Brukersamtale:Nils Steinar Våge

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Nils Steinar Våge! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Hjelp:Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Siden wikien vår fremdeles er på betastadiet, så blir veien i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Nils Steinar Våge! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Hjelp:Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Sidan wikien vår framleis er på betastadiet, så blir vegen i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Siri Johannessen (Siri J) 11. okt 2008 kl. 09:29 (CEST)


Påbegynt artikkel om Lillestrøm

Ligger her: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Bruker:Marianne_Wiig/Lillestr%C3%B8m. --Marianne Wiig 28. okt 2008 kl. 13:58 (CET)

Hei og takk for sist! Ser du er i gang med å redigere på Lillestrøm-artikkelen bl.a. Det kan kanskje være greit om du oppretter et kladd-område under din egen bruker og flytter artikkelen dit. Det gjør du ved å klikke på denne lenken: Bruker:Nsvage/Lillestrøm. Så skriver du et par bokstaver i redigeringsvinduet. Deretter går du til artikkelen på mitt område, Bruker:Marianne_Wiig/Lillestrøm, klikker på rediger-fanen og kopierer hele teksten. Så går du tilbake til Bruker:Nsvage/Lillestrøm og limer hele teksten inn i redigeringsvinduet der. --Marianne Wiig 13. nov 2008 kl. 09:46 (CET)

Hei! Takk for sist, og takk for oppskrifta! Jeg har nå skrevet teksten slik jeg vi ha den. Nå skal jeg sette inn bildene og lage tabeller. Dette blir spennende. NS

Ser du flyttet den, vil du at jeg skal slette den som ligger under Mariannes bruker? (Bare skriv ja/nei under her ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 13. nov 2008 kl. 22:47 (CET)

Hei SiriJ.!

Ja takk, bare slett fila som ligger under Marianne som bruker.

NSV

Er gjort :) Undertegne og få dato og tid kan du forresten gjøre veldig enkelt - ser du knappen Button sig.png over dette redigeringsvinduet? Trykk på den, så blir følgende kode lagt inn: --~~~~ og deretter er det bare å lagre ;) God helg! Siri Johannessen (Siri J) 14. nov 2008 kl. 11:24 (CET)

Lurkahuset

Hei, tror at problemet du har med å få frem et bilde på den artikkelen skyldes at vi ikke har noe bilde som heter lurkahuset.jpg. Har du lastet et opp? Siri Johannessen (Siri J) 11. nov 2008 kl. 16:44 (CET)

Forresten, om du lurer på hvordan du får lagt inn et bilde, kan denne siden kanskje hjelpe? Siri Johannessen (Siri J) 11. nov 2008 kl. 16:53 (CET)
Det ser bra ut det du gjør, men ikke glem filens "etternavn" - prøv med Lurkahuset.jpg istedenfor bare Lurkahuset ;) Siri Johannessen (Siri J) 14. nov 2008 kl. 00:53 (CET)

Hei! Takk skal du ha! Jeg glemte å føye til jpg. NSV

Greit nok :) Slike ting går seg til etterhvert ;) Siri Johannessen (Siri J) 14. nov 2008 kl. 11:25 (CET)

Lillestrøm torvfabrikk

Hei, har pirket litt i språket og layout'en på denne, slik at den får oppslagsordet helt i toppen - har jeg skjønt det du skrev rett? Siri Johannessen (Siri J) 30. nov 2008 kl. 19:31 (CET)

En ting til... Lillestrøm torvstrøfabrikk - artikkelen er identisk med Lillestrøm torvfabrikk? Det kan og lages en omdirgering fra den ene til den andre om du vil? Eller har du andre planer? Siri Johannessen (Siri J) 30. nov 2008 kl. 19:34 (CET)

Hei Siri! Jeg setter stor pris på at du pirker både på språk og layout. Takk skal du ha for den fine tilbakemeldingen! Lillestrøm torvfabrikk og Lillestrøm torvstrøfabrikk er to forskjellige bedrifter. Teksten om torvstrøfabrikken kommer om noen dager. Hvis det finnes en tekst som heter Lillestrøm torvstrøfabrikk, og som har det samme innholdet som det som står undet torvfabrikken, kan du slette den. Hilsen NSV

Hei igjen :) Synes ofte det er litt vrient å pirke slik, fordi jeg ikke er lokalkjent - og er glad du rettet opp etter meg :) Mht de to fabrikkene, teksten er meget lik, det er noen små forskjeller (gatenavn bl.a.) så jeg lar begge stå. Om jeg kan hjelpe videre, vet du å finne meg :) Siri Johannessen (Siri J) 30. nov 2008 kl. 23:30 (CET)

Hei igjen! Bare ta bort teksten under Lillestrøm torvstrøfabrikk

Er gjort! Siri Johannessen (Siri J) 1. des 2008 kl. 00:02 (CET)

Takk skal du ha! NSV

Forsider

Har tittet litt rundt, og jeg tror ikke det er nok artikler om Lillestrøm til å rettferdiggjøre en egen forside enda. Det at Skedsmo har en gjør dette ikke enklere. Om du sammenligner Skedsmos forside med feks. Harstads vil du se at jeg har gjort en liten vri på Skedsmos ved å profilere Lillestrøm litt mer. Dette er ikke noe som er vanlig på forsider - men tja... ;) Ok inntil videre? Siri Johannessen (Siri J) 17. jan 2009 kl. 14:34 (CET)

Hei! Enig. Det er ikke nok til egen forside. Det komme mye fra Lillestrøm om ikke så lenge, og da kan vi snakke om en forside. Fin vri! NSV

Bilde

Bilde:Lillestrom kirke 2.jpg (som jeg la inn i artikkelen) har ikke lisensmerke, og det er viktig at vi kan bevise at vi har rett til å bruke bildet. Jeg er noe usikker, det står i beskrivelsen av det viser kirken i 1955, men datoen som er angitt er 1966. Dersom det er fra 1955 er det mer enn 50 år gammel, og med ukjent fotograf er det da i orden. Men dersom det er 1966 som er riktig dato må rettighetshaver gi det en fri lisens for at vi skal kunne bruke det. Chris Nyborg (Cnyborg) 21. jan 2009 kl. 22:28 (CET)

Hei1 Jeg skal sjekke dette.

Det er noen flere bilder med problemer. På Bilde:Lillestrom kirke.jpg er menigheten oppgitt som rettighetshaver, men det er ikke merket med en fri lisens. Vær så snill å ta en kikk på lokalhistoriewiki.no:Retningslinjer for bildelisensiering og andre bildesider som det er lenket til fra den veiledningen. Det kan bli veldig dyrt hvis ting får galt med lisenser. 16. feb 2009 kl. 11:50 (CET)

Hei! Skal sette meg inn i lisensieringen. Jeg har bare en muntlig avtale om å bruke bildet, og det er jeg klar over ikke holder. Jeg tar det midlertidig bort. Takk for kategoriseringen! Den skulle jeg foreta senere, men så heldig jeg er som har en som hele tiden passer på og ordner opp i både som mangler og det som er feil. Takk skal du ha! NSV

Hvordan sletter jeg bildet av Lillestrøm kirke? NSV

Man må ha administratorrettigheter for å slette, jeg kan ordne det. Si fra hvis du får lisens i orden, så kan jeg bare gjenopprette, i stedet for at du skal måtte laste opp på nytt. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. feb 2009 kl. 13:27 (CET)

Offisielle gate- og veinavn

Jeg har flyttet Offisielle gate- og veinavn til Offisielle gate- og veinavn i Lillestrøm. Chris Nyborg (Cnyborg) 21. feb 2009 kl. 16:45 (CET)

Takk! Jeg skal nå legge til litteratur og kategorier. Siden gatenavn og veinavn er vitenskapelige termer, kan vel disse føres opp som kategorier?--Nsvage [] 21. feb 2009 kl. 17:07 (CET)
I første omgang er det nok best å plassere det under Kategori:Veger i Skedsmo kommune. Chris Nyborg (Cnyborg) 21. feb 2009 kl. 19:37 (CET)

Dette var en mer fornuftig løsning. Fint med bildesida som knyttes til gatenavna.--Nsvage [] 21. feb 2009 kl. 23:35 (CET)

Skedsmo kommune

Jeg våget meg innom selv om du hadde merket den... Håper det var ok? Siri Johannessen (Siri J) 25. apr 2009 kl. 18:25 (CEST)

Det er helt i orden. Bare fortsett med det. Jeg kommer til å utvide teksten utover i uka.--Nsvage [] 26. apr 2009 kl. 09:03 (CEST)

Måsan - torvmyr - Kjellermyren

Du, jeg undres litt her, på kulturminneårets sider står det at Lillestrøm ble grunnlagt på Kjeller gårds grunn. Det snakkes om Kjellermyren og Kjellervola. Kan det være at Kjellermyren er et annet navn for Måsan? Jeg tror at vi i såfall bør legge en omdirigering fra Kjellermyren/-a dit. Vil du takle det? :) Titt ellers på Kulturminneløyper i Akershus - dette er den mest seriøse piloten jeg har laget hittil. Den første lenken går fra Akershus. Om du har tid, vil jeg gjerne ha kritikk fra deg :) Siri Johannessen (Siri J) 16. mai 2009 kl. 23:37 (CEST)

Jeg skal legge inn stoff om Kjeller gård, Kjellervolla og Selboe i neste uke. Kjellermyren er en del av Måsan, og dette vil bli nærmere spesifisert. Tekstene både om Kjeller og Kjeller flyplass vil bli supplert. Du har laget en oversiktlig og fin side om kulturminneløypa, men mer om dette etter nasjonaldagsfeiringen.--Nsvage [] 17. mai 2009 kl. 08:00 (CEST)

Gratulerer!

Jamen ble ikke du den som leverte wikiens artikkel nr. 5000 :) med Strømmen Trævarefabrik‎! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 19. mai 2009 kl. 16:16 (CEST)

Gratulerer så mye fra meg også! Bra jobba! Det spørs om det ikke venter en liten overraskelse til deg. :) --Marianne Wiig 19. mai 2009 kl. 16:24 (CEST)
Takk skal dere ha begge to.--Nsvage [] 19. mai 2009 kl. 16:28 (CEST)

Lite triks

Heia :) Ser at du er i farten her - takk for pussen!

Det lille trikset... Jeg så at du la inn litt tekst fra Strømmen Trævarefabrik‎ i artikkelen om Skedsmo. Du har vel antagelig sett <onlyinclude> brukt i artiklene, regner jeg med. Den gjør at du kan hente inn den delen av teksten som er merket slik i en artikkel i en annen. For meg er det mulig å legge inn litt av artikkelen om Kjeller gård her hos deg ved å skrive {{:Kjeller gård}}. Det blir til Kjeller (gnr. 31 og 32) er en matrikkelgård i Lillestrøm kommune som trolig ble ryddet i jernalderen. Gårdstunet ligger høyt over de flomutsatte myrene Kjellervolla og Kjellermyra. Fram til midten av 1800 ble myrene mest benyttet til beite og myrslått, og der ble det ryddet noen husmannsplasser under Kjeller-brukene. Da jernbanen fikk stasjon på Kjellermyra (Måsan) i 1862, tok de med seg navnet på den stasjonen som først var blitt etablert ved gården Lille Strøm i Rælingen. Fra 1862 ble området omkring stasjonen gjerne kalt Lillestrøm, og etter hvert ble navnet brukt på hele det flate området.

God pinse! ;) Siri Johannessen (Siri J) 30. mai 2009 kl. 09:00 (CEST)

Kategori:Akershusmuseets samlinger

Hei igjen, navn er skiftet og i den runden oppdaget jeg to ting som jeg håper du kan hjelpe til å fikse.

  1. Bilde:Brandvollboligen.jpg mangler helt informasjon om selve bildet utenom kategoriene - kan du finne ut litt om lisens og slikt?
  2. Bilde:Fly2.jpg tror du at folkene på Kjeller flyplass (eller du selv) vet hvilke(n) flytype(r) som vi ser på bildet?

- ser ut til at jeg fyller diskusjonssiden din i dag :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 30. mai 2009 kl. 09:44 (CEST)

Takk for at du har skiftet til Akershusmuseet! Skal rette opp billedtekstene--Nsvage [] 30. mai 2009 kl. 22:12 (CEST)

Nynorskhjelp?

Kanskje er dette den siste for idag - men jeg våger ikke love :) Jeg gjorde litt jobb på Nesset kommune innimellom andre ting igår, men er rimelig usikker på språket mitt der. Nynorsken min har nok aldri vært god, har du mulighet til å se over? Det er delen rundt folketellingene som kom fra meg. Det er ikke så mye tekst, men nok til at det kan ha blitt skikkelig komisk... :) Siri Johannessen (Siri J) 30. mai 2009 kl. 09:44 (CEST)

Jeg er takknemlig for all hjelp! Det er så mye å huske på og det finnes så mange triks at det går trill rundt for en stakkar. Språket i Nesset-teksten er rettet opp.--Nsvage [] 30. mai 2009 kl. 22:10 (CEST)
Takker :) Skal prøve å holde deg av karusellen litt :) Siri Johannessen (Siri J) 31. mai 2009 kl. 01:47 (CEST)


Flyttet innlegg fra diskusjonsforumet

Hei! Jeg flyttet kommentaren din i diskusjonsforumet til markedsføringsplan hit, slik at vi får samlet alle kommentarer der. :) --Marianne Wiig 24. aug 2009 kl. 11:24 (CEST)

Bibliografien

Hei, jeg så at det har vært stor aktivitet på Skedsmos, så jeg tok meg en liten tur med kost og klut - vil du se om du er enig? ;) Siri Johannessen (Siri J) 30. sep 2009 kl. 21:52 (CEST)

Bibliografien ble virkelig bra! Flott innsats, Nils Steinar og Siri. --Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 30. sep 2009 kl. 22:11 (CEST)
Mange, mange takk til Siri og Siri! Her er det virkelig behov for kost og klut. At du Siri J. knytter bibliografien til oversiktsartiklene, syns jeg er en god ide. I tillegg håper jeg bibliografien ligger for seg sjøl på wikien.--Nsvage [] 30. sep 2009 kl. 22:17 (CEST)
Jeg har ikke flytta'n ;) Vi fant ut at istedenfor at en del artikler skulle bli veldig store pga bibliografier var det bedre å legge dem for seg selv ;) Er det mulig å skrive bittelitt i toppen av den som innledning, slik at lekfolk lettere kommer inn i den, tror du? Siri Johannessen (Siri J) 30. sep 2009 kl. 22:34 (CEST)

Det skal jeg gjøre--Nsvage [] 30. sep 2009 kl. 22:55 (CEST)

God mandag ;) Har igjen holdt hus på bibliografien, og snudd litt på en del lenker, håper det er ok - om ikke snur du tilbake ;) Jeg undrer meg på en ting. Burde vi ikke samlet alle brevene under en overskrift? Nå har vi reisebrev og norgesbrev - og det kan vel kanskje komme enda fler senere? Ka du tru? :) Forresten, en ting til. Den aller øverste overskriften - trengs den? Er det et avsnitt under forberedelse? Akkurat nå virker den litt bortgått der oppe :) Siri Johannessen (Siri J) 24. okt 2009 kl. 11:01 (CEST)
Takk skal du ha! Jeg er enig med alle endringene du har gjort. Jeg vil vente litt med brevene. De blir nok slått sammen. Nå er overskriften fjernet. --Nsvage [] 24. okt 2009 kl. 11:43 (CEST)
Fine greier :) Fusjoner overlater jeg nok til deg - jeg liker pirking bedre ;) Siri Johannessen (Siri J) 24. okt 2009 kl. 22:38 (CEST)

Gårdsnavn og lenking fra Sagelva

Hei Nils Steinar! Godt år :) Ser du allerede er i sving, har bare en liten bemerkning ifm artikkelen om Sagelva, og det er at lenkene til gårdene mangler sogn - Gårdsnavn (Sogn). Om ikke ender lenken til Vestby kanskje et helt annet sted enn det du tenker på for eksempel ;) Lykke til! Siri Johannessen (Siri J) 2. jan 2010 kl. 13:02 (UTC)

Hei Siri! Takk skal du ha! Har ført på Sogn. --Nsvage [] 2. jan 2010 kl. 13:20 (UTC)
Fine greier :) Jeg trikset bittelitt til slik at (Skedsmo) ble gjemt - ta en titt ;) Siri Johannessen (Siri J) 2. jan 2010 kl. 13:24 (UTC)
Takk! Nå lærte jeg noe igjen.--Nsvage [] 2. jan 2010 kl. 15:15 (UTC)

Hjelp?

Heia :) Håper at det finnes noen hos deg som kan titte over Romerike Historielag‎, den er litt mager - og jeg ser at det er flere av lagene som ikke har noe i det hele tatt. Vil du spørre? :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 18:09 (UTC)

Hei Siri! Mange takk for god hjelp og støtte i forbindelse med kurset. Tidligere leder i Romerike historielag har sett over sidene til historielaget. Det er bare noen få av lagene som har egne sider, men alle har nettsted under arbeid.--Nsvage [] 26. jan 2010 kl. 20:32 (UTC)
Dette var flott :) Jeg tenkte og på om jeg har fått med meg alle lagene i artikkelen hos oss. Mange av dem trenger artikkel på wikien ;) God kveld - og på gjenles :) Er spent på å høre nytt :) Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 20:34 (UTC)

Veisystem

Hei Nils Steinar :) Jeg tok meg en frihet med artikkelen Veisystemet i Strømmen‎, som vi snakket bittelitt om. Om du vil legge til mer om de enkelte veiene, ta det da i veiens artikkel? :) Og ja, jeg har bevisst latt være å ta med kartene inn i hovedartikkelen... Vil du / dere se over kategoriseringen? Jeg kopierte bare over det som lå i hovedartikkelen. God kveld! Siri Johannessen (Siri J) 16. feb 2010 kl. 22:16 (UTC)

Hei Siri! Så fint at du tok deg den friheten! Du sparte meg for mye arbeid. Jeg skal gå gjennom artiklene og se nærmere på en del, bl. a. kategorisering, lenking, litteratur/kilder. Ja, kartene bør være i den enkelte veiartikkel.--Nsvage [] 17. feb 2010 kl. 07:16 (UTC)
Det er flott, jeg snakker litt med Steinar Bunæs om disse også. Om du vil være med, så heng deg gjerne på :) Ser frem til innspill ifm kart(ene) fra dere. Jeg kjenner nok Strømmen / Skedsmo kun via dere og ting som gulesider.no ;) God onsdag! Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2010 kl. 10:27 (UTC)

Jeg ser dobbelt !

Hei Nils Steinar :) Kan du ta en titt på denne siden og hjelpe meg med problemet? En av dem kan vel slettes - tror du ikke? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 19. mar 2010 kl. 11:20 (UTC)

Ja, takk! Bare slett det ene bildetNsvage [] 19. mar 2010 kl. 14:21 (UTC)

Bildehjelp?

Hei, og god ferie :) Jeg trenger litt hjelp fra deg ifm bilder i Kategori:Akershus under andre verdenskrig. En god del av dem faller under Skedsmo, og mangler informasjon om lisensiering osv. Kan du ta en titt og fikse litt? Dette ligger utenfor det jeg vet nok om ;) Pft (det er utlagt: På forhånd takk ;) ) mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. mar 2010 kl. 09:25 (UTC) (og nei, det siste er ikke med venstre og høyre, selv om jeg bruker begge her og nå ;) ) ds.

Hei Siri! Jeg begynte så smått å legge inn opplysninger om disse bildene for en tid siden. Jeg skal skaffe opplysninger om resten i påsken og legge dem inn. God påske!Nsvage [] 27. mar 2010 kl. 10:20 (UTC)
Flott! Jeg lurer og på å sette opp en kategori Skedsmo under andre verdenskrig eller kanskje til og med Kjeller under andre verdenskrig. Det ser ut som om det er mye materiale underveis - hva tror du? :) Siri Johannessen (Siri J) 27. mar 2010 kl. 10:30 (UTC)
En god ide å sette opp kategorien Skedsmo under andre verdenskrig! Det som skjedde på Kjeller under krigen, fikk følger for flere steder i Skedsmo. Derfor syns jeg du skal bruke Skedsmo og ikke Kjeller i denne kategorien. Ja, det finnes mye materiale om denne perioden.Nsvage [] 27. mar 2010 kl. 10:59 (UTC)
Greit, da setter jeg opp den etter at jeg har vært ute en liten tur :) - om Skedsmo blir for stor, kan vi alltid skille ut Kjeller eller andre områder senere ;) Siri Johannessen (Siri J) 27. mar 2010 kl. 11:13 (UTC)


Egen kategori for bilder

Hei Nils Steinar, jeg har satt opp en kategori for Skedsmo historielags fotosamling :) Bildet som ligger i den trenger en lisens - vil du sjekke etter ferien? Siri Johannessen (Siri J) 2. apr 2010 kl. 19:55 (UTC)

Fint! Takk skal du ha! Jeg skal ordne med denne og andre lisenser i løpet av morgendagen.Nsvage [] 5. apr 2010 kl. 05:46 (UTC)

Siri J

Enda en gang har du gjort en uvurderlig god og nødvendig jobb med Skedsmo-wikien. Tusen takk skal du ha!! Nils Steinar Våge 12. jul 2010 kl. 07:24 (CEST)

Indremisjonsforening

Hei Nils Steinar. Svært bra artikkel om Skedmo indremisjonsforening!Trond Nygård (Kallrustad) 12. nov 2010 kl. 12:39 (CET)

Takk skal du ha! Nils Steinar Våge 12. nov 2010 kl. 12:44 (CET)


Sagbruk i Skedsmo kommune

Morn igjen. Kategorien sagbruk i Skedsmo kommune ser ut til å være nyttig, svært mange sager i bygda deres! Trur derfor at det er overflødig at alle sagene her også legges i kategorien Sagbruk i Akershus. Sagbruk i Skedsmo kommune er jo en underkategori til denne. Helsing Trond Trond Nygård (Kallrustad) 18. nov 2010 kl. 10:42 (CET)

Hvorfor tar du bort kategorien Skedsmo kommune?Nils Steinar Våge 18. nov 2010 kl. 14:16 (CET)

Kjeldearkivet

Hei Nils Steinar! Nå har jeg lagt på info-boks på to av kjeldearkiv-tekstene fra deg (Kjeldearkiv:Å sanke torv på Måsan i Lillestrøm i 1911 og Kjeldearkiv:Da parafinlampen ble gammeldags i Lillestrøm. Synes du det ser OK ut? Tenkte jeg skulle spørre før jeg blander meg mer :-) Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 6. jan 2011 kl. 14:06 (CET)

Einar Sem-Jacobsen - Norges første flypioner

Hei Nils Steinar! Får jeg lov av deg til å flytte denne artikkelen til "Einar Sem-Jacobsen"? Det blir så mye lettere å lenke til den da. Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 16. feb 2011 kl. 15:01 (CET)

Helt enig. Bare flytt den.Nils Steinar Våge 16. feb 2011 kl. 16:12 (CET)
Tusen takk! La den på forsida nå, synes den fortjente det :-) Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 16. feb 2011 kl. 16:26 (CET)
Takk skal du ha både for jobben, og for at den får ligge på forsida! Nils Steinar Våge 16. feb 2011 kl. 16:47 (CET)

Kildeartiklene :)

Hei Nils Steinar - artige artikler! Jeg har vært frekk nok til å legge inn en setning helt i toppen som sier hvem, når og hvor. Dette for å hjelpe leserne litt bedre inn i teksten. Om du vil ha et sterkere skille, kan det fikses, men jeg tror at en enkelt setning er nødvendig både teknisk og ifm forståelse ;) Vil du titte og komme med en reaksjon? Kjeldearkiv:Om ferdselen på veiene vinterstid og Kjeldearkiv:Ferdselen på veiene. I tillegg har jeg skrevet litt om pudrett slik at vi slipper lenker til eksterne sider i løpende tekst... På gjenles! :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 23. mai 2011 kl. 15:08 (CEST)

En ting til, det ser ut til at Alfred Høgslund ligger begravet på Skedsmo kirkegård. Iflg Dis' gravminneprosjekt er Alfred Wilhelm Høgslund født 24. august 1895, død 21. juli 1981 og begravet 28. juli 1981. Jeg har ikke lagt det inn noe sted, vil gjerne ha akkurat dette verifisert av deg ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 23. mai 2011 kl. 15:22 (CEST)
Takk for opplysningene! Slipp meg inn til filene i ettermiddag/kveld, så skal jeg føye dette.Nils Steinar Våge 24. mai 2011 kl. 07:45 (CEST)

Bildeønske

Hei Nils Steinar. Fin artikkel om avisa Romerike! Kunne samtidig ønska meg et bilde; er det lov å håpe på dette? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 6. mar 2012 kl. 11:34 (CET)

Hei Trond! Takk skal du ha! Ja, jeg skal i alle fall skaffe til veie et par illustrasjoner.Nils Steinar Våge 6. mar 2012 kl. 11:46 (CET)
Meget bra! Trond Nygård (Kallrustad) 6. mar 2012 kl. 15:14 (CET)
Takk for bra illustrasjon! Trond Nygård (Kallrustad) 7. mar 2012 kl. 14:36 (CET)

Kategorisplitting

Hei, det blir litt "hikke" i noen kategorier, og dermed i automatisk genererte artikkellister. Dette skjer mens oppsplittinga pågår, men vi prøver å ta det slik at det lett kan ajourføres i listene underveis. Forsidene blir ikke påvirka av dette, for de henter uansett inn artikler fra de oppsplitta kategoriene, så dette gjelder i utgangspunktet Liste over artikler om Skedsmo kommune. Det vil aldri være mer enn en eller to av oppslagene som er under arbeid på en gang, og de skal raskt bli justert. Fordelen er at den nye utplukksmåten er raskere og langt mindre krevende for serverne, og testene tyder også på at det er veldig bra på å fange opp artikler, kanskje noe bedre fordi det er bygd på en langt enklere struktur. Chris Nyborg 21. mar 2013 kl. 09:39 (CET)

Tufteland

Hei Nils Steinar. Glimrende artikkel om Johan Tufteland, som nå er belønna med F2! Det er fint at du nå har begynt å skrive artikler om Austevoll også, wikien trenger stoff herfra. Ønsker deg ei fin helg! --Trond Nygård (Kallrustad) 14. jun 2013 kl. 11:49 (CEST)

Hei Trond! Takk skal du ha! Endelig vil det komme artikler fra Austevoll. God helg til deg og. --Nils Steinar Våge 15. jun 2013 kl. 20:23 (CEST)

Språkskiftet til nynorsk i skulane i Austevoll

Hei Nils Steinar. Eg syner til avsnittet: I ein av dei største skulekrinsane i Møkster... Av referansen rekner eg med at det er Stolmen krins? Vidare til avsnittet: I ein annan krins i sokna oppdaga [..] I den første avrøystinga i 1920 fekk bokmål nemleg 25 røyster og nynorsk 10, og bokmålstilhengjarane var truleg redde for at nynorsk no ville bli opplæringsmål. Kva utfallet var av den påklaga avrøystinga, er ikkje kjent. I den endelege avrøystinga fekk bokmål ei røyst og nynorsk 28. Er det Store-Karlsøy det er tale om? Hovdan skriv: "I Store-Karlsøy skulde vera ny røysting. Gula 5/6-20 Selbjørn krins valde norsk 17/5-39[!] med 21 mot 1. Store-Karlsøy (same dag?) med 28 mot 1;[..] NT 30/11-39." Det siste stemmer òg med Norsk Tidend (NT). Det vil seie at det var to røystingar i 1920, truleg gjekk òg den andre i favør bm? Krinsen held i alle fall fram med bm, di av Hovdan/NT gjekk vel den endelege avrøystinga føre seg i 1939? Eg ser du syner til forhandlingsprotokollar frå Austevoll og Møkster skulestyre. Har du dei? Eg vantar ei rekkje røystetal frå krinsrøystingane i desse sokna frå 1920, Drøna i 1937, Kolbeinsvik i 1938 og Hevrøy i 1939. --Eivind G. Hoel (Eivindgh) 6. sep 2013 kl. 13:00 (CEST)

Hei Eivind! Eg set stor pris på at du engasjerer deg i språkskiftet i Austevoll! Svar på dei to første spørsmåla er som du sjølv nemner: Stolmen og Storekalsøy krins. I den endelege røystinga fekk bokmål ei røyst og nynorsk 28. Ja, det er Storekalsøy det er snakk om her. Eg ska bruka krinsnamna i artikkelen så blir dette klarare. Det går ikkje fram av skulestyreprotokollane at det var to røystingar i 1920. Forhandlingsprotokollane finst i Interkommunalt arkiv i Hordaland som ligg i Bergen, og eg har gjennomgått dei der. Røystetala for Drøna i 1937 var fem for nynorsk og fire for bokmål, og i Kolbeinsvik krins i 1938 var røystetala 30 for nynorsk og 15 for bokmål. Tala for Hevrøy har eg ikkje, berre at nynorsk vart innført i 1939. Eg har sett opp to tabellar over krinsrøystingane i soknene, og du får dei som epost. Der får du òg fleire opplysningar. I desse dagar held eg på med ein artikkel om språkskiftet i kommunen til Austevoll mållag sitt tidsskrift Rakved frå Austevoll. Krinsrøystingane er med der.Nils Steinar Våge 7. sep 2013 kl. 07:43 (CEST)

Hei igjen, Nils Steinar. Eg takker for den interessante artikkelen om språkskiftet i Austevoll som eg fekk tilsendt frå deg. Diverre har eg mist epost-adressa di, so eg må nyttja denne sida i staden. Har du planer om fleire skrivelser i same leia? --Eivind G. Hoel (Eivindgh) (diskusjon) 6. feb 2014 kl. 00:18 (CET)

Det å finne veien og å bruke kosten...

Har holdt hus på Kjellers veier som jeg lovte, og valgte å legge det på en egen kladdeside inntil videre. Den er snudd en del og kortet inn både her og der, så en titt settes stor pris på. Fant et bilde fra Prost Holms vei, og la inn ;) Der er også et eksempel på merknader, forresten. God aften! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2013 kl. 16:33 (CET)

Austevoll og Roma

Hei Nils Steinar. Moro å se at det er etablert historielag i Austevoll. Faktisk måtte vi opprette kategorien Etableringer i 2014 i høve stiftinga! Ellers skreiv jeg i hurten og sturten (i går kveld) en liten artikkel om Roma Mineralvannfabrikk i går. Har du mer info. eller et bilde av denne, må du gjerne legge det til. Ønsker deg ei fin uke! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. feb 2014 kl. 10:20 (CET)

Hei Trond! Jeg ser at du har begynt på en artikkel om Roma. Fint! Jeg har samla en del om fabrikken, både tekst og bilder, og det blir lagt ut om ikke så lenge. Det er på tide at det ble stifta et historielag i Austevoll. Der er det mye å ta tak i. --Nils Steinar Våge (diskusjon) 3. feb 2014 kl. 10:41 (CET)
Hei. Hyggelig at det skjer ting på begge de to «frontene» dine! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. feb 2014 kl. 12:48 (CET)

Sørheim

Hei, da er {{Sørheim}} oppretta. Chris Nyborg (diskusjon) 12. jun 2014 kl. 09:44 (CEST)

Maren Bjørnstad

Hei. Morsomt med artikkel om Maren Bjørnstad. Hun passa fint inn i både Nittedalsgata og lista over hundreåringer.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. jun 2014 kl. 12:00 (CEST)

Menigheter / kirker

Hei, jeg tok bort infoboks og kirkekategori på St. Magnus menighet og Lillestrøm Metodistmenighet. Det fungerer ikke så greit å kombinere menigheten og kirken i samme artikkel, selv om de jo må nevnes begge steder. I disse to tilfellene kunne det fungert noenlunde, men det er så veldig mange tilfeller hvor det ikke er sammenfall mellom kirkens og menighetens historie (flere kirker i soknet, kirken ble bygd etter at menigheten ble oppretta osv.) at vi må skille på de to typene artikler. Chris Nyborg (diskusjon) 18. jun 2014 kl. 09:57 (CEST)

Takk for nyttig opplysning!--Nils Steinar Våge (diskusjon) 19. jun 2014 kl. 09:23 (CEST)

Gamlelensmannen i Skedsmo

Hei igjen. I går meldte Aftenposten at gamlelensmannen i Skedsmo fylte 70 år. Jens Emil Bruun, som du sikkert kjenner til, var lensmann i hele 30 år. Hvis du har noe mer stoff om han, så fyll gjerne på. Pussig nok ble gamlelensmannen i Lørenskog, Tormod Torkelsen, omtalt bare fire dager før. Han ble 75. Begge bor i Lørenskog.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. sep 2014 kl. 10:27 (CEST)

Hei! Takk for tipset! Skalse hva jeg finner.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 11. sep 2014 kl. 10:39 (CEST)

Grimnes

Hei. Glimrende med bilde av Ole Kristian Grimnes (1849-1932). Tillot meg bare å bytte om rekkefølgen på illustrasjonene, slik at fotografiet kommer øverst. Fint at også andre presteartikler, som Frederik Ingier, har blitt illustrerte. Vi høres.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. sep 2014 kl. 13:03 (CEST)

Takk skal du ha, også for at du retter opp feilen!--Nils Steinar Våge (diskusjon) 16. sep 2014 kl. 13:21 (CEST)
Ja, ble først litt overraska over at Frederik Ingier ikke var nevnt i andre artikler. Oppdaga deretter at navnet var skrevet Fredrik andre steder. Gikk ut fra at skrivemåten i artikkelen om han var den rette. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. sep 2014 kl. 13:31 (CEST)

Hundreåring

Hei, og takk for ny artikkel om hundreåringen Kaare Thorstensen! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. nov. 2014 kl. 13:53 (CET)

Bare hyggelig! --Nils Steinar Våge (diskusjon) 11. nov. 2014 kl. 14:19 (CET)

Møbel

Hei. Flott med mange nye artikler om snekkerverksteder på Lillestrøm. Vi har blant annet kategoriene Møbelsnekkere, Møbelindustri og Trevarefabrikker; du kan jo vurdere hvilken av disse som passer best. Kommer vel an på hvor store virksomheter det var snakk om og hva de produserte. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. des. 2014 kl. 08:07 (CET)

Fint! Takk skal du ha. Bedriften het Johan Andersen. Snekkeribedrift med i.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 11. des. 2014 kl. 08:25 (CET)
Beklager. Så det sto uten i en plass, og da "retta" jeg de andre....--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. des. 2014 kl. 09:09 (CET)

Fotograf Berglund

Hei, Preus fotomuseum har registrert en fotograf Berglund på Lillestrøm 1900-1914. Nicholt Bøe tok over forretningen hans. Jeg finner ikke fornavnet på denn Berglund - hvis du kommer over noe mens du ser på gamle bedrifter i Skedsmo er det flott om du sier fra eller redigerer artikkelen. Chris Nyborg (diskusjon) 15. jan. 2015 kl. 13:25 (CET)

Hei! Skal sjekke dette.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 15. jan. 2015 kl. 13:30 (CET)

P.A. Bye

Hei. Da har jeg tatt "høl" på Fet, og brukt stoff fra Viking.no til å skrive en spireartikkel om handelsbestyrer P.A. Bye.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. jan. 2015 kl. 12:32 (CET)

Hei! Fint! Her er det mye stoff å ta av.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 22. jan. 2015 kl. 08:50 (CET)

Bjerkeseth

Hei, og takk for bilde av Peder Bjerkeseth!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 3. feb. 2015 kl. 14:27 (CET)

Ole Pedersen

Hei, jeg flytta Ole Pedersen til Ole Pedersen (f. 1814) - det er et temmlig vanlig navn, og vi hadde ei lenke liggende som dermed førte til feil Ole Pedersen (har retta opp den også. Chris Nyborg (diskusjon) 14. apr. 2015 kl. 13:56 (CEST)

Hei! Fint! Takk skal du ha!--Nils Steinar Våge (diskusjon) 14. apr. 2015 kl. 13:59 (CEST)

Bokhylla-lenke

Hei, og takk for sist! Jeg synes det var et riktig nyttig gardshistorie-seminar. Nevner i samme slengen at jeg har oppretta malen Akershus fylkesleksikon 1952. Har brukt denne i bl.a. artikkelen Skedsmo Meieri. Da kan du bare kopiere og legge den inn i andre artikler som lenker til dette nyttige oppslagsverket, nå på Bokhylla. Vi høres! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 1. jun. 2015 kl. 09:41 (CEST)

Og ikke bare på Bokhylla. Alle bildene er lasta opp her på wikien, se dette galleriet. En del av dem trenger nok litt beskjæring, men mange er klare til bruk. Filnavnet inneholder sidetallet fra den digitale utgaven på Bokhylla så det er mulig å finne fram. Chris Nyborg (diskusjon) 1. jun. 2015 kl. 11:06 (CEST)

Gater

Hei. Glimrende med gateartikler for Lillestrøm!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. mar. 2016 kl. 09:50 (CET)

Hei! Legger ut gater innimellom arbeidet med artikler om gardsbrukene i Skedsmo.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 15. mar. 2016 kl. 09:57 (CET)

Bekreftelse av bildelisens

Hei!

Jeg ser du tidligere har gjort en stor og god innsats med artikkelen Propanbrannen på Lillestrøm stasjon 5.- 9. april 2000. Jeg tenkte jeg skulle skrive om denne på Wikipedia og ser du har en del gode bilder i artikkelen her. Jeg vil likevel be deg bekrefte lisensen før jeg overfører bildene til Wikimedia Commons så de kan brukes på Wikipedia. Derfor, slik som dette bildet, er du sikker på at det har fri lisens? Ser det samme bildet har NTB Scanpix vannmerke andre steder på nettet. Takk for hjelpen! --Tarjei Mo (Tarjeimo) (diskusjon) 11. des. 2016 kl. 14:15 (CET)

Hei! Jeg har fått alle bildene fra Skedsmo kommune og Nedre Romerike brann- og redningsvesen. Dessverre kan jeg ikke hjelpe deg mer. Positivt at du skriver om dette på Wikipedia.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 15. des. 2016 kl. 09:44 (CET)
Hei igjen. Kunne du sendt meg en epost med kontaktinfo til den personen så jeg kan høre litt videre der, eventuelt om du har mulighet til å dobbeltsjekke at lisensen bildene er merket med (CCBYSA3.0) faktisk er riktig, i så fall kan jeg bare laste dem opp på Wikimedia Commons uten problem. Takk :) --Tarjei Mo (Tarjeimo) (diskusjon) 18. des. 2016 kl. 16:11 (CET)
Hei! Dette skal jeg ordne i morgen formiddag.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 18. des. 2016 kl. 21:12 (CET)

Austevoll

Du sitter vel ikke tilfeldigvis med bilder av Bekkjarvik Gjestgiveri? Ute eller inne, gamle eller nye, det hadde vært artig :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jun. 2017 kl. 20:04 (CEST)

Jo, det skal jeg fikse.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 21. jun. 2017 kl. 08:06 (CEST)
Fine greier :) De skal ha Olavsrosa og det finnes ikke bilder eller artikkel... ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 21. jun. 2017 kl. 16:46 (CEST)

Hvilesteder

Hei, da er hvilesteder oppretta, med kategorien Kategori:Hvilesteder og rasteplasser. Vi får tenke litt på hvordan dette skal gjøres i artikkelen; jeg ser at det er litt dialektforskjeller, slik at rasteplass også brukes om de eldre hvilestedene i noen deler av landet. Chris Nyborg (diskusjon) 27. feb. 2018 kl. 13:54 (CET) Hei! Flott! Det var fort gjort. Takk skal du ha!--Nils Steinar Våge (diskusjon) 27. feb. 2018 kl. 14:33 (CET)

Dødsår ukjent

Hei. Synes det ikke burde skrives dødsår ukjent før DIS-Norges gravminnedatabase er konsultert. For når det står der er dødsår faktisk ganske kjent.. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 11. sep. 2018 kl. 15:14 (CEST)

Hei! Ja, dette var tankelaust! --Nils Steinar Våge (diskusjon) 12. sep. 2018 kl. 09:07 (CEST)

Sigv. Olsen

God dagen! Kunne du ta en titt på Sigv. Olsen Løken & Co. Kjøttforretning (Lillestrøm)? Nederst er det en henvisning til et bilde som kanskje ikke er lasta opp, eventuelt har et annet filnavn. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. jun. 2019 kl. 09:24 (CEST)

Hei! Skal se på dette.--Nils Steinar Våge (diskusjon) 19. jun. 2019 kl. 09:29 (CEST)
Takk, kjapt ekspedert!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. jun. 2019 kl. 09:32 (CEST)

Hordaland

God morgen, Nils Steinar! På grunn av prosjektet Skulen min ble det i sin tid oppretta en spesialkategori for skulehistorie i Sogn og Fjordane, men vi prøver ellers å unngå for spesifikke kategorier. Apropos Skulehistorie i Hordaland.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 08:32 (CEST)