeg har skjønt ting rett? Siri Johannessen (Siri J) 20. nov 2009 kl. 14:53 (CET)

Trond, kan du se litt på hvordan jeg har lenket til de brevene jeg har gjort noe med, og hvordan den første lenken er i de du legger ut nå? ;) Det er en liten forskjell der :) God helg! Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2009 kl. 10:41 (CET)

I korrespondansen med Skattum tror jeg det kanskje kan være praktisk med en strek imellom for å lage et tydelig skille - test det i forhåndsvisning (se under, og fjern om du vil ;) Siri Johannessen (Siri J) 7. des 2009 kl. 14:39 (CET)


Strek virket ikke, sσ jeg fant på en annen strek ;) Er dette ok? Siri Johannessen (Siri J) 7. des 2009 kl. 15:41 (CET)
At transkriberte og originale brev nå står nærmere hverandre, gjør behovet for strek mindre. God løsning slik det er nå! Takk for god endring.--Trond Nygård (Kallrustad) 8. des 2009 kl. 09:37 (CET)
Takk igjen for takken :) Jeg la dem inn i tabeller, en tabell for hvert par. Antagelig kunne jeg ha lagt alt inn i en stor en, men jeg tror at dette er bedre for de fleste mht redigering. Tabellen skaleres, dvs endrer bredde etter bredden på nettleseren. Nå står bredden satt til 75% av skjermen, det kan du endre om du kopierer og bruker dette på andre steder - eksperimenter, og bruk forhåndsvis ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. des 2009 kl. 12:17 (CET)

Sletting

Hei igjen :)

Jeg slettet det bildet du ba om (i redigeringsforklaringen), men det er en annen ting som vil være veldig praktisk om du kan gjøre i slike tilfeller - legg inn malen {{sletting}} på den siden du vil ha slettet. Da vil den legges inn i en vedlikeholdskategori som sjekkes jevnlig, og ikke forsvinne inn i tåken en dag det er mange redigeringer f.eks. Det sies at man kan diskutere om noe skal slettes, og i tilfeller der man mener at slikt trengs (sletting av en artikkel pga manglende relevans f.eks) bør du legge inn en bemerkning på artikkelens diskusjonsside om hvorfor.

mvh Siri Johannessen (Siri J) 24. nov 2009 kl. 11:53 (CET)

Takk for opplysningen! Skal bruke den malen neste gang.--Trond Nygård (Kallrustad) 24. nov 2009 kl. 12:25 (CET)

Thorsø

Hei, jeg vet ikke helt hvorfor du fjernet merkingen "under arbeid" på denne artikkelen? Er det uønsket at jeg fortsetter med det jeg har liggende? Siri Johannessen (Siri J) 2. des 2009 kl. 14:40 (CET)

Heisann Siri!. Slett ikke. Det sto ei melding om at merkinga kunne fjernes. Som du ser, har jeg bare gjort noen småendringer. Men uansett må vi finne en løsning på dette med Thorsø/Tose. Er ei parentesform helt utenkelig? Begge formene er mye brukt, og de er såpass ulike at det kunne være en løsning å bruke begge. Varanten Torsø, som Hans foreslår, er å innføre en tredje variant, som ingen har sett før. Legger til dette innlegget på diskusjonsforumet også.--Trond Nygård (Kallrustad) 2. des 2009 kl. 16:18 (CET)
Om malen sier det, er det noe galt - jeg la inn en god del tekst på mandag 30/11, og det er et problem med det - jeg har en versjon hjemme som jeg har arbeidet videre med - uten dine endringer... Jeg husker ikke nå hvordan den ser ut, men jeg vet jeg har snudd på noe av stoffet - jeg kan ikke love at dine endringer kommer inn igjen når jeg legger inn det jeg har gjort. Det er derfor jeg merket artikkelen ;) Slik det er nå ligger det omdirigering fra Tose mens artikkelen ligger på Thorsø - bare test. For meg er en variant uten h et annet navn, så der er vi nok enige. Siri Johannessen (Siri J) 2. des 2009 kl. 17:04 (CET)
Trond, jeg har fjernet merkingen i en latterkule av oppgitthet over siste innlegg på diskusjonssiden der. Jeg kan ikke skrive om en fiktiv gård i et leksikon. Dette blir for konstruert og kunstig for meg. Have fun! Siri Johannessen (Siri J) 2. des 2009 kl. 21:36 (CET)

Kategorisering :)

Hei Trond :) Kan ikke du ta en titt i Kategori:Foreninger i Gran kommune? Det ville være veldig fint om du kunne ta med den ekstra kategorien som gjør at alt sorteres i kategorier etter område også og ikke bare etter kommuner / fylker fordi det da blant annet virker bedre med de automatiske listene ;) Ta en titt på Kategori:Kategorier etter område om du er i tvil - her er det greit å kopiere / etterligne om man ikke er helt sikker :) (Snart) God helg! Siri Johannessen (Siri J) 4. des 2009 kl. 10:05 (CET)

Hei. Ser du nå har kategorisert under Foreninger i Oppland. Det er dette du mener jeg burde ha gjort?--Trond Nygård (Kallrustad) 4. des 2009 kl. 10:11 (CET)
Ja :) disse trenger ofte dobbelt opp - om jeg ikke er sikker selv, pleier jeg stikke innom den toppkategorien jeg ga deg lenke til og ta en titt der. Prøver å fikse selv og ikke mase med andre, men etterhvert som wikien vokser er en person litt lite til dette. Håper du vil henge med på denne? Du kan evt også ta en titt på noe av det jeg var borti igår og idag. Det er fler jeg kommer til å be om det samme etterhvert forøvrig... Regner med at jeg ofte nok bommer selv - så spør gjerne om jeg ser ut til å gjøre merkelige ting ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. des 2009 kl. 10:21 (CET)

HJELP :) Kategori:Sørbyen i Gjøvik har jeg gjort rett her med bydel? Er ikke kjent der, men våger meg lell litt... Siri Johannessen (Siri J) 4. des 2009 kl. 21:29 (CET)

Nordlia

Heia :) Har endret litt på lenkene til husmannsplassene og lagt til en skjult mal, men manglet sogn - vil du se?. Ville ikke gå inn på andre artikler - de var merket ;) Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 11:49 (CET)

Heipådei. Ser du har standardisert husmannsplasslenkene; sikkert fornuftig med felles regler her. Men: Vi risikerer en del tunge språklige konstruksjoner som "Bergsbakken under Berg" og "Haugstua under Haug". Samtidig er det mange garder som heter f.eks. Li, Haug og Berg. Da må vi vel egentlig skrive "Bergsbakken under Berg i Nordlia" for å identifisere rett?
Når det gjelder soknet, kunne jeg ikke finne mulighet for dette i malen. Har jeg brukt en ufullstendig mal? Er det for øvrig nåværende eller historisk soknetilhørighet som gjelder? Historiske sokn er kanskje de mest relevante, også for å finne igjen eiendommer i matrikler o.l.; tror ikke at mange av dagens totninger er så opptatt av (eller engang veit...) hvilket sokn de tilhører i dag. Her på bygda ble mange nye sokn oppretta på 1990-tallet. Samtidig er det jo en del som ikke er medlemmer av statskirka, og disse tilhører jo ikke noe sokn i det hele tatt?
Når gateadresser tas i bruk i stadig flere kommuner, er kanskje dette en basisopplysning som burde tas med i malen, muligens på bekostning av sokn. Med gateadresse blir det langt lettere å finne eiendommer på kart.
Andre forslag til basisopplysninger i maler som gjelder garder og småbruk: a) er garden bortleid (i så fall fra når?), b) første traktor, c) hvor lenge mjølkeku (gjelder særlig flatbygdene, der "alle" hadde ku til ca. 1950, men der det i dag er et bittelite antall produsenter igjen).
Mange løse tanker her, du får fordøye litt......--Trond Nygård (Kallrustad) 10. des 2009 kl. 12:09 (CET)
Jeg svarer på det jeg umiddelbart tror jeg har et svar på ;) så får vi heller ta en runde til - ok?
Sogn - se malen helt i bunnen - under kategoriene (ja, den skal være under dem :)) Det er den som mater automatisk genererte lister med informasjon. Og ja, den synes ikke - det er helt riktig. Jeg har forstått det slik at sogn er en identifikator ifht matrikler, og ikke direkte kirker i denne sammenhengen. Dersom vi hadde brukt kommunetilhørigheten kommer vi i klemme med de naturgitte navnene etterhvert som flere småkommuner slås sammen, mens det er mindre mulighet for slikt dersom vi bruker sognene fra dengang om jeg har skjønt alt rett ;)
Jeg er enig med deg i at vi kan komme til å trenge flere identifikatorer, og jeg tror vi bør holde oss til det systemet som er igang for gårdene. Der vi kan få krasj, ville jeg da heller si «Bergsbakken under Berg (Nordlia)» enn å ta med «i», blant annet fordi det hender at det er uenighet om det er «i» eller «på» som er rett.
Gateadresse og andre basisopplysninger bør relativt enkelt kunne føyes til som alternative felt i den synlige infoboksen ;) Det kan også godt hende at andre opplysninger er interessante, det takler vi etterhvert. Det har også kommet spørsmål om hvorvidt denne infoboksen som heter matrikkelgård også skal brukes på «vanlige» gårder, personlig mener jeg vi bør gjøre det.
Senter stafett-pinnen tilbake nordover :) Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 12:20 (CET)
Ok så langt, enig i at infobokser kan brukes om alle slags jordbrukseiendomme. Men jeg er ikke helt komfortabel med artikkelnavn som «Bergsbakken under Berg (Nordlia)»....Er det forresten alt nå mulig å legge inn andre opplysninger i infoboksene, som gateadresse, første traktor o.l.?
Greit, da tar vi et par runder til på artikkelnavn, og så kan jeg fikse felt til gateadresse i neste pause - postnummer er det allerede plass til. Kan ikke du sette opp noen ønsker om felt (gjerne med et rimelig kortfattet navn) på malens diskusjosside? Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 14:27 (CET)
Takk! Kan du forresten sende distré meg en lenke til malen, klarer ikke å finne den i farten!--Trond Nygård (Kallrustad) 11. des 2009 kl. 10:48 (CET)
Helt klart! Mal:Infoboks_gard :) Siri Johannessen (Siri J) 11. des 2009 kl. 13:01 (CET)
Den fikset du fint! Jeg har gjort et par ting til - jeg splittet av innleggene dine til en egen tråd slik at de ikke drukner, og la inn det nye feltet både i kopieringsmalen og forklaringen (pluss at jeg fjernet fødselsdato...) Kun felter som fylles inn vil vises, men det tror jeg du allerede har sett ;) Siri Johannessen (Siri J) 11. des 2009 kl. 13:49 (CET)

Dagboken

Hei Trond, jeg var såvidt innom og testet litt layout her. Synes det er litt synd at datoene ikke kommer tydeligere frem, la inn italics - synes bold ble for sterk, er dette en vei å teste litt tror du? Siri Johannessen (Siri J) 21. des 2009 kl. 11:55 (UTC)

Hei. Mulig at datoene bør komme tydeligere fram. Kam jeg tenke litt mer på det? Et problem med kursivering er at det er såpass mange datoer og dermed tilsvarende mye i kursiv (drukningsfare?). Ellers er jeg godt fornøyd med den elegante måten du gjorde innholdsboksen mer diskret på. Regner med å skrive litt på wikien i romjula, men uansett må du ha ei fin jul uansett hvor du befinner deg i verden! Takk for god hjelp og bra diskusjoner på wikien.--Trond Nygård (Kallrustad) 22. des 2009 kl. 11:10 (UTC)
c",) (stomperud-smiley) Klart du kan tenke videre, jeg synes det er vrient selv - kanskje legge dem per måned? Slik det er nå blir det lett tungt å finne frem i, noe jeg synes er leitt. Gode dager - og kanskje vi sees? Siri Johannessen (Siri J) 22. des 2009 kl. 13:23 (UTC)
Hei Siri. Har du hatt ei fin jul så langt? Går det forresten an å søke på ord i en enkelt artikkel på wikien? En (etter hvert) lang artikkel som Haug-dagboka ville blitt enda mer verdifull hvis en for eksempel kunne søke på Jørgenset.--Trond Nygård (Kallrustad) 28. des 2009 kl. 12:11 (UTC)
Aiii, jeg har ikke svart deg :( Sorry! Jo, søk virker sjekk dette. Tror vi må finne en løsning på den store artikkelen etterhvert. Den blir kraftig tung, og vil nok allerede kunne være vanskelig å håndtere for en del maskiner. Dele per måned, med noen stikkord i toppen slik at vi kan lenke dem inn i hovedartikkelen? ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. feb 2010 kl. 12:48 (UTC)
Hei Siri! Har akkurat gjennomført ei todeling av noteringsboka. Får se om det hjelper litt foreløpig. Ellers skal jeg prøve søkemuligheten!--Trond Nygård (Kallrustad) 18. feb 2010 kl. 12:53 (UTC)
Ang. søk. Har akkurat prøvd, men problemet er fortsatt at jeg ikke kommer til stedet i teksten der "Jørgenset" er nevnt, men til toppen av sida.....Mulig at du misforsto det jeg mente. Ellers enig i at en hovedartikkel om dagboka kan være fornuftig, altså en artikkel der det kan lenkes til f.eks. 1880-1890, 1900-1910 osv. Tror at deling av hvert år i måneder oftest blir litt for små avsnitt, har i stedet gjennomført årstidsdeling, omtrent slik arbeidsåret i jordbruket var.--Trond Nygård (Kallrustad) 18. feb 2010 kl. 13:02 (UTC)

Om Kvem forsøksgård

Hei, jeg ser du har vært inne på Skjeppsjø-artikkelen min. Hyggelig å bli lest, og morsomt at Hveem eller Kvem er eget oppslagsord. Jeg våger meg frampå med en liten opplysning: Det var Kvem søndre (gnr.73) som ble forsøksgård i 1948, altså samme gård som hadde Holosetra på Skjeppsjøen. Vennlig hilsen Nina Hveem Carlsen 20. jan 2010 kl. 17:17 (UTC)

Takk for den tilføyelsen! Trur det er samme gard som før ble kalt Mell-Kvem. Er det forresten fra den garden etternavnet ditt stammer fra? Helsing Trond Nygård--Trond Nygård (Kallrustad) 20. jan 2010 kl. 20:56 (UTC)

Ja, min mor kom fra den gården, som ble solgt i 1946 og ble forsøksgård i 1948. Det har vært mye fram og tilbake med disse kvems-gårdene, sammenslåinger og utskillinger av gårdparter osv, så jeg vet at det er en del forvirring omkring hva som er hva fra gammelt. Pål Gihle forsøkte en gang å forklare meg noe av dette, men jeg husker ikke mye av det. Men utfra pantebøkene (Digitalarkivet) ser det ut til at Mellom-kvem østre er gnr. 74 og Mellom-kveem vestre er 75, mens altså Søndre er 73. Den ligger jo også markert sør for de andre kvemsgårdene, som ligger på rekke og rad litt over. Vennlig hilsen Nina Hveem Carlsen 21. jan 2010 kl. 07:44 (UTC)

Komplisert dette med Kvem (ikke bare navnet, Kvem eller Hveem?). Trur vi har litt rett begge to når det gjelder Søndre eller Mell-Kvem. 1904-matrikkelen viser at gnr. 73,1 og 75,2 da hadde samme eier, nemlig Peder Johannesen. Bnr. 73,1 ble ifølge Trygve Kjellbakken (intervjua av meg i 2001) kalt Madamsgarden som sjølstendig gard, etter ei dame som dreiv garden uten "karhjelp". Gnr. 74 og 75 er derimot Mell-Kvem. Mulig at jeg har misforstått kildene og eierhistoria, men slik kan både din og min versjon være riktig!--Trond Nygård (Kallrustad) 21. jan 2010 kl. 13:00 (UTC)
Dette var jo veldig morsomt. Ja, vi har nok rett begge to, men jeg tror du har mest rett! Jeg var inne på Digitalarkivet og fikk opp pantebokinnførsler på Hveem, og jeg finner navnene på mine besteforeldre og oldeforeldre på adskillige gårdparter på både 73, 74 og 75. Det har vært en salig blanding av jorder og gårdparter som har utgjort gården. Tilslutt ringte jeg min mor, som vokste opp på Hveem, og hun bekrefter at gården het Mell-Kvem og at det ikke var noe som het Søndre Hveem som hun husket, men at det må ha vært en gårdpart som bestemoren drev, og som Holoa på Skjeppsjøen hørte under (derav gnr 73). Det var nemlig bestemoren- Gustava- som eide og drev Holosetra. Da vil jeg tro at (deler av) både Gnr. 73, 74 og 75 utgjør Forsøksgården, som du riktig kaller Mell-Kvem.
Madamsgarden lå rett inntil gården og var en del av det hele. Den må være oppkalt etter Anne Hansen, svigermor av Peder Johannesen som du nevner. Hun var gift med en lærer som store deler av livet bodde langt borte (Hamar, Vestfold) mens hun drev gården. Hun var visst en sterk dame, ganske liten og nokså hissig, har jeg hørt. Det hadde vært morsomt å samle mer informasjon om gården og så skrive litt om et her? Vennlig hilsen Nina Hveem Carlsen 22. jan 2010 kl. 10:00 (UTC)


Edvard lund handelsgartneri

Hei, ser at du har rettet følgende: og hadde praksis fra Killingrud gård, som den gangen hadde en stor grønsakproduksjon. til gården Killingrud. Beklager, men detter er etter min mening feil. Dette var opprinnerlig et gods med navnet Killingrud Gods. Siden er navnet endret til Killingrud Gård. Dette er også betegnelsen på gården i telefonkatalogen. Med hilsen --Magne Grønvold 8. mar 2010 kl. 19:51 (UTC)

Hei Magne! Har her brukt de generelle retningslinjene for gardsnavn, der vi er restriktive med å henge på gård/gard. For Eiker har Bent oppretta en mengde gardsartikler, der de aller fleste greier seg godt uten gård/gard til slutt, f.eks. Korshorgen, Korvald. Men jeg er enig i at det kan gjøres unntak, særlig der det er viktig å skille gården fra f.eks. et boligområde/tettsted med samme navn. på Gjøvik har vi Gjøvik gård, som heter nettopp det for ikke å rotes sammen med byen Gjøvik. Veit ikke hvordan det er med Killingrud?--Trond Nygård (Kallrustad) 9. mar 2010 kl. 08:18 (UTC)
Hei igjen. Ja jeg er klar over de retningslinjene, men her heter gården Killingrud Gård.

Med hilsen --Magne Grønvold 9. mar 2010 kl. 10:45 (UTC)

Ulven (strøk i Oslo

Etter at du har flyttet Ulven, kan du samtidig opprette Ulven gård? Personlig synes jeg det blir for tynt å ha en artikkel om begge, men det kan jo forandre seg etter hvert. Omdirigeringen bør kanskje heller være en pekerside. Vidar Iversen (Vidariv) 9. mar 2010 kl. 09:45 (UTC)

Hei! Skal prøve å opprette en artikkel om gården Ulven! Når vi får mer stoff, bør det holde til en egen artikkel om strøket og en om gården. Samtidig er det greit det står litt om gården under strøket, da en slik kan lese om opphavet til navnet og området.--Trond Nygård (Kallrustad) 9. mar 2010 kl. 09:52 (UTC)

Dobbeltkategori

Jeg ser du har fjernet dobbeltkategorisering på noen av kartene jeg har lagt inn og lurer på hvorfor. As-arne [] 23. mar 2010 kl. 08:18 (UTC)

Hei. Når prøvd å rydde litt opp i kartkategoriene, da disse er litt rotete. Historiske kart er f.eks. nesten overflødig som kategori på et nettsted som primært inneholder historisk materiale. Men når det gjelder f.eks. Strøk i Oslo kommune, har jeg kanskje vært litt kjapp. Kan gjerne legge inn igjen denne, da dine kart over Akerselva og Dælenenga jo nettopp er strøkskart, altså for deler av byen. Beklager iveren her! Ellers er det moro at flere legger ut kart, en av mine egne favorittkilder. Har sjøl publisert kartografens Ivar Refsdals bykart i egen kategori. Helsing Trond=Trond Nygård (Kallrustad) 23. mar 2010 kl. 08:30 (UTC)
Helt greit! Var mest nyskjerrig. As-arne [] 23. mar 2010 kl. 08:34 (UTC)

Kapp

Hei Trond :) Har du et bilde til denne? Jeg rydder i vedlikeholdskategorier igjen ;) Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2010 kl. 00:53 (CEST)

Hei Siri! Har nå fjerna den døde lenka. Skal se om jeg kan finne et nytt Kapp-bilde en av de nærmeste dagene.Trond Nygård (Kallrustad) 26. apr 2010 kl. 10:13 (CEST)
Takker :) - og som du skjønner driver jeg fremdeles å feier i krokene ;) Siri Johannessen (Siri J) 30. apr 2010 kl. 12:13 (CEST)

Anders Østbye (1849-1928)

Hei, under rydding fant jeg denne mannen. Han er kategorisert som person fra Eid kommune i Romsdal. Jeg antar at det skal være Rauma kommune nå? Den eneste Eid kommune som finnes idag ligger i Sogn og Fjordane. Håper det er ok at jeg har omkategorisert ham til Person fra Rauma kommune? Siri Johannessen (Siri J) 30. apr 2010 kl. 12:12 (CEST)

Hei. Jeg finnes ikke lokalkjent i Romsdalen, så jeg stoler på at du har rett! Vanlig praksis er vel at personer blir kategorisert til dagens kommuner.Trond Nygård (Kallrustad) 30. apr 2010 kl. 12:22 (CEST)

Kildearkivet

Hei Trond :) Jeg holder som du kanskje har oppdaget hus i kildearkivet nå - låser kilder og merker dem slik at folk skjønner de skal legge igjen bemerkninger på diskusjonssidene ;) Av dine brev-artikler har jeg hittil funnet to jeg undrer meg litt på, og jeg håper du vil se nærmere på: Kjeldearkiv:Brev fra A. C. Lie til Johan Castberg høsten 1907 er ikke transkribert - enda? og Kjeldearkiv:Brev fra Georg Stang til Johan Castberg 29/7 1907 er merket «under arbeid». Jeg har ikke låst noen av disse, siden du da ikke vil kunne gjøre noe med dem... Vil du sjekke opp? :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2010 kl. 05:23 (CEST)

Har gjort noe layout på Kjeldearkiv:Lån til nydyrking på Øver-Kallrustad, slik at det ble behandlet på samme vis som Castbergbrevene - er det ok for deg, eller skal jeg stille tilbake? Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2010 kl. 09:48 (CEST)
Hei. Fint med det layout-arbeidet! Ellers har jeg fjerna under arbeid-malen på Stang-brevet. Når det gjelder brevet fra A. C. Lie, har jeg p.t. ikke tid til å transkribere......Trond Nygård (Kallrustad) 3. mai 2010 kl. 09:50 (CEST)
Ok, da lar jeg inntil videre være å låse det brevet - vil du si ifra når du er ferdig? Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2010 kl. 09:51 (CEST)
OK!Trond Nygård (Kallrustad) 3. mai 2010 kl. 09:53 (CEST)

Det er visst deg jeg snakker mest med idag :) Jeg snudde litt på Postkort fra Martha til Karoline Daffinrud 1918 også, er ikke heelt fornøyd, men ville prøve å få sammenhengen mellom bilde og transkriberingen. Er det ok for deg slik? Dessuten tenker jeg litt på OC Haugs noteringsbok, jeg er litt fristet til å dele sidene inn i 10-årsperioder for å unngå at de blir så store. Kanskje gjøre noe ala Kjeldearkiv:Brev frå Lesja til Amerika og Kjeldearkiv:Brev frå Lesja til Amerika/Frem til 1900 etc. Hva tror du? Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2010 kl. 11:03 (CEST)

Ville ikke låse Kjeldearkiv:Noteringer frå Nordlien 2010-, så jeg la inn en variant av Under arbeid-malen som jeg laget for denne anledningen. Kanskje virker det ;) Stoler uansett på at du har den siden på overvåkning :) Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2010 kl. 11:12 (CEST)

Jøje meg :) tre til som jeg venter med å låse pga mulig transkribering: Kjeldearkiv:Totens Bygdebok 1946 Øver-Kallrustad, Kjeldearkiv:Totens Bygdebok 1946 Granum og Kjeldearkiv:Totens Bygdebok 1946 Ner-Kallrustad. Jeg har sett på skriften, men våger meg ikke ;) Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2010 kl. 11:52 (CEST)

Hei Siri. Trur ikke jeg har kapasitet til å transkribere disse nå, så du får avgjøre om de bør låses eller ikke. Helsing TrondTrond Nygård (Kallrustad) 6. mai 2010 kl. 09:28 (CEST)

Gårdsartikler og maler :)

Hei, ser du har lagt inn flere nye, og vil bare minne deg om å legge inn malene ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. jul 2010 kl. 20:05 (CEST)

Takk for påminninga! Skal legge dem ut når jeg har grovskrevet resten av gardsartiklene i denne "bolken", d.v.s. tidlig i neste uke.Trond Nygård (Kallrustad) 29. jul 2010 kl. 10:13 (CEST)

Vinmonopol

Heisann Trond. I sommer en gang la du inn en haug artikler om diverse vinmonopol rundt om i landet. Fint, men de fleste av disse artiklene er nå Foreldreløse, noe som er synd. I den forbindelse hadde det vært kult med en artikkel om Vinmonopol som helhet. Det hadde vært interessant i seg selv, dessuten kunne en slik artikkel i tillegg inneholde en liste over vinmonopol, noe som kunne gjøre at alle de små vinmonopolartiklene ikke var foreldreløse lengre. Va tycks? Vennlig hilsen Marthe Glad 9. aug 2010 kl. 15:43 (CEST)

Hei Marthe. Sikkert en god idé! Skal se i slutten av uka.Trond Nygård (Kallrustad) 10. aug 2010 kl. 10:25 (CEST)
Supert! Det haster virkelig ikke, men det kunne vært en fin måte å få aktivisert artiklene du lagde tidligere i sommer :) Vennlig hilsen Marthe Glad 10. aug 2010 kl. 11:21 (CEST)
Fikset en dpl-dings etter spm fra Marthe, den ligger i bunnen av artikkelen Vinmonopolet nå. Kategoriserte i samme slengen også nevnte artikkel i Kategori:Vinmonopolet som hovedartikkel der. Artikler om bedrifter bør også ligge som hovedartikkel (dvs utenfor vanlig sortering) i kategorier som bærer samme navn ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 4. okt 2010 kl. 03:12 (CEST)
Flotte greier Siri, det var bra. Vennlig hilsen Marthe Glad 4. okt 2010 kl. 15:40 (CEST)

Infoboks:Gard

Hei Trond! Takk for frågan. Jeg fjernet midlertidig enheten (mål) slik at linjen om areal skal gjemmes, og inviterte to mannfolk med til å snakke mer om definisjonen som bør brukes mht areal på Malsamtale:Infoboks_gard#Areal. Den linjen kom til stand da jeg var i Austefjorden, de to har langt mer praktisk erfaring enn hva jeg har i slike ting selv om jeg er av jord-slekt. God uke! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 4. okt 2010 kl. 03:12 (CEST)


Administrator

Hei Trond! Velkommen som administrator! Flott at du vil bidra på den biten også. :) Du får litt flere muligheter enn du har hatt som veileder. Vi har nettopp lagt ut en sjekkliste der vi har listet opp noen av administratorenes oppgaver. I god wikiånd er den foreløpig litt umoden og trenger en del bearbeiding. Kjempefint om du, som fersk administrator, kan komme med innspill slik at oversikten blir brukervennlig og nyttig i administratorarbeidet. Ellers kan du ta kontakt med Marthe for å få en innføring i administratorjobben. Marianne Wiig 6. okt 2010 kl. 10:19 (CEST)

Takk for oppgradering til administrator, Marianne! Skal etter hvert se på lista og komme med tilbakemeldinger.Trond Nygård (Kallrustad) 6. okt 2010 kl. 10:54 (CEST)

Kategorier etter område

Heihei, gikk gjennom meieri-kategoriene etter område nå. De må kategoriseres som "XX fylke" i tillegg til Meieri etter område|XX. Bare da havner de inn under fylkeskategoriene, noe som nok er viktig hvis de skal havne på lister og sånt. Jeg har ingen aning om hvorfor det er sånn, siden jeg bare er en stakkars wiki-koder, men det er visst sånn :-) Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 17. nov 2010 kl. 11:40 (CET)

Hei Ida. Fint du sier fra om dette. Skal kikke på kodinga di, trudde jeg hadde skjønt oppsettet, men mangt er visst mer komplisert enn en først kunne ane....Trond Nygård (Kallrustad) 17. nov 2010 kl. 11:43 (CET)
Ja, jeg har stort sett lært meg dette og hint ved å se på hva andre har gjort. Problemer oppstår med dette når man tilfeldigvis ender med å kopiere noe som andre har gjort feil... noe jeg har gjort en del ganger, med tilhørende opprydningsjobb etterpå! Men dette skal visst være riktig. Ida Tolgensbakk 17. nov 2010 kl. 14:03 (CET)

Stavtrullær

Hei! Jeg har fått beskjed av Dagfinn Werner Ellefsen. Han hadde lært ordet av moren sin. I boka "Fram og tilbake på Torstrand" av Per Nyhus står det om en tønnefabrikk hvor en rullet tomtønner, men ordet "stavtrullær " blir, så vidt jeg vet, ikke anvendt. Håper dette var til hjelp. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 24. nov 2010 kl 19:01 (CEST)

Bydeler igjen

Prøvde meg med en liten "instruksjonstekst" i selve Kategori:Bydeler. Kan du titte og se om det er formulert på en måte som folk forstår? Vennlig hilsen Marthe Glad 26. nov 2010 kl. 13:18 (CET)

Hei. Dette så bra ut, gjorde bare et par småjusteringer. God helg, Marthe! Trond Nygård (Kallrustad) 26. nov 2010 kl. 13:21 (CET)

Bakkeli (Nordlia)

Hei Kallrustad! Dette var interessant. Jeg har en navnebror i disse traktene. Slekten hans kommer kanskje derfra. Min familie tok navnet Bakkeli etter et hus i Ferjeveien på Framnes utenfor Sandefjord. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 1. des. 2010 kl. 12.18 CET)

Kategorisere bilder

Hei hei, og takk for sist! Tenkte jeg skulle minne deg på å huske på å kategorisere også bilder :-) Jamfør Gjøvik kalkfabrikk. Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 13. des 2010 kl. 09:36 (CET)

Hei Ida! Det var et hyggelig og interessant seminar dere hadde laga til. Skal se på bildekategoriseringa du nevner! Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 13. des 2010 kl. 10:40 (CET)
Takk! Ida Tolgensbakk 13. des 2010 kl. 10:45 (CET)

Realf Ottesen

Hei og godt nytt år! Du skrev i din artikkel om Realf Ottesen at han var fylkeshelsesjef i 21 år: fra 1967-1987. Det er jo 20 år. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 17. jan 2010 kl. 10:56 (CET)

Hei, godt observert! Baserer meg på en nekrolog i Aftenposten, der denne hoderegninga er brukt....Normalt blir 1967-1987 20 år, ,men hvis han ble ansatt tidlig i 1967 og gikk av før nyttår i 1987 blir det 21. Vanskelig å si sikkert uten å kjenne de eksakte datoene. Kan redigere litt for å unngå spørsmålet om 20 eller 21 år. Nyttårshelsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 17. jan 2011 kl. 11:00 (CET)

NRK

Hei! Du skrev at i NRKs barndom lyttet hele Norge på de samme programmene. Jeg har lånt Hans Fredrik Dahls trebindsserie om NRKs historie og vært innom Wikpedias artikkel om NRK Sørlandets Julius hougen og Nordlands fylkesleksikons artikkel om NRK Nordland. . Bergen lokal ble opprettet i 1937, NRK Sørlandet trolig i 1933 og NRK Nordland i 1934 med Leif Jensson som sjef. Disse kontorene har nok produsert en del programmer på egenhånd. Bergen lokal var nesten som et slags NRK 2. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 28. jan 2011 kl. 14:23 (CET)

Hei Morten. Her har nok jeg vært litt kjapp. Har alltid ment at 1970-tallet var gjennombruddet for distriktskontorene, men dette må nok nyanseres. Gjør alle endringer du mener er nødvendige her. Intensjonen min med å skrive om dette i NRK-artikkelen var egentlig å lage en mer lokalwikitilpassa artikkel, men har dessverre ikke så mye kilder her jeg sitter. Flott at du har NRK-verket foran deg. Bare skriv i veg! God helg.Trond Nygård (Kallrustad) 28. jan 2011 kl. 14:27 (CET)
Hei! NRK var jo etterfølgeren til Kringkastingsselskapet A/S. Det hadde mange senderstasjoner rundt om i landet som laget lokale sendinger, så egentlig er distriktsprogrammene eldre enn NRK. God helg til deg også. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 28. jan 2011 kl. 14:39 (CET)
Hei. Godt poeng. Dette må vi få fram på wikien.Trond Nygård (Kallrustad) 28. jan 2011 kl. 14:37 (CET)

Hektesyerske

Hei Trond, i en eller annen artikkel (husker ikke hvilken i farta, og jeg får ikke opp noe når jeg søker) skrev du om ei som sto oppført med "Hektesyerske" som jobb. "Montro hva det er?", la du til. Om du tar en titt i Hulda Garborgs bok "barn i by" fra 1913 (ligger som pdf). I den første novella jobber hovedpersonens mor, og dermed også hovedpersonen med å sy knapper i busseruller. Jeg gjetter på at hektesyerska di kommer innafor det samme. Ikke-faglært arbeid i konfeksjon og eller skredderi som i stor grad ble gjort av kvinner hjemmefra i stedet for av fagfolka.

Takk! Da skal jeg se om jeg finner igjen denne hektesyerska! Ellers var det en del med samme yrkestittel som sydde hekter til salgspakninger, på oppdrag for hekteprodusentene, som Mustad på Gjøvik.Trond Nygård (Kallrustad) 15. mar 2011 kl. 12:33 (CET)
Ah, det er også mulig. For en jobb! Vennlig hilsen Marthe Glad 15. mar 2011 kl. 16:58 (CET)

Språkform

Hei Trond. Jeg rettet opp litt i språket på det du la inn i Ove Holgersen Vind til mer konservativt bokmål (uten a-former) siden artikkelen ble ført i tastaturet slik opprinnelig. Det er også grunnen til at jeg forandret garden til gården. Etter hva jeg mener huske skal vi følge artiklenes opprinnelige språkform, skal vi ikke? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2011 kl. 14:34 (CEST)

Du har helt rett, Siri! Du er tilbake for fullt på wikien? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 3. mai 2011 kl. 14:43 (CEST)
Flott vi er enige ;) Mht fullt tilbake, så er det noe i alle fall, driver mest med teknikken bak for tiden - men tar og av og til et større tak i rengjøringen og hjelp av nye brukere her ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2011 kl. 14:48 (CEST)
Apropos teknikk. Går det an å fikse problemet med alfabetiseringa i kategoriene, jeg tenker på at å kommer før ø i kategoriene? Dette er faktisk korrekt i Sverige, men inte hos norrbaggarna....Trond Nygård (Kallrustad) 3. mai 2011 kl. 15:11 (CEST)
Det bør kunne fikses, ja. Skal notere meg det og sjekke ;) Om du snubler over flere slike ting, kan du gjerne sende en epost til webserver@lokalhistoriewiki.no og ;). Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2011 kl. 15:14 (CEST)

tekniks kröll eller noe slikt ;)

Hei Trond! Den .svg'en du slettet var nok lastet opp, men pga tekniske problemer ble ingen thumbnail generert, og dermed vises den ikke. Det jobbes med saken ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2011 kl. 11:48 (CEST)

Takk for info! Håper du får gjenoppretta fila.Trond Nygård (Kallrustad) 6. jun 2011 kl. 11:49 (CEST)
Det kan jeg, etter hva jeg vet. Vurderer å la det ligge akkurat nå - opplaster vet om problemet... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2011 kl. 11:54 (CEST)

Huseby i Skedsmo

Takk for gavene Marthe og Trond! Nils Steinar Våge 18. aug 2011 kl. 16:46 (CEST)

Olava Pedersen

Hei - så du samtalesiden hennes? :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2011 kl. 12:12 (CEST)

Hei. Trur vi var inne på DIs-sida omttrent samtidig......Det er nok den riktige Olava.Trond Nygård (Kallrustad) 26. okt 2011 kl. 12:26 (CEST)

Flytting av artikler

Vær så snill - bruk flyttefanen og ikke klipp-og-lim? Flyttefanen er den eneste måten som artikkelens historikk forblir knyttet til artikkelen... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2011 kl. 12:12 (CEST)

Hei Siri. Dette har du helt rett i. Når det gjelder Glassverksgata på Gjøvik, var jeg redd for at jeg ikke fikk gjort om Glassverksgata til pekerside ved nettopp å flytte. Mener å huske et slikt tilfelle tidligere. Men kanskje det er noen triks jeg ikke kan her....Trond Nygård (Kallrustad) 26. okt 2011 kl. 12:24 (CEST)
Når du flytter, blir den gamle siden gjort om til omdirigering. Det kan gjøre den litt tricky å komme inn på, men om du går via omdirigeringen til artikkelen vil du se at det ligger en lenke under artikkelnavnet som sier f.eks. (Omdirigert fra Jurgensen (handelsmenn i Mosjøen)). Om du klikker på den lenken som ligger der kommer du til omdirigeringssiden som du da kan redigere på vanlig vis ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. okt 2011 kl. 12:45 (CEST)
Takk for oppklaring! Da prøver jeg det seinere.Trond Nygård (Kallrustad) 26. okt 2011 kl. 13:44 (CEST)

Visste du at...

...bilder også kan flyttes? Jeg ser du slettet en hel haug for en dag eller to siden, og flytting kan være et OK alternativ i slike tilfeller... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 1. nov 2011 kl. 07:57 (CET)

Hei Siri. Da serveren vår ble oppgradert sist, forsvant muligheten for å flytte bilder......Derfor denne omstendelige prosessen med først å slette, dernest laste opp bildet på nytt (med nytt navn).Trond Nygård (Kallrustad) 1. nov 2011 kl. 10:07 (CET)
Hm. Jeg kan i alle fall fremdeles flytte bilder. Antagelig er det ikke lengre mulig for administratorer å gjøre det. Om slikt skjer, så mail meg - jeg kan hoppe imellom ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 1. nov 2011 kl. 10:14 (CET)

INK på nett

Med anledning av Norske konversasjonsleksikon og lokalhistorien vill jag upplysa om länken http://runeberg.org/ink/ --LA2 [] 24. nov 2011 kl. 11:00 (CET)

Takk for tips! Du må gjerne forbedre artikkelen og legge inn denne og andre lenker. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 24. nov 2011 kl. 11:09 (CET)
Jag inser att jag kan redigera själv, men jag vill inte komma i närheten av att bli misstänkt för link spamming. --LA2 [] 24. nov 2011 kl. 11:42 (CET)
Hei igjen. Hyggelig at Runeberg-prosjektets leder er med på wikien vår! Forstår godt at du ikke vil legg einn akkurat den lenken sjøl! Skal på det når jeg har litt bedre tid.Trond Nygård (Kallrustad) 24. nov 2011 kl. 11:56 (CET)

Kategori Mosjøen

Vel, tjener den egentlig noen hensikt? Idag samler den bare opp – usortert – en haug med artikler som har en eller annen relevans til Mosjøen. Bedrifter, gater og så videre. Derfor har jeg prøvet å bruke denne kategorien kun på overordnede artikler, blant andre Mosjøen, Næringsliv i Mosjøen og Liste over gater i Mosjøen.

--- Aaemn784 [] 14. des 2011 kl. 18:09 (CET)

Velkomsthilsen

Det er ofte en god ting å si «Skriv gjerne om deg selv!» istedenfor å spørre «Kan du skrive om deg selv?». Dette «Kan du ...» er diffust, og mitt inntrykk er at folk oppfatter det veldig ulikt. Jeg selv er blant dem som vanligvis oppfatter det negativt, og særlig i skrift, hvor man ikke har noen stemme å forholde seg til.

--- Aaemn784 [] 14. des 2011 kl. 18:09 (CET)

Hei. Det er riktig at en ikke har noen stemme å forholde seg til i skrift. Et ekstra problem oppstår når mottakeren er anonym. NLI har bestemt at fra 1. januar skal alle nye brukere oppgi sitt virkelig navn, slik at vi veit hvem vi har med å gjøre. I de 16 dagene som gjenstår av den "gamle" ordningen, vil vi på det sterkeste oppmuntre nye brukere til å gi seg til kjenne. Kjenner du forresten den nye brukeren, som jeg muligens var litt uhøflig mot? Ser at også han er interessert i Mosjøen.Trond Nygård (Kallrustad) 15. des 2011 kl. 11:02 (CET)
La meg få tilføye at jeg ikke mente at «Kan du ...» i ditt tilfelle var uhøflig, men at mange oppfatter «Kan du ...» slik. Jeg har gjennom mitt halvannet år her ansett din kommunikasjon som meget behagelig.
Jeg ser ærlig talt ikke hva problemet med anonymitet er (pr. den 15/12) når en bruker som vedkommende legger inn et par setninger med informasjon om navn, fødselsdatoer og når to forretninger ble åpnet/nedlagt, noe som dessuten later til å ha vært det eneste formål med opprettelsen. Hadde en ny bruker tilføyet tilsvarende opplysninger om en arbeider- eller bondefamilie, så ville vedkommende ikke ha blitt møtt med den samme mistenksomhet, men siden det er om en familie som bor i by og som ovenikjøpet driver en småbedrift, – da gjelder det å være på vakt! Tenk at også byfolk må ha et levebrød! Jeg tror at folk utenfor byen anser dette med bedrifter som noe eksotisk. Det er muligens en arv fra gamle tider. Jeg kan slå fast at de fleste av familiene som har fått artikkel her, er høyst vanlige og jordnære mennesker. Man kan ikke med det blotte øye skjelne dem fra arbeidstakere i byen. Virkeligheten er i alle fall den at byfolk ikke har praktisk adgang til tilstrekkelige mengder dyrkbar jord og dermed finner arbeide og næring i handel, håndverk og (lett)industri. Det å mistenkeliggjøre folk som utfører ærlig arbeide, tar jeg avstand fra.
Kvalitet og habilitet har ingen direkte sammenheng med hvorvidt man er anonym. Jeg opptrer anonymt, men jeg ville aldri i verden ha funnet på å skrive noe slikt som David Seierstad, som, med all respekt, kjære og aktede medbruker, språkmessig er svært uheldig og problematisk. Superlativer og ord som «høvding» flyter over i hverandre. Du burde virkelig moderere språket. Jeg er også sterkt kritisk til Liste over Norges monarker, som blant mye annet førte Hårfagreætten helt ned til 1319(!) enda nyere forskning har fastslått at det er fullstendig utelukket at denne ætten levde lenger enn til Harald Halvdanssons sønnesønn. Også denne artikkelen ble skrevet av en som benytter fullstendig navn. Nei, jeg har god samvittighet for min anonymitet og kvaliteten på mine bidrag. I de forsvinnende få tilfeller hvor jeg har benyttet ordet «størst», er det en rent objektiv beskrivelse, for eksempel i Lind & Greva. Deres størrelse var nærmest uten sidestykke i byen, og da er det uproblematisk å påpeke dette overfor folk som ikke kjenner til foretaket.
Ellers har jeg ingen lyst til å spekulere i offentlighet om hvem som kan være hvem. Åpen diskusjon om hvem som kan befinne seg bak et brukernavn, er ikke bare uheldig, men trolig også i strid med loven. Man kan bli anmeldt og straffet hvis man avslører noen. Man må aldri gjøre forsøk på å avsløre identiteten til en bruker som har valgt å være anonym. Jeg er uansett sjeleglad for at denne nye brukeren ikke ble konfrontert og blokkert av den som nylig gjorde noe liknende. Da ville jeg ha vært flau på vegne av Lokalhistoriewiki.
Dette innlegget er ikke rettet mot deg selv om det skrives på din samtaleside, men er bare noen alminnelige tanker omkring dette med anonymitet.
--- Aaemn784 [] 15. des 2011 kl. 16:31 (CET)
Noen burde forresten gi vedkommende en standard velkomsthilsen, slik som andre brukere får.
--- Aaemn784 [] 15. des 2011 kl. 16:34 (CET)
Til Aaemn 784. Jeg har lest artikkelen om David Seierstad om igjen. Jeg kan ikke forstå hva du mener med at superlativer og ord som høvding flyter over i hverandre. Når for eksempel ordet «høvding» brukes i artikkelen, så er ikke det en refleks av artikkelforfatterens vurdering, men et uttrykk for samtidens karakteristikker. Og når forfatteren for eksempel skriver at Seierstad var «tungt» involvert i bygdestyret, så er dette riktignok et vurderende utsagn, men et vurderende utsagn som klart reflekterer omfanget av oppgaver Seierstad påtok seg, altså en empirisk basert vurdering. Jeg mener for øvrig at dette angrepet på en medbrukers artikkel er klart usaklig, fordi det har en ubehagelig tone (riktignok sukret med noen høflig duperende tiltalefraser), og fordi det ikke inneholder argumenter.Ola Alsvik 16. des 2011 kl. 15:51 (CET)
Nu var eksemplene riktignok ment å underbygge påstanden om at man ikke kan sette likhetstegn mellom anonymitet og kvalitet/habilitet, men siden jeg nevnte konkrete artikler, må jeg også godta å argumentere for hvorfor. Jeg beklager til Kallrustad for at jeg ikke straks kom med argumenter.
Jeg kjøper ikke argumentet om at datidens ordbruk er normativ i 2011. En historiker skal primært skildre et historisk objekt deskriptivt og med så nøytrale/universelle ord som mulig. Det betyr at ord som høvding bør kursiveres/settes i anførselstegn (slik som forfatteren gjør ett sted i artikkelen), plasseres i en kontekst eller tildeles en kort forklaring. Hvorvidt det dreier seg om sagaers bestilte hylling av konger eller Bjørnstjerne Bjørnsons rosende omtale av en parti-/ideologisk felle(?), bør man behandle uttalelsene kritisk. Jeg selv har i flere tilfeller måttet gå inn og moderere jublende omtaler av næringslivsfolk i Mosjøen før jeg formidlet dem til Lokalhistoriewiki.
1.) Angående høvding
Ordet høvding er benyttet flere ganger i teksten og i hele to overskrifter, hvorav den ene på et avsnitt som ender opp med å fortelle at Seierstad aldri ble noen Venstre-høvding og som, etter mitt skjønn, ikke tilstrekkelig klargjør hvorvidt Seierstad selv gjennom aktiv handling stod foran og hadde tilgang til konkrete muligheter, f.eks. ved nominasjon.
Sitat: «David Seierstad ble imidlertid ingen Venstre-høvding, for han kom på kant med partiet alt på 1890-tallet.» Det er uheldig å bruke en fremtidig, kun hypotetisk betegnelse på en person med mindre personen har gjort konkrete, aktive forsøk på å oppnå en sådan stilling. Man bør ikke, som om det var en selvfølge at Seierstad kom til å få en slik stilling, skrive f.eks. «Han ble aldri X» uten at personen har f.eks. deltatt i en nominasjons- eller valgprosess. Her ville jeg ha dempet inntrykket ved å skrive f.eks. «Han ble lenge ansett som en mulig leder(skikkelse) i Venstre på regionalt nivå, og Bjørnstjerne Bjørnsson betegnet ham (hvor?) som en kommende Venstre-høvding i Opplanda. (P.S. Når det gjelder uttalelser som dette, pleier jeg stort sett alltid å angi referanse til og å gjengi uttalelsen ordrett.)
Sitat: «En aldrende bondehøvding» Norge hadde ingen høvdinger på 1900-tallet. Der fantes høvedsmenn, men de hadde en annen funksjon. Høvdinger var i yngre jernalder og vikingetiden lokale/regionale makthavere i hva som er dagens Norge. Hva med «en aldrende bondeleder»?
Dette med små og store høvdinger har jeg sett også i andre artikler, blant andre om samvirkelag i Nord-Norge. Man skrive nøkternt, også når man ser med beundring på eller (f.eks. politisk) støtter den omtalte.
2.) Angående de beste menn i bygda
Deretter følger i en annen overskrift «Blant bygdas beste menn». Ordet best (superlativform av god) er sterkt verdiladet og gir i denne sammenhengen inntrykk av f.eks. moralsk fortrinn. Allerede den 23. september foreslo jeg på samtalesiden heller å skrive «Blant bygdas fremste menn», et ord som i større grad gjenspeiler den fremtredende stilling som Seierstad hadde. Skal man i 2011 benytte begrepet de beste menn i bygda, så bør man forklare den samtidige forestilling bak dette ordet eller vise til noen som har omtalt Seierstad som blant bygdas fremste menn. (Det er vel ikke uten forbindelse til datidens bondereisning og nasjonalromantikk, herunder bønders romantiserende paralleller mellom vikingetiden og 1800-/1900-tallets bondesamfunn, slik som begrepet bondehøvding ovenfor.)
3.) Angående annen ordbruk
Sitat: «Den store mjølkeprodusenten Seierstad (...)» Jeg ville heller ha skrevet «Seierstad var som stor mjølkeprodusent (...)».
Hadde jeg om næringslivsfolk skrevet noe slikt som «Den store forretningsmannen X», så ville kommentarene neppe ha uteblitt.
Når det gjelder uttrykk som «tungt involvert» og «sterkt engasjert», anser jeg ikke dem som problematiske. Av sammenhengen fremgår det at beskrivelsen er rimelig. Riktignok kan «tung» antyde stor personlig innflytelse i makt- og styrespørsmål, og da kan man kanskje utdype dette ved å nevne hva Seierstad var involvert i (f.eks. ordfører?) som gjorde deltakelsen tung – eller tyngre enn andres. Begrepet «andre større bønder» burde kanskje forandres til «andre brukere av store gårdsbruk» eller «andre velstående bønder».
Jeg velger fra min side å avslutte denne debatten her på Kallrustads samtaleside og bebuder heller et innlegg i Diskusjonsforumet. Denne unyanserte fremstillingen av anonymitet som en direkte trussel mot kvalitet/habilitet, bør bli gjenstand for diskusjon. Det samme bør de som har bjelker i sine øyne; man kan rett og slett ikke sitte og tykke godt om bondehøvdinger eller monumentale samvirkelagsbestyrere når man samtidig reagerer kritisk på at f.eks. en fremtredende forretningsmann omtales som «fremtredende».
Sitat: «Jeg mener for øvrig (...)» Det står du fritt til.
Sitat: «(...) det har en ubehagelig tone (...)» Det er subjektivt.
Sitat: «(...) noen høflig duperende tiltalefraser (...)» Også det er subjektivt. Kallrustad er kanskje brukeren som jeg verdsetter høyest på Lokalhistoriewiki, hvorav min (i andre tilfeller svært sjeldne) bruk av ord som «kjære og aktede».
Lokalhistoriewiki bør være forsiktig med å kaste sten i glasshus hva angår høflighet. Jeg har både i åpne fora og på e-post hatt sjokkartede opplevelser med NLI-ansatte. Har dere overveiet, siden dere ikke er en lukket etat, men forholder dere til et offentlig publikum av privatpersoner, servicekurs for de ansatte? Dette vil kunne være en god investering for både de ansattes arbeidsopplevelse (bl.a. gi nye perspektiver) og for oss brukere. Når en etat lanserer et prosjekt beregnet på deltakelse fra privatpersoner, er det etaten som skal tilpasse seg publikum, og ikke publikum som skal tilpasse seg etatens interne byråkrati med alt som dette innebærer av koder, kommunikasjon og liknende. Jeg er forresten i besittelse av litteratur som inngående drøfter etaters og bedrifters kommunikasjon med kunder, som jeg på anmodning og vederlagsfritt vil kunne levere hvis interessert.
--- Aaemn784 [] 16. des 2011 kl. 18:25 (CET)

Årbøker

Artig med alle artikler om årbøker og tidsskrifter! Fint hvis du også sjekker om lenken stemmer med bibliografien for den kommunen eller distriktet som årboka/tidsskriftet dekker samt fylkesoversiktene over tidsskrifter i x-fylke når du først er i gang. Jeg tror vi så langt som mulig bør holde oss til Bibsys' måte å sette navn på årbøkene: Årbok (Røyken historielag). Hvis titlene er helt unike burde det holde, feks. Follominne (men gjerne slik: Follominne (Follo historielag)). Hilsen bibliotekaren Siri Rutledal Iversen 23. mai 2012 kl. 15:46 (CEST)

Hei. Skal prøve å venne meg til den måten å titulere på! Ellers har jeg nok sjekka de fleste for Oppland, men ikke f.eks. Inga (Varteig). Kan gjøre det i dag. Trond Nygård (Kallrustad) 24. mai 2012 kl. 09:19 (CEST)

Kilder, Litteratur,

Hei er dette en oppfordring eller må jeg :)Per-Morten Tennøy (Pmt) 14. jun 2012 kl. 18:50 (CEST)

Digilenker

Slik: Diesen, Einar: Aremark og Ømark : en prestegjeldsbeskrivelse, 1909 Les i fulltekst på Nasjonalbiblioteket

Hva tror du er mest brukervennlig? --Vidar Iversen (Vidariv) 17. okt 2012 kl. 09:11 (CEST)

Hei. Jeg synes det ser penest ut med den nederste varianten, eventuelt Haaheim, A.: Askim herred 1814-1914. Bidrag til en bygdebeskrivelse. 1914. 150 s., slik at også forfatteren inkluderes i lenka. Det er vel det siste jeg har pleid å gjøre sjøl (uten at det må være noen fasit).--Trond Nygård (Kallrustad) 17. okt 2012 kl. 09:22 (CEST)
Det er hvis man skal lage en artikkel på forfatteren at man kan lenke det til høyre for komma. Takk for innspill --Vidar Iversen (Vidariv) 17. okt 2012 kl. 15:39 (CEST)

Femund Canoe Camp (FCC)

Hei! ... og takk for hjelpen på min side om FCC..... topp gjort! --Morgan Nilsson (Morganni) (diskusjon) 2. des 2013 kl. 20:07 (CET)

Takk for det. Hyggelig å kunne hjelpe til. Det var forresten kollega Chris Nyborg som gjorde størstedelen av jobben. Ellers lurte jeg på om du kunne legge inn litt info. om bildene, f.eks. dato og fotograf. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. des 2013 kl. 09:08 (CET)

Takk fra Ida

Hei Trond, takk for hjelp med kategorisering av bildene jeg la inn i går. Lenge siden jeg har gjort noe særlig wiki-saker, kjenner jeg er litt rusten! --Ida Tolgensbakk 6. jan 2014 kl. 10:01 (CET)

Det gjelder flytting

Hei, jeg skrev artikkelen Kongegata 42 (Larvik). Huset har fått ny adresse: Gamle Kongevei 2. Kunne du flytte artikkelen min og bildet mitt til ny tittel? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 21. jan 2014, kl. 19:26 (CET)

Dalborg(s)vegen=

Hei, ser at Dalborgsvegen står som Dalborgvegen uten s i Norgeskart. Innledningsordet i veiartikkelen har også formen Dalborgveien. Samme skrivemåte gjelder Dalborgvegen i Trysil. Det er ikke noe faktaark, så jeg får ikke sjekka navnevedtak - kunne du sjekke hva som er riktig? Det gjelder både vegartikkelen og kategorien. Chris Nyborg (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 11:19 (CET)

Hei. Dalborgvegen er nok det rette, uten at jeg kan hoste opp noen "offisiell" skrivemåte i farten. Ser på diverse kart og andre Google-treff at Dalborgvegen uten s er så å si enerådende. Fint at du satte meg på denne saken, for da fikk vi rydda litt i et par andre artikler med tilknytning hit.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 11:42 (CET)
Flott - kom forøvrig over det under en koordinatfestingsøkt på Gjøvik - vi har mange artikler der, så vi kan få dekka koordinater for mye innafor området. Chris Nyborg (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 12:22 (CET)

Flytting igjen

Hei igjen! Skrev artikkelen Ballastbjerget, men det var en arkaisk form. Kan du flytte det til Ballastberget. Takk skal du ha! Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 22. jan 2014, kl. 14:58 (CET)

Utført! Ønsker deg en fin ettermiddag. Trond --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. jan 2014 kl. 16:43 (CET)

Bilde

Hei og takk skal du ha for flyttehjelpen. Jeg har et spørsmål. Jeg har lastet opp et bilde av Ballastberget, men det var egentlig et annet bilde jeg hadde foretrukket, for der kommer fjellet mer i forgrunnen. Men det er et lite problem. Her er bildet: [1] Det er ikke lov å publisere bilder av folk uten deres samtykke. Hvordan stiller det seg i dette tilfellet? Takknemlig for svar. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 11:19 (CET)

Hei. Bildet er tatt på såpass stor avstand at personene bare så vidt kan gjenkjennes. For meg virker det greit. Vi lar bildet stå inntil videre, så kan jeg drøfte det med de andre på NLI neste uke. Da skal vi ha et wikimøte. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 11:26 (CET)

Frihetsgudinnen i Norge

Hei, jeg er litt produktiv nå om dagen. Tenkte jeg skulle lage en litt lokal vri på Frihetsgudinnen. Kobberet ble utvinnet i Norge, og noen vet kanskje at det finnes én kopi av den (Visnes i Rogaland). Men gjennom en venninne, bosatt i Bleik i Nordland, har jeg fått vite at det finnes enda en kopi i Norge: I Nordland. Det finnes ingen lokalhistoriewiki-fotografier av Frihetsgudinnene i Norge, men av den på Visnes finnes det et bilde på Wikipedia. Kan du "overføre" det? Takk skal du ha! https://en.wikipedia.org/wiki/File:Visnes_Freiheitsstatue.JPG

Her er artikkelen, nyskrevet: Frihetsgudinnen i Norge Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 23. jan 2014, kl. 15:26 (CET)

Omdøpning

Hei, dette bildet må omdøpes fra   til Hompla.JPG. Takk skal du ha! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 24. jan 2014, kl. 12:46 (CET)

Konsulater

Er det noen interesse av lokalhistorisk betydning om jeg skriver en artikkel om utenlandske konsulater i Larvik? Det har vært konsulater i Larvik i mange år og byens næringslivsmenn titulerte seg ofte som "konsul" for å gjøre seg ekstra bemerket. Dessverre blir det jo liten historikk da, men en presentasjon av nåværende konsuler og bygningene hvor konsulatene er. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 24. jan 2014, kl. 15:46 (CET)

Hei Morten. Dette er absolutt relevant på en lokalhistorisk wiki. Bare sett i gang! Ønsker deg ei fin helg. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. jan 2014 kl. 15:54 (CET)
Jeg har så stor arbeidskapasitet for tiden, så her er artikkelen. Dessverre er det svenske konsulatet for tiden nedlagt. [2] Har dere flaggiconer på lokalhitoriewiki.no? Håper flere kan skrive om konsulatene i deres byer....Kunne du forresten laste opp dette bildet. På forhånd takk! [3] Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 24. jan 2014, kl. 15:46 (CET)
Flott med konsulatartikkel! Et eksempel til etterfølgelse; sikkert flere byer der dette kunne ha vært aktuelt. Har også lasta opp bildet av brannvakta. Hvis du har en vanlig PC sjøl, er det forresten ikke noe hokus-pokus å laste opp bilder fra Wikimedia Commons. Klikk på "full oppløsning" og deretter "lagre som". Når det gjelder flagg, kan muligens Chris Nyborg gi deg et bedre svar. Ha ei fin wikiuke!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. jan 2014 kl. 09:44 (CET)
Vi har noen flagg liggende, men har ikke systematisk lagt inn flagg som på Wikipedia. Jeg vil ikke ta noen avgjørelse på masseopplasting av det, det er blant annet et spørsmål om hva vi bruker tid på nå, men vi har snart et møte hvor det kan drøftes om vi bør gjøre det. Chris Nyborg (diskusjon) 27. jan 2014 kl. 09:48 (CET)

Langestrand

Takk skal du ha, Kallrustad. Her er en artikkel jeg skrev i dag: [4]. Her er kilden: [5]. Jeg synes opplysningene der var såpass interessante at de fortjener en egen artikkel og at navnene bevares for fremtidige generasjoner. Har prøvd så godt jeg kan å formulere med egne ord, men kan du se om det er noe konflikt med opphavsretten? Det er jo stort sett stedsangivelser, og det er ikke så lett å omskrive. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 27. jan 2014, kl. 10:52 (CET)
Hei. Kan ikke si det har noen hensikt å skrive om disse kortfatta stedsangivelsene. Ser greit ut for meg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. jan 2014 kl. 10:58 (CET)