Nytt emne

1838-matrikkelen

Hei Chris. Fint at du legger inn opplysninger fra skattematrikkelen for 1838. Kunne du samtidig ha lagt inn lenker til den digitale utgaven? Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 12. des 2012 kl. 09:41 (CET)

Det kan jeg gjøre. Jeg sitter og prøver ut en del forskjellige ting nå, er tilbake i jobb igjen etter lang pause, så jeg er litt rusten og famlende, men jeg begynner så smått å komme i siget. Chris Nyborg 12. des 2012 kl. 09:44 (CET)

Liturgi

Hei :-) Ser du har lagt inn artikkelen «Messe (katolsk)». Apropos det, så burde vi kanskje ha kategorien «Liturgi», med innhold (først og fremst) fra ulike retninger av (liturgisk) kristendom, jødedom og islam? Hva tror du? -- Olve Utne 18. des 2012 kl. 11:12 (CET)

Oops — det har vi visst allerede. :-) Legger den inn der, jeg. -- Olve Utne 18. des 2012 kl. 11:13 (CET)

Ah, jeg lette ikke etter den, tenkte ikke på at vi kanskje hadde noe slikt. Men jeg tenkte i utgangspunktet i samme baner som deg. Chris Nyborg 18. des 2012 kl. 11:14 (CET)

Storgata

Hei Chris. Fint at vi får en artikkel om Storgata. Den var etterlengta!--Trond Nygård (Kallrustad) 11. jan 2013 kl. 13:32 (CET)

Jeg begynte å bli litt lei av å lage rødlenker til den, men den satt langt inn for det ei gate hvor det har skjedd rimelig mye. Vi har ingen bilder, men jeg håper å få gått bortover gata på søndag og få tatt noe - da er det ikke fullt så mye mennesker der som på en hverdag, så det lettere å få fra bygningene. Chris Nyborg 11. jan 2013 kl. 13:42 (CET)
Fint med nye bilder ja. Ellers ligger det en hel del på Oslobilder.no, der mesteparten har CC 3.0-lisens. --Trond Nygård (Kallrustad) 11. jan 2013 kl. 14:09 (CET)
Det er også et stort prosjekt - ikke å bare hente Storgata-bilder, men det er i det hele tatt veldig mye der som kan hentes inn. Håper å få satt av litt tid til å kunne begynne å gå gjennom og hente masse der. Har også lyst til å begynne å gå gjennom en del av de historiske bildene og ta nye bilder på samme tid for å vise utviklinga. Chris Nyborg 11. jan 2013 kl. 14:13 (CET)
Storgata er et fint prosjekt og skal forsøke å komme med noen artikler og bilder også. Det er sikkert mer å skrive på Brugata, men det føles litt uttømt. Tenker du at det er bra med en artikkel om Ole Gilbo, Gilbogården eller samle alt på adressa Storgata 15? Vidar Iversen (Vidariv) 13. jan 2013 kl. 20:38 (CET)
Jeg synes det er bra med en artikkel om Ole Gilbo og en om bygningen. Jeg heller mot at når en bygning har et tydelig navn som Gilbogården er det da best å legge den der, jeg tror det er større sjanse for at noen har snappet opp det navnet og lurer på noe, enn at noen taster inn Storgata 15, uavhengig av om en omdirigering vil få dem til rett sted. Jeg synes også at det gir artikkelen et preg av noe mer konkret historisk. Det går selvsagt ikke like greit når det har ligget flere bygninger etter hverandre på samme adresse, da må man finne andre løsninger, men i dette tilfellet mener jeg to artikler er bra, Gilbogården som går fra starten til dagens McDonald's og en om mannen som også tar for seg hans næringsdrift. Jeg rakk bare den ene halvdelen av Storgata, før jeg måtte snu og ta den andre sida, men om ikke andre får tatt bildene før meg kommer de etterhvert. Fikk også tatt en del på Grønland nå. Tror slike gateartikler med bilder kan være bra, ikke minst for lesere som synes noe er spennende, og så kjenner seg igjen når de ser bilde av bygningen. Chris Nyborg 13. jan 2013 kl. 22:01 (CET)

Som lovet

Ikke helt fornøyd, må få fatt i annen software for å fikse dette - men inntil videre kanskje dugelig nok? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 13. jan 2013 kl. 01:03 (CET)

P.S. Har de-cloaket og kontrolllert, reparert, addert... ;) Goeden maandag! Gorgine 14. jan 2013 kl. 00:46 (CET)

To kategorier for en fotograf?

Hei, fant to kategorier jeg tror kan være for samme fotograf: Kategori:Bilder av fotograf Schrøder og Kategori:Bilder av Schrøder. Den ene ble opprettet av Marthe, den andre av GEK. Jeg er på nippet til å flette dem, men vil gjerne ha feedback først. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. jan 2013 kl. 01:30 (CET)

Jeg lurer på om det kan være to fotografer, men ikke en for hver kategori: Luftfotoet er av en "A. Schrøder", som har tatt masse luftfoto på femtitallet. De andre er av en Schrøder i Trondheim. Jeg heller mot å fjerne kategorien på dem alle unntatt luftfotoen, og legge det i Kategori:Bilder av A. Schrøder, og så la de andre være uten fotografkategori inntil videre. Så kan vi sjekke opp litt etter hvert. Det er bedre å la dem være uten slik kategori enn å feilkategorisere dem. Chris Nyborg 14. jan 2013 kl. 08:05 (CET)
Følgende bilder er definitivt tatt av fotograf Schrøder i Trondhjæm: Nåtlerskene: Nåtlersker.jpg, og ordføreren fra Snåsa : Gunnerius Larsen.jpg samt familien Nilssen: Familien Nilsen 1945.jpg.

Hvorfor er jeg så sikker på dette? Jo, fordi bildene er fra Trondheim og Snåsa. Og - at firmaet eksisterer fortsatt: http://www.fotoschroder.no/sections/index.php - sånn tenker Gek - som skriver --Gunnar E. Kristiansen 4. feb 2013 kl. 16:01 (CET)

CC Gjøvik

Hei Chris. For snart fire år sia kommenterte du at artikkelen min om CC Gjøvik trengte et bilde. Vi skynder oss langsomt på wikien, for i dag ble CC illustrert! Fikk tak i et par bilder fra senterlederen, og tok i tillegg ett sjøl. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 23. jan 2013 kl. 11:22 (CET)

Bedre sent enn aldri! Synes det er bra at vi begynner å få mange godt illustrerte artikler. Chris Nyborg 23. jan 2013 kl. 11:34 (CET)

Eva Haddeland

Hei Chris. Morsomt at du oppdaga den vesle artikkelen om Eva Haddeland. Leste om henne i Aftenposten og tenkte at hun var en person i wikiens ånd. Men trolig ikke notabel nok for Wikipedia.....--Trond Nygård (Kallrustad) 4. feb 2013 kl. 14:46 (CET)

Det ender vel i en stor diskusjon på Wikipedia. Jeg leste tilfeldigvis nekrologen den dagen den sto på trykk; det var noe ved den som lokka meg og jeg endte med å lese den to ganger. Utrolig godt skrevet, det var flott å lese om et realt arbeiderklasseliv uten masse tant og fjas. God lokalhistorie er det også, nekrologen sier mye om hvordan det har vært å leve et langt liv på Torshov for et helt vanlig menneske. Chris Nyborg 4. feb 2013 kl. 14:49 (CET)
Absolutt godt skrevet. Vi skulle vel ha gjengitt hele nekrologen, men da trenger vi sannsynligvis forfatterens tilatelse (sjøl om den er delt i tusentall på nettet allerede, uten tillatelse.....).--Trond Nygård (Kallrustad) 4. feb 2013 kl. 14:54 (CET)
Vi kan jo prøve å kontakte ham, og legge den inn i Kjeldearkivet hvis vi får lov. Ellers vil den nok leve et langt og lykkelig liv på nettet, så det er jo ikke vanskelig å lenke. Chris Nyborg 4. feb 2013 kl. 15:20 (CET)

Hiver meg på, med et spørsmål til Chris: Hva betegnes som tant og fjas i arbeiderklassehistoriesammenheng? --Gunnar E. Kristiansen 4. feb 2013 kl. 15:51 (CET)

Aner ikke. Det jeg mener er at det ikke er noe tant og fjas i nekrologen, den er bare skikkelig jordnær. Det jeg tenker på er det man så ofte finner i nekrologen, at alle de ting personen har gjort blir opphøyet til genistreker og storverk som har endra hele verden, mens man ofte ikke får vite noe om hvem personen egentlig er. Chris Nyborg 4. feb 2013 kl. 16:48 (CET)
Hei igjen. Takk for adressefiksing. Det var min feil at Eva Haddeland tilsynelatende bodde i Hegermanns gate; fant ikke adressa hennes på nettet, derimot var Gjersøe lettere å lokalisere. Det jeg ikke visste, var at han hadde flytta.....--Trond Nygård (Kallrustad) 20. feb 2013 kl. 15:14 (CET)
Man drømmer nesten om innføring av stavnsbånd, så ikke allmuen kan flytte uten videre... Veldig bra at han ga beskjed, så vi fikk retta opp dette. Chris Nyborg 20. feb 2013 kl. 15:17 (CET)

Garder i Klæbu kommune

Hei, ser det ut som jeg har laget en ok systematikk på Garder i Klæbu kommune eller ville du hatt siden som en tabell? Vidar Iversen (Vidariv) 11. feb 2013 kl. 16:11 (CET)

Synes det ser bra ut, godt tenkt og flott at du tar tak i den. Chris Nyborg 11. feb 2013 kl. 19:13 (CET)

Steinkorsene i Eivindvik

Hei! Kan du ta en titt på artikkelen og se hva som er galt med det ene bildet? jeg har også tatt to nye bilder etter at korset ble ødelagt som kan brukes her også om du ønsker det. http://no.wikipedia.org/wiki/Steinkorsene_i_Eivindvik --Nina Aldin Thune (Nina) 13. feb 2013 kl. 21:32 (CET)

Det skyldes at kamera eller programvare har snudd bildet uten å skrive det inn i EXIF-dataene. Det må snus manuelt i et program som retter opp slike feil; jeg har fiksa det nå, men for å få det til å se riktig hos deg må du nok høyreklikke og be nettleseren oppdatere bildet, siden du har det i mellomlager. Skal kikke på de andre bildene, takk for tipset. Håper alt står bra til med deg. Chris Nyborg 13. feb 2013 kl. 21:40 (CET)
Kan du hente denne over til lokalhistorie? http://no.wikipedia.org/wiki/Eivindvik_Fjordhotell Den var en del av de artiklene som ble skrevet i 2010 da kommunen bevilget 10 000 til premier i en konkurranse. Der er to hotell og et gjestgiveri i kommunen og folk lokalt skjønner ikke hvorfor dette skal slettes. Artiklene brukes også i skolen. Jeg lurer virkelig på om alle Gulenartiklene burde vært lagt inn på lokalhistorie for jeg er redd de vil bli slettet en for en. http://no.wikipedia.org/wiki/Portal:Gulen Jeg opplever nå wpno som veldig destruktiv og arbeider nok mest på Kunsthistorie.com. Disse artiklene krevde mye arbeid og vi hadde også turer til Gulen for å ta bilder. Håper det står bra til med deg også. --Nina Aldin Thune (Nina) 14. feb 2013 kl. 13:56 (CET)


Jeg henter over, i første omgang hotellartikkelen. La merke til slettediskusjonen, det virker som om det er slettefeber for tida. Jeg skal prøve å få sett over Gulenartikler om det er andre ting som bør reddes raskt og som passer inn her. Jeg trives veldig godt i jobb her på NLI, og med å bo i Gamlebyen. Chris Nyborg 14. feb 2013 kl. 14:24 (CET)
Hei. Fint at vi kan berge Gulen-stoff fra Wikipedia. Jeg har tidligere vært litt aktiv hos "konkurrenten", men disse slettediskusjonene svekker lysten til å bidra der. I det siste har jeg stort sett lagt inn bare lenker til lokalhistoriewiki, i de mange tilfellene der våre artikler er bedre enn deres....--Trond Nygård (Kallrustad) 18. feb 2013 kl. 09:47 (CET)
Tenkte at jeg skulle ta over noen flere, men det er ikke helt enkelt alltid. Importfunksjonen bevarer historikken derfra, men det blir til tider merkelige resultater i historikken vår da. En ting er faren for sammenfall i brukernavn, og det andre er IP-redigeringene på WP som ser merkelige ut her siden vi ikke har anonyme bidrag. Det er en del skepsis mot å bruke importfunksjonen, men samtidig er det beste måte å bevare historikk. Det ideelle er antagelig å skrive nye artikler med WP som en av kildene, og bevare stoffet på den måten, men det krever en god del arbeid. Jeg er ikke sikker på hvordan det best skal gripes an, men en masseimport virker i hvert fall ikke som det beste. Det er også en del jobb med hver artikkel i forbindelse med lenking (WP lenker til alt mellom himmel og jord, så mye må redigeres der) og bildene. Chris Nyborg 18. feb 2013 kl. 10:19 (CET)
Mange av de artiklene ble skrevet som bidrag til en konkurranse i 2010 etter initiativ fra kommunen der de gav 10 000 til premier. Jeg er hovedforfatter for mange av artiklene og har ikke noe imot at det brukes klipp og lim der dette er tilfelle om det er enklere. Selv arbeider jeg med å tilpasse en del av det jeg jobbet med i hovedoppgaven som jeg skal bruke til et foredrag i Paris til høsten og med å studere romanske kirker i Frankrike som jeg har veldig lyst å besøke mens jeg er i landet. Det blir derfor lite tid til å flytte og tilpasse artikler her beklageligvis. --Nina Aldin Thune (Nina) 19. feb 2013 kl. 21:51 (CET)
Hmm, da kan jeg gå over og hente stoff fra versjoner av artiklene hvor det bare er du som har bidratt. Skal kjøre gjennom en runde nå på formiddagen og hente over. Chris Nyborg 20. feb 2013 kl. 07:36 (CET)

Prøysen

Hei :-) Lurer på om kanskje Prøysen (norsk stedsnavn) kunne flyttes til Prøysen? Hva tror du? -- Olve Utne 1. mar 2013 kl. 10:28 (CET)

Hei Olve. Det var jeg som oppretta pekeren og fant på navnet. Vurderte også bare Prøysen, men tenkte at det kunne forveksles med Preussen, altså kongeriket som de norske Prøysen-stedene er oppkalt etter.--Trond Nygård (Kallrustad) 1. mar 2013 kl. 10:32 (CET)
Hva med Prøysen (stedsnavn), og så kan Prøysen brukes til en standard pekerside som viser til stedsnavnartikkelen, Preussen og personer med navnet Prøysen. Chris Nyborg 1. mar 2013 kl. 10:44 (CET)
OK for meg! --Trond Nygård (Kallrustad) 1. mar 2013 kl. 10:54 (CET)

Tøyen

Hei Chris. Fint at vi fikk en artikkel om Tøyen. Tror samtidig at den må ha et mer presist navn, for både i Høland og Nittedal (Hakadal) er det gamle Tøyen-gårder (jf. Oluf Rygh). Sida Tøyen blir derfor omdirigeringsside. Skal vi ha en egen artikkel om gården Tøyen i Oslo (Tøyen hovedgård), kan vi muligens bruke navna Tøyen (strøk i Oslo) og Tøyen (gård i Oslo). Hva tror du? --Trond Nygård (Kallrustad) 5. mar 2013 kl. 15:18 (CET)

Tøyenartikkelen har vært der en stund. Jeg ser problemet, men valgte i utgangspunktet å legge den der fordi det var såpass mange lenker som var entydige. Vi kan gjerne flytte den, men da mener jeg at Tøyen (strøk) bør holde, det er vel ingen andre steder at det er et byområde med navnet Tøyen. Gården må nok få Tøyen ja. Chris Nyborg 5. mar 2013 kl. 15:22 (CET)
Forresten, hva med kategorien? Er det noen av de andre gårdene som har gitt opphav til et områdenavn? Hvis det er det bør den gjøres om til Kategori:Tøyen (Oslo). Jeg rekker ikke å ta dette nå, skal snart hjemover, men kan få gått over og retta opp lenker i morgen - det er nokså mye jobb, hvilket jo er grunnen til at den havna der i utgangspunktet. Chris Nyborg 5. mar 2013 kl. 15:24 (CET)
Hei. Veit at Tøyen i Hakadal har gitt opphav til boligfeltet Tøyenåsen, men om det holder til områdenavn er vel tvilsomt? Ikke noe hast dette, bare noe som slo meg da jeg så artikkelen. Ha en fin ettermiddag.--Trond Nygård (Kallrustad) 5. mar 2013 kl. 15:48 (CET)
Tøyenåsen er jo ikke noe problem, da gir artikkelnavnet seg selv. Jeg går over dette i morgen. Chris Nyborg 5. mar 2013 kl. 18:22 (CET)

Slettede artikler på Wikipedia

Hei! legger inn tekst som er slettet på Wikipedia. Se om dere kan bruke noe av det og slett resten. Der er en artikkel til fra samme bruker som var med på kurs jag hadde på Bergens Byarkiv som står i fare for å bli slettet: http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sletting/Salhus_barnehage

Jeg ser at dere har fått brukere derfra, og kanskje de som skriver på Wikipedia heller burde bidra her. _________________________________________________________________________

Bergen Brannkorps Idrettslag

Bergen Brannkorps Idrettslag (BBI), stiftet 7. oktober 1923, gikk allerede i 1925 til anskaffelse av en hytte i byfjellene i Bergen. Hytten lå ved Ranen nordøst for Rundemanen. De gav hytten det passende navnet "Flammen" (1925 - 1950). Kildene oppgir grunnen til hyttekjøpet å være brannfolkene i Bergen brannvesens lange vakttjeneste. Tjenesten gjorde at de følte seg innestengt og hadde behov for friluftsliv. Dette behovet samlet medlemmene til felles turer på fridagene, og resulterte altså i kjøpet av hytten.

Bruken av hytten:

Flammen ble en sentral plass for lagets idrettsutfoldelser. Den ble for eksempel brukt i forbindelse med de årlige skikonkurransene mot politiets idrettslag, og gav idrettslaget inntekter ved salg av forfriskninger i tilknytning til andre skikonkurranser i området, bl.a. ved åpningen av Bergensbakken 20. februar 1938.

Nye kjøp:

De to neste hyttekjøpene, henholdsvis "Dorgeskjæret" (Breiviken, 1935 - 1979) og "Storlien" (1950 - 1960), var resultat av tilknytningen til vann for førstnevnte og nærhet til skieldoradoet som åpenbarte seg på Kvamskogen i etterkrigstiden for sistnevnte.

I dag:

I dag er de tre første hyttene historie for Bergen Brannkorps Idrettslag. I stedet er de stolte eiere av en stor og innholdsrik hytte på vossesiden av Hamlagrø bygget av dem selv, og igjen med det passende navnet "Flammen."

Arkivet etter:

Arkivet etter Bergen Brannkorps Idrettslag er avlevert til Bergen Byarkiv (A-3913). I arkivet vil en finne årsberetninger fra hyttestyret, hyttebøker fra de ulike hyttene med inntegnelser av de besøkende, kjøpskontrakter, tegninger, hytteregnskap, lover etc

Litteratur:

___________________________________________ {{Sletting|1=Dette blir vel litt for lokalt. Kunne vært nevnt i en artikkel om [[Bergen Brannvesen]], men den finnes pr.d.d. ikke.}}

Brannposten

Brannposten er Bergen brannvesen sitt interne informasjonsorgan. Internavisen kom for første gang ut i 1997 som erstatning for videoavisen, da denne ble sett på som en mer krevende måte å få ut informasjon til ansatte på. Brannposten inneholder informasjon fra ledelsen, informasjon fra avdelingene, fra de forskjellige kontorene og fra de ansatte.

Avisen er på to sider (1 A-4 ark), og skulle komme ut minst hver 14. dag.

Brannposten opphørte i 2002 da en gikk over til å bruke intranett som forum for informasjon til de ansatte, og ble da en integrert del av intranettet.

Arkivet etter

En finner eksemplarer av Brannposten, fra perioden 1997 - 2002, i Bergen Brannvesen sitt arkiv. Arkivet er avlevert Bergen Byarkiv, BBA A-3909 Bergen brannvesen (1972-).

Litteratur

Artikkel i Bergen Byarkiv sitt oppslagsverk oVe skrevet av Kristine Tvedt Brekke

Takk Nina, jeg skal se gjennom dette i morgen. Chris Nyborg 11. mar 2013 kl. 21:32 (CET)

Blindheim og Østring

Hei. Da er både Svein Blindheim og Bjørn Østring borte. Så at du hadde oppdatert artikkelen om Blindheim p.g.a. dødsfallet, og et Google-søk fortalte meg at også Østring var død (i november). Dette er nå lagt inn i artikkelen om han.--Trond Nygård (Kallrustad) 18. mar 2013 kl. 14:13 (CET)

Ah, jeg hadde ikke fått med meg at Østring også var borte. Flott at du oppdaterte den. Chris Nyborg 18. mar 2013 kl. 14:15 (CET)

Bildetrøbbel

Hei. Fekk eit interesant bilde av «Speser» som eg prøvde å legge i Galleriet men bildeteksta følgde ikkje med. Sjølvsagt kan eg ha gjort noko feil men kan ikkje sjå kva. Å legge heile teksta ein gong til vert vel berre surr. Har registrert at Wikien har gått seint, er det der det ligg. Mvh Magnar Høydal 22. mar 2013 kl. 20:50 (CET)

Du hadde fått med en vertikal strek, så systemet trodde at feltet var slutt. Nå skal det være i orden på Fil:Gamle Speser.jpg. Chris Nyborg 22. mar 2013 kl. 20:54 (CET)
Takk Mvh Magnar Høydal 22. mar 2013 kl. 22:20 (CET)

Flott jobb

Som du vet skriver jeg mest på Setesdalswiki nå, men av og til er jeg innom her og ser litt. Hver gang er jeg imponert over alt du rekker å gjøre på en dag og gleder meg over det. --Harald Haugland 24. mar 2013 kl. 22:57 (CET)

Takk skal du ha, det var en hyggelig melding å lese på en mandags morgen. Chris Nyborg 25. mar 2013 kl. 07:42 (CET)

Bedehus

Hei :-) Et kjapt spørsmål: Bedehus som tenderer mer mot forsamlingshus enn kapell, bør disse også legges i kirke-kategorien? -- Olve Utne 9. apr 2013 kl. 11:25 (CEST)

Hmm, den er kinkig. Jeg tror nesten du får se det an, hvis de brukes som kirker er det vel ikke dumt å legge dem der. Chris Nyborg 9. apr 2013 kl. 11:26 (CEST)

Administrator

Hei Chris, lenge siden sist, håper alt er vel. Jeg ser at brukerkontoen min her fortsatt har admin.-flagg, selv om det etterhvert er ganske lenge siden jeg hadde en raptus som frivillig bildekonsulent her. Ikke noe problem for meg - men jeg er jo ikke aktiv her som bruker, langt mindre som admin. Regner med at det er en forglemmelse, og ville bare si at dere gjerne kan fjerne flagget :) Finn Rindahl 11. jul 2013 kl. 21:00 (CEST)

Hei, hyggelig å se at du er innom, og flott bildetips! Alt bra med meg, deilig å være tilbake i jobb hos NLI. Vi har hatt planer om å ta en gjennomgang av adminer, men det har vært fullt kjør med en masse forskjellige ting nå. Jeg noterer meg det her, så vi slipper å tenke for mye på hvordan vi skal gjøre det i ditt tilfelle. Håper vi får se litt til deg innimellom. Chris Nyborg 11. jul 2013 kl. 22:27 (CEST)
Jeg har syslet litt med stortingsrepresentanter fra Nordlands amt på Wikipedia, og dermed kommet adskillig nærmere lokal historie enn da jeg holdt meg til irsk middelalder :) Har faktisk vurdert å importere http://no.wikipedia.org/wiki/Johan_Augustinussen hit, og også bygge ut litt mer om nesnas historie som ikke nødvendigvis er relevant for Wikipedia - men det får eventuelt bli etter ferien. Godt og se at både du og lokalhistoriewiki er i godt gjenge. Finn Rindahl 11. jul 2013 kl. 22:49 (CEST)

Hans Holst (1794-1878)

Siden jeg fant bilde hos dere syntes jeg jeg burde legge igjen litt tekst som takk ;) Ser du over, det er mer eller mindre cut&paste fra det jeg nettopp skrev på bokmålswikien, så både {{kilde bok}} og bruken av inline refs er kanskje i meste laget for denne wikien? Kan fort også være noe krøll med internlenker og kategorisering, veldig lenge siden jeg gjorde noe her. Mvh Finn Rindahl 12. jul 2013 kl. 19:07 (CEST)

Så da riktig bra ut det. Vi bruker ikke {{kilde bok}} noe særlig, men den ligger jo inne og fungerer helt fint. Virker ikke som du har glemt gamle kunster. Chris Nyborg 12. jul 2013 kl. 23:51 (CEST)

Parameteret | Skyld i infoboks :gardsbruk og infoboks:matrikkelbruk

Hei Jeg ønsker å få muligheten til å bruke dette parameteret i malene. Kan du lage det ? mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) 21. jul 2013 kl. 21:44 (CEST)

Har tenkt på det tidligere; problemet er at det holder jo ikke med ett felt, og plutselig blir malen veldig omfattende. For de fleste gårder er i hvert fall fire felter nødvendig (enten fordi de har alle, eller fordi det varierer hvilke de har), og løsningen vi har brukt er en tabell som du f.eks. finner på Bakkerud (Øvre Eiker)#Fra_matrikler_og_panteregister. Jeg vil nok helst høre med noen andre om hvilke føringer som er lagt før jeg legger det inn, for jeg vet at det har vært diskusjon om dette tidligere. Chris Nyborg 21. jul 2013 kl. 22:29 (CEST)
Hei igjen slik jeg ser det gir Infoboks Matrikkelbruk og gardsbruk status pr i dag. Og ingen variabel historikk. F.eks er jo både gnr og ev b.nr ikke eldre enn 1886 matrikkelen. Og egentlig er skyld den eneste måten egentlig å sammenligne størrelsen på Matrikkgårdene i samme område på. Klart at vil en ha med historikk så må en bruke tabell som f.eks Øvre Eiker eller Matrikkelgårder i tidligere Haram kommune (Møre og Romsdal)...Men sånn sett så er det jo ikke så ofte at skylden på matrikkelgården endres. Det er jo brukene som vil ha variasjon i skyld etter som de blir delt. --Per-Morten Tennøy (Pmt) 23. jul 2013 kl. 23:12 (CEST)
Faktaboksene er ment som rask informasjon om status i dag, med bare et par grunnleggende historiske data. Jeg er skeptisk til å gjøre dem større og mer komplisert, framfor å legge opplysningene inn i artikkelen, gjerne i tabellform som på gårdene i Eiker - diskusjonen her har gått på om vi skal kutte ut noe av det som allerede er der. Jeg ser poenget ditt, men mener nok at dette heller har sin plass andre steder enn i infoboksen. Men uansett må jeg som nevnt høre med andre før noe legges inn, og siden det er sommerferie drøyer det litt. Dersom det går mot å legge inn flere felt, har du noen klare preferanser? Alle skyldsettinger, eller bare noen - og hvis det siste, hvilke(n)?. Hvis jeg vet konkret hvordan du tenker deg det kan jeg sette opp en dummy så vi ser hvordan det vil arte seg. Chris Nyborg 24. jul 2013 kl. 13:58 (CEST)
Ser problemet ditt :) Jeg ser for meg kun dagens skyld i Skyldmark og øre...--Per-Morten Tennøy (Pmt) 24. jul 2013 kl. 22:31 (CEST) PS vet du om det går å summere totalen i en kolonne i en tabell ?
Det finnes noen muligheter til å utføre regneoperasjoner med maler, men det jeg har vært borti av slikt har vært for komplisert og arbeidskrevende til at det er noen hensikt å bruke det på summering i tabeller. Men jeg skal kikke nærmere på mulighetene for dette, jeg ser noen ting hvor det kunne være praktisk. Chris Nyborg 24. jul 2013 kl. 23:44 (CEST)

Vognmannsgata

Skal jeg flytte Vognmannsgata til Vognmannsgata (Oslo) for skille den fra Vognmannsgata (Porsgrunn)? Vidar Iversen (Vidariv) 20. aug 2013 kl. 12:23 (CEST)

Ah, her har jeg kløna. Fulgte en lenke jeg ikke burde ha fulgt da jeg oppretta den. Flott om du flytter den. I tillegg til Porsgrunn er det også Vognmannsgata (Horten), Vognmannsgata (Mandal), Vognmannsgata (Otta) - og Vognmannsveien/-vegen flere steder. Chris Nyborg 20. aug 2013 kl. 12:29 (CEST)

Klöckers Hus

Hei, kan du se nærmere på Klöckers Hus og seksjonen "Se også"? Det ser ut til å være duplikatartikkel på gang? Mvh Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. sep 2013 kl. 12:10 (CEST)

Nevnte dette for deg, det er en kulturminneløypeartikkel og en vanlig. Inntil videre slår vi dem ikke sammen. Chris Nyborg 6. sep 2013 kl. 12:32 (CEST)
Stemmer det, fikk spørsmål fra folk her og valgte å vise diskusjonsside i samme ånd. Beklager at jeg forstyrret... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. sep 2013 kl. 13:03 (CEST)
Ikke noe problem. Fikk telefon fra deg for litt siden, men ikke noen lyd i andre enden. Chris Nyborg 6. sep 2013 kl. 13:11 (CEST)

Trondheimsveien by night

Hei Chris. Moro at du også oppdaga Idas fine bilde av Trondheimsveien.--Trond Nygård (Kallrustad) 3. okt 2013 kl. 15:10 (CEST)

Jeg så det i siste endringer da du la det inn som ukas bilde. Flott å få det med i artikkelen også. Chris Nyborg 3. okt 2013 kl. 15:17 (CEST)

Cappelen

Hei Chris. Har en mistanke om at eidsvollsmann Cappelen er identisk med Didrich (von) Cappelen, som vi altså har artikkel om fra før. Kan du se på de herrer?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. okt 2013 kl. 13:29 (CET)

Ah, da har det blitt en dublett. Skal flytte og fikse. Chris Nyborg (diskusjon) 28. okt 2013 kl. 14:35 (CET)

Lena og Gausdal

Hei Chris. Glimrende at vi fikk artikkel om Lena. En av mine mange dårlige samvittigheter gjennom åra. Jeg sitter faktisk og jobber på Lena om dagen, og burde derfor ha skrevet om stedet....Får prøve å legge til litt etter hvert.

Ellers ser jeg at du har oppretta artikkel om Gausdal. Lurer bare på om det blir forvirrende med artikkelpar som Gausdal og Gausdal kommune, fordi den geografiske utstrekningen er temmelig lik. Når folk flest søker på Gausdal, tror jeg de regner med å komme til kommunen, og ikke til (geografi)artikkelen om dalen. Ser at både Snl og Wikipedia klarer seg med én Gausdalsartikkel hver.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 10:39 (CET)

Jeg gjorde det slik fordi vi ble enige om det tidligere, i forbindelse med diskusjonene rundt kommuneartikler. Det er nok en del tilfeller hvor det er mest hensiktsmessig med en artikkel, og du er bedre enn meg til å avgjøre i dette tilfellet - min befatning med Gausdal begrenser seg til noen få besøk der for noen år sida. Hvis du mener det i tilfellet Gausdal er best å gjøre om til omdirigering til Forside:Gausdal kommune støtter jeg den avgjørelsen. Chris Nyborg (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 10:41 (CET)
Forresten, siden du er innom: Jeg har flytta alle land til Kategori:Stater, slik at Kategori:Land endelig er frigjort for Land i Oppland. Chris Nyborg (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 10:42 (CET)
Ja, i et tilfelle som Gausdal er det nok greiest med en artikkel. Men vi har vel ikke tidligere vært konsekvente på om det skal omdirigeres til kommuneartikkelen eller forsida? Kanskje vi skulle ha tatt en diskusjon rundt dette på neste wikimøte. Ellers er det flott at landingene har fått Land for seg sjøl! --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 10:55 (CET)
Vi tok en avgjørelse på at det skulle være til forsida hvis det ikke var logisk med en egen artikkel. For byer og tettsteder skal det være artikkel på navnet (f.eks. Vardø), og det samme gjelder der kommunenavnet tilsvarer et områdenavn som har en betydning ut over kommunenavnet (f.eks. Ringerike). Det er ikke alt som er gjennomgått av dette, f.eks. omdirigerer Steinkjer til Forside:Steinkjer kommune selv om byen jo har en historie som er separat fra kommunehistorien (i det tilfellet er det tydelig, ettersom det dreier seg om en storkommune). Omdirigeringer til kommuneforsider og oppretting av separate artikler er noe av det jeg har stående på arbeidslista mi, men det må tas litt etter hvert som det er behov - bruker etterspurte sider-lista for å finne ut hvor skoen trykker mest. Det vi tidligere har kommet fram til er spredd litt rundt omkring, som på Hjelp:Hvordan skrive stedsartikler?#Artikkeltitler (separate artikler for stedet og kommunen) og andre hjelpesider. Vi bør nok få samla dette litt bedre. Chris Nyborg (diskusjon) 20. nov 2013 kl. 11:05 (CET)

Femund Canoe Camp (FCC)

Takk - hvis det er du som ryddet og rettet op min FCC side / artikkel. Glad for det :-) --Morgan Nilsson (Morganni) (diskusjon) 2. des 2013 kl. 20:04 (CET)

Bare hyggelig. Den hadde en del formuleringer som lett kan tolkes som reklame, så jeg avkorta litt, men det var interessant artikkelstoff. Chris Nyborg (diskusjon) 2. des 2013 kl. 21:04 (CET)
Så fint - er jo ny her jeg, vet du! Jobbar med siden nå - linker og slikt..... --Morgan Nilsson (Morganni) (diskusjon) 2. des 2013 kl. 21:09 (CET)
Det er bra om du ikke lenger lenker til Wikipedia eller andre eksterne steder inne i teksten. Hvis det er aktuelt med eksterne lenker bør de legges i eget avsnitt på slutten i stedet. Chris Nyborg (diskusjon) 2. des 2013 kl. 21:11 (CET)
Hvordan gjør jeg det best.... lagen ny "side" skik jeg gjort med "Sorken", og legger eksterne lenker der... eller lager jeg en "lenke-liste" lengre ned i artikkelen?
Bare bruk dobbeltklammer, [[lenketittel]] i stedet for å bruke en ekstern lenke i teksten. Lenker til andre nettsteder kan du legge under overskrift kilder hvis de er brukt som kilder for artikkelen (se f.eks. Engerdal kommune, eller eksterne lenker hvis det er relaterte nettsteder. Vi bruker ikke eksterne lenker til alle WP-artikler som kan være aktuelle, for da ødelegger vi for oss selv ved å skjule behovet for en artikkel på Lokalhistoriewiki om temaet. Chris Nyborg (diskusjon) 2. des 2013 kl. 21:21 (CET)
Jeg må fly videre med noe annet nå, men er på jobb i morgen, så skriver du mer her ser jeg det ikke før i morgen tidlig. Chris Nyborg (diskusjon) 2. des 2013 kl. 21:21 (CET)
Takk masse..... vil jo at det ska se bra ut, og at "lesere" kan gå i "dybden" - hvis så ønsket - ska prøve få dette til... men tar også kvelden nå - TAKK  :-) --Morgan Nilsson (Morganni) (diskusjon) 2. des 2013 kl. 21:23 (CET)
Skjønner "inbyrdes konkuranse"... men hvis en god artikkel om f.eks. Fæmund II i Wikipedia.no bør en jo kunne bruke den, men at "lokal-delen" fordyper tema. Har vært på 2 generlaforsmlingnger i A/S Fæmund II - og det er en (to) historie(r) i seg sjøl, som aldri kan publiseres :-) Men ser poenget, og jobber videre med "saken"! MvH --Morgan Nilsson (Morganni) (diskusjon) 2. des 2013 kl. 21:30 (CET)
Fra en artikkel om Fæmund II er det ikke noe problem å lenke til artikkel om båten på Wikipedia, enten det er som kilde eller som en alternativ versjon. Men å lenke til masse forskjellige artikler er uheldig av flere årsaker. Du kan finne retningslinjene våre for eksterne lenker på Hjelp:Eksterne lenker (retningslinjer). Chris Nyborg (diskusjon) 3. des 2013 kl. 07:36 (CET)

Koordinater

Hei, kunne du føre opp koordinatene på Andersenfjellet og Gundersenfjellet i Larvik. På forhånd takk! Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 23. jan 2014, kl. 17:18 (CET)

Da var det gjort. Det er gode beskrivelser av stedene i artiklene, så det er lett å skjønne hvilke koller det dreier seg om - bra skrevet! Chris Nyborg (diskusjon) 23. jan 2014 kl. 17:45 (CET)

Spørsmål fra Bakkeli

Jeg har hatt litt vanskeligheter med å angi hva som er fjell og hva som er åsrygger/koller. Åsrygg og kolle er vel det samme? Og det er mindre fjell, ikke sant? Du må gjerne motsi meg, om jeg tar feil. Noen ganger dreier det seg om naturformasjoner som i folkemunne i generasjoner har blitt beskrevet som fjell, men som egentlig er åsrygger/koller. Problemene ligger i å finne overgangen mellom fjell og åsrygg, for enkelte utgaver i Larvik er sånn midt i mellom. Takknemlig for svar!!!! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 29. jan 2014 kl. 10:53 (CET)
Hei. Dette er et vanskelig spørsmål. Betegnelsen "fjell" brukes mange steder også om knauser (fjellknauser) og åser. På Romerike kaller de den langstrakte åsen vest i bygda for "Fjellet". Hva tror du om dette, Chris Nyborg? --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. jan 2014 kl. 09:19 (CET)
Dette er ikke helt enkelt. Navnet på en høyde (som er det mest nøytrale ordet) kan ofte avvike fra hva det faktisk dreier seg om. Det er i seg sjøl uproblematisk, men det som betyr noe er at kategoriseringa blir noenlunde riktig, slik at man finner ting av samme art innafor en kategori. At noe heter "-fjellet" betyr ikke at det er et fjell, det betyr bare at folk i området har brukt det navnet - omtrent som at vi ikke kategoriserer en husmannsplass ved navn Slottet under slott.
Det er forskjellige definisjoner på fjell, avhengig av hvilken sammenheng det dreier seg om. I noen tilfeller må det være over tregrensa, i andre tilfeller er det elevasjon i forhold til området rundt som teller. Kartverket bruker sistnevnte kriterium, hvilket vil si at man ikke trenger å være helt oppe ved tregrensa, men det kreves en viss høyde og en viss stigning for at de skal regne noe som et fjell. En høyde på under hundre moh. regnes som en ås (det finnes muligens noen unntak), og det er sjelden man finner noe på under 300 moh. omtalt som fjell, med unntak av steinformasjoner langs kysten. Ord som åsrygg og kolle har noen distinksjoner - det har med hvordan de har oppstått å gjøre - men i normal språkbruk kan de brukes om hverandre, for distinksjonen er så liten at den ikke har noen praktisk betydning.
Høyeste punkt i Larvik er Vettakollen på 456 moh., og også den er definert som en ås, se faktaark - så det er ingen fjell i Larvik. Navn er rett og slett en dårlig indikasjon på om noe er et fjell eller ikke - som i Larvik der høyder på drøyt 30 moh. kalles fjell mens det høyeste punktet kalles en kolle. Navna har gjerne et folkelig opphav, og kan være humoristiske (tenk på det danske Himmelbjerget) eller forholde seg til lokale forhold (er det veldig flatt vil selv små høyder omtales som berg eller fjell, er det store høydeforskjeller omtales store fjell om åser/koller) - men for kategoriseringas del må det være en rimelig grei felles definisjon, og da mener jeg fagfolka på Kartverket er beste utgangspunkt. Chris Nyborg (diskusjon) 30. jan 2014 kl. 09:52 (CET)

Wiborg

Hi!

Appreciate your gracious note, your work in revising the articles, and your relocation of the articles so that they are captured, even though in English. I'll follow the same format in future contributions.

The work you are doing with localhistoriewiki.no fills an important gap for those of Norwegian descent as well as for Norwegians.

Tusen takk - Jim Jim Wiborg (Wiborg) (diskusjon) 19. feb 2014 kl. 20:07 (CET)

Glad to see that you're planning more articles, hopefully we'll either find the time to translate more ourselves, or someone who works with the Lesja area comes along with a helping hand. Chris Nyborg (diskusjon) 19. feb 2014 kl. 21:59 (CET)
Jeg har forsøkt å skrive en artikkel i norsk (Anders Nielsen Wiborg). Vil du være så snill å sjekke det og gi meg råd om hvorvidt arbeidet mitt er godt nok til å fortsette?
Mange takk - Jim Jim Wiborg (Wiborg) (diskusjon) 21. feb 2014 kl. 21:24 (CET)
Det ser bra ut - noen skrivefeil som må rettes, men det er ikke mye arbeid. Veldig bra! Chris Nyborg (diskusjon) 21. feb 2014 kl. 23:07 (CET)
Takk for at De å gjennomgå og korrigere artikkelen.
Kommentarene av Dem på Marthe Johans Madfeldt er veldig interessant. Jeg skal tenke på dem og skrive mer snart.
Mange takk - Jim Jim Wiborg (Wiborg) (diskusjon) 22. feb 2014 kl. 00:53 (CET)

Response

Please find a response posted here. Takk - Jim Jim Wiborg (Wiborg) (diskusjon) 22. feb 2014 kl. 20:01 (CET)

Sortering

Hei, i [[Kategori:Preus_museums_fotografregister]] sorteres det på fornavn. Har du en forklaring på det? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 4. mar 2014 kl. 11:43 (CET)

Det var en liten feil i malen, har retta det nå slik at den fanger opp defaultsort. Chris Nyborg (diskusjon) 4. mar 2014 kl. 13:04 (CET)

Bilder fra Riksantikvaren

Jeg kan identifisere motiver fra Larvik, men hvor finner jeg dem? Jeg lette, men fikk bare blank side. Takknemlig for svar. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 09:45 (CET)

Opplastinga pågår, og han har med ett unntak ikke kommet fram til Larvik. Det går an å finne dem, etterhvert som de kommer, med et kategorisnittsøk. Jeg har lagt et ferdig søk for Larvik på Bruker:Cnyborg/Larvikbilder, så du kan bare bruke den. Sida oppdateres automatisk etterhvert som det kommer bilder. Det er ingen garanti for at det er mange bilder fra alle steder, men de fleste kommuner er nok representert. Chris Nyborg (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 10:56 (CET)
Takk skal du ha, jeg kom inn på siden til Riksantikvaren nå, men uten å se bilder fra Larvik. Jeg kikker på bildene dine.

Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 09:45 (CET)

Bildet av Undersbo (Larvik) er lastet opp manuelt av meg. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 11:21 (CET)
Så det; det kommer til å bli noen duplikater ut av dette etter hvert. I noen tilfeller er det små forskjeller fordi en versjon har blitt behandla mens en annen er i originalstand, men i andre kan det være aktuelt å slette ett av bildene. Jeg har sletta et par, hvor det vi hadde lå med vannmerke og feil informasjon (de hadde "Fotograf ukjent" i vannmerket, mens Riksantikvarens bilde hadde info om fotograf). I slike tilfeller er det ikke mye å tenke på, det er bare å bytte ut bildet der det er brukt og slette det gamle som har feil informasjon. Chris Nyborg (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 11:24 (CET)
Jeg har søkt i Riksantikvarens kulturminnebilder, spesielt etter bilder fra Larvik, men får bare søk fra hele landet. Bildet av Undersbo skal være fra 1891, men det hvite huset i bakgrunnen ble trolig oppført i 1920. OG se den elektriske ledningen. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 09:45 (CET)
Nå er det lasta opp en del flere bilder; de hoppa litt i køen siden det var interesse for det. Se Bruker:Cnyborg/Larvikbilder for liste. Chris Nyborg (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 12:29 (CET)
Ad Undersbu-bildet: I metadataene står det at fotografen levde fra 1889 til 1955, så hvis han ikke tok bildet som toåring kan det umulig være fra 1891. Jeg endrer. Chris Nyborg (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 12:33 (CET)
Fordi bildet finnes i Riksantikvarens arkiv ville jeg tro det bli knipset før fredningen i 1923. Og det hvite huset bak Undersbo ble bygd omkring 1920. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 17:21

Opplandgata (Oslo)

Hei, har du et bilde av Opplandgata 2? Hvis ikke, så kan jeg laste opp. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 3. apr 2014 kl. 08:38 (CEST)

Jeg har det liggende på PC'en hjemme, men last gjerne opp ditt. Mitt ligger i ei mappe som jeg fortsatt ikke har fått sortert ferdig. Chris Nyborg (diskusjon) 3. apr 2014 kl. 08:45 (CEST)
Du hadde et bra bilde. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 4. apr 2014 kl. 11:30 (CEST)

Fotografer

Hei, har du et eksempel på en fotograf-artikkel som ser bra ut, som man kan bruke som mal til videre arbeid? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 4. apr 2014 kl. 11:30 (CEST)

Du kan prøve Kristian Stakston, som har fått på bilde med mer. Legg merke til at Kategori:Bilder av Kristian Stakston har fått limt inn utplukket fra artikkelen. For en enklere versjon Hans Holtermann Abel. Ellers er det bare å bruke normal formatering. Når en artikkel er formatert er det flott om spiremerket fjernes hvis den er fyldig nok, eller erstattes av {{spire1}} hvis den fortsatt trenger merket - da forsvinner den fra lista på Bruker:Cnyborg/Preus. Forøvrig, et interessant redskap for forbedring av artiklene er folketellingene, der man kan søke på yrke. Hvis man søker på foto* som yrke får man med forskjellige skrivemåter (fotograf, fotograph, fotografist osv.). Chris Nyborg (diskusjon) 4. apr 2014 kl. 11:34 (CEST)
Takk. Man kan også søke på *otogr*, så får man med photographistinder også :). Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 4. apr 2014 kl. 11:50 (CEST)
En av mine yndlinger er Mathia Larsen, som var «Fotograf: dilletant». Hennes søster var «Skuespil-dilletant». Skikkelig amatører i den familien, med andre ord. Chris Nyborg (diskusjon) 4. apr 2014 kl. 12:33 (CEST)

Kan du løse opp denne «floken»: Coldevin (fotografer i Mosjøen) og Axel Johannes Coldevin? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 8. apr 2014 kl. 10:01 (CEST)

Jeg la merke til den... Det er vel egentlig ikke noe problem med en samleartikkel om "dynastiet" og artikler om enkeltpersonene, så lange de stemmer overens, så jeg redigerer litt. Chris Nyborg (diskusjon) 8. apr 2014 kl. 10:02 (CEST)
Bør Johan_A._Coldevin&redirect=no omdirigere til Johan Arnt Coldevin eller Coldevin (fotografer i Mosjøen)? Du bestemmer. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 9. apr 2014 kl. 09:07 (CEST)
Jeg mener den må gå til artikkelen om mannen, ikke slekta. Fjerna også kategoriene på den - den var oppretta for å få ham inn i kategoriene, så når det finnes en artikkel er hensikten med det borte. Chris Nyborg (diskusjon) 9. apr 2014 kl. 09:13 (CEST)

Skal initialer i fornavn stå inntil hverandre eller med mellomrom, P. O. Dybvig eller P.O. Dybvig? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 15. apr 2014 kl. 13:59 (CEST)

Det skal ikke være mellomrom mellom initialer eller mellom initial og forkortelse av navn (f.eks. J.Chr. Amundsen), men mellomrom mellom siste initial og etternavn. Jf. Korrekturavdelingen. Chris Nyborg (diskusjon) 15. apr 2014 kl. 14:05 (CEST)

Forside:Haram kommune

Hei tar en liten prat her også jeg. Når du nevner at det er bare 4 artikler som går an å bruke på forsiden til Haram regner jeg med det er lenden og kvaliteten du snakker om (ikke nødvendigvis i den rekkefølgen) mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 09:24 (CEST)

Det er fire som er merka som forsideartikler (F1 eller F2), og det går i utgangspunktet på lengde og kvalitet. Se Hjelp:Forsideartikler (retningslinjer). Chris Nyborg (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 09:29 (CEST)

Vormsund?

Det er vel svært tvilsomt om dette er fra Vormsund i Akershus. Det er interessante bilder, så det hadde vært artig å finne ut av det. Jeg flytter bildene til ukjent sted, hvis du ikke har noen motforestillinger. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 6. mai 2014 kl. 13:45 (CEST)

Helt i orden. Jeg er ikke kjent der, så jeg aner ikke - endra bare Kategori:Nes kommune til Kategori:Nes kommune (Akershus). Chris Nyborg (diskusjon) 6. mai 2014 kl. 13:45 (CEST)
OK, jeg mistenker at det kan være tidlige bilder av Engene dynamittfabrikk og krutverk i Hurum. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 6. mai 2014 kl. 17:14 (CEST)
Det er «Nitroglycerin Compagniet» på Engene. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 7. mai 2014 kl. 13:07 (CEST)
Dynamitt! Chris Nyborg (diskusjon) 7. mai 2014 kl. 15:03 (CEST)

Artikkel fra Wikipedia

Hei! Det er en relativt nyopprettet artikkel på Wikipedia på bokmål/riksmål om Theodora Ramløff, en apoteker. Ser ut for meg som den kan være relevant her, den vil muligens bli slettet hos oss, det er opprettet sletteforslag. Hvordan gjør jeg det; kan jeg opprette artikkelen? Testet ut spesialverktøyet vi har ved å klikke på lenken som heter overfør til Lokalhistoriewiki, men det fungerte ikke, ø`en laget rare tegn. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 12. mai 2014 kl. 19:22 (CEST)

Ser at Mbakkel2 har opprettet den her nå. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 12. mai 2014 kl. 20:06 (CEST)
Flott at Morten tok seg av det. Jeg skal se om jeg kan finne ut av overføringsverktøyet; har ikke hørt om noe slikt problem før. Chris Nyborg (diskusjon) 14. mai 2014 kl. 08:36 (CEST)

Bilde

Hei! Legger et bilde her som du kanskje kan bruke og som får en lisens slik at andre kan laste det på commons. --Nina Aldin Thune (Nina) (diskusjon) 19. mai 2014 kl. 14:05 (CEST)

Flott bilde av ei dame som fortjente en artikkel: Inger-Lise Skarstein. Chris Nyborg (diskusjon) 19. mai 2014 kl. 14:31 (CEST)
Håper du kan bruke de andre tre også til noe fornuftig.--Nina Aldin Thune (Nina) (diskusjon) 19. mai 2014 kl. 15:17 (CEST)

Mal folketelling

Hei, jeg ønsker å få laget en kategori som vil hete, Kategori:Folketellingen 1801; som lister alle personene som det er artikler om her på lokalhistoriewiki i den perioden. Dette kan gjøres med å hsa en mal som heter Folketellingen 1801 med en skjult kategori inne i malen. Har du noen formening om å bruke en sånn mal. Jeg har prøvd det samme på Wikipedia men uten å få særlig gehør ;). mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 10. jun 2014 kl. 10:05 (CEST)

Det må i så fall komme i tillegg til den folketellingsmalen vi bruker nå {{folketelling}}), ettersom det er viktig at det er én mal uansett hvilken folketelling det er av hensyn til samarbeid med Digitalarkivet / Historisk befolkningsregister. Jeg er ikke helt sikker på hvor hensiktsmessig det er med en slik kategori; for å kunne bruke den mener jeg det er en forutsetning at personen faktisk finnes i folketellinga 1801, og det gjelder ikke alle personer vi har artikler om som levde da (noen er praktisk talt umulige å identifisere sikkert, andre studerte eller jobba i utlandet i 1801). Den vil heller ikke omfatte personer som dør rett før folketellinga eller blir født rett etter den, noe som også minsker verdien. Muligens er dette noe det er bedre å vente litt med, til Historisk befolkningsregister begynner å komme opp. Noe av det første som vil skje da er at våre artikler som har malen {{folketelling}} vil bli lenka opp, og da vil man få en god inngangsportal derfra. NLI er en av samarbeidspartnerne i det prosjektet, og det vil være løsninger der for å lett finne fram til våre biografier, og vi vil legge til rette for å bruke befolkningsregisteret parallelt med Lokalhistoriewiki når det gjelder persondata. Jeg tror det vil kunne bli en langt mer fleksibel løsning enn en kategori her. Her bør nok flere også inn i diskusjonen, men dette er i vært fall mine foreløpige tanker. Chris Nyborg (diskusjon) 10. jun 2014 kl. 10:16 (CEST)
Ser hva du mener, kan hende vi bør la den modne litt. Jeg kommer heller tilbake hvis jeg ser at behovet blir prekert (av en eller annen grunn :) ) mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 10. jun 2014 kl. 12:13 (CEST)

Sletting

Hei, jeg sletter noen navn som feilaktig har kommet med fra Preus' fotografregister. Dette er personer som har registrert i basen. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 10. jun 2014 kl. 12:21 (CEST)

Flott, slikt har jeg ikke oversikt over, så det er bra at du tar deg av det. Chris Nyborg (diskusjon) 10. jun 2014 kl. 12:22 (CEST)

Anbefaling og generelt spørsmål angående spier kontra lange artikler.

Hei i forbindelse med at jeg har opprettet kategorien Ålesund leksikon så ser jeg for meg å opprette en del artikler som i utgangspunket vil være spirer inntil jeg får gått igjennom litteratur og lagt inn relevante referanser og på den måten utvide artikkelen. Har du noen formening om dette ? Det vil jo helt klart kunne bli en del 5-6 setnings artikler med i utgangspunktet bare en referanse (artikler uten referanse ser jeg egentlig ikke for meg). Å kladde en stor lang artikkel på mine btrukersider tror jeg vil bare føre til at det blir en kladd og vil på en måte aldri bli helt 100% ferdig for å legges ut ! mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 11. jun 2014 kl. 10:39 (CEST)

Jeg har ikke noe problem med spirer; jeg produserer dem jevnlig selv. Det kan være en god måte å bygge opp en gruppe artikler slik at man får overblikk, og selv en kort artikkel gir basisinformasjon og ikke minst kontekst til andre artikler. Det er også veldig greit å lage en spire når man ser at et tema bør forklares, for eksempel fordi andre artikler lenker dit, men ikke umiddelbart har tid eller tilgjengelige kilder til å skrive noen mer dyptgående artikkel. Chris Nyborg (diskusjon) 11. jun 2014 kl. 10:41 (CEST)
høres veldig bra ut :) mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 11. jun 2014 kl. 12:16 (CEST)

Internettrøbbel

Hei Chris. P.g.a. uværet i går kveld har nettet på Lena bibliotek store problemer. Jeg faller ut av wikien med jevne emllomrom. Håper det snart er i orden. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. aug 2014 kl. 08:37 (CEST)

Håper det går seg til. Det har vært rimelig mye trøbbel på grunn av lynnedslag i det siste, det begynner å bli nok nå synes jeg. Chris Nyborg (diskusjon) 5. aug 2014 kl. 08:39 (CEST)
Funker nå, men på ei litt treg reservelinje. Oppretta en liten artikkel om urmaker Jørgen Sveen, småbrukersønn fra Romedal. Kanskje du veit mer om han eller familien hans. Han passer uansett inn på "Hedmarkswikien".--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. aug 2014 kl. 10:31 (CEST)
Jeg fant fram bygdeboka; Botnsveen har ikke noen lang historie, så det går kjapt å skrive noe om bruket han kom fra. Chris Nyborg (diskusjon) 5. aug 2014 kl. 10:35 (CEST)
Flott. Da retter jeg skrivemåten fra Bottensveen til Botnsveen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. aug 2014 kl. 10:44 (CEST)
Botnsveen (Romedal) er på plass. Det er noe merkelig i FT 1865; det står at Erik Knudsen er "deres fader", og tre unge menn bor der. Regner med at en av dem er Erik Knudsens sønn, siden den ene er en Eriksen, men de to andre heter Jensen. Antagelig er Erik stefar. Et lite mysterium som ikke har kommet med i bygdeboka, så her kan jeg lete litt. Fant også en bror av Jørgen som ikke er nevnt i bygdeboka. Chris Nyborg (diskusjon) 5. aug 2014 kl. 10:59 (CEST)

Kjeldemal

Hei. Eg har forsøkt å lage ein kjeldemal som eg ville skulle fungere som Mal:SFF-artikkel, men det gjekk ikkje. Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane har eit innhaldsrikt nettleksikon, og eg meiner det hadde vore fint å hatt ein eigen kjeldemal for dette. Mitt forsøk ligg her, men det blir ikkje riktig når eg forsøker å bruke den: Mal:KL-artikkel. Kan du hjelpe meg? --Sigrun Espe (diskusjon) 6. aug 2014 kl. 09:07 (CEST)

Svar på Brukerdiskusjon:Kallrustad#Kjeldemal. Chris Nyborg (diskusjon) 6. aug 2014 kl. 09:29 (CEST)

Morthov/Morthoff

Hei Chris. Jeg går gjennom Totens bygdebok og skriver korte artikler om hedmarkinger som "utvandra" til vestsida av Mjøsa. En Bjarne Morthoff fra Løten, fra garden Morthov, var landhandler på Lena på 1920-tallet. Fant han også i folketellingene for 1900 og 1910 (Løten). Nå lurer jeg på om han kan være identisk med bygdebokforfatter Bjarne Morthoff, som skreiv gards- og slektshistorie for Romedal. Kan ikke du, som kjenner Romedal godt, gruble litt over dette? Broren Børe Morthoff kjøpte forresten landhandleriet av Bjarne M.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. aug 2014 kl. 13:34 (CEST)

Bygdebokforfatter Bjarne Morthoff (1897-1968) var yngre bror av Børe Morthoff (1890-1982), og omtales i Løtenboka som handelsbestyrer. Børe var forøvrig ikke nest eldste sønn. Den første sønnen døde bare ett år gammel, men både Jørgen Barthold (f. 1880) og Ole (f. 1885) vokste opp, så han var tredje eller fjerde sønn avhengig av hvordan man vil telle. Det er forøvrig den eldre broren Jørgen Barthod Morthoff som har skrevet Løtenboka, så opplysningene om denne slekta er nok temmelig etterrettelige i det verket. En grei ting her kan vel være at jeg skriver artikkel om Morthov, med brukerliste. Da får vi på plass flest mulig av Morthoffene, slik at det er lettere å knytte dem sammen. Chris Nyborg (diskusjon) 19. aug 2014 kl. 13:47 (CEST)
PS. Jeg kryssa av for kommunene på Hedmarken i FT 1910 og la inn yrke fotograf, slik at jeg får snappa opp alle artikler vi har og prioriterer dem for formatering. Skrev også et par nye om fotografer på Hamar som Preus ikke hadde, og det er et par til på vent. Gjør etterpå det samme med eldre folketellinger. Chris Nyborg (diskusjon) 19. aug 2014 kl. 13:50 (CEST)
Da ser det ut til at det er samme person. Fint også at du korrigerte opplysningen om plassen i søskenrekka. Ser fram til artikkel om Morthov. Skal legge til litt mer om Børe Morthoff nå.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. aug 2014 kl. 14:16 (CEST)
Da er Morthov skrevet, i hvert fall en første versjon med brukerliste. Chris Nyborg (diskusjon) 19. aug 2014 kl. 14:46 (CEST)
Kjapt og godt utført. Fint også med fotografene på Hamar.Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 08:11 (CEST)
Takk, takk. Artig med slikt artikkelsamarbeid - og vi får vel tydeliggjort ganske godt etterhvert hvor mye folk flytta både innafor Hedmarken og over Mjøsa. Chris Nyborg (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 08:18 (CEST)
Ja, slike koplinger er interessante. På grunn av dampbåttrafikken og seinere Mjøsferja var det nok mye kontakt på tvers av Mjøsa. Innsjøen er nok nesten mer av en barriere i dag, fordi brua ligger så langt nord, og det ikke lenger går rutebåter unntatt Skibladner.Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 08:25 (CEST)

Kjeldemaler Bøker

Hei

Er det fritt fram å lage sine egne kjeldemaler for bøker t.d Ragnar Ulstein Englandsfarten ? mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 20:14 (CEST) Tsakk for redigeringa di på Aksnessæther forresten. Skulle tru slike ting sat i fingrane frå WP.

Ja, lag gjerne kjeldemal. Dei er fine for å sikre at det blir rett tilvising alle stader boka nyttast, og ein kon også spore opp alle artiklar som nytter kjelden ved å trykke på "lenker hit" på malsida. Eg hadde tenkt til å spørje deg om noko: Liste over fartøy brukt av Shetlandsgjengen; kunne ikkje den like gjerne ligge i artikkelen om Shetlandsgjengen? Sidan den ikkje er så altfor lang, er det kan hende like godt å samla informasjonen. Chris Nyborg (diskusjon) 20. aug 2014 kl. 21:48 (CEST)
Liste over fartøy brukt av Shetlandsgjengen; Lista vart ikkje so lang som eg trudde, so den kan eg flytte over til hovudartikkelen som ei kulepunkt liste. Eg ser likevel føre meg å behalde orginallista i form av ein tabell for å kunne legge inn fleire opplysningaer som byggeår, lengde, tonnasje, ankomst Shetland, heimstad, type osb. Då kan det bli ein eigen atikkel på kvar båt tilslutt, kanhende. mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 21. aug 2014 kl. 15:51 (CEST)
Hei, et lite spørsmål om kjedemalen Ulstein 1979 EF1 har du kommentarer til navnet på denne, slik ayt det ikkje tek av i feil retning ? mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 22. aug 2014 kl. 10:00 (CEST)
Det ser helt bra ut for meg. Rimelige løsninger på navn er "Forfatter år", "Forfatter år forkortelse" (som du har valgt) eller "verkets navn" - sistnevnte er veldig praktisk for standardverk som leksika og bygdebøker. Chris Nyborg (diskusjon) 22. aug 2014 kl. 10:14 (CEST)

Utlendinger i Nansen-arkivet

russer Hei, er det bare å slette bilder av Nansens utenlandske kontakter, som for eksempel dette bildet? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 25. aug 2014 kl. 11:02 (CEST)

Ja, det er bare å slette dem. Noen få av utlendingene kan ha vært i Norge og kan være aktuelle som illustrasjoner, men i verste fall kan vi gjenopprette eller laste opp på nytt i de tilfellene. Det er en del britiske ordførere, russere osv.; Lars luka ut mye, men det var ikke lett å få bort alt. Chris Nyborg (diskusjon) 25. aug 2014 kl. 11:06 (CEST)

Falne fra Løten

Hei. Morten Haave har tatt et bilde av bautaen på Lindbakken i Hunndalen. Den er til minne om de seks nordmennene som falt her 21. april 1940. Fordi en av dem var fra Løten, nemlig Lorang A. Marken, skreiv jeg en kjapp artikkel. Kan du finne mer om han i verket Våre falne? Har ikke tilgang til dette her. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. sep 2014 kl. 11:52 (CEST)

Skal se på den med en gang. Våre falne ligger forresten på Bokhylla, og jeg la nylig inn lenker dit i artikkelen. Bildene der er av ikke navngitte fotografer og er så gamle at de trygt kan brukes under lisensmerket {{enerettforeldetfoto}}, så jeg klipper en del derfra. Muligens kan vi også få en masseopplasting derfra fra Nasjonalbiblioteket, men første må det sjekkes om det lar seg gjøre å isolere bildene på en grei måte. Chris Nyborg (diskusjon) 11. sep 2014 kl. 11:55 (CEST)
Takk for fin utbygging av artikkelen og tips om bilder/digitalisert utgave av Våre falne.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 11. sep 2014 kl. 13:59 (CEST)
En annen link er for øvrig også http://da2.uib.no/cgi-win/WebBok.exe?slag=lesbok&bokid=vaarefalne1. Raskere, men ikke søkbar (kun bla-bar). Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 22. sep 2014 kl. 15:27 (CEST)

Personer med samme navn

Hei! Jeg har et spørsmål om du kan hjelpe meg med noe: Jeg har opprettet en side: Ole Aas. Da det finnes en annen som også heter Ole Iver Aas, så er det fint om man kan opprette en slags forside der man listet opp alle persoer med navnet "Ole Aas" og at man herfra kunne velge den "riktige" Ole.

Er dette vanskelig å få til? Jeg forsøkte å få til dette men ga fort opp  :-)

Mvh Marius

Hei, slik han vi bruke pekersider til. Jeg flytter det som ligger på Ole Aas til Ole Iver Aas, og legger pekere der. Forklaring på hvordan man lager pekersider ligger på Hjelp:Pekersider. Chris Nyborg (diskusjon) 21. sep 2014 kl. 10:26 (CEST)
Tusen takk for hjelpen! Da vet jeg dette til neste gang. Mvh Marius

Bryhn

Det var raskt - og godt - ekspedert! Er du på tilfeldigvis saken ang. dødsår? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 22. sep 2014 kl. 15:27 (CEST)

Det var det jeg egentlig så etter - tenkte kanskije at bygdeboka for Åmot nevnte det, men dengang ei. Hun står ikke engang der, fordi hun ble født før det ekteskapet som er nevnt i boka. Men jeg leter andre steder etter dødsfallet. Chris Nyborg (diskusjon) 22. sep 2014 kl. 16:42 (CEST)
Og så var det på plass - fant en opplysning på en slektsside om at hun døde 1929, og kirkeboka kunne bekrefte det. Der var det også noen andre opplysninger som jeg la inn. Chris Nyborg (diskusjon) 22. sep 2014 kl. 16:59 (CEST)
Fint med dødsåret til Bryhn. Mannen Gudbrand Olsen Bryhn var forresten fra Løten, derfor oppretta jeg en kjapp artikkel om han også.


I farten: Ser at noen av artiklene på ønskelista di for Hedmarken nok er skrevet. Det gjelder blant annet Hovinsholm, Skredshol og Hovelsrud. Litt varierende praksis på geografisk presisering gjør at det blir flere rødlenker enn ønskelig. Men de aller fleste artiklene du etterlyser, mangler nok fortsatt.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. sep 2014 kl. 14:16 (CEST)

Egentlig er det ikke så dumt at de kommer opp sånn, så lenge man er litt forsiktig når man skal opprette artikkelen - da får vi hint om eventuelt behov for flytting og om omdirigeringssider som trengs - så aldri så galt at det ikke er godt for noe. Chris Nyborg (diskusjon) 23. sep 2014 kl. 14:18 (CEST)

Bykle

Hei Chris. Moro å sjå at du er i gang med Bykle.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. okt 2014 kl. 10:48 (CEST)

Ja, det er godt å kome i gang. Byrja med "systemartiklane", og gardsartikler kjem snart - før dei kan kome ut må eg sjå til at alle rettingar har kome inn. Chris Nyborg (diskusjon) 10. okt 2014 kl. 10:50 (CEST)

Värmland

Hei. Grensen mellom Värmland og Hedmark har sikkert vært endret en del ganger, men det må være ganske lenge siden sist. Jeg har ikke svaret på stående fot, men vil foreslå at det skrives når siste grenserevisjon skjedde. Nå kan det gis et inntrykk av at det ikke er så lenge siden. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. jul 2014 kl. 09:37 (CEST)

Hei. Interessant spørsmål. Kopier det over på Chris' samtaleside, ettersom det er han som har skrevet om grenseendringene. Sjøl kjenner jeg ikke til noen slike revisjoner mellom Värmland og Hedmark.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. okt 2014 kl. 11:30 (CEST)
Jeg har det nok fra noe lokal litteratur, tenker jeg. Det er riktig at det er lenge siden sist - regner med at grensemerkene ved Morokulien kan være fra en av de siste, og de mener jeg er datert på 1700-tallet. Er ikke på kontoret før torsdag, så jeg tror ikke jeg får slått opp. Det dreier seg for det meste om mindre endringer, som kan ha omfatta et gårdsbruk eller to. I senere tid kan det ha vært noen ørsmå endringer for å tilpasse landegrensa til tomtegrenser, ettersom det er noen som har hatt stua i Norge og utedoen i Sverige. Ser på litteraturen når jeg er tilbake på NLI. Chris Nyborg (diskusjon) 13. okt 2014 kl. 18:04 (CEST)

Defaultsort Aa/Å

Hei! Personer med navn som Aas bør defaultsort'es som Ås, er du ikke enig? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 29. okt 2014 kl. 08:29 (CET)

Ja, jeg er enig. Skal ikke påberope meg at jeg alltid husker at det må gjøres, men Aa skal helt klart sorteres som Å (såfremt det ikke er et utenlandsk navn der Aa markerer lang A). Noterer meg at det kan være greit å gå gjennom bokstav A i Kategori:Personer for å rette opp dette - der er det også en del annet krøll på grunn av Preus-registeret, men det begynner å bli ryddigere. Chris Nyborg (diskusjon) 29. okt 2014 kl. 08:44 (CET)

Bykle

Hei, er det noen plan for å få illustrert Bykle-artiklene? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 3. nov 2014 kl. 12:52 (CET)

Ja, alle bildene som er med i boka kommer inn i artiklene. Av praktiske grunner tas det etter at all teksten er lagt ut. Jeg får overlevert bildene snart, nå sitter jeg bare lavoppløselige bilder. Vi vil også få overlevert ekstra billedmateriale som det ikke ble plass til i boka, men som vi kan legge inn. Det finnes bilder at praktisk talt alle bosteder og av et stort antall personer. Chris Nyborg (diskusjon) 3. nov 2014 kl. 12:56 (CET)
Det blir helt topp! Håper det kan bane vei for flere kommuner senere. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 3. nov 2014 kl. 13:04 (CET)
Tror nok at dette kommer til å kunne lokke flere, ja. Det er virkelig spennende å se hvor enkelt det er å f.eks. følge ei slekt mellom forskjellige bruk når vi lenker mellom dem, og også å kunne følge slekter ut til andre kommuner. Vi har et kommende prosjekt med Tinn kommune, og i Bykle er det mange tinndøler hvor vi har lenker ut til bruka de bodde på i Tinn. Chris Nyborg (diskusjon) 3. nov 2014 kl. 13:12 (CET)
Når det gjelder oppdateringer av Bykle-artikler, er jeg usikker på hvordan det skal gjøres på en god måte. Jeg har et eksempel, Tora Blindheim, født på Løyning, død 24. november Artikkel på Setesdalswiki bør vel få lagt inn informasjon hos dere også? --Harald Haugland (diskusjon) 12. des. 2014 kl. 10:48 (CET)
Hei, det er bare å bidra som i andre artikler. En litt spesiell ting er at kildene til bygdeboka slik den ble trykt er oppgitt felles på Heimar og folk i Bykle/Litteratur og kjelder, mens kilder til opplysninger som legges inn i ettertid må legges i hver enkelt artikkel. Det vil gjøre det lettere å spore endringer som kommer, og lettere å se hva kilden er. Jeg har oppdatert Ryningen (Bykle gnr 11/4) med dødsfall og lagt inn Setesdalswiki som kilde. Endra også navnet hennes fra Tore til Tora, siden det er det hun sto med i skattelistene. Den oppdateringa kan brukes som eksempel på hvordan det kan gjøres. Chris Nyborg (diskusjon) 12. des. 2014 kl. 10:56 (CET)
Takk, det var flott å få et eksempel på hvordan det kan gjøres. Raskt kom det også. :-) --Harald Haugland (diskusjon) 12. des. 2014 kl. 11:01 (CET)
Har dobbel forgasser i tastaturet, så det går unna... Chris Nyborg (diskusjon) 12. des. 2014 kl. 11:03 (CET)

"Smuglingssaken"

Kan en artikkel ha anførselstegn i tittelen? "Smuglingssaken" Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 6. nov. 2014 kl. 12:06 (CET)

Det går an å ha det, men for det første bør det da være «», og for det andre er det viktig at det ligger defaultsort inne så den legges på riktig sted i kategoriene. Vi har noen artikler som har blitt liggende på slik navneform, som «Dødskorset». Chris Nyborg (diskusjon) 6. nov. 2014 kl. 12:25 (CET)

Asker og Bærum leksikon

Hei! ABleksikon.no var en side som er en del brukt som kilde her. Nå er den nylig lagt ned på grunn av lav trafikk. (Finnes fortsatt i papirversjon.) Se denne nettsida. Den ryker altså som online kilde, MEN: kunne det vært noe for NLI å importere/ta seg av innholdet? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 6. des. 2014 kl. 14:42 (CET)

Jeg har selv brukt ableksikon ved mange veg-artikler fra Asker og Bærum, så dette var dumt. Hadde vært bra å få tilgang til innholdet likevel. Men hva skal vi gjøre med de døde lenkene som nå har oppstått, for eksempel i veg-artiklene (er sikkert over 50 av dem), se bl.a. denne: Riiser-Larsens vei (Bærum).--Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 6. des. 2014 kl. 14:57 (CET)
Takk for tips, Morten! Dette er absolutt noe vi på NLI må ta kontakt med Budstikka om og prøve å få videreført på nett. Håper resultatet blir at vi kan gjøre om lenkene til leksikonet fra eksterne til interne! :) --Marianne Wiig 7. des. 2014 kl. 09:41 (CET)
Hvis vi får inn innholdet her, så er det aller best. Budstikka blir vel sikkert også glad for det, i og med at det vil komme en Budstikka-merkelapp på hver av disse sidene (som Bykle-merkelappene nå). Eventuelt kan lenkene omgjøres (med bruk av en kildemal?) til å sitere Budstikkas store Asker og Bærum-leksikon. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 7. des. 2014 kl. 14:12 (CET)
Jeg regner med at vi starter med å ta kontakt med Budstikka; det fikser vi sikkert i løpet av dagen. Bykle er nevnt; vi har også Lørenskog leksikon som er en direkte parallell til ABleksikon, så vi har noe konkret å vise fram. Også der er det en mal i bunn av artiklene, og det er et opplegg for presentasjon av leksikonet som allerede er på plass, så vi kan være veldig konkrete på hva vi kan få til med dette stoffet. Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2014 kl. 09:08 (CET)
Flott hvis vi kunne videreføre Budstikka-leksikonet. Har vært nyttig for oss.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. des. 2014 kl. 09:23 (CET)
Tar noen i NLI kontakt, da? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 11. des. 2014 kl. 17:48 (CET)
Marianne har fått kontakt med dem. Budstikka ser på rettighetene til stoffet; det er flere forfattere involvert, som må akseptere at det legges ut hos oss før det kan skje. Men vi er i gang med å prøve å få det til. Chris Nyborg (diskusjon) 11. des. 2014 kl. 20:14 (CET)
Genialt. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 17. des. 2014 kl. 07:36 (CET)
Uten at jeg vet noe konkret om framdrifta i dette, regner jeg ikke med at det skjer noe før nyttår, i og med at vi på god vei inn i juletida. Chris Nyborg (diskusjon) 17. des. 2014 kl. 13:18 (CET)

Listerud

Hei Chris. Du kjenner godt til Leisterud i Sør-Aurdal. 101-åringen Sigrid Listerud har muligens tilknytning dit? Har ikke Sør-Aurdal bygdebok foran meg i dag....--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. des. 2014 kl. 15:36 (CET)

Joda, hun gifta seg inn på den gården. Jeg legger inn noen opplysninger fra bygdeboka. Chris Nyborg (diskusjon) 9. des. 2014 kl. 16:26 (CET)
Flott! Takk for mer info.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. des. 2014 kl. 11:22 (CET)

Mal koord

Hei, ser at malen koord fører til feil side, kunne sikkert prøvd å fikse det sjøl, men er redd for å rote det til. Kan du se på det? --Cato Hevrøy (Cathev) (diskusjon) 14. des. 2014 kl. 15:05 (CET)

Virker som om det er en omdirigering det er problemer med. Prøver å fikse det, men det er mulig at andre må se på det på mandag. Chris Nyborg (diskusjon) 14. des. 2014 kl. 16:01 (CET)
Ser ikke ut at det jeg prøvde fungerer, gir beskjed til en annen som kan dette bedre. Chris Nyborg (diskusjon) 14. des. 2014 kl. 16:05 (CET)
Ser at wikipedia peker til http://tools.wmflabs.org/geohack/geohack.php, mens denne wikien peker til http://toolserver.org/~geohack/geohack.php --Cato Hevrøy (Cathev) (diskusjon) 14. des. 2014 kl. 16:07 (CET)
Jeg prøvde å rette opp det; det har vært omdirigering der hittil. Men jeg bomma på en liten ting - som jeg la merke til rett etter at jeg hadde prøvd første gang. Så nå fungerer det som det skal. Chris Nyborg (diskusjon) 14. des. 2014 kl. 16:09 (CET)
Supert, nå virker det som det skal. --Cato Hevrøy (Cathev) (diskusjon) 14. des. 2014 kl. 16:11 (CET)

Rettetakk

Hei, og takk for sist. Fint at du tok tak i gardsmalen min, ser at den ble feil. Men husk på at du har ferie nå! Ønsker deg ei god jul så småningom. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. des. 2014 kl. 16:34 (CET)

Hehe, jeg har "studieferie". Og siden studiene involverer gardshistorie på wikien, så blir det litt fikling. Tenker også at jeg kommer til å skrive litt på frivillig basis innimellom - når man sitter så mange timer med wikien på jobb er det ofte tungt å sette seg med det på fritida, men det er jo en del jeg har lyst til å bidra med som faller utafor arbeidsoppgavene mine. Men store deler av jula kommer jeg nok knapt til å kikke på en dataskjerm, det blir hygge med familie og venner, god mat og god drikke. Riktig god jul til deg også! Chris Nyborg (diskusjon) 18. des. 2014 kl. 16:37 (CET)
Takk, takk! Vi talas.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. des. 2014 kl. 16:41 (CET)

Hedmarksmuseet

Hei Chris. Vi har alt Kategori:Bilder fra Hedmarksmuseet. Du kan sikkert bruke den til bildet av Jon Angel Bakken. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. jan. 2015 kl. 11:43 (CET)

Bra du følger med. Jeg oppretta ut fra rød kategorilenke på bildet, og la ikke merke til at det sto fotografi i stedet for bilder. Chris Nyborg (diskusjon) 15. jan. 2015 kl. 12:15 (CET)
Bare hyggelig! Akkurat bilder fra Hedmarksmuseet har jeg lasta opp en del av, så derfor la jeg merke til den nye kategorien.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 15. jan. 2015 kl. 12:19 (CET)

Arbeidsoppgavemalen

Hei :-) Da er arbeidsoppgavemalen lagt til for alle kommunene nordafjells — fra Sunnmøre til Øst-Finnmark. :-) Bare vestafjells og østafjells igjen.... -- Olve Utne (diskusjon) 22. jan. 2015 kl. 20:35 (CET)

Den er grei. Jeg ser vel ikke noen grunn til å bruke mye tid på å legge det inn på alle kommuner i resten av landet - mange steder er utfordringa at det nesten ikke finnes artikler, ikke at det er noe som må forbedres. Sida gir egentlig feil beskjed når det ikke er noe særlig, for da ser jo alt såre vel ut. Chris Nyborg (diskusjon) 23. jan. 2015 kl. 09:23 (CET)

Kaffe

Kaffe har vært og er en såpass stor del av norsk kultur at jeg foreslår Kategori:Kaffebrennere eller lignende. Mer sentralt i kulturen enn for eksempel Kategori:Bøkkere. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 4. feb. 2015 kl. 17:46 (CET)

Det er absolutt aktuelt med en slik kategori, men regelen er at vi oppretter kategorier ettersom det er behov for dem, hvilket vil si at vi først har artikler om kaffebrennere og så lager en kategori. Jeg søkte på "kaffebrenner" og fikk treff på tre eiendommer i Tromsø - ingen av dem skal i en slik kategori; en av eiendommene kan ha vært et kaffebrenneri et periode, men ellers dreier det som om boligene til kaffebrennere, ikke om personen eller brenneriet. "Kaffebrennere" ga bare treff i en artikkel som nevner apparater for brenning av kaffe. Men har vi noe som hører hjemme i en slik kategori allerede er det bare å sette i gang, og hvis ikke oppretter vi kategorien når vi har noe. Chris Nyborg (diskusjon) 5. feb. 2015 kl. 08:40 (CET)

Øvelse

Sakte tempo framover - men det blir betre etter kvart --Astri Rysstad (Astri.rysstad) (diskusjon) 24. feb. 2015 kl. 14:48 (CET)

Ein lærer så lenge ein lever - om inkje anna lærar ein å gå sakte. Det vert bra, det her. Chris Nyborg (diskusjon) 24. feb. 2015 kl. 14:53 (CET)
Då er me eins! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 24. feb. 2015 kl. 14:55 (CET)

Osterhaus' gate 3A

Om du skulle gå forbi Osterhaus gt. 3A en dag, så hadde det vært fint om du hadde fått til et bilde eller tre til artikkelen «Synagogen i Osterhaus’ gate». :-) Olve Utne (diskusjon) 3. mar. 2015 kl. 16:37 (CET)

Det skal ordne seg - om ikke Stig Rune kommer meg i forkjøpet. Chris Nyborg (diskusjon) 3. mar. 2015 kl. 16:46 (CET)
:-) ! Olve Utne (diskusjon) 4. mar. 2015 kl. 11:57 (CET)
He, he, ja, skal se hva jeg får til! Senest lørdag, tenker jeg. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 4. mar. 2015 kl. 11:57 (CET)
I så fall vinner nok du kappløpet, jeg har en travel uke. Chris Nyborg (diskusjon) 4. mar. 2015 kl. 12:46 (CET)
Har besøkt Osterhaus' gate 3 nå, og har lagt ut bilde. Regner med at 3a er den venstre delen, men det fremstår som én bygård i dag. Dere får se på det. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 7. mar. 2015 kl. 00:55 (CET)

Floke

Hei, på artikkelen Gunnar Iversen har det floket seg litt, kan du nøste opp i trådene? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 21. apr. 2015 kl. 08:41 (CEST)

Da er den avfloka. Splitte i to artikler, med pekerside. Chris Nyborg (diskusjon) 21. apr. 2015 kl. 09:01 (CEST)

Ikke-byklesk

Hei, har du sett meldingen som Olav Mosdøl la inn her: http://lokalhistoriewiki.no/index.php?title=Mosd%C3%B8l_%28Bykle_gnr_13/3%29&diff=prev&oldid=653324 ? Vet du om det er ordnet overalt allerede? Mvh Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. mai 2015 kl. 14:20 (CEST)

Jo, det skulle vere ordna. Sjå neste diff, der eg bytta ut orda han hadde merknader til med noko som er meir «standard nynorsk». Chris Nyborg (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:21 (CEST)
Det er godt! Takkar! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. mai 2015 kl. 14:41 (CEST)

feil bilete

Hei Dette biletet er av ein annan person enn han som er omtalt. Bed at biletet vert sletta frå wikien. https://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fil:Byklum_73.jpg

Helsing --Leonhard Jansen (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:37 (CEST)

Då er det gjort. Såg at Siri allereie hadde tatt det ut av artikkelen det var nytta i. Chris Nyborg (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:44 (CEST)
Mange takk!
Helsing--Leonhard Jansen (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:54 (CEST)

telemarksuttrykk?

Hei Chris Kva gjer me med alle telemarksuttrykka, t.d. takomtil - dette er eit ord me ikkje brukar i Setesdal. Skal me byte eller går det an å leggje lenke (t.d. som jordepli`? mvh Birgit og Astri --Astri Rysstad (Astri.rysstad) (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:37 (CEST)

Det er ikkje så greitt å leggje lenkjer der. På jordeple går det bra, for då skal det til noko vi har artikkel om, men for ord som det ikkje er naturleg å ha ein artikkel om i anna enn ei ordbok er det verre. Eg tenkjer at vi godt kan bytte dei med andre ord som høver betre. Det er mogleg å søke dei opp, sjå her, og gå gjennom dei. Takomtil får eg opp fem gonger, så det er ikkje nokon stor jobb. Eg merka med også utstokken, og der er det heller ikkje mange å rette. Det er så få av dei at å lage ein ordning for å gjere jobben maskinelt vil ta mykje lenger tid enn å berre redigere manuelt. På wikien kan vi alltid pusse på språket, og dette var vel også ord som skulle ha vore forandra i korrekturen, trur eg. Chris Nyborg (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:43 (CEST)
Flott Chris - du er så tjapp. Talast meir om dette på mandag - kjem i 9 tida - passar det? --Astri Rysstad (Astri.rysstad) (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:53 (CEST)
Nitida passer fint, berre kom. Chris Nyborg (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 14:55 (CEST)

foto Brotteli 6

Hei Biletet side 25 i bind 3 har ikkje kome med. Dette er Brotteli 6.

Helsing --Leonhard Jansen (diskusjon) 5. mai 2015 kl. 21:23 (CEST)

Då er det inne. Chris Nyborg (diskusjon) 6. mai 2015 kl. 08:41 (CEST)

Kjeldearkivet

Hei, fint at du ville kategorisera for meg, vil du låse artikkelen og? Den er avskrift frå årsskriftet, med tillatelse frå forfattaren. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2015 kl. 17:52 (CEST)

Kan du taka denne med? Voner at alt er gjort, men kjem attende seinare ;) Tnx! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2015 kl. 18:48 (CEST)
Då skal det vere gjort. Flott stoff - vi har så korte artiklar som mange sogelag, og det er bra at vi får noko kjøt på beina her. Chris Nyborg (diskusjon) 13. mai 2015 kl. 09:15 (CEST)
Det kjem nok meir etter kvart ;) - men vil du stengja for den fyrste artikkelen med? Takk for fiksinga! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 13. mai 2015 kl. 09:32 (CEST)

Navboks

Finnes det navbokser på denne wikien? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 7. jun. 2015 kl. 20:35 (CEST)

Vi har noen navigasjonsmaler, men ikke på langt nær så mye som Wikipedia - vi fjerna mange fordi de ikke tjente sin hensikt og skapte et vedlikeholdsbehov. De som finnes er stort sett knytta til prosjekter som {{Oslos geografi}} og {{Krigshistorie Hemnes i Nordland}}, til serier hvor det er greit å kunne navigere til forrige og neste og til bibliografier og forsider. Du finner de fleste i Kategori:Navigasjonsmaler. Chris Nyborg (diskusjon) 8. jun. 2015 kl. 08:54 (CEST)

Bykle

Hei, eg har lagd inn ein infoboks på Kyrkjelii (Bykle gnr 13/29-30) for at han skulle bli sortera rett i Eigedomar nemnt i Heimar og folk i Bykle. Vil du sjå over? Mvh Mvh Siri Johannessen (Siri J) 11. jun. 2015 kl. 13:44 (CEST)

Ja, det fungerer jo heilt utmerka. Godt tenkt. Chris Nyborg (diskusjon) 11. jun. 2015 kl. 13:49 (CEST)

Oppvekst på Sinsen

Hei Chris. Har du vært borti disse som skriver om oppveksten på Sinsen i 1950-åra? Fra før hadde vi artikkelen Kjeldearkiv:Oppvekst på Sinsen i Oslo på 1950-tallet, og i går kom Oppvekst på Sinsen i Oslo på 1950-tallet. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. jun. 2015 kl. 10:18 (CEST)

Jeg har kontakt med dem - skal kikke på det og finne ut hva som har skjedd. Chris Nyborg (diskusjon) 18. jun. 2015 kl. 10:20 (CEST)
Flott, takk skal du ha. Tenkte kanskje det var noen du hadde hatt på kurs.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. jun. 2015 kl. 10:22 (CEST)
Det er en gjeng som har skrevet masse om Sinsen, spesielt knytta til 1950-åra da de vokste opp der. Dette er to parallelle artikler, så jeg har fiksa på titlene og lagt begge i kjeldearkivet ettersom det er personlige beretninger. Chris Nyborg (diskusjon) 18. jun. 2015 kl. 10:23 (CEST)

Fotografer

Hei, kan du legge til [[kategori:Dødsår ukjent]] på slike artikler. Jeg går gjennom den kategorien av og til. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 4. aug. 2015 kl. 11:39 (CEST)

Vidar er en kløpper på å finne dødsår. Memento mori, fotograf!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. aug. 2015 kl. 11:49 (CEST)
OK, skal gjøre det. Har ofte latt være å bruke den, for den ble i lang tid bare stående uten at noe ble gjennomgått - men når noen gjør noe kommer den til nytte. Chris Nyborg (diskusjon) 4. aug. 2015 kl. 12:32 (CEST)

Katolsk

Hei Chris. Har akkurat publisert en artikkel om hundreåringen Helga Aasta Sommerfeldt Løvland. Ifølge Aftenposten var hun sekretær for den katolske kirka. Kjenner du til henne?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. aug. 2015 kl. 11:02 (CEST)

Mener jeg har hørt navnet, men er ikke sikker. Jeg finner henne ikke blant tidligere ansatte; trolig kan hun ha vært sekretær i en av menighetene og har derfor ikke kommet med på lista som finnes over tidligere ansatte som stort sett dekker bispedømmets kontor. Sender en epost til en som kanskje vet noe. Chris Nyborg (diskusjon) 7. aug. 2015 kl. 11:12 (CEST)
Flott. Artig hvis vi klarer å få litt mer stoff om henne.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. aug. 2015 kl. 11:23 (CEST)

Teknisk feil for Tysnes (og kanskje andre stader?)

Ser det har kome opp feilmeldinger på Forside:Tysnes kommune - Uttrykksfeil: Ugjenkjennelig ord «tysnes» og Mal-loop oppdaget: Nokså kjedeleg at det kom nett no, ettersom eg i desse dagar reklamerer for sida på ei Facebook-side med lokalhistorie frå Tysnes. Håper det går an å få fiksa det. :) --Knut Rage (diskusjon) 24. nov. 2015 kl. 08:59 (CET)

Hei. Diverre ikkje mitt spesialfelt, men eg sender spørsmålet vidare til kollega Chris Nyborg.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. nov. 2015 kl. 09:21 (CET)
Da var det i orden, bare en artikkel som mangla onlyinclude så kategoriene ble med, og da dro den inn sida 1992 og lagde krøll. Chris Nyborg (diskusjon) 24. nov. 2015 kl. 09:29 (CET)

Tradisjonsbåtregisteret

Tradisjonsbåtregisteret:

Jeg er fortsatt usikker på hvordan jeg skal legge inn bilder. ”Hovedbildet” er for så vidt greit; der er jo plass i malen for å kopiere inn navnet på bildefilen.

Gallerifunksjonen er jeg i tvil om: Nøyaktig hvor er det ”gallery” skal stå? Før de to klammerne nederst i malen? Etter disse? Skal det stå Fil:?

Ellers ser jeg at det står ulikt hva slags mål på bredde og lengde som skal føres inn. Hadde det ikke vært best om lengden ble oppgitt både i meter og i fot? Og på bredde kommer det automatisk på betegnelsen fot - selv om det blir spurt etter meter/cm??

Mvh,

Jan C. Rosenlund

For å sette opp galleri skriver du:
<gallery>
Fil:Example.jpg|Bildetekst1
Fil:Example.jpg|Bildetekst2
</gallery>


Der det står Example.jpg skriver du inn filnavnet nøyaktig slik det er lasta opp (pass på små/store bokstaver, den skiller f.eks. mellom .jpg og .JPG).
Du kan også trykke på bildegalleriknappen over redigeringsvinduet.
Både lengde og bredde skal oppgis i fot. Gjeldende bruksanvisning for malen er Hjelp:Veiledning til Tradisjonsbåtregisterets spørreskjema - jeg har korrigert det på Hjelp:Registrering av tradisjonsbåter som bare dekker deler av skjemaet. Ved å velge et mål er det mulig å få systemet til å regne om til det andre, så det kan vi eventuelt gjøre - men å oppgi begge deler har vi prøvd, og det fungerte dårlig, da er det vanskelig å få data som kan behandles maskinelt videre, for eksempel i tabellen på Tradisjonsbåtregisteret. Chris Nyborg (diskusjon) 1. des. 2015 kl. 20:47 (CET)

151203: Hm! Gjør jeg noe feil her? Nå har jeg prøvd å laste opp bilder av Strandebarmeren Ingrid, men det vises bare fire ruter med bildenavnene på? Rosenlund

Jeg ser bare ett opplasta bilde i loggen din, så du har ikke fått lasta dem opp. på slutten av nybegynnerbrosjyra ligger en veiledning for bildeopplasting. Chris Nyborg (diskusjon) 3. des. 2015 kl. 19:18 (CET)

Hva mener du med "opplasta på loggen din"? Noen logg, og noe annet enn å skrive inn på redigeringssiden for båten, er ikke nevnt noe sted? Rosenlund 151203

Alt som gjøres på wikien blir logga, og du kan se en oversikt over dine opplastinger her. Det er ut fra den at jeg kunne se at bildene ikke var lasta opp. Jeg ser at du nå har lasta opp ett av bildene. I artikkelen hadde du bare lagt inn deler av filnavnet, du må ha med hele. Jeg retta det ved å legge til .JPG; du kan se endringa jeg gjorde her. Hvis du laster opp de andre bildene på samme måte, og legger inn Fil:filnavn.JPG i artikkelen, så vil det blir som du ønsker. Chris Nyborg (diskusjon) 4. des. 2015 kl. 08:39 (CET)

Hm! Nå har jeg skrevet inn bildenavnene for Strandebarmeren Ingrid med jpg/JPG/.jpg/.JPG, men fortsatt bare ruter med navnene. Det må være ett eller annet håndgrep til som skal gjøres for å få lastet opp bildene? Hvordan kommer jeg forresten til logglisten/hvor på siden skal jeg klikke?

Rosenlund, 12.51; 151204

For å komme til loggen klikker du her. Du kan også klikke på "Bidrag" oppe i høyre hjørne på skjermen, og velge "opplastinger" i lista øverst.
Du må laste opp bildene på samme måte som du lasta opp et bilde i går (Fil:P1050868.JPG), og så kan du legge dem inn i artikkelen. Chris Nyborg (diskusjon) 4. des. 2015 kl. 12:56 (CET)

Vel, det er det jeg mener jeg gjør; nå strever jeg med bilder til Peder, og skriver slik:

Men i artikkelen kommer bare tomme ruter med bildenavnene?

Rosenlund 151204, 19.31

Du har ikke lasta opp bildene til wikien - du må overføre dem fra din maskin til wikien, slik du har gjort med to bilder tidligere, før du kan bruke dem i artikler. Trykk på "last opp fil" i venstremargen, og følg instruksjonene som kommer opp der. Chris Nyborg (diskusjon) 5. des. 2015 kl. 16:28 (CET)

Bilde fra LokalhistorieWiki til Wikipedia og omvendt

Hei, hva er enkleste måten for å hente inn bilder til og fra de to Wikiene. mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 4. des. 2015 kl. 17:21 (CET)

Det må gjøres manuelt, så du må lagre bildet du vil bruke på din maskin og laste det opp på den andre wikien. Stort sett har vi alle lisenser wikipedia har (de kan være litt forskjellige, men det er ikke noe problem å bruke dem, så flikker vi på det), så du kan bare kopiere over koden for lisensmal hvis det er vrient å finne den her. Skal du kopiere fra oss til Wikipedia må du huske at bilder som er lisensiert kun for ikke-kommersiell bruk (cc-by-nc eller cc-by-nc-nd) ikke kan lastes opp til Wikipedia. Hvis det er snakk om ganske mange bilder er det mulig å si fra, så kan vi hjelpe til - i hvert fall fra Wikipedia til oss. Er det veldig mange kan det være mulig å se på automatisering, men det lønner seg sjelden før det blir snakk om noen hundre bilder. Chris Nyborg (diskusjon) 5. des. 2015 kl. 16:28 (CET)

Forslag om kategorirydding

Hei! Jeg foreslår herved at Kategori:Sivilingeniører opphører, og enten legges under Kategori:Ingeniører eller kanskje helst at denne skifter navn til Kategori:Ingeniører og sivilingeniører. Grunnen er, foruten at dere har prøvd å begrense kategorioppsplitting, følgende: I dagligtale og kilder, særlig eldre kilder, omtales mange sivilingeniører som ingeniører. Derfor vil mange sivilingeniører omtales på wikien som ingeniører. Mange utdannelser fra utlandet vil dessuten være vanskelig å plassere i den ene eller andre "leiren". Jeg ser heller ikke den store forskjellen på yrkene, bortsett fra at sivilingeniører selvfølgelig har mastergrad. (Sivilingeniører ville selvsagt protestere vilt på dette). Jeg mener at dette blir det samme som å ha to kategorier for Leger og Spesialistleger. Lager vi en samlekategori for ingeniører og sivilingeniører trenger ingen å føle seg støtt.

Punkt to: Kategori:Jordbruksingeniører inneholder bare én person, så den regner jeg med at kan slettes uten særlig diskusjon. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 5. des. 2015 kl. 17:25 (CET)

For meg virker dette som en god idé — og da gjerne under kategori:ingeniører med en notis øverst om at kategorien inkluderer sivilingeniører o.a. Får se hva Chris synes også før det blir avgjort. :-) Olve Utne (diskusjon) 5. des. 2015 kl. 20:05 (CET)
Virker fornuftig for meg også, og i tråd med ryddinga vi holder på med i yrkeskategorier. Greit om vi får en kommentar fra Marianne også, for det er hun som sitter på oversikten over hva som allerede er planlagt. Jeg tenker at kategori:ingeniører holder, med en forklaring øverst som Olve nevner. Chris Nyborg (diskusjon) 7. des. 2015 kl. 08:40 (CET)
Jeg har skrevet om mange ingeniører, og har som regel ikke skilt på sivilingeniører og ingeniører, men puttet det i "ingeniører", kanksje bortsett fra i det siste, da jeg oppdaget sivilingeniør-kategorien. Så jeg støtter forslaget- --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 7. des. 2015 kl. 08:49 (CET)
Forslaga om rydding og forenkling bifalles!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. des. 2015 kl. 09:03 (CET)
Kategori:Ingeniører høres bra ut! Syns verken vi trenger underinndeling eller noen og-forbindlse. --Marianne Wiig 7. des. 2015 kl. 14:25 (CET)
Og så var det advokater.

Jeg kom over Kategori:Høyesterettsadvokater, som jeg mener også kunne og burde sluses inn i Kategori:Advokater. De to stillingene er ikke så vesensforskjellig. Høyesterettsadvokat er for øvrig ikke lenger noen tittel, men man snakker om advokater med møterett for høyesterett. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 19. mar. 2016 kl. 17:15 (CET)

Helt enig i det. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 19. mar. 2016 kl. 17:20 (CET)
Enig jeg også; det gjør vi. Chris Nyborg (diskusjon) 19. mar. 2016 kl. 20:19 (CET)

Wetlesen - Det første storting

Hei, jeg er i tvil om det adelige "von" foran Wetlesen. Han brukte det i hvert fall ikke selv, og jeg kan ikke helt se hvor det skal ha kommet fra, heller? Gunnar B.

Weidling har det med i sin bok, og han pleier å være grundig og hente det rett fra primærkilder. Men det kan jo være en feil der, jeg endrer til Wetlesen, og så kan vi heller se etterhvert (Weidling oppgir arkivkilder som ikke er umiddelbart tilgjengelige). Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2015 kl. 11:29 (CET)
Det eneste stedet jeg ser at han kan ha sneket seg til et von er fra mora; farmora var Anne Marie von Senden, og Hans Jørgens bror tok navnet Jørgen von Senden Wetlesen. Men det som er mer trolig er at det i en eller annen kilde er en tjenestemann som har vært for ivrig med pennen og har pynta opp navnet litt. Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2015 kl. 11:36 (CET)
Ja, høres sannsynlig ut. Gunnar B.

Lisensiering

Hei, håper du kan hjelpe med lisensieringen på disse to bildene: Fil:Helga L Kolberg.jpg og Fil:Nils O Kolberg.jpg. De er hentet fra en bok på nb.no, og alle data ligger på filsiden. Har vel aldri gjort noe sånt før så... Hjelp? :) Mvh Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. jan. 2016 kl. 00:14 (CET)

Fiksa. Chris Nyborg (diskusjon) 17. jan. 2016 kl. 15:43 (CET)
Takker! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. jan. 2016 kl. 16:39 (CET)

Isaac van Geelkerk

Da er kartet lastet opp og artikkelen litt utfylt. Håper du vil sjekke kategoriseringen og lisensieringen av kartet. Jeg har ikke funnet noe om at faren skal ha vært gift to ganger. Var fristet til å fjerne det, men regner med at det er fra den norske kilden, så jeg gjorde ingenting. Setter pris på om du ser over og sjekker grammtikken min :) God mandag! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 19. jan. 2016 kl. 15:13 (CET)

Flott - skal kikke gjennom. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jan. 2016 kl. 15:14 (CET)

Ålesund historielag på Lokalhistoriewiki

God morgen ! Jeg har blitt spurt av styret i Ålesund historielag om å lage wikisider til laget. Er det noen hindringer for å bruke Harstadleksikonet som grunnlag som en startside for å lage wikisider ?
Og hvem kan jeg henvende meg til for å få eventuell bistand. mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 20. feb. 2016 kl. 09:15 (CET)

Harstadleksikonet er en fin mal å bruke. Jeg bistår gjerne, og det kan også Kallrustad (Trond Nygård), Olve Utne og andre brukere gjøre. Vi kan hjelpe til både med konkrete tekniske ting og med struktur for et slikt prosjekt. Chris Nyborg (diskusjon) 20. feb. 2016 kl. 10:37 (CET)
Hørest veldig fint ut, jeg har allerede en del artikler og kategorier klare, så da kopierer jeg nå Harstadleksikonet. mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 20. feb. 2016 kl. 12:43 (CET)
Ble litt i tvil om navnet, så jeg havnet på Ålesundleksikonet, men sett i ettertid så er vel Ålesund leksikon litt flottere. :) mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 20. feb. 2016 kl. 13:14 (CET)
Du har jo brukt Ålesund leksikon tidligere, så det er kanskje like greit å holde seg til det. Chris Nyborg (diskusjon) 20. feb. 2016 kl. 13:23 (CET)

Bruk av lister

God ettermiddag ! Har du noe synspunk på det å opprette lister over f.eks forretningsbanker i Ålesund, og så ev skrive artikler om den enkelte banken. Eller opprette den enkelte artikkelen og så lage listen. Jeg har en mistanke om at ligger det en spire av en artikkel så blir den på en måte ikke redigert, men ser noen en rødlenke så er det sannsynligere at det blir opprettet en ny atikkel. mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 22. feb. 2016 kl. 16:59 (CET)

Jeg har gode erfaringer med å lage lister først. Som du sier øker det sannsynligheten for at noen lager en artikkel. Det er også mulig å la lista inneholde ekstra informasjon, slik at den får en verdi i seg sjøl, for eksempel ei liste/en tabell over banker med grunnleggelses- og ev. nedleggelsesår. Chris Nyborg (diskusjon) 22. feb. 2016 kl. 19:58 (CET)
Takk for svar, man må jo lese litt for å kunne opprette lister også, så da finner jeg nok et eller annet listepunkt som fort blir verdt en artikkel. mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 22. feb. 2016 kl. 20:38 (CET)

"Strøk"

Hei! Ser du er i gang med Bærum. Som jeg nevnte overfor Trond håper jeg vi kan følge den navnsettingen at gårdene behandles for seg, med parentes "(gård i Bærum)" bak seg, og strøkene for seg med bare "(Bærum)" bak, ikke "(strøk i Bærum)" eller "strøk". Dette fordi det er parentes med kommunenavn vi så godt som alltid bruker, på alt. Ser dog at strøket Bærums Verk blir det ene unntaket. For øvrig er det egentlig bare å følge lenkene fra Matrikkelgårder i Bærum, hvor jeg også har skilt gårder med samme navn i Østre og Vestre Bærum fra hverandre. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 12:50 (CET)

Jeg er enig i at det er en god ordning. For Oslo er det annerledes, der dukker det opp en komplikasjon ved at mange av strøka tidligere var egne bydeler, så vi må skille mellom gård, strøk og bydel. Jeg la strøk på Bærums verk, siden den ble litt merkelig. Uansett kan det også i en del tilfeller være fornuftig å lage omdirigeringer, men at standardform som du foreslår er "stedsnavn (Bærum)".
For gårder bruker vi aller helst formen "gårdsnavn (kommunenavn gnr xx/xx)" - det er praktisk fordi det ofte er flere enn ett gårdsbruk innafor en kommune med samme navn, og fordi det er helt entydig - og så omdirigeringer fra andre former. Men vi har ikke gått gjennom og flytta alle eldre artikler til den formen, og det er ikke noen fast regel som alltid må følges. Jeg ser at du har løst det med å vise til f.eks. Østre og Vestre Bærum der det er navnesammenfall, og det fungerer greit.
Jeg har også så smått begynt med områdekategorier, starta med Kategori:Sandvika (Bærum) (det er et par andre tettsteder som også heter Sandvika). Det er greit å opprette slike etterhvert som det dukker opp nok artikler, og vi får se etterhvert hvor mange det blir. Tenker at vi også kan opprette kategori for Stabekk, for der er det mange bilder. Chris Nyborg (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 13:01 (CET)
Ja, det finnes Sandvika i Lierne blant annet. God ide med stedskategori, jeg har fra før begynt med Jar og Malurtåsen. Til Sandvika-kategorien kan vi også regne alt som ligger på grunnen til gårdene Løkke (som Løkke bro), Kjørbo og Ødehamang. Trolig også Hamang. Jeg kan egentlig skrive opp det på kategorisida.
Når det gjelder Stabekk må man merke seg at postnummeret strekker seg videre enn det som egentlig er Stabekk, så ikke hele dette postnummerområdet bør inn, og en annen ting er at deler av Østre Stabekk ikke kalles for Stabekk lengre. (Jeg tenker da på området Strand) Ellers blir jeg såpass inspirert at jeg nok knipser noen bilder av det du har lagt inn! Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 13:05 (CET)
Flott med flere bilder! Utvalget jeg la inn nå kom ad omveier: Jeg skrev om Anna Paulsdatter Vogt Krefting som trolig får en vei oppkalt etter seg på Filipstad, og begynte å følge rødlenkene via Bærums Verk.
Områdekategorier krever alltid en viss finesse, såfremt det ikke er for eksempel en eldre kommunegrense eller gårdsgrense man kan bruke. De har det med å endre seg over tid. Jeg starter med ting som med rimelig sikkerhet er innafor på Stabekk, og så kan vi heller finjustere senere. Jeg ser det ikke som noen stor krise om enkelte bilder faller litt utafor dagens definisjon, for vi jobber jo i et historisk perspektiv, og dessuten kan alt lett flyttes på på wikien. I første omgang forholder jeg meg til at bilder er stedfesta til Stabekk, ofte med Stabekk som benevnelse på postkort. Chris Nyborg (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 13:10 (CET)
Måtte vi bruke "gnr" formen i Bærum? (jf. flytting av Skallum etter at jeg spurte om det..) Blant annet synes jeg det ser dumt ut med "gnr" uten punktum. I tillegg mener jeg "gård" er mer presist, på grunn av tanken om å bare omtale selve gården under dette oppslagsordet (ikke alt omlandet). Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 17:44 (CET)
Å bruke gårdsnummer er praktisk fordi det er uavhengig av om den eiendommen man beskriver er en gård, et småbruk, boligeiendom eller lignende. Det er også presist i forhold til omlandet, fordi du kan ha med bruksnummeret, evt. flere bruksnummer - man gjør det så presist som man vil ha det. Og ikke minst handler dette om at Lokalhistoriewiki skal dekke hele landet, og at det da er lettere om vi forsøker å ha en felles form. Det betyr ikke at vi må ha samme form på alle, men at vi enten må legge dem på den anbefalte formen, eller lage omdirigering. I noen tilfeller er det ikke mulig, der et bruk forsvant før matrikulering, og da må man finne på andre løsninger. Det er så vanlig å skrive denne forkortelsen uten punktum (i likhet med kr, km osv.) at vi landa på at det er anbefalt form. Jeg flytta Skallum og en annen gård fordi det lå uten noe tillegg, og når jeg flytter gårder bruker jeg standardformen vår, det ligger i korta når jeg jobber for NLI at jeg følger egne råd. Men jeg lagde omdirigering fra Skallum, så det fungerer fint å bruke den formen i lenker. Chris Nyborg (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 18:15 (CET) Chris Nyborg (diskusjon)
Forresten, når vi nå er i gang, og egentlig starta med strøk. Vi har noen kategorier for forskjellige områder, som disse strøkkategoriene havner i. Det er Kategori:Bystrøk, Kategori:Grender og bygdelag, Kategori:Tettsteder og Kategori:Byer. Byer og tettsteder er klart definert, og der bruker vi Kartverket for å avgjøre om noe passer i en av kategoeriene. Bystrøk er også rimelig greit, et område innafor en by (eller i det minste innafor et tettsted). Men så opererer Kartverket med en kategori vi ikke har - de har grend, bygd og bygdelag, som vi har samla, men de har også "tettbebygget område". Den mangler vi, og f.eks. Stabekk er av Kartverket definert slik. Det oppnår ikke kravene til tettsted, litt for liten befolkning over et for spredt område. Hittil har vi klart oss uten, men jeg tenker at Asker og Bærum utløser et reelt behov for å ha en slik kategori. Ut fra hvordan du skriver om Stabekk er det tydelig at du har snøring på avgrensing av strøk, så hva mener du om å opprette Kategori:Tettbygde områder eller Kategori:Tettbygde strøk (velger den skrivemåten for å få felles bokmål/nynorsk). Jeg heller litt mot strøk, men det er mulig at det er litt for urbansk/østlandsk, så det er greit med innspill fra flere før kategorien opprettes. Chris Nyborg (diskusjon) 25. feb. 2016 kl. 20:02 (CET)
Jeg synes det er greit å kategorisere med strøk. (Dette er jo en fag- og forskningswiki, så vi har faktisk mulighet til å sette standarder hvis , i stedet for at en styres av kildene som på Wikipedia.) På engelsk opererer vi med to kategorier for norske byer, boroughs og neighborhoods. Det første er da administrative bydeler, og det andre bystrøk. "Nabolag" på norsk har ingenting for seg. Hvis jeg skulle tippe hva som kunne passe uansett hvor man er i landet, ville jeg tippet "sted".. (Å kalle det "strøk i" i tittelen er derimot noe annet, og ikke noe som noen ville finne på å søke på f.eks.)
Streit nok med lhw's egen retningslinje, som riktignok ikke har blitt fulgt for alle områders del hittil heller, var bare det at ingen sa seg uenig med meg ved den første anledningen. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 21:26 (CET)

Oslo-vei

Hei. I Gater og veier i Oslo kommune er Ravnåsbakken oppført. Kan imidlertid ikke finne denne i byleksikonet fra 2000 eller på Norgeskart.no. Er det en ny vei?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 11:02 (CET)

Den står i byleksikonet fra 2010; står ikke når den fikk navn, men et borettslag med adresse til veien ble oppført 1982–1983. Men jeg finner den ikke i Postens adresseregister eller i Oslo kommunes vedtaksregister. Så jeg regner med at det må være noe kluss i byleksikonet, og sletter oppføringa - så får vi heller legge den inn igjen om det viser seg at den eksisterte en kort tid og ble omregulert. Det står at den skulle gå fra Ravnsåsveien nordover til snuplass, og den kan ha blitt omregulert til del av Ravnåsveien. Chris Nyborg (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 11:07 (CET)
Og så sjekka jeg Skovbakken borettslag - som har adresse Ravnsåsveien 5–17, ikke Ravnåsbakken 5–17 som det står i byleksikonet 2010. Så da kan vi vel regne det som oppklart, det er en feil i leksikonet. Chris Nyborg (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 11:10 (CET)
Flott, da ble det oppklart, og vi har ei rødlenke mindre i lista.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 11:28 (CET)
Jeg lagde omdirigering fra Ravnåsbakken til Ravnåsveien - hvis noen har sett den i byleksikonet og lurer på hvor i all verden den har blitt av kommer de til rett vei. Legger også inn en kommentar på diskusjonssida der. Chris Nyborg (diskusjon) 7. mar. 2016 kl. 11:32 (CET)

Lødrup

Hei. Ser du jobber med slektsartikler. Vi har noen artikler om medlemmer av den prominente Lødrup-slekta, i tilfelle du trenger et nytt prosjekt! Se blant annet halvbrødrene Hans Lødrup og Mentz Darre Lødrup.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. apr. 2016 kl. 10:21 (CEST)

Den skal jeg klare å få til noe på. Når denne lenka blir blå er alt vel. Chris Nyborg (diskusjon) 5. apr. 2016 kl. 10:30 (CEST)
Blåfargen spratt fort fram! Takker. Her er det mulighet for flere artikler på sikt.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. apr. 2016 kl. 11:28 (CEST)

AB-leksikon

Hei, hva gjør jeg med JPG-filene som ligger her: https://lokalhistoriewiki.no/ableksikon/articles/Asker%20Foto.html? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 7. apr. 2016 kl. 11:19 (CEST)

Vi driver og prøver å finne ut om vi kan få lasta opp alt i en smell - gjerne med hjelp fra Lars. Jeg tror det burde gå an å få det til, og nå har vi kommet dit hvor vi må se og få sett mer på det. I dag er det masse møter her, men jeg kan prøve å få kommet videre med det i morgen. Chris Nyborg (diskusjon) 7. apr. 2016 kl. 11:24 (CEST)

Fletting

Hei, kan du legge en stødig hånd på flettingen av Kunstforlaget Mittet & Co og Mittet Foto, etablert 1899? Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 13. apr. 2016 kl. 08:35 (CEST)

Det kan jeg gjøre. Skal på en forelsning nå på formiddagen, men etter lunsj er jeg på jobb. Chris Nyborg (diskusjon) 13. apr. 2016 kl. 08:36 (CEST)

Tamiltigrene

Hei!

Artikkelen om Tamiltigrene sier ingenting om hva skjedde lederne som ga opp kampen 17.05.2009. Vi bør skrive om at hele lederskapet ble drept under krigen og etter at de kapitulerte seg til hæren tulerte seg til hæren.

Jeg er helt enig. Det ble vanskelig å få det til i dag, jeg måtte av gårde på et møte. Grunnen til at jeg måtte vente er at det er forskjellige datoer i forskjellige kilder, så jeg trengte mer tid, og skal se på det nå. Noen sier at Prabhkaran ble drept samme dag som LTTE kapitulerte, mens andre sier det skjedde en eller to dager etter. Ellers prøver jeg å skrive så objektivt som mulig om dette, som jo er et vanskelig tema. Jeg har blitt kjent med en del tamiler - jeg er katolikk - og sammenlikninga med Hjemmefronten i Norge er noe jeg har fra en tamil som forsøkte å forklare meg hvorfor støtte til tigrene var så viktig for ham. Chris Nyborg (diskusjon) 20. apr. 2016 kl. 17:27 (CEST)

Lisens

Nedenstående bilde har lisensen CC BY-SA 2.0, men jeg fant ikke den her på lokalhistoriewiki.no. Har derfor lastet det opp uten lisens foreløpig. Kan du hjelpe meg med dette? [[1]] På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 24. apr. 2016 kl. 11:40 (CEST)

la på enerett foreldet. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 24. apr. 2016 kl. 12:45 (CEST)
Takk skal du ha! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 24. apr. 2016 kl. 15:40 (CEST)
Har lagt det inn på Hemnesberget og i Hurtigruta, håper det er ok? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. apr. 2016 kl. 18:44 (CEST)
Det er greit. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 26. apr. 2016 kl. 19:58 (CEST)

Gravminner og påskrifter

 
Kan du noe med denne i samlingen av tekst på gravminner? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. apr. 2016 kl. 20:07 (CEST)
 
...eller denne blant de kubistiske? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. apr. 2016 kl. 20:51 (CEST)
 
Prøvde å finne en plass til dette på Gravminnetyper, men det var litt vel unikt. Hjelp? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 11. jul. 2016 kl. 17:41 (CEST)

Torjus Folkesson Heddi

Du, se på den siste døde i venstre kolonne på høyre side her. Kan det være en bror av Haavard, tror du? Er det mulig at den som ble født i 1743 og skulle være dsb ikke dsb men er denne? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. apr. 2016 kl. 01:22 (CEST)

Jeg tviler på det, regner med at det er Torjus nummer tre, som er oppført som død i 1765. Han må ha vært født omkring 1745 - aldersangivelser er notorisk upålitelige, og etter datidas tellemåte var også en som var født i 1745 regna som i sitt 21. år i 1765 så det er ikke så langt unna. Chris Nyborg (diskusjon) 28. apr. 2016 kl. 22:25 (CEST)

For spesifikk kategori?

  1. Kategori:Lokallag av Arbeiderpartiet - dere vil vel egentlig ha disse i Kategori:Lokallag av politiske partier? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 16. jun. 2016 kl. 10:30 (CEST)
  2. Kategori:Nasjonalparker, bare én ting (en kategori), naturreservater er kategorisert ett hakk under. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 17. jun. 2016 kl. 19:42 (CEST)
Hei, jeg har hatt ferie denne uka, derfor ikke noe svar. Jeg er tilbake på jobb tirsdag og ser skikkelig på dette da, men jeg er helt sikkert enig med deg i den første, og lurer på om vi bør finne et fellesbegrep på den andre. Verneområder eller noe slikt, her kan vi se etter hva lovtekstene bruker som fellesbegrep, eller eventuelt lage en "A og B"-kategori. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jun. 2016 kl. 23:24 (CEST)
  1. Lurer på Kategori:Siviløkonomer og Kategori:Økonomer, jf. tidligere diskusjon om ingeniører. Lurer på om de har så vesensforskjellige arbeidsoppgaver. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 16. aug. 2016 kl. 21:06 (CEST)
Siviløkonomer er økonomer, så det er ikke noe i veien for å slå sammen. Chris Nyborg (diskusjon) 17. aug. 2016 kl. 06:42 (CEST)
  1. Kom over nok en kategori som jeg synes var litt søkt: Kategori:Uavhengige samvirkelag (det finnes også Kategori:Samvirkelag). Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 15. sep. 2016 kl. 23:45 (CEST)
Hensikten med den er å skille Coop NKL-lagene fra de som var uavhengige, så det er en god grunn til at den finnes. Det er nok ikke dumt å se gjennom samvirkekategoriene, så jeg setter dem på lista over det som skal sjekkes. Chris Nyborg (diskusjon) 16. sep. 2016 kl. 08:56 (CEST)

Jeg skjønner jeg har redigert for mye

Nå føler jeg meg kastet ut av prosjektet, har vel redigert for mye. De såkalte reCaptcha er helt uleselige, lange doble ord hvor bokstavene er tidels uleselige. Også her. Kanskje jeg får sendt dette, kanskje ikke. Satser på flaks, men jeg sier takk for meg om dette fortsetter. Etter noen forsøk kom det endelig noe forståelig, men disse kampene er meningsløse. Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 18. jul. 2016 kl. 22:32 (CEST)

Vi har nettopp oppdatert Mediawiki, og reCaptcha har blitt skrudd på med for stor styrke. Det er mye som må gås gjennom, og vi håper å rekke dette i løpet av dagen, så vi får et fungerende system igjen. Det var ikke vår mening å skru opp sikkerhetsnivået, men Mediawiki tilpasser seg til ønsker fra enkeltprosjekter når de legger inn sine default-innstillinger, og vi sliter så lite med vandalisme at vi ikke trenger noe så voldsomt nivå på det. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jul. 2016 kl. 07:40 (CEST)
Takk Chris. Jeg ble skikkelig frustrert da jeg ikke fikk lagret i går kveld. Bokstavene var utflytende og tildels helt uleselige. Nå fungerer det bra.Pål Giørtz (PaulVIF) (diskusjon) 19. jul. 2016 kl. 10:07 (CEST)
Godt at det fungerer bedre. Jeg har nettopp lagt inn sitenotice om problemene, for å dempe frusrtasjonsnivået hos andre som måtte støte på problemer, og vi jobber med å gå gjennom lista over ting som må fikses nå. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jul. 2016 kl. 10:10 (CEST)
Da skal problemet være løst, vi har fått satt wikien tilbake til våre egne innstillinger på dette, og ikke de som fulgte med oppdatering av programvaren. Jeg har gjort forsøk med en testbruker uten administratorrettigheter, og det ser ut til å fungere bra. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jul. 2016 kl. 12:42 (CEST)

Mer defunct etter mediawikiupgrade

Hei, ser av sitenotice at du vil vite om ting som ikke virker. Ved filopplasting fungerer ikke menyen for spesialtegn/wikikode under redigeringsvinduet. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 19. jul. 2016 kl. 13:55 (CEST)

Takk for melding, den er under utbedring. Det samme skjedde forrige gang vi oppgraderte, så jeg tror det er en kjent løsning på problemet. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jul. 2016 kl. 13:59 (CEST)
Flott, ett problem til som nettopp opptrådte ved siste opplasting - ingen thumb ble vist, heller ikke preview av filnavn. Testet også med en bildefil på 321 kB - det ga heller ikke preview/thumb. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jul. 2016 kl. 08:21 (CEST)
Skal prøve å gjenskape feilen, så vi kan finne ut av det. Chris Nyborg (diskusjon) 20. jul. 2016 kl. 08:28 (CEST)
Ok, om det trengs mer text/uitleg så vet dere hvor dere finner meg. Kan prøve å forklare bedre, holder det kortfattet her. Er forresten ferdig med St. Birgitta menighet tror jeg. Den ble litt større i tidsomfang enn sec menigheten, da jeg også tok med katolsk historie i Fredrikstad forsåvidt den dukket opp underveis. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jul. 2016 kl. 08:31 (CEST)
Flott, jeg kikker på St. Birgitta så fort jeg får anledning. Jeg lasta nettopp opp et bilde uten problemer, så ved første forsøk fikk jeg ikke til å få fram noen feil. Men det blir flere bilder, så vi får se. Hvis jeg ikke får det til må det enten ha vært "hikke" i systemet eller noe spesielt med bildene du lasta opp, så da får vi se nærmere på det og prøve å finne ut hva det er. Chris Nyborg (diskusjon) 20. jul. 2016 kl. 08:33 (CEST)
Jeg lager en dublett med bildet som var vrient. Skal se om jeg får problemet på nytt. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jul. 2016 kl. 08:41 (CEST)
Dette minner om dataproblemer som forsvinner så fort tech'en er ankommet. Vurderer å åpne laptopen så jeg får lagt inn et bilde av Jobr der. Definitivt hikke. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jul. 2016 kl. 08:44 (CEST)
OK, da lar vi den ligge inntil videre - men det er notert at det var noe galt. Chris Nyborg (diskusjon) 20. jul. 2016 kl. 08:45 (CEST)

Bilete frå Google StreetView

Hei. Eg jobbar for tida med prosjektet Skulen min og lurer på om du har noko erfaring med å bruke skjermdumpar frå Google Streetview som bilete/illustrasjonar på Lokalhistoriewiki? Google skriv sjølv: Street View imagery may be incorporated into your project if: 1)the imagery is embedded or linked on your website using the HTML and URL provided on Google Maps 2)the imagery comes directly from the Google Maps APIs, so please ensure that you abide by the Google Maps/Google Earth APIs Terms of Service Using Google Maps, Google Earth and Street View. Det hadde vore veldig greitt for oss å kunne bruke desse skjermbileta fram til vi har fått på plass betre bilete. --Sigrun Espe (diskusjon) 5. aug. 2016 kl. 11:14 (CEST)

Dessverre går ikkje det. Dei krevjer at ein må bruke eit system der ein lenker til biletet, slik at det er lagra på deira servere, og så visast det her. Vi hadde ein ordning for det tidlegare, men den var eit sikkerheitsmessig mareritt, fordi den opnar for at ein også kan klistre inn andre ting frå nettet, også frå usikre nettstader som kan spreie virus og anna skadelig programvare. Det næraste vi kjem er at ein kan legge inn ei lenke til rett stad på Google Streetview, men utan at biletet visast på wikien. Chris Nyborg (diskusjon) 5. aug. 2016 kl. 11:18 (CEST)

Havtore?

Ser at du har skrevet en artikkel om Havtore Jonsson, er det den samme som Haft(h)or Jonss(o/ø)n? Er usikker siden jeg ikke tror jeg har sett navnet skrevet slik før. Historien rimer med DN. III 97, så jeg våget meg til å legge inn lenke i Sarpefossen. «Skal bare» få rettet lenkene til pekersiden / navneartikkelen nå så... Fungerer den slik den er satt opp? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 7. aug. 2016 kl. 16:29 (CEST)

Stemmer, det er samme person. Chris Nyborg (diskusjon) 7. aug. 2016 kl. 17:19 (CEST)

Spesial:MultiCategorySearch

Hvor har det blitt av Spesial:MultiCategorySearch?

--Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 9. aug. 2016 kl. 12:08 (CEST)
Borte i oppdatering, jeg melder fra til Jon Christian så den blir skrudd på. Chris Nyborg (diskusjon) 9. aug. 2016 kl. 12:40 (CEST)

Hjelms gate

Hei :-) La inn en liten snutt på diskusjonssida til Hjelms gate 3 (Oslo). MVH, Olve Utne (diskusjon) 17. nov. 2016 kl. 11:47 (CET)

Fletting

Hei, kan disse to artiklene flettes, slik at historikken beholdes? Richard W. Larsson og Richard Larsson. Det er samme person. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 23. nov. 2016 kl. 12:58 (CET)

Da var det gjort. Chris Nyborg (diskusjon) 23. nov. 2016 kl. 13:07 (CET)

Ragnvald Kale - Orknøyjarl

Så vidt jeg vet finnes det ingen henvisninger om at Ragnvald Kale vokste opp på Bringsvær i Fjære. Orkneyinga saga sier bare at familien eiet flere gårder i Agder. Klart kan det ikke utelukkes at Bringsvær var en av Kol Kalessons gårder. Men det finnes ingen konkret nevnelse eller hint. Like godt kan Ragnvald Kale har vokst opp på Lista eller Oddernes eller noen andre gårder. Dermed finnes det ingen solid grunnlag for å knytte Ragnvald Kale til Fjære.

Bilde

Jeg har forstått det slik at hvis man avfotograferer et bilde fra forsiden på ei avis eller liknende, så omfattes ikke dette av opphavsrett. Er det riktig? Hvis ja, hva slags lisens? Takk skal du ha! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 13. feb. 2017 kl. 16:44 (CET)

Nei, det er nok ikke helt riktig. Å avfotografere et enkeltbilde er det åndsverksloven kaller eksemplarframstilling, som er teknologiuavhengig - det spiller ingen rolle om man skanner, laster ned eller fotograferer, dersom hensikten er å lage en kopi av bildet. Det som kan være greit er når man fotograferer hele forsida liggende på et bord eller noe, eller fortrinnsvis flere eksemplarer sammen i en montasje. Det kan også være greit å lage faksimile-utsnitt - da gjør man det gjerne litt «rufsete» (altså, ikke en fullgod gjengivelse som lager en eksakt kopi, men noe som er bra nok til at det dokumenterer et eller annet) for å vise tydelig at man siterer ved hjelp av et bilde. Dette går under sitatretten. Se f.eks. Fil:Aase Lionæs Aftenposten faksimile 1973.JPG. Sitatretten begrenser seg til en mindre del av det man siterer. Dermed kan man ikke bare ta med et bilde - for da siterer man hele verket. Dersom man derimot kopierer deler av en artikkel med bilde kan det være greit. Man kan også kopiere mindre artikler i sin helhet, spesielt usignerte notiser i avisene, ettersom de da er en del av det større verket, avisa. Det er viktig å være oppmerksom på at sitatrett er noe litt annet en amerikansk «fair use». Den ordninga tillater bruk av bilder i sin helhet, med noen begrensninger (f.eks. skal det normalt være lavoppløselige, små bilder man legger ut), dersom man ikke på annen måte kan få tak i et bilde. Noe slikt har vi ikke i den norske åndsverksloven, her må vi bruke den vanlige sitatretten.
Her er det ikke alltid lett å finne grensene, og man må føle seg fram - derfor kan jeg heller ikke gi tydeligere svar, bortsett fra at ren avfotografering av bilder ikke er tillatt. Det er også viktig å være klar over at dersom det kommer en klage fra opphavsperson vil det kunne føre til at fila slettes hos oss. Vi har nemlig en plikt til å ikke tilrettelegge for brudd på opphavsrett, og må reagere dersom det kommer klager. Vi vil alltid vurdere det, og kan dersom en fil blir sletta komme til å gjenopprette den igjen dersom vi finner at det var innafor det som er tillatt. Chris Nyborg (diskusjon) 14. feb. 2017 kl. 09:11 (CET)
Takk for utfyllende informasjon. Hva mener du om dette? Jeg sletter det selvsagt om du mener det bryter opphavsrettsloven. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 13. feb. 2017 kl. 10:44 (CET)
Det er nok litt på grensa, men jeg tror den er innafor. Det hadde vært greit med en dato på det; jo eldre det er, jo greiere er det å gjøre slikt. Chris Nyborg (diskusjon) 14. feb. 2017 kl. 11:30 (CET)
Juni 1957. Hvilken lisens skal jeg oppgi? Jeg var usikker, valgte "Public domain". Takk skal du ha. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 13. feb. 2017 kl. 12:00 (CET)
Jeg tror det er innafor. Det er ikke riktig gammelt nok, men i og med at det er faksimile virker det greit for min del. Chris Nyborg (diskusjon) 14. feb. 2017 kl. 13:19 (CET)

Misjonsforeninger

Hei, jobber litt med å utvide / utfylle listen for Østfold. Har lagt til indremisjonsforeninger også, regner med at det er ok, men har hittil utelatt Blåkors og relaterte. Er det korrekt? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. feb. 2017 kl. 10:55 (CET)

Det er flott at du har lagt til mer, og vi vil gjerne ha forskjellige forbund inn. Når det gjelder avgrensninger er ikke jeg den beste til å svare på det. Det vil være noen vanskelige tilfeller, mellom hva som er en frittstående misjonsforening kontra en frittstående frikirkemenighet, hvordan avholdsorganisasjoner med kristent livssyn håndteres og slikt, og jeg tenker at der må det blir noen diskusjoner underveis, og forhåpentligvis har også VID noen synspunkter på det med tanke på hvordan de avgrenser feltet. Chris Nyborg (diskusjon) 16. feb. 2017 kl. 18:21 (CET)
Høres klokt ut, tenkte litt rundt det selv og den enkleste avgrensningen ville ha vært til en liste over misjonsforeninger som støttet misjon utenfor Norges grenser. Det ville være en kraftig innsnevring, og trolig i snevreste laget. Mht grenseoppgangen mellom menighet og misjonsforening kan også Frelsesarmeen og (en del av) Misjonssambandets foreninger regnes som eksempler. For å si det på gammelt vis – "innenfor eller utenfor"? Slik armeen arbeidet i NL ble det sagt tydelig at den ikke var en kirke, men oppfordret til at folk hadde en tilknytning til egne menigheter - samtidig hadde den samlinger hver uke som om den var en kirke / menighet. Men at den drev evangelisering (misjonering) kan ikke nektes for. Vårt problem kan kanskje knyttes til "Gå derfor ut" i slike sammenhenger :) En misjonsforening trenger ikke være en menighet eller et samfunn, mens en menighet ut fra misjonsbefalingen har en viss forventning knyttet til seg. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. feb. 2017 kl. 09:22 (CET)

Tredje blad Nyblin(n) - minst!

Hei, under opplasting fant jeg en dame som er fotografert av Nyblinn i Kristiania. Kan dette ha vært P. Nyblinn? Jeg har teoretisert litt på filsiden, vil du ta en titt, aub? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. mar. 2017 kl. 20:10 (CET)

Oops, nei, trolig D.G. Nyblinn (har en revers med det navnet nå). Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. mar. 2017 kl. 20:21 (CET)
Men der dukket det opp en uspesifisert Rude, og så mange som det er av dem har jeg ikke våget ta den i bruk eller kategorisere den nærmere. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. mar. 2017 kl. 21:41 (CET)
De er fryktelig vanskelig å identifisere hvis man ikke har sikkert sted og dato på bildet. Et problem er at stempelet ble brukt i flere generasjoner. Chris Nyborg (diskusjon) 7. mar. 2017 kl. 09:05 (CET)
Mhm, hva med å lage en pekerside for fotografene Rude? Vil gjøre dem litt mer tilgjengelige tror jeg :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 7. mar. 2017 kl. 10:30 (CET)